Τελικά σήμερα έκανα το test drive . Θα παραθέσω τα ίδια ακριβώς και στο 'Οδήγησα '
Λοιπόν ενδεκάτη πρωινή τη σήμερον , πήγα στην αντιπροσωπεία της Ψιτροεν για τη Ψ4 κουπε.
Εκδοση VTRS με τον 1.4 στα 90 άλογα.
Λοιπόοοοον.Ο πωλητής μου έφερε το αυτοκίνητο όχι αυτό που φαίνεται εμπρός στην αντιπροσωπεία και λογικά αφορά άλλον κινητηρα αλλά ενός μηχανικού .
Ομολογώ ότι αυτό μου έκοψε τα πόδια γιατί σκεφτόμουν συνέχεια μην κάνω καμιά στραβη , πέσω σε λακούβα και γενικώς ό,τι δε σε απασχολεί σε αμαξια test drive.
Επισης εδω να κάνω μια μικρή παρένθεση και να πώ οτι το συγκεκριμένο είχε επάνω τα διακριτικά sport (δε γνωριζω αν προσφερόταν τέτοια έκδοση ή πακετο ) και συμφωνα με τα λογια του πωλητή ήταν πιο χαμηλό , περιμετρικα λίιιγο φτιαγμένο + φυμέ (που δεν είχα ξαναδεί απο θέση του οδηγού).Επίσης είχε αλλαξει την εξάτμηση και για πρωτη φορά ήμουν η πηγή της ηχορύπανσης.
Στα του αυτοκινήτου τώρα.Ο συμπλέκτης μου φάνηκε πιο μακρύς και ρυθμίσιμος από του αδερφού 307 όταν το είχαμε στην οικογένεια.Τα φρένα λίιιγο πιο αποτομα αλλά καλά.Λογω αμαξιου(βλεπε παραπανω) και κίνησης δε μπόρεσα να τα τεστάρω καλα.Το τιμόνι μου φάνηκε καλό σε βάρος αλλά τίποτα το ιδιαίτερο σε αίσθηση.Πάντως ασαφές δε μου φάνηκε.
Η ανάρτηση κοπάνησε αρκετά και κυρίως στο πίσω μέρος αν και πιο πολύ ακούστηκε θόρυβος που ενόχλησε παρά με κούρασε.Ολο το αμάξι μου φάνηκε πολύ σταθερό αλλά σε κάτι καμπές (προς τη γέφυρα του ριου οποιος ξερει ) που πήγα να το χώσω λιγο σβελτα ο πωλητής μου είπε να συγκρατηθώ (μάλλον φοβηθηκε ) γιατι κάνουν έργα (ισχύει ).
Ο κινητήρας μου φάνηκε επιοικώς άθλιος και μου θύμισε το 307 με τα 75 που είχαμε.Αίσχος.Θορυβος παντου που σε αυτό το σημείο δυσχαίρεναι και η εξάτμιση η οποία γέμιζε όλη την καμπινα και το δρομο με το θορυβό της.
Εργονομικά εξοικιώθηκα αμέσως λογω 307 + 207 που έχουν περάσει απο την οικογένεια.
Ποιοτικά μου φάνηκε μια χαρά.Ούτε με συγκίνησε άλλα ούτε είχα κάποιο παραπονω.
Αν θα το αγόραζα ; Μονο αν χρειαζόμουν αμαξι αυτής της κατηγορίας σε αυτά τα λεφτά (13.500).
Δε με συγκίνησε αλλα πιστεύω οτι το πταίσμα είναι αποκλειστικά του κινητηρα.Αντε και λίγο η αισθηση απο τα χειριστήρια με την οποία είμαι λιγο τσακωμενος με ολα τα συγχρονα PSA αν και νομίζω ότι αυτό ειναι συνήθεια (υδραυλικο - ηλεκτρικο ) (ντίζα-ηλεκτρογκαζο).
Αν ήταν να το επιλέξω θα ήταν για το ομορφο ντιζαιν του , τη λογικα καλυτερη ανεση των απλων εκδοσεων και των πολύ καλών χωρων.Αλλα θα ήταν με τον διλιτρο με τα 177 που είχε και όλα τα μπλιμπλίκια επανω (ξενον που στριβουν και αλλες ιστοριες).'Η θα περιμενα το καινουργιο με τα 120 ή 156 αλογα.
Απο εμενα πολύ καλη προταση στα λεφτα αυτα.Ισως και σε αυτα τα λεφτά να μην παιρνεις και κατι καλυτερο (κατηγορια,ποιοτητα,ασφαλεια).