-
Ο χρήστης elteo έγραψε:
Δίνετε 500 γιούργια για γυμναστήριο ;Ρε συ μας δουλεύεις;
Άνοιξε γυμναστήριο στο Μαρούσι και ζήτα λιγότερα λεφτά να έρθουμε στο δικό σου τρέχωντας...Όσο για κάποιες απόψεις για γυμναστική στο σπίτι και τρέξιμο στο 'άλσος' Συγγρού, απλά αυτό το σενάριο δεν παίζει. Στην Αθήνα ζούμε σαν τα ποντίκια και όχι στο Μαϊάμι της Φλόριντα...
-
Ο χρήστης nightwalker έγραψε:
και ποιος σου πε οτι δεν εχει λεφτα ο κοσμος?Ο κοσμος δεν θα χει λεφτα οταν δεν θα γινετε χαμος καθημερινες στις καφετεριες στο κεφαλαρι και στην πολιτεια.. Το Nick's πηγαινε ενας φιλος μου και μου χει πει οτι εχει το κλασσικο στυλ του γυμναστηριου χωρις φρου-φρου και αρωματα!Ααα και βασικο τετοιες ωρες(απογευματινες,μεχρι 9-10) σε ολα τα γυμναστηρια γινεται της επι της χρημασι γυναικος!Ειδικα στο Δαις..Με τον Νικόλα είμαστε φίλοι χρόνια. Πηγαίναμε στο ίδιο σχολείο. Μετακόμισε και μας έσφαξε...
-
delete
-
Ο χρήστης Storm έγραψε:
Και εγω στο Δαις παω , και μαλιστα σημερα μου τελειωσε η συνδρομη . Εγω βεβαια τις κανω ανα τριμηνο ,γιατι ολα μαζι δεν ...Και εχω και μια μικρη εκπτωση επειδη ειμαι φοιτητης. Αλλα μου κανει εντυπωση που το αυξησαν ... γιατι το καλοκαιρι ειχαν σε προσφορα 3 μηνες με 99 ευρω....
Και εσύ στο ΔΑΙΣ; Και εγώ περίμενα να έχει καλύτερες τιμές. Θα περιμένω. Η δική μου ετήσια τελειώνει σε 1 μήνα.
Πάντως μου κάνει εντύπωση ότι παρόλο τις υψηλές τιμές και την υποτίθεται κρίση, στο ΔΑΙΣ γίνεται ψηλοσφαγή...Πριν από λίγο ήμουν εκεί και γινόταν χαμός παντού.
Εγω παντως που πηγαινω πρωινα , συνηθως ειμαι εγω (ο κολλητος οταν ερχεται) και 3-4 ατομα ακομα .Anyway θα τελειωσει η εξεταστικη τελη Σεπτεμβρη και τοτε θα κανω ανανεωση (γιατι καλως ή κακως τωρα που μπηκε στη ζωη μου το γυμναστηριο , ειδα οτι μου κανει καλο και δεν θελω να το σταματησω )
(btw για μενα το Δαις ειναι κανα 10 λεπτο με το αμαξι) -
Τώρα σοβαρά για όποιον θέλει να κάνει βάρη και δεν γουστάρει τα κερατιάτικα, με ένα 300άρι έχετε πάρει πάγκο, αλτηράκια, τροχαλία-πολυμηχάνημα και είσαστε υπερ το δέον καλυμμένοι. Για το αεροβικό του θέματος νομίζω κάπου κοντά θα υπάρχει χώρος για λίγο τρεξιματάκι (το ξέρω ότι δεν είναι πολύ in να σε βλέπουν να πας κωλοπηλάλα). Κάποιες περιόδους χτύπαγα κάτι Γλυκά Νερά-Παιανία και επιστροφή με γρήγορο περπάτημα. Λιώσιμο...
Το πρόβλημα με το σπιτικό γυμναστήριο είναι η έλλειψη αυτοσυγκέντρωσης. Όλο λες μπα θα κάνω μετά και το γαμάς τελικά. -
Η λύση κατ'οίκον γυμναστική πραγματικά αξίζει για κάποιον που έχει όρεξη για γυμναστική.
Βασική προϋπόθεση όμως είναι η ύπαρξη χώρου.
Προσωπικά το σπίτι μου, δεν έχει χώρο για όργανα γυμναστικής. Στο προηγούμενο σπίτι μου, που το είχα επιχειρήσει το εγχείρημα είχε και τα αρνητικά του. Π.χ. βρώμα, σπίτι 'σιδεράδικο' που μόνο σπίτι δεν θύμιζε...
Καλή φάση θα ήταν καμιά μεζονέτα δυόροφη με ημιυπόγειο τύπου play room. Εκεί πραγματικά θα μπορούσε να γίνει κάτι...
-
delete
-
Ο χρήστης EDDIE_147 έγραψε:
Τώρα σοβαρά για όποιον θέλει να κάνει βάρη και δεν γουστάρει τα κερατιάτικα, με ένα 300άρι έχετε πάρει πάγκο, αλτηράκια, τροχαλία-πολυμηχάνημα και είσαστε υπερ το δέον καλυμμένοι. Για το αεροβικό του θέματος νομίζω κάπου κοντά θα υπάρχει χώρος για λίγο τρεξιματάκι (το ξέρω ότι δεν είναι πολύ in να σε βλέπουν να πας κωλοπηλάλα). Κάποιες περιόδους χτύπαγα κάτι Γλυκά Νερά-Παιανία και επιστροφή με γρήγορο περπάτημα. Λιώσιμο...
Το πρόβλημα με το σπιτικό γυμναστήριο είναι η έλλειψη αυτοσυγκέντρωσης. Όλο λες μπα θα κάνω μετά και το γαμάς τελικά.ω καλα εισαι εδω ενα ποδηλατο περνεις και γινεται καλογερος
-
ένα στατικό ποδήλατο κ ένα πολυόργανο είναι αρκετά για σπιτικό gym.
τρέξιμο κάνεις και έξω (για να μην επωμιστείς το σημαντικό έξοδο του διαδρόμου).
ελεύθερα βάρη θεωρώ οτι είναι λίγο επικίνδυνο να κάνεις τελείως μόνος σου. μπορεί να είναι προσωπική φοβία απλά το λέω. -
Ο χρήστης Nozomi έγραψε:
ΣΘα γούσταρα να πάω σε γυμναστήριο της παλιάς Σχολής, 'σιδεράδικο' !
!άλλη χάρη τα σιδεράδικά...και άμα έχουν και κανένα όμιλο πολεμικών τεχνών λίγο πιο ενεργό (κανα κλουβί... ) ακόμα καλύτερα
-
Μιας και μιλάτε για γυμναστική στο σπίτι, έχετε δει να πωλείται πάγκος του οποίου να διπλώνουν και τα πόδια, ώστε να γίνεται επίπεδος και να μειώνεται κατά πολύ ο αναγκαίος αποθηκευτικός χόρος;
-
Ο χρήστης cabala10 έγραψε:
Το πρόβλημα με το σπιτικό γυμναστήριο είναι η έλλειψη αυτοσυγκέντρωσης. Όλο λες μπα θα κάνω μετά και το γαμάς τελικά.ω καλα εισαι εδω ενα ποδηλατο περνεις και γινεται καλογερος
+1 στο γυμναστήριο, έχεις ένα κίνητρο, ν'ανοίγει λίγο το μάτι και να ξεχνιέσαι ενώ ασκείσαι
-
Το ENFORMA http://www.enforma.gr/
στα Μελίσσια το ξέρει κανείς; Καμιά άποψη; -
Ο χρήστης Storm έγραψε:
Το ENFORMA http://www.enforma.gr/
στα Μελίσσια το ξέρει κανείς; Καμιά άποψη;Ψυχοπλακωθηκα μονο και μονο που ειδα ετσι τους διαδρομους..Δυστυχως εχω κακομαθει,αφου εδω στο Ρεθυμνο εχω βρει ενα φοβερο γυμναστηριο που οι διαδρομοι βλεπουν ολη τη θαλασσα!!εχεις απεραντη θεα καθως κανεις διαδρομο,μεσα απο μεγαλες τζαμαριες!Στο θεμα μας,αμα κοιτας για Μελισσια,πανε Joe Weider!τουλαχιστον θα σου ερθει φτηνα!και αν ποτε θελησεις να 'ασχοληθεις' με την dark side of γυμναστικης,σιγουρα θα σε βοηθησει καποιος απο εκει!χαχα!
-
Και εγώ είδα την φωτό με τους διαδρόμους ... Σε φέρνουν σε επαφή με τους διπλανούς.
Ωστόσο θα περάσω από εκεί γιατί μου είπαν ότι έχουν 5 διαδρόμους. Είμαι περίεργος να δω που τους έχουν στιβάσει...
Το JOE WEIDER δυστυχώς είναι μακρυά ... Δεν βολεύει με τίποτα...
-
Αυτό που πήγαινα παλιά είχε μια καλή μαγκιά στους διαδρομους - είχαν όλοι LCD TV (καμιά 20ριά κανάλια) και στο ένα κανάλι έπαιζε ό,τι έβλεπε η κάμερα που ήταν στον κάτω όροφο, όπου γινόντουσαν τα ομαδικά (αερόμπικ και τα συναφή).
-
Έχει κανείς ιδέα από προπόνηση σε κολυμβητήριο?εδώ και περίπου ένα μήνα ξεκίνησα και μπορώ πλέον να βγάζω 7χ100 σε 40 λεπτά περίπου.στόχος,έιναι να βγάζω 10χ100 κάτι που νομίζω πως είναι ρεαλιστικός στόχος για τις δυνατότητες που έχω.υπάρχει κάποιο πρόγραμμα που θα μπορούσα να ακολουθήσω?
-
Ο χρήστης teox έγραψε:
Έχει κανείς ιδέα από προπόνηση σε κολυμβητήριο?εδώ και περίπου ένα μήνα ξεκίνησα και μπορώ πλέον να βγάζω 7χ100 σε 40 λεπτά περίπου.στόχος,έιναι να βγάζω 10χ100 κάτι που νομίζω πως είναι ρεαλιστικός στόχος για τις δυνατότητες που έχω.υπάρχει κάποιο πρόγραμμα που θα μπορούσα να ακολουθήσω?Ένα καλό πρόγραμμα αναβάθμισης για μένα είναι το εξής:
5χ150
4χ200
4χ250
4χ300
4χ400
4χ500
5χ500
... και μετά θα ξέρεις μόνο σου πότε θα βάλεις χιλιόμετρο και εάν όντως το χρειάζεσαι.Πολύ βασικός κανόνας για μένα είναι τα πρώτα τουλάχιστον 200m να γίνονται εξαιρετικά αργά και προσεκτικά, όσο πάνε οι γιαγιάδες πρόσθιο στη λωρίδα τους σχεδόν. Επίσης καλύτερα να αυξάνονται οι αποστάσεις των σετ παρά ο αριθμός τους και ας μην πηγαίνεις και τόσο γρήγορα, οπότε ξεχνα τον χρόνο στην αρχή. Εάν θέλεις να δοκιμάσεις να πας στα όρια σου, να έχεις φτάσει να κάνεις 500άρια σετ ώστε να κάνεις 200m σταδιακή αύξηση ταχύτητας, 250m να πηγαίνεις όσο πιο γρήγορα μπορείς και τα τελευταία 50m σταδιακό σβήσιμο ταχύτητας. Μπορείς και πιο πριν αλλά με τα 500άρια σετ θα έχεις αρκετό χρόνο για ασφαλές ζέσταμα, αποθεραπεία και αρκετό χρόνο για έντονη κολύμβηση.
Επίσης το ελεύθερο είναι από τα πιο ασφαλή είδη κολύμβησης όσον αφορά τραυματισμούς αλλά και ...υδάτινη ασφάλεια για εσένα και τους άλλους καθώς διατηρείς εύκολα σταθερά πορεία και ρίχνεις τις λιγότερες δυνατές σφαλιάρες. Φυσικά είναι και το πιο γρήγορο
Και η σειρά μου τώρα να ρωτήσω τους σφίχτουλες του φόρουμ, έχω αφήσει τις πισίνες και σκέφτομαι να αρχίσω γυμναστήριο. Θέλω να αποφύγω τα βάρη γιατί είχα πάθει ζημιές παλιότερα, και αν τα εφαρμόσω να κάνω πρόγραμμα με πολλές επαναλήψεις και χαμηλά κιλά. Επίσης θέλω να γυμνάσω πολύ τον κορμό και αρκετά τα χέρια, να αποκτήσω ευκινησία και ταχύτητα στην κίνηση. Πόδια και αντοχή δεν με ενδιαφέρουν αφού κάνω πεζοπορία/ορειβασία/ποδήλατο οπότε είμαι καλυμένος από εκεί. Δεν τρελαίνομαι να κάνω όγκο αλλά δεν θα με χάλαγε κιόλας.
Μπορούν να μου φτιάξουν ένα καλό ατομικό πρόγραμμα για κορμό και να βρω ένα ομαδικό για κορμό/χέρια/ευκινησία/ταχύτητα ή θα μου φτιάξουν πρόγραμμα χωρίς αποτέλεσμα και καταστροφικό για τις αρθρώσεις και στα ομαδικά απλώς θα κοιτάω κώλους από θείες. Αν ναι τι είδους ασκήσεις συστήνετε και τι είδους ομαδικά? Δεκτές και εναλλακτικές μορφές άσκησεις που να μην ξεφεύγουν σε budget.
-
ευχαριστώ πολύ travelman.θα προσπαθήσω να βγάλω το πρώτο στάδιο από το πρόγραμμα που πρότεινες!σιγά σιγά ελπίζω να ανέβουν οι αντοχές
-
Ο χρήστης travelman έγραψε:
Θέλω να αποφύγω τα βάρη γιατί είχα πάθει ζημιές παλιότερα, και αν τα εφαρμόσω να κάνω πρόγραμμα με πολλές επαναλήψεις και χαμηλά κιλά. Επίσης θέλω να γυμνάσω πολύ τον κορμό και αρκετά τα χέρια, να αποκτήσω ευκινησία και ταχύτητα στην κίνηση. Πόδια και αντοχή δεν με ενδιαφέρουν αφού κάνω πεζοπορία/ορειβασία/ποδήλατο οπότε είμαι καλυμένος από εκεί. Δεν τρελαίνομαι να κάνω όγκο αλλά δεν θα με χάλαγε κιόλας.
Μπορούν να μου φτιάξουν ένα καλό ατομικό πρόγραμμα για κορμό και να βρω ένα ομαδικό για κορμό/χέρια/ευκινησία/ταχύτητα ή θα μου φτιάξουν πρόγραμμα χωρίς αποτέλεσμα και καταστροφικό για τις αρθρώσεις και στα ομαδικά απλώς θα κοιτάω κώλους από θείες. Αν ναι τι είδους ασκήσεις συστήνετε και τι είδους ομαδικά? Δεκτές και εναλλακτικές μορφές άσκησεις που να μην ξεφεύγουν σε budget.
Αυτα που λες δεν βγαζουν πολυ νοημα σαν συνολο
Λες οτι ειχες παθει ζημιες,τι ειδους ζημιες, αναστρεψιμες ή μη;
Επισης αφου κανεις πεζοπορία/ορειβασία/ποδήλατο,σε τι συχνοτητα και ενταση γινονται αυτα;και τι είδους ορεβασία κάνεις;Εισαι σιγουρος οτι μπορεις να κανεις και γυμναστηριο χωρις να οδηγηθεις σε υπερκοπωση;Μπορεις να κανεις ορειβασία ώντας πιασμένος από βάρη;
Αν εχω καταλαβει σωστα οτι λες οτι θες να κανεις ενα προγραμμα για αντοχή στην δύναμη,δηλαδη με πολλες επαναληψεις και σετ και μικρα διαλλειματα ξεκουρασης (30'' εως 1 λεπτο).Ευκολα θα σου φτιαξουν ενα τετοιο προγραμμα σε γυμναστηριο.
Σε καθε περιπτωση ειναι καλο να γυμνασεις ολο το σωμα και οχι 'δεν κανω ποδια' και λοιπες εξυπναδες που ακους στα τοπικα γυμναστηρια.
Γυμναστήρια και άλλα