-
+1000
Δηλώνω 'συνομοταξίτης'!!! -
Ο χρήστης Nick έγραψε:
Παρακάτω έχω το url για τα τέλη που ισχύουν στη Γερμανία (είναι στα Γερμανικά). Επίσης έχει και έναν πίνακα για υπολογισμό στα Τέλη που πληρώνουν οι Γερμανοί. Κάντε μερικούς υπολογισμούς ..και μετά κλάψτε ελεύθερα (για τα χάλια μας!)Οχι πως διαφωνω γενικα αλλα εχω μια ενστασουλα.
Ολως τυχαιως η Γερμανια τυγχανει αυτοκινητοπαραγωγος χωρα.
Θα ειχε ενδιαφερον η συγκριση με χωρες σε παρπλησιο επιπεδο ζωης με τη δικη μας αλλα χωρις σημαντικη αυτοκινητοβιομηχανια. -
Ποιά είναι η διαφορά των αυτοκινητοπαραγωγών χωρών σε ό,τι αφορά τα τέλη κυκλοφορίας ?
Θέλουν να προμοτάρουν τη χρήση των αυτοκινήτων σε σχέση με άλλες, μη αυτοκινητοπαραγωγές χώρες, οι οποίες θέλουν να αποθαρρύνουν τη χρήση των αυτοκινήτων ? (και που το λέει αυτό ? ή είναι αυθαίρετο συμπέρασμα ? διότι αν πχ. η Γερμανία ήθελε να προμοτάρει τη χρήση των αυτοκινήτων δε χρειάζεται τα τέλη κυκλοφορίας, θα είχε απλά χειρότερα ΜΜΜ όπως τρένα)
Ή είναι κάτι άλλο ?
-
Να το:
http://www.seat.bg/brands/LeonCupraR/prices/
http://www.seat.bg/pricesprint/44/
45500 λεβα (περίπου 24000 ευρω) για 260ps! Πιο φθηνα δεν γινεται!
-
Ο χρήστης red_monster έγραψε:
πολύ κλάψα παίδες...όπως πολύ σωστά όπως είπε και ο nikos320si αν αρχίσουν και σε ζώνουν τα φίδια μάλλον έβαλες το χέρι πολύ βαθιά στην τσέπη χωρίς να ξέρεις οτι έχεις περάσει τον πάτο...
Δεν είναι κλάψα. Απλά δε μαμιέμαι στη δουλειά για να μου τα πέρνουν χωρίς λόγο. Πληρώνω ήδη πολύ υψηλό φόρο εισοδήματος. Μανήσαν τις ΟΕ-ΕΕ με αύξηση φόρου κατα 5 μονάδες(από 20% σε 25%). Περαιώσεις= χάρισμα στους φοροδιαφεύγοντες.
Μετά από όλα αυτά έρχεται, και μέσα σε 3 χρόνια 2πλασιάζει σχεδόν τα ήδη υψηλά Τέλη Κυκλοφορίας, που από τότε λέγαμε ότι ηλίθια φορολογούν τον κυβισμό.
Δεν είναι θέμα φτώχειας. Αλλά θέλω τα χρήματά ΜΟΥ, να τα τρώω εγώ όπως γουστάρω. Ζω σε ένα κράτος που καθημερινά με τιμωρεί γιατί δεν είμαι λαμόγιο...
Το έγραψα και πριν. Δηλώνω έδρα της εταιρείας στη Βουλγαρία, γλιτώνω την υπερυψηλή και ηλίθια και συνεχώς μεταβαλώμενη φορολογία, και με 200€ ανά χρονιά καθάρισα ΚΑΙ με τα έξοδα αυτοκινήτου.
Και μετά giorgakis kiss my ass... -
Θελω να μου καποιος απαυτους που συνεχεια διαφωνουν σε ολα ,πως θα μπορουσαμε να εχουμε τελη που δεν θα αδικουν καποιους.
Για καταργηση ξεχαστε το. -
Ο χρήστης xristos912 έγραψε:
Θελω να μου καποιος απαυτους που συνεχεια διαφωνουν σε ολα ,πως θα μπορουσαμε να εχουμε τελη που δεν θα αδικουν καποιους.
Για καταργηση ξεχαστε το.Τέλη κυκλοφορίας=προσδιορισμός από το ρήμα κυκλοφορώ
Κυκλοφορώ πολύ ή λίγο=χρησιμοποιώ τους δρόμους πολύ ή λίγο+ρυπαίνω πολύ ή λιγο ανάλογα της καταναλώσης (άρα και του CO2) καταναλώνω πολλά ή λίγα λίτρα καύσιμου> φόρος κυκλοφορίας στο καύσιμο=πληρώνω πολλά ή λίγα ανάλογα του οχήματος που οδηγώ (παλιό, νέο,οικονομικό, μη ρυπογόνο, υμβριδικό κ.τλ) χωρίς να έχουν άμμεση σχέση κυβικά, ίπποι,αγοραστική αξία,διαστάσεις , έχουν σχέση όμως με το πως οδηγώ, το πως συντηρώ το οχημά μου, του πως χρησιμοποιώ τα ΜΜΜ.
Στην ουσία πληρώνω την **χρήση=κυκλοφορία **που λαμβάνει όμως πολύ σοβαρά (για τους αδικιμένους οικολόγους) τις εκπομπές CO2 . -
Μήπως με τα τέλη, απλά σου δίνουν το δικαίωμα να κυκλοφορείς?
ΥΓ Δείτε Golf 1.4 με και χωρίς DSG με τα νέα τέλη....
-
τα rx8 πριν του 2011 θα πληρώνουν 120 ευρώ κ αυτα του 2011+ κοντά στα 900ευρώ (αν θυμάμαι καλα τους ρύπους του)
-
Ο χρήστης 106S16 έγραψε:
Τέλη κυκλοφορίας=προσδιορισμός από το ρήμα κυκλοφορώΚυκλοφορώ πολύ ή λίγο=χρησιμοποιώ τους δρόμους πολύ ή λίγο+ρυπαίνω πολύ ή λιγο ανάλογα της καταναλώσης (άρα και του CO2) καταναλώνω πολλά ή λίγα λίτρα καύσιμου> φόρος κυκλοφορίας στο καύσιμο=πληρώνω πολλά ή λίγα ανάλογα του οχήματος που οδηγώ (παλιό, νέο,οικονομικό, μη ρυπογόνο, υμβριδικό κ.τλ) χωρίς να έχουν άμμεση σχέση κυβικά, ίπποι,αγοραστική αξία,διαστάσεις , έχουν σχέση όμως με το πως οδηγώ, το πως συντηρώ το οχημά μου, του πως χρησιμοποιώ τα ΜΜΜ.
Στην ουσία πληρώνω την **χρήση=κυκλοφορία **που λαμβάνει όμως πολύ σοβαρά (για τους αδικιμένους οικολόγους) τις εκπομπές CO2 .Μήπως έχουμε πρόβλημα ορολογίας εδώ και όχι το λάθος ρήμα;
-
Ο χρήστης chemic έγραψε:
τα rx8 πριν του 2011 θα πληρώνουν 120 ευρώ κ αυτα του 2011+ κοντά στα 900ευρώ (αν θυμάμαι καλα τους ρύπους του)Το Challenge (με τα 205ΗΡ) έχει 274 CO2, (274χ3€=822€)
-
Ο χρήστης nass έγραψε:
Ρε παιδιά, σε ό,τι τουλάχιστον αφορά τον coyote, αυτό που κατάλαβα είναι, όχι ότι έχει πραγματικά οικονομικό πρόβλημα, αλλά ότι έχει πρόβλημα αρχής, ότι δηλ. αλλάζουν οι όροι κατοχής και χρήσης αλλά και η μεταπωλητική αξία του αυτοκινήτου, χωρίς αυτός να φταίει αλλά εξαιτίας της αλλοπρόσαλλης πολιτικής του κράτους.Είπα περίπου αυτό.
Είπα ότι το δικό μου μοντέλο δεν θα ξαναπουληθεί σε μεταχειρισμένο γιατί το μεταχειρισμένο του 2011 θα πληρώνει το 1/3 των τελών του. Αρα γιατί να αγοράσουν ποτέ το δικό μας? και μιλάμε για μοντέλο που το κράτος προέτρεπε να αγοράσουμε... με χαμηλούς ρύπους ακόμα και τότε ..(λεγανε θα αλλάξουν τα τέλη με οικολογικά) -
Δεν ξέρω αν αναφέρθηκε παραπάνω αλλά ... τα νέα τέλη θα ισχύουν για τα αυτοκίνητα που θα ταξινομηθούν απο 1 Νοεμβρίου του 2010 και όχι απο 1/1/2011. Σε ένα μήνα δηλαδή.
Στην ΕΤ1 είπε ... για να μην παγώσει η αγορά αυτοκινήτου στην περίοδο των γιορτών!!! -
απορώ τι ψάχνεται... του χρόνου θα βρουν άλλο τρόπο να μας τα φάνε...
οταν κάνεις ανοίγματα μεγαλύτερα από την τσέπη σου αυτά παθαίνεις...
συγγνωμη κιόλας αλλά όταν βγάζεις 3000 το μήνα (με την υπάρχον κατάσταση στο ελλαδισταν ) και αγοράζεις αυτοκίνητο μαύρο πανί στις δύσκολες περιόδους... έ τα θέλει ο κώλος σου... -
δε κατάλαβα τι είπες? είναι λίγα τα 3000?
-
Ο χρήστης coyote έγραψε:
δε κατάλαβα τι είπες? είναι λίγα τα 3000?για οικογένεια και 2000cc+ στην ελλάδα είναι...
-
για οικογένεια και 2000cc+ στην ελλάδα είναι...
Σιγά ρε συ
Για τα 600 ευρώ το χρόνο τέλη? Δηλαδή τα 50 ευρώ το μήνα?
-
Ο χρήστης Nikos120i έγραψε:
Σιγά ρε συ
Για τα 600 ευρώ το χρόνο τέλη? Δηλαδή τα 50 ευρώ το μήνα?
ρε νίκο μόνο τα τέλη είναι??
η διαφορά στην ασφάλεια??
στην κατανάλωση ??
στα σ'ερβις??
στο πάρκινγκ?? -
Τι εγινε ρε παιδια ,μονο οι διλιτροι γραφουν στο τοπικ;
-
για οικογένεια και 90mm διάμετρο εμβόλου είναι πολλά ή λίγα?
Τέλη κυκλοφορίας