Νομίζω ότι το με το άρθρο του αυτό ο Καργάκος θέλησε να περιγράψει την πλευρά εκείνη των νέων που τα βρίσκουν όλα έτοιμα και δεν κουνάνε το δαχτυλάκι τους ούτε για τον φραπέ τους. Οι νέοι αυτοί δεν είναι πολλοί, είναι όμως ένα μεγάλο δείγμα στην κοινωνία της αφθονίας και του Life Style της τελευταίας 20ετίας, και σίγουρα είναι άρρωστο κομμάτι.
Το υγιές κομμάτι της νεολαίας είναι σαφώς μεγαλύτερο και πασχίζει καθημερινά να τα βγάλει πέρα με τα μαθήματα, τους κουρασμένους και αδιάφορους καθηγητές, το μικρό και περιστασιακό μεροκάματο, με το ρεφενέ με την σχέση του για ένα καφέ, ένα σινεμά, μια κοντινή εκδρομή.
Ακόμα εμπόδιο στην πορεία των νέων είναι και οι συνεχείς καταλήψεις, χωρίς σοβαρό λόγο οι περισσότερες από κομματικοποιημένα άτομα της ηλικίας τους που τους υποχρεώνουν αυτούς και τους γονείς τους να πληρώνουν στα ενοίκια χαμένα εξάμηνα για κομματικούς λόγους.
Το ότι η κοινωνία μας είναι στρεβλή δεν χρειάζεται να είναι κανείς κοινωνιολόγος για να το αντιληφθεί, ούτε χρειάζονται άρθρα του στύλ Καργάκου και άλλων για να μας πουν το αυτονόητο, ότι δηλαδή και ο γυαλός είναι στραβός, αλλά και στραβά αρμενίζουμε.
Εγώ σαν μεγάλος στην ηλικία και με όση κοινωνική ευθύνη μπορεί να μου προσάψει κανείς μόνο λόγω ηλικίας, ( ποτέ δεν είχα επαφές με το δημόσιο, δημόσια θέση κλπ ) λέω ότι η γενιά μου τα σκάτωσε σε όλα τα επίπεδα και σχεδόν κατέστρεψε το υγιές κομμάτι της κοινωνίας που είναι οι νέοι, περιμένω λοιπόν από τους νέους που ακόμα πατάνε και τα δυό τους πόδια στη γή να μας πάρουνε με τις πέτρες μπάς και βάλουμε μυαλό και περισσώσουμε όλοι μαζί ότι μπορεί ακόμα να σωθεί την ύστατη στιγμή.
Το στύλ του Καργάκου και όλων όσων με μια γραφομηχανή ( ναι υπάρχουν ακόμα άτομα που γράφουν στη γραφομηχανή ) ή με ένα πληκτρολόγιο μέμφονται τη νεολαία πρέπει να είναι απορριπτέο και να μη βρίσκει ανταπόκριση, το ανέβασα μόνο για να προκαλέσω μια συζήτηση και να δείξω ότι η σημερινή νεολαία δεν πρέπει να γίνει σαν τη νεολαία των προηγούμενων 30 χρόνων που μας έφερε στη σημερινή θέση, γιατί μη ξεχνάμε οι σημερινοί λαπάδες, κλέφτες, και καταχραστές του δημόσιου χρήματος πριν 30 χρόνια ήταν νεολαία και μάλιστα απείρως δυναμικότερη και περισσότερο κοινωνιοποιημένη.
Οι νεολαίες έρχονται και παρέρχονται γιατί μπαίνουν στο σύστημα και κάνουν τα ίδια και χειρότερα από όσα πολεμούσαν όταν ήταν στην απέξω, όχι όλοι βέβαια, αλλά οι περισσότεροι που μπαίνουν στο σύστημα είναι αρκετά ικανοί να υπερφαλαγγίσουν τους πολλούς ακολουθώντας το προπατορικό παράδειγμα, έχοντας τα μακρυά τους χέρια συνεχώς απλωμένα προς το δημόσιο χρήμα. Ας μην γίνει και η σημερινή νεολαία σαν εκείνη που μας κατέστρεψε.