-
Ο χρήστης red_monster έγραψε:
Θα συμφωνήσω και εγώ για το δεύτερο link για το εσωτερικό του αυτοκινήτου. Το μόνο αξιόλογο που έχω βρει μέχρι τώρα.
το χρησιμοποιείς καιρό??
δεν υπάρχει περίπτωση λες να 'σπάσει' το ταμπλό?2-3 μήνες, δε μου έχει δώσει τέτοια σημάδια.
-
Το χρησιμοιποιώ πάνω από χρόνο και είναι τέλειο.Κάνει το ταμπλό πραγματικά καινούριο.Όταν λέω καρκινογόνα δεν εννοώ τα υλικά κατασκευής αλλά την προωθητική μαλακία που έχουν μέσα στο μπουκάλι τα υπόλοιπα της αγορά για να βγαίνει το σπρέυ.Κι αυτό το λέω γιατί για να ψεκάσεις αυτά τα σπρεύ σε αυτοκίνητο θες μάσκα στην λιγότερη αφού ένα σύννεφο απο την μαλακία αυτή καλύπτει όλο το εσωτερικό του αυτοκινήτου και κατ' επέκταση αυτό το αναπνέεις. Αυτό εάν είδες έχει απλό μηχανισμό σαν αυτό που έχουν τα μπουκαλάκια από τις κολώνιες πράγμα που αποτρέπει το παραπάνω φαινόμενο. .
-
καλημέρα
θα ήθελα να ρωτήσω ποιά τα θετικά και ποιά τα αρνητικά (αν υπάρχουν) του Βιολογικού Καθαρισμού Αυτοκινήτου (Καθίσματα, Ταπετσαρία, Ουρανός, Πάτωμα, Ταμπλό, Ζώνες, Μοκέτα, Πορτμπαγκάζ).
Ευχαριστώ
-
ο ουρανος μπορει να κρεμασει
-
Ο χρήστης Drunkard έγραψε:
ο ουρανος μπορει να κρεμασειΑπό τον βιολογικό μπορεί να γίνει τέτοιο πράγμα?
-
ναι μου το εχουν πει σε 2 διαφορετικα πλυντηρια που ειχα ρωτησει για βιολογικο καθαρισμο
-
Ο χρήστης PiCo έγραψε:
.......υπάρχει κάποιο spray που να δημιουργεί έτσι ένα απαλό film πάνω στα πλαστικά χωρίς να τα ξεραίνει ή να διαβρώνει για να καθαρίζονται και πιο εύκολα μετά?
Δεν με νοιάζει να δίνει και την καλύτερη προστασία, απλά να είναι εντελώς ασφαλές και διακριτικό.Ευχαριστώ!Αν θελεις κατι πιο καλο και ασφαλες,
μπορεις να καθαρισεις καλα τα πλαστικα και μετα να απλωσεις πανω σ' ενα μικρο σφουγγαρι λιγη βαζελινη και να τα περασεις με αυτο, αν τα πλαστικα σου ειναι μαλακα θα αποροφηθει γρηγορα,
αν ειναι σκληρα τοτε θα χρειαστεις ενα σκουπισμα με ενα μαλακο πανακι μετα απο λιγη ωρα,
αν κανεις την διαδικασια αυτη μεσημερι τοτε τα πλαστικα θα αποροφησουν πιο γρηγορα το λιπαντικο,
ειναι οτι πιο ασφαλες υπαρχει φτηνο και με διαφορα καλλυτερο απο οτιδηποτε αλλο,
μακροχρονια θα αποζημιωθεις με την κατασταση των πλαστικων. -
Ο χρήστης p_george έγραψε:
.......υπάρχει κάποιο spray που να δημιουργεί έτσι ένα απαλό film πάνω στα πλαστικά χωρίς να τα ξεραίνει ή να διαβρώνει για να καθαρίζονται και πιο εύκολα μετά?
Δεν με νοιάζει να δίνει και την καλύτερη προστασία, απλά να είναι εντελώς ασφαλές και διακριτικό.Ευχαριστώ!Αν θελεις κατι πιο καλο και ασφαλες,
μπορεις να καθαρισεις καλα τα πλαστικα και μετα να απλωσεις πανω σ' ενα μικρο σφουγγαρι λιγη βαζελινη και να τα περασεις με αυτο, αν τα πλαστικα σου ειναι μαλακα θα αποροφηθει γρηγορα,
αν ειναι σκληρα τοτε θα χρειαστεις ενα σκουπισμα με ενα μαλακο πανακι μετα απο λιγη ωρα,
αν κανεις την διαδικασια αυτη μεσημερι τοτε τα πλαστικα θα αποροφησουν πιο γρηγορα το λιπαντικο,
ειναι οτι πιο ασφαλες υπαρχει φτηνο και με διαφορα καλλυτερο απο οτιδηποτε αλλο,
μακροχρονια θα αποζημιωθεις με την κατασταση των πλαστικων.Βαζελίνη βάζω με μικρό πινελάκι στις ενώσεις των πλαστικών και στο Laguna που είχα είχα εξαφανίσει κάποιους τριγμούς μ' αυτόν τον παράδοξο τρόπο.Βέβαια αυτό το πράγμα χρειάζεται πολύ χρόνο και υπομονή.
-
Ο χρήστης Orestisren έγραψε:
Βαζελίνη βάζω με μικρό πινελάκι στις ενώσεις των πλαστικών και στο Laguna που είχα είχα εξαφανίσει κάποιους τριγμούς μ' αυτόν τον παράδοξο τρόπο.Βέβαια αυτό το πράγμα χρειάζεται πολύ χρόνο και υπομονή.Σε almera που πουλησα μετα απο 13 χρονια, το ταμπλω και οι ταπετσαριες του
(που ηταν απο πλαστικο) εμειναν καινουρια, και δεν ειναι το μοναδικο αυτοκινητο που εχω κρατησει πολλα χρονια,
ειδικα τα λαστιχα στις πορτες ειχαν καλυτερη ελαστικοτητα και απο καινουριο μου qashqai,
εβαζα βαζελινη 2-3 φορες τον χρονο και τιποτα αλλο,
πιστευω οτι ειναι πολυ δυσκολο αλλο υλικο να εχει τετοιο αποτελεσμα και εχω δοκιμασει παρα πολλα απο αυτα, τα περισσοτερα απο τα οποια κανουν μονο για πλυντηρια που θελουν να δειξουν ποσο περιποιηθηκαν το αυτοκινητο σου.
Σιγουρα θελει λιγο παραπανω χρονο και υπομονη απ' οτι ενα ψεκασμα. -
Ο χρήστης diego70 έγραψε:
καλημέρα
θα ήθελα να ρωτήσω ποιά τα θετικά και ποιά τα αρνητικά (αν υπάρχουν) του Βιολογικού Καθαρισμού Αυτοκινήτου (Καθίσματα, Ταπετσαρία, Ουρανός, Πάτωμα, Ταμπλό, Ζώνες, Μοκέτα, Πορτμπαγκάζ).
ΕυχαριστώΟ ουρανός θέλει πολύ προσοχή στο βιολογικό μου το έχουν πει και εμένα. Ειδικά αν το πας σε κάνα πλυντήριο συνηθησμένο που βάζουν ξένους κλάφτα...
Διάλεξε έναν επαγγελματία ή κάντον μόνος σου τον ουρανό με ένα πανάκι και ένα καλό καθαριστικό ταπετσαρίας ή κάρπεξ. ΤΟ αποτέλεσμα μπορεί να μην είναι ίδιο αλλά σίγουρα δεν θα δεις τον ουρανό σου να κρεμάει μακροπρόθεσμα.Για εσωτερικό τα έχουμε πει.
Πρώτα πέρασμα με ένα καθαρό πανάκι μικροίνας με νερό ή με apc (για ακόμα καλύτερα απότελέσματα) και μετά κάποιο γαλάκτωμα* .*Από τα καλύτερα για ταμπλό και πλαστικά:
meguiars quick detailer
autoglym vinyl rubber care
303 aerospace
poorboys natural dressing (εξαιρετικά δημοφιλές στο εξωτερικό δεν το έχω δοκιμάσει αλλά γράφονται πολύ καλά λόγια)Αποφεύγουμε σπρέυ σιλικόνης, άγνωστες μάρκες με μυρωδιές, αφρούς κτλπ.
-
Μια χαζή ερώτηση...
Τις εσωτερικές επιφάνειες των κρυστάλλων τις καθαρίζουμε με κάποιο ajaxοειδές σπρέι ή θα δημιουργηθεί πρόβλημα;
Ευχαριστώ!
-
Με ψέκασμα με αζαξοειδές, σκούπισμα με εφημερίδα κι εκ νέου σκούπισμα με χαρτί κουζίνας δεν είχα ποτέ πρόβλημα.
-
για να κερώσω το αυτοκίνητο χρειάζομαι κάποιο ειδικό πανί??
-
για να κερώσω το αυτοκίνητο χρειάζομαι κάποιο ειδικό πανί??κανονικα ενα απλο - απαλο πανι κανει αλλα καλυτερο να παρεις ενα με μικροινες
-
Ο χρήστης kotetsi έγραψε:
Με ψέκασμα με αζαξοειδές, σκούπισμα με εφημερίδα κι εκ νέου σκούπισμα με χαρτί κουζίνας δεν είχα ποτέ πρόβλημα.Ευχαριστώ για την απάντηση.
-
Προτιμώ και προτείνω το εξής για το εσωτερικό (το κάνω πάντα με αυτόν τον τρόπο):
- Στρώνω μία εφημερίδα στο ταμπλώ για να μην πέφτει το azax πάνω.
- Χρησιμοποιώ μαλακό ύφασμα, από μακό μπλούζες κατά προτίμηση, και περνάω 2 χέρια. Ένα σύντομο να φύγει η βρώμα (λίπη από την αναπνοή, χώματα, σκόνες κτλ) και μετά 2ο χέρι πολύ προσεκτικά με κάθετες κινήσεις ώστε να μη μείνουν γραμμές και σημάδια που ενοχλούν στην οδήγηση.
- Μετά το πίσω τζάμι χωρίς εφημερίδες κτλ. Στο δικό μου βολεύει με οριζόντιες κινήσεις για να μην αφήνει οριζόντιες γραμμές η μεμβράνη που ενοχλούν στην οδήγηση.
- Τα υπόλοιπα τζάμια που είναι και τα πιο εύκολα και λιγότερο ενοχλητικά.
- Φυσικά καθρέπτη εσωτερικό και σκιάδια θα γίνουν και αυτά.
Ευχαριστώ.
-
Πως βγαίνει το κερί Απο τα πλαστικά μέρη του αυτοκινήτου;;
-
Γνωριζει κανεις τι εχει συμβει με την Autoglym? (ξερω οτι το κατάστημα στην Αργυρουπολη εχει κλεισει...) καμια περαιτερω πληροφορηση αν εχει καποιος....
-
Πως βγαίνει το κερί Απο τα πλαστικά μέρη του αυτοκινήτου;;Με ταινίες για χαλάουα?
-
Φίλε Drunkard, επειδή είμαι από τά βόρεια, μπορείς σέ παρακαλώ νά μού στείλης ακριβή διεύθυνσι τού Μιχάλη (Swell) από τό Περιστέρι καί ένα τηλέφωνό του άν δέν σού κάνη κόπο, ώστε νά κλείσω ένα ραντεβού.
:πό τίς φωτό έχω μείνει άφωνος!
Τέτοια πράγματα πού νά τά βρούμε εδώ στήν επαρχία?????...........
Εσωτερικός/εξωτερικός καθαρισμός, γυάλισμα, πλυντήρια κλπ