-
Ο χρήστης kacey έγραψε:
Τι νοοτροπια ειναι αυτη, να κλαιγομαστε εδω μεσα αλλα να μην κανουμε τιποτα εκει εξω (γεματες οι σελιδες αυτου του τοπικ με τετοια παραδειγματα)...
Σήμερα στη Κηφησιά, σε έναν δρόμο που πάρκαρα το απόγευμα ήταν 2 μεγάλα πλαστικά σαν αυτά που χρησιμοποιούν στα έργα για να οριοθετήσουν συγκεκριμενη κατεύθυνση στον δρόμο (εντιτ: σαν αυτά --> http://www.dimokratiki.gr/images/articl ... %20ODO.jpg), έξω από μια μονοκατοικία (περιφραγμένη με κήπο τεράστιο σε στυλ έπαυλης ) σε τοποθέτηση τέτοια που δεσμεύανε τις δύο θέσεις στάθμευσης ακριβώς μπροστά από την μονοκατοικία.
Παίρνω τηλέφωνο στο 100 για καταγγελία, τους το λές, μου λέει η κοπελιά κλασικα 'θα ενημερώσω το περιπολικό'. Περιττό να σας πω πως 1.5 ώρα αργότερα που πήγα να πάρω το αμάξι για να φύγω τα πλαστικά ηταν ακόμα εκεί. -
Οπως συμβαινει κ σε εμενα συνηθως μετα απο τετοια καταγγελια. Αλλα οταν παιρνεις κ λες 'ειμαι ΜΕΣΑ στο κτελ κ ο ανθρωπος ειναι επικινδυνος, φοβαμαι, στειλτε την Τροχαιο Εθνικων Οδων (που ειναι ηδη εκει κ κοβει βολτες)', ειναι λιγο διαφορετικο κ πιο σοβαρο. Κ εν τελει καν΄το εσυ κ ας μην γινει κατι, το μονο σιγουρο ειναι οτι αν δεν ενημερωσει κανεις δεν θα γινει κατι.
-
Ο χρήστης kacey έγραψε:
Και προφανώς οι αστυνομικοί που αράζουν πίσω από τη πρεσβεία δεν κούνησαν βλέφαρο.
Προφανως, κ καλα εκαναν. Δεν μπορει αυτοι που φρουρουν μια πρεσβεια, να αφησουν το ποστο τους για να ασχοληθουν με τροχαιο περιστατικο. Μην ειμαστε υπερβολικοι.
Έχω περάσει άπειρες φορές από εκεί και είναι πάντα 2 περιπολικά με 4-5 άτομα να αράζουν απο έξω. Πολλές φορές είναι και της ΔΙΑΣ εκεί. Δύσκολο τους είναι να τον σταματήσουν στα καπάκια ή να ξεκουνήσουν και να δώσουν σήμα τουλάχιστον;
-
Ζωάρες πεζοί έξω απο σταθμό του μετρό και ύστερα απο αποβίβαση αστικού λεωφορείου, απαιτούν να περάσουν την λεωφόρο ενώ το πεζοφάναρο είναι κόκκινο και φυσικά θέτουν ευατόν σε κίνδυνο και εμάς σε παρ' ολίγον αντιπαράθεση με τον νόμο αν κάποιος παρασυρθεί (Δεν είναι εύκολο να τους δεις πίσω απο το λεωφορείο και ξάφνου είναι μπροστά σου!)
ΟΚ, ο πεζός έχει προτεραιότητα σχεδόν πάντα, αλλά στις περιπτώσεις που υπάρχει φανάρι για τους πεζούς...
Την ζωή σας και την αρτιμέλεια σας ποντάρετε κάθε φορά, λίγη προσοχή!
-
Ο πεζος εχει προτεραιοτητα ΜΟΝΟ ΣΤΙΣ ΔΙΑΒΑΣΕΙΣ, ακου εκει 'σχεδον παντα'...
-
Ο χρήστης kacey έγραψε:
Ο πεζος εχει προτεραιοτητα ΜΟΝΟ ΣΤΙΣ ΔΙΑΒΑΣΕΙΣ, ακου εκει 'σχεδον παντα'...Σωστος! απο εκει και περα ας κοψουν το λαιμο τους εχουν αποθρασυνθει
-
Ο χρήστης kacey έγραψε:
Ο πεζος εχει προτεραιοτητα ΜΟΝΟ ΣΤΙΣ ΔΙΑΒΑΣΕΙΣ, ακου εκει 'σχεδον παντα'...Κι όμως στο δικαστήριο ο πεζός έχει σχεδόν πάντα προτεραιότητα (είμαι παθών).
-
Εγω εγραψα τι λεει ο ΚΟΚ.
Αλλα εννοια σου κ σιγα-σιγα αλλαζει κ αυτο. 2 ή 3 ειναι τα περιστατικα καταδικης πεζου για προκληση ατυχηματος, που ακουσαμε περσι?
-
Ο χρήστης evolander έγραψε:
Κι όμως στο δικαστήριο ο πεζός έχει σχεδόν πάντα προτεραιότητα (είμαι παθών).
Ο πεζός έχει πρωτειραιότητα μόνο σε πράσινα πεζοφάναρα και στις διαβάσεις χωρίς φανάρι, ΠΟΥΘΕΝΑ ΑΛΛΟΥ. Δεν ξέρω πως ακριβώς δικαιώθηκε ο πεζός στη δική σου περίπτωση (άχετος δικαστής??), αλλά πρόσφατα είχε ανέβει στο φόρουμ είδηση όπου στην Πάτρα καταδικάστικε πεζός που διέσχισει τον δρόμο εκτός διάβασης, με αποτέλεσμα να σκωτοθεί αναβάτης μηχανής που προσπάθησε να τον αποφύγει για να μην τον χτυπησει.
εντιτ: με πρόλαβε ο kacey.
-
Ο χρήστης Mercyful_Fate έγραψε:
Ο πεζός έχει πρωτειραιότητα μόνο σε πράσινα πεζοφάναρα και στις διαβάσεις χωρίς φανάρι, ΠΟΥΘΕΝΑ ΑΛΛΟΥ. Δεν ξέρω πως ακριβώς δικαιώθηκε ο πεζός στη δική σου περίπτωση (άχετος δικαστής??), αλλά πρόσφατα είχε ανέβει στο φόρουμ είδηση όπου στην Πάτρα καταδικάστικε πεζός που διέσχισει τον δρόμο εκτός διάβασης, με αποτέλεσμα να σκωτοθεί αναβάτης μηχανής που προσπάθησε να τον αποφύγει για να μην τον χτυπησει.
Σωστά όλα οσα είπατε πιο πριν κ δεν θα διαφωνίσω με κανένα αλλά το ζήτημα ρε παιδιά είναι ότι μιλάμε για την ίδια τους την ζωή όταν εκτελούν τα προαναφερθέντα ακροβατικά γιατί περί τέτοιων πρόκειται.
-
Ο χρήστης Sun έγραψε:
Σωστά όλα οσα είπατε πιο πριν κ δεν θα διαφωνίσω με κανένα αλλά το ζήτημα ρε παιδιά είναι ότι μιλάμε για την ίδια τους την ζωή όταν εκτελούν τα προαναφερθέντα ακροβατικά γιατί περί τέτοιων πρόκειται.
Δεν διαφωνώ, προσέχουμε όσο μπορούμε.
-
Δεν νοιαζομαι για την ζωη κ την ασφαλεια αυτου που δεν νοιαζεται ο ιδιος. Ουτε στο ελαχιστο, το μοναδικο που με νοιαζει ειναι το αν θα μπλεξω.
Ποσο μαλλον οταν την ασφαλεια κ την ακεραιοτητα του τα χρησιμοποιει ως 'οπλα' για να κανει οτι γουσταρει ('οπλα'= 'περναω τον δρομο αερα πατερα πονταροντας στο οτι θα σε αναγκασω να σταματησεις για να μην με χτυπησεις', παει κ σε πεζους κ σε μηχανακηδες).
-
Ο χρήστης Thomas_C200K έγραψε:
Σωστος! απο εκει και περα ας κοψουν το λαιμο τους εχουν αποθρασυνθει
Εάν όμως μιλάμε για μικρά στενάκια και όχι για μεγάλους δρόμους;; Τι ισχύει εκεί;
-
Ο πεζος δεν εχει δικαιωμα, εκτος διαβασης, να κατεβαινει στον δρομο εφ'οσον πλησιαζει οχημα. Πιο απλα δεν μπορω να το γραψω.
-
Ο χρήστης kacey έγραψε:
Ο πεζος δεν εχει δικαιωμα, εκτος διαβασης, να κατεβαινει στον δρομο εφ'οσον πλησιαζει οχημα. Πιο απλα δεν μπορω να το γραψω.χμ.
δηλαδη στο στενο εξω απο το σπιτι μου δε μπορω να περπατησω? -
Ο χρήστης ntinaras έγραψε:
Ο πεζος δεν εχει δικαιωμα, εκτος διαβασης, να κατεβαινει στον δρομο εφ'οσον πλησιαζει οχημα. Πιο απλα δεν μπορω να το γραψω.
χμ.
δηλαδη στο στενο εξω απο το σπιτι μου δε μπορω να περπατησω?Δεν εχεις πεζοδρομιο;
-
οχι
-
Στην προκειμένη περίπτωση, λέει ο ΚΟΚ, ότι τα αυτοκίνητα πρέπει να παρκάρουν σε απόσταση τουλάχιστον 1m από το όριο του δρόμου για να δημιουργηθεί ασφαλής διάδρομος για τους πεζούς.
-
Ο χρήστης kacey έγραψε:
Ο πεζος δεν εχει δικαιωμα, εκτος διαβασης, να κατεβαινει στον δρομο εφ'οσον πλησιαζει οχημα. Πιο απλα δεν μπορω να το γραψω.οταν εκανα μαθηματα για διπλωμα οδηγησης, θυμαμαι που ο δασκαλος ειπε, πως απο την στιγμη που ο πεζος εχει κατεβει απο το πεζοδρομιο και θελει να περασει, πρεπει να σταματησεις αλλιως κοβεσαι . Εχει προτεραιοτητα εκτος απο εθνικες οδους και δρομους με διαζωματα στην μεση.
-
Ο χρήστης nteminio έγραψε:
οταν εκανα μαθηματα για διπλωμα οδηγησης, θυμαμαι που ο δασκαλος ειπε, πως απο την στιγμη που ο πεζος εχει κατεβει απο το πεζοδρομιο και θελει να περασει, πρεπει να σταματησεις αλλιως κοβεσαι . Εχει προτεραιοτητα εκτος απο εθνικες οδους και δρομους με διαζωματα στην μεση.
κι εγω αυτο ξερω.
μαλιστα σε αυτοκινητοδρομους ο πεζος δεν εχει καν δικαιωμα να περασει.
Ζώα,Ζώα,Ζώα............. [#4]