-
Καλημέρα. Σκέφτομαι να βάλω το stag απο τον εγκαταστάτη στην Φλώρινα. Το αυτοκινητο μου ειναι ενα Mondeo του 99. Έχει βάλει κανείς εδω? Μπορεί να μου πει τις εντυπώσεις του?
Επίσης γνωρίζει κανείς αν άνοιξε πρατήριο στην Κοζάνη ή Βέροια?
Ευχαριστώ -
Ο χρήστης G60 έγραψε:
Το αν η φαντασία μου λειτουργεί κατά τη φαντασία σου πάνε να τα πεις σε όσους επένδυσαν σε καυστήρες και εγκαταστάσεις γενικότερα αερίου για να απαλλαχτούν απ την τιμη του πετρελαίου και πριν προλάβουν η τιμή του αερίου πήγε όσο το....πετρέλαιο.
Εχεις να πεις τπτ σε αυτούς τους ανθρώπους?
Μιλάω για τον βιομηχανικό τομέα.
Τις στατιστικές κράτα τες για την πάρτη σου,εδώ μάλλον δεν κατάλαβες ότι είναι Ελλαδιστάν και σήμερα λένε αυτό κι αύριο το αναιρούν.
Οταν θα δεις την τιμή του lpg να παίρνει την ανιούσα (καθόλου απίθανο για μένα,ξέρω που ζω και τι αλήτες κυβερνάνε) ξύσε την κεφάλα σου παραδειγματικά.
Από κει και πέρα δε μου λέει τπτ αν εσύ προλάβεις και κάνεις την απόσβεση.
Μὸλις στοκάρει η αγορά απ την αρπαχτή που λέγετε αέριο(σαν τα μανιτάρια ξεφυτρώνουν οι εγκαταστάτες)έλα να μου πεις για την πορεία της τιμής του.
Επίσης εγώ δεν ξέρω δεκάρες ανά km και τρίδραχμα ανά πορεία,ξέρω λίτρα ανά εκατό χιλιόμετρα,τη διεθνή και στάνταρ μέτρηση.Προτείνω κύριοι να δείξετε επίπεδο και ψυχραιμία. Η γνώμη είναι σαν την κ...δα. Όλοι έχουν από μία.
Φιλικά G60, εφόσον είσαι τόσο αντίθετος με το υγραέριο στα αυτοκίνητα, γιατί έκανες τον κόπο και έψαξες για forum το οποίο μιλάει για αυτό το θέμα;
Ψύχραιμα παιδιά -
Ο χρήστης fordthm έγραψε:
Επίσης γνωρίζει κανείς αν άνοιξε πρατήριο στην Κοζάνη ή Βέροια?Αυτό που μπορώ με σιγουριά να σου πω είναι ότι άνοιξε πρατήριο με υγραέριο στην Καστοριά. Είναι η καινούρια ΕΚΟ δίπλα στον Κωτσόβολο, λιγότερο από 1 χλμ. από την έξοδο του άξονα Εγνατία-Κρυσταλλοπηγή προς Καστοριά / Άργος Ορεστικό.
-
Μηπως ξερει κανεις αν τα δυο καινουρια βενζιναδικα στην Εθνική Θεσσαλονικη - Βεροια (κοντα στο Κλειδι αν δεν κανω λάθος) έχουν γκάζι?
Επίσης για το stag κανεις εντυπώσεις?
-
Με τον συνάδελφο στον Όλυμπο, έχω κοντράρει αρκετές φορές. Μα στης τελευταίες παραθέσεις του, είναι με τον ‘δικό του τρόπο’ ακριβείς.
Δεν είναι αλήθεια ότι ο αμερικάνος μετανάστης που μας κυβερνάει, σε στιλ φραντσαϊζ, γνώριζε τα πάντα πριν από της εκλογές?. Τότε γιατί μας έλεγε ψέματα?. Και ποιος σήμερα μπορεί να τον πάρει σοβαρά και να εγγυηθεί για αυτόν ότι δεν θα δούμε, καινούργιες εισπρακτικές ατιμίες?. Αφήνει καμιά ανάπτυξη να προχωρήσει?.
Δεν είναι αλήθεια, ότι ορισμένοι αγόρασαν τέρατα, και τώρα το παίζουν κλαψωβενζίνηδες. Το πήραν για φιγούρα?. «Τα μεταξωτά βρακιά είναι για τους επιδέξιους κοκους».
Σίγουρα κανένας δεν νομίζω ότι πιστεύει, πως πρέπει να ξεχάσει το παλιό του συνεργείο εάν είναι σύγχρονο και λογικό. Θα φύγει πελάτης μου, γιατί έχω αναστείλει την εγκατάση τέτοιον μετατροπών τον τελευταίο καιρό?. Αντίθετα τον πρώτο που επισκέπτονται είναι εμένα να τους πω την γνώμη μου.
Και σίγουρα μια ολοκληρωμένη εγκατάσταση αεριού, που δεν έχει την αρπαχτεί ως γνώμονα, η τον στείρο συναγωνισμό (για αυτό ανέστειλα αυτήν την ενασχόληση), που πάντα πληρώνει το θύμα ο πελάτης, έχει κόστος που πλησιάζει την αλλαγή του κινητήρα με άλλον πετρελαίου. Και σίγουρα η κίνηση πετρελαίου, είναι σημαντικά οικονομικότερη από τον της βενζίνης, και είναι σίγουρη μελετημένη και δοκιμασμένη.
Το αέριο συναγωνίζεται με όλες της συνέπιες και τους κινδύνους, μόνον με βενζίνη και ηλεκτρικό ρεύμα.
Διάβασα τον άλλο που έγραφε πως θα κατεβαίνει στην Αθήνα με C4DI?!!!!!.......σίγουρα θα το είπε για ανέκδοτο!!!.
Ποιος θα σε πιάσει αγόρι μου?. Το περιπολικό που με μονές λάμπες έχει βάλει xenon?!!....
Η το άλλο που έρχεται κάθε Σάββατο και παίρνει λαθραία τσιγάρα από διπλά μου?.( το γραφώ διότι το έχω καταγγείλει ενυπόγραφα). Που ζεις καλέ μου φίλε?, δεν έχεις καταλάβει ακόμη ότι εδώ είναι το πασοκισταν, η Μπογκοτά του βαλκανικού νότου?. Ποιος θα ασχοληθεί να σε ψάξει, όταν του έχουν εκμηδενίσει το μισθό, και τον χρησιμοποιούν σαν προσωπικό τους είλωτα.
Από την άλλη έχεις ακούσει κινητήρα C4DI?. ΕΝΑ ΑΘΟΡΥΒΟ ΌΝΕΙΡΟ. Γκάζια? Ναι!. Ροπές? ΝΑΙ!. Κίνδυνος?, ΚΑΝΕΝΑΣ. Και σε λίγους μήνες πλήρη απελευθέρωση κυκλοφορίας.
Μα σπεύστε τώρα, γιατί μετά την πλήρη απελευθέρωση, ορισμένα τσογλανια, θα τους πάνε στον ουρανό. Τώρα που πάει ο μηχανικός σας να τους αγοράσει λέει ότι είναι για ταξί, και παίρνει καλή τιμή. Όσο για την διεύθυνση που πρέπει να δηλώσετε?........οι μισοί + πελάτες μου είναι κάτοικοι επαρχίας!!!!!!!!!..........
Τώρα περί αεριού?, έχω εξαντλήσει με της παραθέσεις μου το θέμα, από τεχνικής πλευράς, και επιμένω, ΝΑΙ ΜΕΝ ΑΛΛΑ…..
Antonis-team. -
Ο χρήστης lazaros έγραψε:
για να πω και κάτι ακόμα cng ξέρουν κάποιοι τι σημαίνει ...?
φυσικό αέριο... και άντε γεια!!!!
………και έχεις απόλυτο δίκιο φίλε Λάζαρε, πάμε να μπερδέψουμε τα μπούτια μας!!!.....
Α. -
Ο χρήστης leonp έγραψε:
Με τις τιμές για εγκατάσταση συστήματος 5ης γενιάς αγοράζεις πετρελαιοκινητήρα και τα λεφτά που δίνεις για πετρέλαιο (καύσιμο) είναι λίγο παραπάνω από αυτά που θέλεις για υγραέριο.Δυστυχώς κανένας δεν ξέρει πόσο θα κάνει το πετρέλαιο αύριο (μπορεί να μειωθεί λίγο η τιμή του όταν το εξομοιώσουν με το πετρέλαιο θέρμανσης) ούτε πόσο θα κάνει το υγραέριο.
Ο μεγάλος ΑΒΕΡΩΦ έλεγε: «ότι ανεβαίνει σε αυτήν την χώρα δεν κατεβαίνει….» ΛΑΘΟΣ!!!......τα βρακιά μας, τα κατέβασαν……..ελπίζω στης 7 να κρυώνει ο κοκος μας, και να πονάει ακόμη……...όσο για το Βατοπεδι, γιατί το γράφεις?, στο δημόσιο πήγαν……δημόσιοι άνδρες δεν τα πήραν?!!!!......
Α. -
Ο χρήστης antonis-team έγραψε:
Με τις τιμές για εγκατάσταση συστήματος 5ης γενιάς αγοράζεις πετρελαιοκινητήρα και τα λεφτά που δίνεις για πετρέλαιο (καύσιμο) είναι λίγο παραπάνω από αυτά που θέλεις για υγραέριο.
Δυστυχώς κανένας δεν ξέρει πόσο θα κάνει το πετρέλαιο αύριο (μπορεί να μειωθεί λίγο η τιμή του όταν το εξομοιώσουν με το πετρέλαιο θέρμανσης) ούτε πόσο θα κάνει το υγραέριο.
Ο μεγάλος ΑΒΕΡΩΦ έλεγε: «ότι ανεβαίνει σε αυτήν την χώρα δεν κατεβαίνει….» ΛΑΘΟΣ!!!......τα βρακιά μας, τα κατέβασαν……..ελπίζω στης 7 να κρυώνει ο κοκος μας, και να πονάει ακόμη……...όσο για το Βατοπεδι, γιατί το γράφεις?, στο δημόσιο πήγαν……δημόσιοι άνδρες δεν τα πήραν?!!!!......
Α.Γεια χαρα στα παιδια τα καλα ! και ειδικα στον Μαστρantonis ! βλεπω σημερα εδωσεσ ρεσιταλ Πολιτικη αναλυση και δεν συμαζευεται ! λοιπον φιλε antonis
_team κανονισε γιατι τελειωσαν τα ψεματα , Αυριο εχει 7 ο μηνασ , σαν το τραγουδι και ο μηνασ εχει 7 ! , Ξερεισ οτι ολα τα cosia εδω μεσα στο forum , κρεμονται απο τα χειλη σου , ειναι κατι σαν ημερα τησ Αποκαλυψησ ! οποτε αυριο μασ χρωστασ τα περι 7 του μηνοσ , ΚΑΛΑ ? , και κλεινω με ,περι ψυχραιμιασ , την χρειαζομαστε , Οποιοσ γουσταρει το κανει Φυσαεριο η αλλιωσ Ματζαεριο , Ελευθερια ! Οσο για τον Γερο -Ολυμπο ! Ο καθαροτεροσ αερασ Μαγκεσ , με Gamo τη θεα και ομορφια ! Οποιοσ δεν πηγε προτεινω να τον επισκεφτει . Αυτα .............. -
Ο χρήστης antonis-team έγραψε:
Α.Αλλαγή ναι πασοκ όχι έλεγαι το 1980 ο άνθρωπος αλλά ο έλληνας .....
-
«Γεια χαρα στα παιδια τα καλα ! και ειδικα στον Μαστρantonis ! βλεπω σημερα εδωσεσ ρεσιταλ Πολιτικη αναλυση και δεν συμαζευεται ! λοιπον φιλε antonis
_team κανονισε γιατι τελειωσαν τα ψεματα , Αυριο εχει 7 ο μηνασ , σαν το τραγουδι και ο μηνασ εχει 7 ! , Ξερεισ οτι ολα τα cosia εδω μεσα στο forum , κρεμονται απο τα χειλη σου , ειναι κατι σαν ημερα τησ Αποκαλυψησ ! οποτε αυριο μασ χρωστασ τα περι 7 του μηνοσ , ΚΑΛΑ ? , και κλεινω με ,περι ψυχραιμιασ , την χρειαζομαστε , Οποιοσ γουσταρει το κανει Φυσαεριο η αλλιωσ Ματζαεριο , Ελευθερια ! Οσο για τον Γερο -Ολυμπο ! Ο καθαροτεροσ αερασ Μαγκεσ , με Gamo τη θεα και ομορφια ! Οποιοσ δεν πηγε προτεινω να τον επισκεφτει . Αυτα ..............»
Αχ μωρέ Γιώργο μου καλέ, πάλη δεν κατάλαβες, εγώ θα μιλήσω μετά της 7 στης 8 τον άλλο μήνα!!!!......
«όσο για τον Γέρο – Όλυμπο……), 1969, 4 μήνες τεχνικός υπεύθυνος βολής!!!!.... οι λαγοί και οι φάσες, όσες ζήσανε, το λένε στα παιδιά τους…..και κρύβονται!!!....με M1 και βλήματα από τα τριαντάρια. Πάρε τον ‘αυτιά’ με τροχιοδεικτικό!!!....και μετά στην Καριτσα……..
Επιστροφή το βραδύ της παρασκευές, 1 γκρειντερ, ένα ΡΕΟ, και ένα Μ113!!. Δεν άφηνα έναν φράχτη όρθιο….
16 εβδομάδα, με έπιασε η τσιμπίδα, με τρία χρυσά.
Αν δεν του την ‘πέφτανε’ τα ασημένια, (όλα τα ιχ από τα χέρια μου, και κόκκινες βενζίνες!!!.......), θα υπηρετούσα ακόμη. 10 μέρες μπονους, και επιστροφή στο πολυκαστρο.
ΝΑΙ, ΕΙΝΑΙ ΌΝΕΙΡΟ Η ΠΕΡΙΟΧΗ.
ΑΝΤΩΝΗΣ. -
τί πίνετε ρε παιδια, camping gaz?
-
Με το θέμα της ασφάλειας σε πετρελαιοκίνητο αυτοκίνητο που κυκλοφορεί εκεί που δεν πρέπει να κυκλοφορεί (Αθήνα κτλ) τί γίνεται; Αν δεν έχει δηλωθεί στην ασφαλιστική ότι είναι πετρελαιοκίνητο έχει καλώς, αλλά αν είναι καινούργιο τότε υποχρεωτικά δηλώνεται και, όπως ρώτησα, η ασφαλιστική ΔΕΝ καλύπτει τίποτα αν το αμάξι βρεθεί εντός Αττικής, Θεσσαλονίκης κτλ.
Με άλλα λόγια, αν είναι να έβαζα πετρελαιοκινητήρα στο SEAT LEON μου 1.6 μοντέλο 2005 θα έπρεπε:(α) Να βρω ντίζελ κινητήρα μεταχειρισμένο (δεν γνωρίζω αν οι καινούργιοι ταιριάζουν) από εγγυημένη πηγή. Θα μπορούσε κάποιος να μου δώσει ένα κοστολόγιο για την αγορά και την εγκατάσταση, ώστε να υπολογίσω το χρονικό διάστημα για την απόσβεση;
(β) Εφόσον ζω Αθήνα, να το παίζω Αλέκος με την Τροχαία, πιθανώς να μην το δηλώσω και στην άδεια, άρα Αλέκος και με το ΚΤΕΟ και σίγουρα Αλέκος με την Ασφαλιστική.
(γ) Να παρακαλάω να μην εμπλακώ σε κανένα ατύχημα, γιατί αλλιώς τα πράγματα μπορεί να πάρουν πολύ άσχημη τροπή.Με άλλα λόγια, επειδή εκτιμώ την ψυχική μου ηρεμία, είναι προφανές γιατί η υγραεριοκίνηση για κάποιον που δεν μπορεί λόγω αντικειμενικών προβλημάτων (βλέπε α,β, γ), ή δεν έχει τα λεφτά να αγοράσει καινούργιο αυτοκίνητο ντίζελ, είναι η μόνη εφικτή και προσεγγίσιμη λύση για τη μείωση του κόστους μετακίνησης.
Ζητώ συγνώμη που βγήκα ελαφρώς εκτός θέματος. Την Τρίτη περνάω ΚΤΕΟ και πάω για τις τελικές ρυθμίσεις. Κατά έναν μαγικό τρόπο τα προβλήματα που είχα με το ρελαντί λύθηκαν από μόνα τους (φτου, φτου, φτου....) και το αμάξι πάει μία χαρά... Αυτά με βάζουν σε σκέψεις για την ποιότητα του καυσίμου
-
Η ασφαλιστική είναι εκεί για να πληρώσει τον άτυχο που τρακάραμε εξαιτίας του λάθους μας, όχι για να μας υποδείξει που θα πάει το αμάξι. Αν ήταν να μην πληρώνει λόγω παράβασης του ΚΟΚ, τότε δεν θα πλήρωνε και όποτε προκαλούμε ατύχημα γιατί περάσαμε με κόκκινο, παραβιάσαμε STOP κλπ...
-
http://www.zougla.gr/page.ashx?pid=2&aid=180224&cid=12
undefined
Τρία μοντέλα της Opel με υγραέριο!Πρώτη καταχώρηση: Σάββατο, 9 Οκτωβρίου 2010, 10:11
Δυναμική θα είναι από το 2011 η παρουσία της Opel στην κατηγορία των αυτοκινήτων που «καίνε» υγραέριο. Σύμφωνα με την ελληνική εισαγωγική εταιρεία, από το νέο έτος θα ξεκινήσει η διάθεση τριών δημοφιλών μοντέλων της τα οποία εκτός από τις εκδόσεις βενζίνης και diesel θα είναι διαθέσιμες και με υγραέριο (LPG).
Ο λόγος για το Corsa 1.2 με 85 ίππους, το Meriva 1.4 με 120 ίππους και το Astra 1.4 turbo με τους 140 ίππους. Και οι τρεις εκδόσεις θα επιβαρύνονται με 2.000 επιπλέον της τιμής του τρέχοντας τιμοκαταλόγου.
-
Ο χρήστης asteris έγραψε:
Η ασφαλιστική είναι εκεί για να πληρώσει τον άτυχο που τρακάραμε εξαιτίας του λάθους μας, όχι για να μας υποδείξει που θα πάει το αμάξι. Αν ήταν να μην πληρώνει λόγω παράβασης του ΚΟΚ, τότε δεν θα πλήρωνε και όποτε προκαλούμε ατύχημα γιατί περάσαμε με κόκκινο, παραβιάσαμε STOP κλπ...
Πολύ σωστά φίλε μου, έτσι ακριβώς είναι.
Επί προσθέτως λέω ότι το δηλώνεις στην ασφάλεια, χωρίς κανένα πρόβλημα, δεν τους νοιάζει αν είναι απλή η ασφάλεια. Στης μικτές ασφάλειες υπάρχει μια μικρή επιβάρυνση.
Τώρα το θέμα υπουργείου και κτεο, καλύπτετε, όταν δηλώσεις κατοικία πχ στον άγιο στέφανο, στο σπίτι ενός φίλου σου, ο οποίος και θα το βεβαιώσει.
Για την τροχαία που μπορεί να σε ελέγξει?.......δεν θέλω να ακούω αστεία!!!. Εδώ έχω κάνει δεκάδες μετατροπές με μεγαλύτερα μοτέρ, που τα έχουν αδήλωτα.
Πολλά είπα ………..
ΑΝΤΩΝΗΣ. -
μια απλη ερωτηση σε εσας που ειστε γνωστης Τα τουρμπο μπορουν μετατραπουν σε υγραεριο? Το λεω γιατι εχω ενα φορντ κουγκα 2.5 τουρμπο και το σκεφτομαι με αυτα που εχω ακούσει για προβλήματα μετα απο 80-100.000 χιλ (μου το ειπε εγκαταστάτης αντιπροσωπος μεγαλης εταιρείας αλλα το εχει και στον πινακα της η prins με διαπιστωμενα προβληματα).
Η λαδιέρα δεν βοηθάει? -
Η απάντηση είναι ναι.
Για το συγκεκριμένο κινητήρα ίσως η λύση είναι κάποιο σύστημα 5ης γενιάς. Εγώ το τόλμησα και θα δούμε στο μέλλον τί θα γίνει. -
Χαιρετώ όλα τα παιδια.
Τελευταία έχω μπλέξει με ένα iPhone (από αυτό σας γράφω τώρα) και έχω κολλήσει πολύ άσχημα.
Είναι πολύ κόλλημα!Όλα καλά εδώ, το πήγα για ρύθμιση και τα περίεργα ρεταρισματα (στο ρελαντί κατα το σταμάτημα) σταμάτησαν.
Από εβδομάδα θα Πάω να πάρω και την άδεια κυκλοφορίας.
Καλημέρα σε όλους!
-
παιδιά καλημέρα . Τελικά αποφάσισα να βάλω στο audi α3 μου 2.0 fsi . Το σύστημα της tartarini . Και ας ελπισω ότι θα πάνε όλα καλά . Το αμάξι θα το βάλω συνεργείο αύριο και μου είπαν ότι χρειάζεται 3 μέρες για να το πάρω για να κάνουν σωστή δουλειά και να μην φαίνονται τα σωληνάκια χυμα . Απλα ήθελα να ρωτήσω . Που είναι καλύτερα από την εμπειρία σας να βάλω το στόμιο για να βάζω υγραέριο ? Μου είπαν στο πίσω μέρος του προφυλακτήρα . Είναι σωστό ?
-
Αυτή είναι η συνηθισμένη και εύκολη στην εγκατάσταση λύση. Στα μείον είναι οτι πρέπει να σκύβεις εσύ ή όποιος βγάζει την τάπα κάθε φορά που πηγαίνεις για ανεφοδιασμό. Επίσης στο συγκεκριμένο σημείο μαζεύεται λάσπη, χώμα, κλπ. με οτι αυτό συνεπάγεται...
Για μένα είναι προτιμότερο, αν κι εφόσον υπάρχει διαθέσιμος χώρος, να μπει το στόμιο δίπλα από την τάπα της βενζίνης και να προστατεύεται από το πορτάκι που συνήθως υπάρχει εκεί. Στα μείον σ' αυτή την περίπτωση είναι το γεγονός οτι χρειάζεται να έχεις κάποιον ειδικό αντάπτορα που βιδώνει πάνω στο στόμιο, ώστε να μπορεί στη συνέχεια να κουμπώσει εκεί πάνω η αντλία ανεφοδιασμού του υγραερίου. Επίσης, πολύ σημαντικό μειονέκτημα μπορεί να είναι τυχόν κακοτεχνία που μπορεί να γίνει από απρόσεκτο εγκαταστάτη στο συγκεκριμένο σημείο, με αποτέλεσμα να μπαίνουν νερά κλπ. στο εσωτερικό του πορτμπαγκάζ.
Υγραεριοκίνηση!