-
Ο χρήστης ililias έγραψε:
Τίγρη,
Στα 16 είμαι ακόμα υπεύθυνος, απλά έχει άδεια. Ανήλικος θα είναι ακόμα.
Μην το τραβάμε πολύ, είπαμε ο Νόμος λέει μην ψαρεύεις, δεν λέει μην κρατάς ψαροντούφεκο.καλά σας τα λέει, ο νόμος λέει να μην πετάς μολότωφ, όχι να μην πίνεις μπύρες
τώρα αν περιμενεις να εξηγήσεις του κάθε μαλ@κα μπάτσου που μπαίνει στο σπίτι για κατσαρόλες και καφάσια μπύρες, σώθηκες, γι αυτό μάθε στα παιδιά σου ότι οι μπάτσοι και δει οι λιμενόμπατσοι δεν χρήζουν και ιδιαίτερου σεβασμού, πες τους πέντε πράγματα για το πού πρέπει να ψαρεύουν και τί, και αν όντως τα θεωρείς ώριμα να κρατάνε ψαροντούφεκο, ανέλαβε το όποιο ρίσκο και γράψε τον μπάτσο στα @ σου
-
Ο χρήστης Tiger έγραψε:
Ομως το να εθισεις το παιδι σου στην επιλεκτικη παραβατικοτητα (γιατι τα ιδια κανεις με το αυτοκινητο απο οτι φαινεται) εγκυμονει κινδυνους γενικότερα.Ισως τα παιδια σου μεγαλωσουν σε μια Ελλαδα λιγο διαφορετικη απο αυτη που ξεραμε εμεις (ατιμωρησια,κουμπαριες στο αστυνομικο τμημα,δημαρχος που 'καθαρίζει')Εμάς μας κουβαλούσαν στο αστυνομικό τμήμα, μας τα 'πρηζαν κανονικά και μετά μας άφηναν να φύγουμε. Για να μας παραπέμψουν να δικαστούμε θα έπρεπε να είχαμε κάνει αληθινά σοβαρό, δεν αρκούσε μόνο να πετάμε νεράντζια!
Λες 'επιλεκτική παραβατικότητα'. Λέω ότι δεν παρέβησαν τον Νόμο. Αλλά αν προσπαθήσω να το αποδείξω θα κολλήσω στο ψαροντούφεκο που κρατούσαν κι όχι στα ψάρια που δεν κρατούσαν. Όπως στο γνωστό ανέκδοτο με την σεξουαλική παρενόχληση...Όσο για το αυτοκίνητο, απαγορεύεται στ' αλήθεια να κάνουν βόλτες στην αυλή μου τα ανήλικά μου?
στη χώρα που τσιγγάνοι 14 - 15 χρόνων οδηγούν επαγγελματικά κ δεν τους μιλάει κανείς? -
Μιά και βρισκόμαστε σε φόρουμ για τέσσερις τροχούς:
Μπράβο σε όσους γονείς κάνουν μαθήματα στα παιδιά τους πριν τα 18. Όσο μικρότερα αρχίσουν τόσο καλύτεροι οδηγοί θα γίνουν. Αν υπάρχει δυνατότητα και για καρτ, ακόμα καλύτερα, θα καταλάβουν γρήγορα ότι είναι ηλίθιο και βαρετό να λυώνουν λάστιχα από φανάρι σε φανάρι και από σφήνα σε σφήνα.
Σχεδόν όλοι οι φίλοι και συγγενείς που άρχισαν με σχολή οδηγών μετά τα 20 έχουν πρόβλημα, σε μερικούς από αυτούς δεν μπαίνω ούτε κατόπιν ευχελαίου. -
Σήμερα έζησα την πρώτη μου γερή φρίκη ως γονιός. Ο μικρός άρχισε ξαφνικά τρελούς εμετούς, μετά από μερικές μέρες φαινομενικής δυσπεψίας για την οποία περιμέναμε έναν αλήτη γιατρό να έρθει να τον δει από κοντά, και τρέχαμε στο Παίδων. Εκεί τα πράγματα δεν ήταν καλύτερα. Οι γιατροί διέγνωσαν πυλωρική στένωση και ο μικρός μπήκε ... χειρουργείο.... 37 ημερών μωρό στο χειρουργείο..... Ευτυχώς πήγαν όλα καλά και σε 4 ημέρες θα τον πάρουμε σπίτι.
Αυτή μάλλον ήταν και η αιτία που ξύπναγε όταν τον βάζαμε ανάσκελα στο κρεβατάκι του. Του ερχόταν αναγούλα.
Πολύ κλάμα σήμερα (από μικρούς και μεγάλους...)
-
Ο χρήστης Scotch έγραψε:
Σήμερα έζησα την πρώτη μου γερή φρίκη ως γονιός. Ο μικρός άρχισε ξαφνικά τρελούς εμετούς, μετά από μερικές μέρες φαινομενικής δυσπεψίας για την οποία περιμέναμε έναν αλήτη γιατρό να έρθει να τον δει από κοντά, και τρέχαμε στο Παίδων. Εκεί τα πράγματα δεν ήταν καλύτερα. Οι γιατροί διέγνωσαν πυλωρική στένωση και ο μικρός μπήκε ... χειρουργείο.... 37 ημερών μωρό στο χειρουργείο..... Ευτυχώς πήγαν όλα καλά και σε 4 ημέρες θα τον πάρουμε σπίτι.Αυτή μάλλον ήταν και η αιτία που ξύπναγε όταν τον βάζαμε ανάσκελα στο κρεβατάκι του. Του ερχόταν αναγούλα.
Τέλος καλό όλα καλά.
-
έλα σκωτσέζε, μπόρα ήταν και πέρασε
-
Ο χρήστης Scotch έγραψε:
Σήμερα έζησα την πρώτη μου γερή φρίκη ως γονιός. Ο μικρός άρχισε ξαφνικά τρελούς εμετούς, μετά από μερικές μέρες φαινομενικής δυσπεψίας για την οποία περιμέναμε έναν αλήτη γιατρό να έρθει να τον δει από κοντά, και τρέχαμε στο Παίδων. Εκεί τα πράγματα δεν ήταν καλύτερα. Οι γιατροί διέγνωσαν πυλωρική στένωση και ο μικρός μπήκε ... χειρουργείο.... 37 ημερών μωρό στο χειρουργείο..... Ευτυχώς πήγαν όλα καλά και σε 4 ημέρες θα τον πάρουμε σπίτι.Αυτή μάλλον ήταν και η αιτία που ξύπναγε όταν τον βάζαμε ανάσκελα στο κρεβατάκι του. Του ερχόταν αναγούλα.
Γερός και δυνατός από τώρα και στο εξής...
Σας εύχομαι αυτό να ήταν το ποιό σοβαρό που θα αντιμετωπίσετε από εδώ και στο εξής. -
Να 'στε καλά παιδιά.
-
Το να κάνουν οι γονείς μαθήματα οδήγησης στα παιδιά σε μικρή ηλικία ή να κάνουν καρτ δεν αποτελεί σε καμία περίπτωση εγγύηση ότι τα παιδιά θα γίνουν καλοί, ασφαλείς και υπεύθυνοι οδηγοί ως ενήλικες.
Γνωρίζω νεαρό άτομο που σκοτώθηκε από δικό του λάθος (υπερβολική ταχύτητα), όντας ένας δημόσιος κίνδυνος όσο οδηγούσε, ενώ είχε πάρει μαθήματα οδήγησης από τον πατέρα του. Τον είχε διδάξει όμως τόσο λάθος πράγματα.
Η κυκλοφοριακή αγωγή αρχίζει από μικρή ηλικία, κάπου ανάμεσα στα 1-2 χρόνια, ανάλογα με την ανάπτυξη του κάθε παιδιού. Κλασικό, αλλά τόσο σωστό, ότι η καλή και σωστή συμπεριφορά των γονιών σε θέματα κυκλοφοριακής αγωγής (όπως σε όλα τα θέματα άλλωστε) είναι απίστευτα σημαντική για την μελλοντική συμπεριφορά των παιδιών.
Ξεκινήστε με τα απλά, σε μικρή ηλικία. Με το αγοράκι ή κοριτσάκι για π.χ. που κάθεται στο ειδικό καθισματάκι «παίξτε» το παιχνίδι «όποιος δει πρώτος ένα φορτηγό, φωνάξει φορτηγό», ή μάθετέ τους «ρουτίνες» (τόσο σημαντικές στα παιδάκια). Όταν για π.χ. έχουν μπει όλοι στο αυτοκίνητο και πριν ξεκινήσουμε, το παιδάκι ρωτάει «μπαμπά έβαλες ζώνη...;», «μαμά εσύ έβαλες…». Απλά πράγματα, ανάλογα με την ηλικία. Το να το πάω σε καρτ (από γονείς που γνωρίζω) περισσότερο ενισχύει τον εγωισμό του πατέρα («εγώ ξέρω καλύτερα για το παιδί μου, που είναι το καλύτερο-κοίτα το παιδάκι η Μαρία για π.χ. δεν ξέρει ποιο είναι το φρένο»).
Υ.Γ. Ο σωστός οδηγός δεν είναι υποχρεωτικά αυτός που γνωρίζει να στρίβει πολύ καλά, αλλά αυτός που δεν περνάει με κόκκινο, δεν παρκάρει και κλείνει τον δρόμο κλπ.. Αυτό, βέβαια, το τι δηλαδή σημαίνει καλός οδηγός, είναι θέμα άλλης συζήτησης.
Jacob
-
Ο χρήστης rx8_drifter έγραψε:
έλα σκωτσέζε, μπόρα ήταν και πέρασε+oo.
Σε λίγα χρόνια θα του λέτε την ιστορία κ θα γελάτε μαζί.
-
Ο χρήστης otso έγραψε:
... προφανως και αποκλειεται να δωσω για την δωρεαν υποχρεωτικη παιδεια αυτα τα λεφτα.
αλλα επειδη ο διευθυντης ειναι γνησιος ηλιθιος δημοσιος υπαλληλος , ενας ευθυνοφοβος που ακολουθει και το κομα του νομου τι στο διαολο θα κανω. θα τα στελνω σχολειο και θα τα διωχνει?Το να δώσεις χρήματα απλά και μόνο για να πας ένα χαρτί στο σχολείο, δεν έχει κανένα νόημα. Σου προτείνω όμως αν γνωρίζεις κάποιο γιατρό της προκοπής, να κάνεις τις εξετάσεις που προβλέπονται. Ο καρδιολόγος που γνωρίζει και ενδιαφέρεται για τη δουλειά του ξέρει τι πρέπει να κοιτάξει σε ένα παιδί 6 χρονών και αυτό δεν είναι απλώς να 'ακούσει την καρδιά με το στηθοσκόπιο'. Δεν είμαι γιατρός, αυτή όμως είναι η γνώμη μου μετά από συζήτηση με καρδιολόγο για τις εξετάσεις των παιδιών μου σε αντίστοιχες ηλικίες. Να και μια σελίδα που βρήκα με λίγο ψάξιμο: http://ygeia.tanea.gr/default.asp?pid=5&faqID=3134&la=1. Τα αντίστοιχα για οφθαλμίατρο και οδοντίατρο. Φιλικά
-
Χθες είπα στα παιδιά 'Θα πάρω την μαμά και θα πάμε μια βόλτα οκ παίδες';
Οκ, καλό κουράγιο (ο ένας)
Σε καλή μεριά ο άλλος -
Και το ερώτημα είναι:
ποιός από τους δύο έκοψε τα σωληνάκια των φρένων; -
Ο μεγάλος παίζει ενα ον λαιν παχνίδι στο διάστημα και τέτοια.
Κάποια στιγμή τον άκουσα να μονολογεί
Αν χάσω κι αυτό το σκάφος να φάω τις φακές της μαμάς ρε -
δεν υπάρχουν τα ντεβάκια
ρε το zungle το παίξατε καθόλου?
Παίζαμε χτες το βράδυ στο σπίτι, έχουν έρθει κάτι φίλοι από τσεχία, το κάναμε λίμπα -
Ο χρήστης mjacob έγραψε:
Και το ερώτημα είναι:
ποιός από τους δύο έκοψε τα σωληνάκια των φρένων;ο τρίτος ο μακρύτερος
-
Ο χρήστης tasosdev έγραψε:
Αν χάσω κι αυτό το σκάφος να φάω τις φακές της μαμάς ρε -
Ένα ωραίο που είπε ο δικός μου: '' Μπαμπά αν η αράχνη μου φάει αυτό το καλαμάρι(στη t.v) θα νηστέψει?''..... .......
-
Καλησπέρα,
τέσσερις (4) και σήμερα......
-
Ο χρήστης PuntoLord έγραψε:
Καλησπέρα,τέσσερις (4) και σήμερα......
Όμορφα πράγματα βλέπω.
Άντε, με το καλό!!!
FORUM Γονεων και Κηδεμονων...