-
Ο χρήστης criuser έγραψε:
Λοιπόν παλληκάρια 1.100.000 δημόσιοι υπάλληλοι σε 4.400.000 ενεργό πληθυσμό , δηλαδή το 25 % είναι παααααααρα πολλοί . Και αν σκεφτείτε ότι υπάρχουν και αρκετές εταιρείες που έχουν δουλειές μόνο με το δημόσιο , ο ευρύτερα ασχολούμενος με το δημόσιο πληθυσμός μπορεί να είναι τρομακτικό νούμερο .
Βάλτε τώρα ότι έχουμε επίσημα 1.000.000 ανέργους και σε λίγο περισσότερους και τελικά αυτό που θα απομένει σαν νούμερο πραγματικά εργαζομένων θα είναι 1.500.000 κόσμος που θα πρέπει να ζήσει 11.000.000 Ελληνες .Παλι τα ιδια
viewtopic.php?f=5&t=39228&start=126
viewtopic.php?f=5&t=39228&start=138
κοκ
Ο cruiser παντως κανει λαθος δουλεια: δε θα επρεπε να ειναι εργολαβος, αλλα στατιστικολογος, παντα μεσα θα επεφτε αν κρινω κι απο κατι αλλα 'ευστοχα' που εχει γραψει κατα καιρουςΕπισης να ξαναεπαναλαβω οτι στην απογραφη ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ οι εργαζομενοι στους ΟΤΑ (αν και υποθετω οτι οι ιδιοι που το ξεχασαν τωρα θα το ξαναξεχασουν )
+αυτο
Τα συνολικα νουμερα τα αναφερω λιγο πιο πανω. Το συνολο των μισθοδοτουμενων απο το ΓΛΚ (που χοντρικα μπορουμε να το ονομασουμε συνολο ΔΥ) ειναι 510.000. Απο αυτους 101.000 ειναι ΙΔΑΧ και 269.000 μονιμοι ακουνητοι ΔΥ (υπαλληλοι υπηρεσιων υπουργειων) και υπαλληλοι ΝΠΔΔ. Οι υπολοιποι, προφανως, ειναι οι υπηρετουντες στα σωματα ασφαλειας και την αστυνομια ή αλλες τετοιες κατηγοριες εργαζομενων που μου διαφευγουν αυτη τη στιγμη. Συνολικα οι 'απασχολουμενοι' στον δημοσιο τομεα σιγουρα θα προσεγγιζουν τις 900.000 των εκτιμησεων του αρθρου, ισως μαλιστα και να τις ξεπερνανε... Ομως, ενω για τους τακτικους ή 'τακτικους' μπορουμε να εχουμε αποψη γιατι η μισθοδοσια τους περναει απο την ιδια υπηρεσια, για τους αλλους μονο εκτιμησεις μπορουν να γινουν και σε καμια περιπτωση 'επισημες ανακοινωσεις' που θα ηταν εξαλλου εντελως ανυποστατες. Η διαφορα, οπως προανεφερα ειναι έπισης οτι τους μεν δε μπορει να τους διωξει κανεις (κατι που δεν ισχυει για τους ΙΔΑΧ, αλλα ας παει το παλιαμπελο, γιατι ο cruiser θα επικαλεστει κανα μυστικο διακριτικο δημοσιευμα των new york times και βαριεμαι ), ενω τους δε μπορουν να τους απολυσουν ΑΥΡΙΟ ΤΟ ΠΡΩΙ.
Δεν ξερω αν ειναι πολλοι ή λιγοι, ξερω οτι το συστημα που υπηρετουν δε δουλευει καθολου καλα. Ξερω οτι υπαρχουν υπηρεσιες με τρομερες ελλειψεις προσωπικου και αλλες με πληθωρα ρεμπελων ή/και διεφθαρμενων: αλλα αυτο ειναι προβλημα του management , σωστα;Φυσικα αυτο ειναι πολυ διαφορετικο απο το να ισχυριζομαστε αοριστα οτι υπαρχουν 883.000 μονιμοι υπαλληλοι επικαλουμενοι δημοσιευμα που δεν ελεγε καθολου αυτο και οτι αυτοι φταινε για το προβλημα της ελληνικης οικονομιας, ενω πχ οι εργολαβοι καθολου γιατι ετσι μας συμφερει.
-
Δηλαδή οι υπάλληλοι της Εθνικής , της ΔΕΗ , του ΟΤΕ κλπ δεν είναι δημόσιοι υπάλληλοι !!!!
Δηλαδή μπορούν να τους διώξουν όποτε θέλουν ?
Δουλεύουν υπερωρίες και δεν πληρώνονται όπως και οι άλλοι ιδιωτικοί ?Λοιπόν παλληκάρια 1.100.000 δημόσιοι υπάλληλοι σε 4.400.000 ενεργό πληθυσμό , δηλαδή το 25 % είναι παααααααρα πολλοί . Και αν σκεφτείτε ότι υπάρχουν και αρκετές εταιρείες που έχουν δουλειές μόνο με το δημόσιο , ο ευρύτερα ασχολούμενος με το δημόσιο πληθυσμός μπορεί να είναι τρομακτικό νούμερο .
Βάλτε τώρα ότι έχουμε επίσημα 1.000.000 ανέργους και σε λίγο περισσότερους και τελικά αυτό που θα απομένει σαν νούμερο πραγματικά εργαζομένων θα είναι 1.500.000 κόσμος που θα πρέπει να ζήσει 11.000.000 Ελληνες .Το άρθρο του ιού είναι κλασσικό κυριακάτικο άρθρο γιά να χαιδέψει τα αυτιά των δημοσίων υπαλλήλων πελατών - αναγνωστών τις εφημερίδας κατά την διάρκεια του κυριακάτικου καφέ . Κάτι σαν οπαδικός τύπος .
Απορία, ο Μπόμπολας ανήκει στο 1.500.00 που δουλεύουν για να ζήσουν τους υπόλοιπους η όχι;
Πολύ περίεργη αντίληψη έχεις για το ποιος δουλεύει για να ζήσει ποιον -
Ο χρήστης Asimov έγραψε:
Ο cruiser παντως κανει λαθος δουλεια: δε θα επρεπε να ειναι εργολαβος, αλλα στατιστικολογος, παντα μεσα θα επεφτε αν κρινω κι απο κατι αλλα 'ευστοχα' που εχει γραψει κατα καιρουςAφού διευκρινίσω ότι είμαι μηχανικός και όχι εργολάβος , θα σου πω ότι οι επισημάνσεις μου έχουν πηγές τον τύπο . Αλλωστε καί το όλο θέμα από ένα δημοσίευμα του τύπου άρχισε .
Ετσι είναι καλύτερα να μιλάμε με συγκεκριμένα στοιχεία και όχι με αφορισμούς .
Διαφωνείς λοιπόν ότι έχουμε μεγάλο κράτος στην Ελλάδα ?
Από εκεί ξεκινάνε όλα .
Το θέμα είναι ότι ο δημόσιος τομέας δεν είναι παραγωγικός αλλά υποστηρικτικός της παραγωγικότητας του ιδιωτικού τομέα . Εδώ τον ιδιωτικό τομέα τον έχουμε κάνει εξάρτημα του δημόσιου .Απορία, ο Μπόμπολας ανήκει στο 1.500.00 που δουλεύουν για να ζήσουν τους υπόλοιπους η όχι;
Αν και ο συγκεκριμένος δεν είναι από τις συμπάθειες μου , εσύ τι λες ? Δεν δουλεύει ?
Μήπως από αυτόν ζούν μερικές χιλιάδες άτομα ?
Γιά να υπάρξει εργαζόμενος πρέπει πρώτα να υπάρξει εργοδότης .
Μέχρι και ο Καστρο το κατάλαβε αυτό .
Εδώ βέβαια είναι δύσκολο να το κατανοήσουμε .... -
Για να ευθυμήσουμε λίγο. Υπήρχε παλιά ένα ανέκδοτο με έναν αριθμητικό υπολογισμό που ξεκίναγε από τον πληθυσμό των 10 εκατομμυρίων, και κατέληγε αφαιρετικά στο συμπέρασμα ότι στην Ελλάδα μόνος ένας εργάζεται για όλους τους υπόλοιπους. Το έχει κανένας να το ποστάρει?
-
ΤΟ ΘΕΜΑ ΕΙΝΑΙ ότι από σήμερα μέχρι τον Φεβρουάριο μεσολαβεί, πολιτικά και οικονομικά, ένας... αιώνας! Οι εξελίξεις θα είναι πυκνές και απρόβλεπτες. Η κυβέρνηση καλείται τώρα από την τρόικα να αντιμετωπίσει το πρόβλημα των χαμηλών εσόδων εισπράττοντας μέχρι τον Δεκέμβριο 26 δις ευρώ! Και με δεδομένο ότι μέχρι τις εκλογές της 7ης Νοεμβρίου το ΠΑΣΟΚ δεν πρόκειται να προχωρήσει σε κινήσεις υψηλού πολιτικού κόστους, είναι φανερό ότι από τις 8 Νοεμβρίου μέχρι το τέλος του έτους θα αρχίσει άγριο φοροκυνηγητό που θα προκαλέσει οξύτατες κοινωνικές αντιδράσεις, αλλά και θα «σκουπίσει» την ελάχιστη εναπομείνασα ρευστότητα της αγοράς, δημιουργώντας συνθήκες οικονομικής ασφυξίας. Τα λουκέτα και οι απολύσεις θα πολλαπλασιασθούν. Η ύφεση θα βαθύνει επικίνδυνα.
Απο εδω .... http://www.real.gr/DefaultArthro.aspx?p ... 18&id=7276
-
Ο χρήστης BEAMS έγραψε:
...
Είναι σωστό όμως να κρίνουμε κάτι ή κάποιον, στη βάση του αν λέει αλήθειες ή ψέμματα, άσχετα αν δεν συμφωνούμε ιδεολογικά με αυτό το κάτι ή τον κάποιον. 'Εθνικόν το αληθές' έτσι δεν πρέπει να είναι;Απλώς έγραψες 'Υιός' ενώ είναι 'Ιός' για αυτό λοιπόν και το σχόλιό μου περί ανυπαρξίας.
Το προβλημα για μενα με την συγκεκριμενη εφημεριδα ειναι οτι βλεπει παντα απο συγκεκριμενη οπτικη γωνια γεγονοτα και ετσι στις αρθρογραφιες της καταληγει παντα σε συγκεκριμενα συμπερασματα για τις αιτιες των γεγονοτων...(δεν την θεωρω αντικειμενικη οπως και τον Ριζο που ειναι κομματικο οργανο, απλα η Ελευθεροτυπια δεν γραφει απο κατω ποιους εκπροσωπει (φοβαται μην χασει πελατες μεταξυ των κεντροαριστερων ισως??) ενω ο ριζος το λεει και το παινευεται και καλα κανει φυσικα
Για τον Ιο... μονο ακουγα .. και ετσι δεν ειχα οπτικη επαφη για να ξερω την ορθογραφια που χρησιμοποιει -
“Η απάντηση σε όλους, όσοι μας ρωτάτε 'πού τα φάγατε τα λεφτά', είναι μία : Σας διορίζαμε για χρόνια, τα φάγαμε μαζί”, δήλωσε προκλητικά ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης, Θ. Πάγκαλος, ενώπιον της αρμόδιας Επιτροπής της Βουλής, την Τρίτη (21/09).
Ο κ. Πάγκαλος με τη δήλωσή του αυτή, έδωσε μία σκληρή απάντηση στους πολίτες, που βλέπουν μισθούς και συντάξεις να περιορίζονται, τη στιγμή που τα πάντα “ανεβαίνουν”, προκειμένου η κυβέρνηση να εξασφαλίσει τους πόρους, που θα μειώσουν το δημόσιο έλλειμμα.
Ο αντιπρόεδρος της Βουλής είπε μάλιστα ότι τα χρήματα του ελληνικού λαού “φαγώθηκαν”, επειδή από κοινού με τους πολίτες ακολουθήθηκε μία πρακτική “αθλιότητας, εξαγοράς και διασπάθισης δημόσιου χρήματος”.
Παράλληλα, από τη Βουλή εξαπέλυσε επίθεση στη Ν.Δ. κατηγορώντας τη για πελατειακές λογικές και είσοδο συμβασιούχων στο δημόσιο “από το παράθυρο”.
Την ίδια ώρα, όπως προανήγγειλε ο κ. Πάγκαλος, ένα δεύτερο πακέτο συγχωνεύσεων ετοιμάζει η kυβέρνηση 'με στόχο την εξοικονόμηση πόρων για το δημόσιο λογιστικό ταμείο', ενημερώνοντας την αρμόδια Επιτροπή της Βουλής για το υπό κατάθεση νομοσχέδιο που αφορά στην 'Κατάργηση και συγχώνευση υπηρεσιών, οργανισμών και φορέων του Δημόσιου Τομέα'.
-
Ο χρήστης manosk έγραψε:
“Η απάντηση σε όλους, όσοι μας ρωτάτε 'πού τα φάγατε τα λεφτά', είναι μία : Σας διορίζαμε για χρόνια, τα φάγαμε μαζί”, δήλωσε προκλητικά ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης, Θ. Πάγκαλος, ενώπιον της αρμόδιας Επιτροπής της Βουλής, την Τρίτη (21/09).
Ο κ. Πάγκαλος με τη δήλωσή του αυτή, έδωσε μία σκληρή απάντηση στους πολίτες, που βλέπουν μισθούς και συντάξεις να περιορίζονται, τη στιγμή που τα πάντα “ανεβαίνουν”, προκειμένου η κυβέρνηση να εξασφαλίσει τους πόρους, που θα μειώσουν το δημόσιο έλλειμμα.
Ο αντιπρόεδρος της Βουλής είπε μάλιστα ότι τα χρήματα του ελληνικού λαού “φαγώθηκαν”, επειδή από κοινού με τους πολίτες ακολουθήθηκε μία πρακτική “αθλιότητας, εξαγοράς και διασπάθισης δημόσιου χρήματος”.
Παράλληλα, από τη Βουλή εξαπέλυσε επίθεση στη Ν.Δ. κατηγορώντας τη για πελατειακές λογικές και είσοδο συμβασιούχων στο δημόσιο “από το παράθυρο”.
Την ίδια ώρα, όπως προανήγγειλε ο κ. Πάγκαλος, ένα δεύτερο πακέτο συγχωνεύσεων ετοιμάζει η kυβέρνηση 'με στόχο την εξοικονόμηση πόρων για το δημόσιο λογιστικό ταμείο', ενημερώνοντας την αρμόδια Επιτροπή της Βουλής για το υπό κατάθεση νομοσχέδιο που αφορά στην 'Κατάργηση και συγχώνευση υπηρεσιών, οργανισμών και φορέων του Δημόσιου Τομέα'.
εμενα που δε με διορισε, μπορει να με αφησουν απ' εξω?
επισης, αφου κακως διορισαν τοσους πολλους, μπορει να τους στειλει σπιτα τους? (δε το λεω εγω, ο Παγκαλος το λεει!)
-
Aφού διευκρινίσω ότι είμαι μηχανικός και όχι εργολάβος , θα σου πω ότι οι επισημάνσεις μου έχουν πηγές τον τύπο . Αλλωστε καί το όλο θέμα από ένα δημοσίευμα του τύπου άρχισε .
Ετσι είναι καλύτερα να μιλάμε με συγκεκριμένα στοιχεία και όχι με αφορισμούς .
Διαφωνείς λοιπόν ότι έχουμε μεγάλο κράτος στην Ελλάδα ?
Από εκεί ξεκινάνε όλα .
Το θέμα είναι ότι ο δημόσιος τομέας δεν είναι παραγωγικός αλλά υποστηρικτικός της παραγωγικότητας του ιδιωτικού τομέα . Εδώ τον ιδιωτικό τομέα τον έχουμε κάνει εξάρτημα του δημόσιου .Το θεμα (οπως σε ολα τα fora) ειναι οι εντυπωσεις. Ολη αυτη η κουβεντα γινεται για τις εντυπωσεις. Γιατι τα νουμερα ειναι φυσιολογικοτατα (εκ του αποτελεσματος) αλλα οταν αυτο επισημανθηκε, επεμεινες σ' αυτα (τα πλαστα) κι οχι στην ουσια που ειναι το management. Γιατι η ουσια δεν κανει εντυπωση (και δε συμφερει), ενω τα νουμερα μεγαλη.
Εργολαβος-μηχανικος για την ακριβεια. Εγω ειμαι της ακριβειας -
Ο χρήστης spiros έγραψε:
επισης, αφου κακως διορισαν τοσους πολλους, μπορει να τους στειλει σπιτα τους? (δε το λεω εγω, ο Παγκαλος το λεει!)
Δεν πρόκειται να τους στείλει σπίτι τους αφού υπάρχεις εσύ, εγώ και ο κάθε σούπερλαλάκας του ιδιωτικού τομέα να πληρώνει τους μισθούς τους. (εξάλλου ο ασίμοφ σε κάθε ευκαιρία, μας δείχνει στοιχεία ότι δεν είναι υπεράριθμοι...)
Ασίμοφ, Μπάλο, οχτάρια και λοιποί δυ κοιμηθείτε ήσυχοι, το ισόβιο δημοσιουπαλληλίκι σας δεν απειλείται. -
Εγω θα τονιζα αυτο:
Πρακτική “αθλιότητας, εξαγοράς και διασπάθισης δημόσιου χρήματος”.
Ο Παγκαλος στις ατακες ειναι πρωτος και μου αρεσει,αλλα δεν μπορει να διοικησει ουτε περιπτερο,Iμια,Οτσαλαν,ΟΑ,epic failure γενικως οπου ειχε θέση.
Οσο για τους ΔΥ που θα πανε σπιτια τους,πρωτα θα φυγουν πολλοι απο τους δημους,και μετα οταν θα πρεπει να φυγουν και απο αλλου, θα πανε πιστευω σε προωρες εκλογες (οι οποιες ως γνωστον λυνουν ολα τα προβληματα στην Ελλαδα)
-
Έχει δίκαιο ο Πάγκαλος.
400,000 υπεράριθμοι Δ.Υ. είναι ένα μεγάλο νούμερο. Φυσικά και η ευθύνη βαρύνει απολειστικά αυτούς μεν καθώς δεν μπορεί να μην φταίει ο αποφασίζων διαχειριστής της επιχείρησης που λέγεται Ελληνικό Κράτος.
Κατά τα άλλα ο Πάγκαλος αποδεικνύει ότι οι Έλληνες Πολιτικοί πια δεν μας έχουν ανάγκη. Από εκεί και πέρα θα ήθελα μία απάντηση γιατί οι Έλληνες Πολιτικοί εφάρμοσαν αυτή την Πολιτική.
-
Ο χρήστης Panosss έγραψε:
Δεν πρόκειται να τους στείλει σπίτι τους αφού υπάρχεις εσύ, εγώ και ο κάθε σούπερλαλάκας του ιδιωτικού τομέα να πληρώνει τους μισθούς τους. (εξάλλου ο ασίμοφ σε κάθε ευκαιρία, μας δείχνει στοιχεία ότι δεν είναι υπεράριθμοι...)
Ασίμοφ, Μπάλο, οχτάρια και λοιποί δυ κοιμηθείτε ήσυχοι, το ισόβιο δημοσιουπαλληλίκι σας δεν απειλείται.Οκ, ξαναπέφτω για ύπνο. Διάβασε εσύ ότι άλλο λένε και μου λες μετά όταν σχολάσεις κι όταν ξυπνήσω.
-
Τί δίκιο έχει ακριβώς; @@δια δίκιο έχει.
Αλλιώς να βγει και ο δικαστικός να πει 'τί εννοείτε ότι είμαι διεφθαρμένος; Εσάς αθώωνα!' και να περιμένει να ακούσει και παλαμάκια.
Ο 'υπαίτιος' βγαίνει και λέει ότι 'όλοι είμαστε υπαίτιοι' (παπάρια όλοι φυσικά), και αυτό τώρα για κάποιο μαγικό λόγο τον κάνει καλύτερο. Με το ατιμώρητο φυσικά, ε... μη γίνει και καμιά μλκία...
-
Ο χρήστης christos.dimou έγραψε:
Από εκεί και πέρα θα ήθελα μία απάντηση γιατί οι Έλληνες Πολιτικοί εφάρμοσαν αυτή την Πολιτική.Λάθος ερώτημα.
Πες μου έναν λόγο, γιατί να ΜΗΝ την εφάρμοζαν;
-
Απορία, ο Μπόμπολας ανήκει στο 1.500.00 που δουλεύουν για να ζήσουν τους υπόλοιπους η όχι;
Αν και ο συγκεκριμένος δεν είναι από τις συμπάθειες μου , εσύ τι λες ? Δεν δουλεύει ?
Εδώ βέβαια είναι δύσκολο να το κατανοήσουμε ....Είδες, υπάρχει διαφορά αντίληψης, εσύ λες πως ζει χιλιάδες άτομα εγώ λέω πως υπάρχουν χιλιάδες άτομα που ζουν τον Μπόμπολα, που τον αφήνουν να τους πιάνει τον κώλο για να πλουτίζει καθήμενος.
-
Καλα τα λεει ο Παγκαλος. Τωρα που σταματησε να μας διοριζει ομως, εμεις γιατι συνεχιζουμε να τον ψηφιζουμε;
-
Η κοιλάρα του τα λέει όλα.
Έχει και τρώει με εκατό μασέλες και θα έχει και στο μέλλον. Χρειάζεται να τον απασχολεί κάτι άλλο;
-
Μα, τώρα που κατάλαβε ότι δεν θα ξαναβγεί (μπορεί και να μην ξαναβάλει λόγω ηλικίας), παθαίνει κρίσεις ειλικρίνειας.
-
Ο χρήστης tasosdev έγραψε:
Εδώ βέβαια είναι δύσκολο να το κατανοήσουμε ....Είδες, υπάρχει διαφορά αντίληψης, εσύ λες πως ζει χιλιάδες άτομα εγώ λέω πως υπάρχουν χιλιάδες άτομα που ζουν τον Μπόμπολα, που τον αφήνουν να τους πιάνει τον κώλο για να πλουτίζει καθήμενος.
Αυτο που λες βγαζει κομπλεξ.Η πραγματικοτητα σαρεσει δεν σαρεσει λεει οτι απτον Μπομπολα ζουν χιλιαδες ανθρωποι για να μην πω εκκατομυρια.Λιγακι σεβασμος δεν βλαπτει.
ΔΝΤ, eurogroup, κούρεμα, μνημόμιο ΙΙ, σωθήκαμε!!!