-
Ο χρήστης balo έγραψε:
Οπως, όμως, αποδεικνύεται με την απογραφή του δημόσιου τομέα, οι δημόσιοι υπάλληλοι -πλην στρατιωτικών κι όλων των ενστόλων- αγγίζουν στη χώρα μας τους 420.000 και φθάνουν με τον ευρύτερο δημόσιο τομέα τους 768.003 (πληθυσμός 11.125.000), ενώ στο Βέλγιο, για παράδειγμα, τους 756.300 (πληθυσμός 10.600.000).
Κάτι σχετικό, αναλόγως του πληθυσμού, συμβαίνει σε όλη την Ενωση με 4.000.000 υπαλλήλους στη Γερμανία, 6.700.000 στη Γαλλία, 5.850.000 στην Αγγλία και πάει λέγοντας.
To 768.003 βγήκε μετα από το 'ξεφόρτωμα' από σταζιέρ και συμβασιούχους. Που τόσα χρόνια πληρώνονταν από το δημόσιο.
Οι στρατιωτικοί γιατί δεν θεωρούνται δημόσιοι υπάλληλοι; Δεν μισθοδοτούνται από τον κρατικό προυπολογισμό;
Επίσης, σε αυτό το νούμερο δεν περιλαμβάνονται προσωπικό ΟΤΑ και ΔΕΚΟ και ΝΠΙΔ που ανήκουν στο δημόσιο.
Οι μισθοί αυτών, δεν επιβαρύνουν φορολογικά; (Μην βγει κανείς και πει ότι υπάρχουν και κερδοφόρες ΔΕΚΟ στυλ ΔΕΗ, είναι αστείο, δεν αξίζει συζητήσεως).Αφού δεν είναι πολλοί οι δημόσιοι υπάλληλοι, γιατί τρέχουμε στα ΔΝΤ να δανειστούμε για να τους δώσουμε το μισθό τους; Και να πληρώσουμε δόσεις δανείων που είχαμε πάρει παλιότερα, πάλι για να πληρώσουμε τους μισθούς τους;
Επίσης, στη Γερμανία, ο δημόσιος υπάλληλος, ΔΕΝ έχει μονιμότητα αν έχει προσληφθεί από το 94 και μετά. Άρα, μην συγκρίνουμε εντελώς ανόμοια πράγματα, το δημοσιουπαλληλίκι στη Γερμανία δεν έχει κανένα πλεονέκτημα, δεν είναι σαν το Greek dream μας.
Και οι αποδοχές τους, δεν είναι υψηλότερες από του ιδιωτικού τομέα, αλλά χαμηλότερες, όπως είναι το λογικό.
Το μόνο πλεονέκτημα, ότι δεν δουλεύουν όπως στις ιδιωτικές επιχειρήσεις. Έτσι, ακόμα και στη Γερμανία, (παρόλο που οι δ.υ είναι πολύ παραγωγικότεροι από τον Έλληνα δ.υ, ντάξει σαν τον δικό μας δεν υπάρχει στην υφήλιο) οι Γερμανοί τους αναφέρουν ως τεμπέληδες. -
Ο χρήστης Panosss έγραψε:
Οπως, όμως, αποδεικνύεται με την απογραφή του δημόσιου τομέα, οι δημόσιοι υπάλληλοι -πλην στρατιωτικών κι όλων των ενστόλων- αγγίζουν στη χώρα μας τους 420.000 και φθάνουν με τον ευρύτερο δημόσιο τομέα τους 768.003 (πληθυσμός 11.125.000), ενώ στο Βέλγιο, για παράδειγμα, τους 756.300 (πληθυσμός 10.600.000).
Κάτι σχετικό, αναλόγως του πληθυσμού, συμβαίνει σε όλη την Ενωση με 4.000.000 υπαλλήλους στη Γερμανία, 6.700.000 στη Γαλλία, 5.850.000 στην Αγγλία και πάει λέγοντας.
To 768.003 βγήκε μετα από το 'ξεφόρτωμα' από σταζιέρ και συμβασιούχους. Που τόσα χρόνια πληρώνονταν από το δημόσιο.
Οι στρατιωτικοί γιατί δεν θεωρούνται δημόσιοι υπάλληλοι; Δεν μισθοδοτούνται από τον κρατικό προυπολογισμό;
Επίσης, σε αυτό το νούμερο δεν περιλαμβάνονται προσωπικό ΟΤΑ και ΔΕΚΟ και ΝΠΙΔ που ανήκουν στο δημόσιο.
Οι μισθοί αυτών, δεν επιβαρύνουν φορολογικά; (Μην βγει κανείς και πει ότι υπάρχουν και κερδοφόρες ΔΕΚΟ στυλ ΔΕΗ, είναι αστείο, δεν αξίζει συζητήσεως).Αφού δεν είναι πολλοί οι δημόσιοι υπάλληλοι, γιατί τρέχουμε στα ΔΝΤ να δανειστούμε για να τους δώσουμε το μισθό τους; Και να πληρώσουμε δόσεις δανείων που είχαμε πάρει παλιότερα, πάλι για να πληρώσουμε τους μισθούς τους;
Επίσης, στη Γερμανία, ο δημόσιος υπάλληλος, ΔΕΝ έχει μονιμότητα αν έχει προσληφθεί από το 94 και μετά. Άρα, μην συγκρίνουμε εντελώς ανόμοια πράγματα, το δημοσιουπαλληλίκι στη Γερμανία δεν έχει κανένα πλεονέκτημα, δεν είναι σαν το Greek dream μας.
Και οι αποδοχές τους, δεν είναι υψηλότερες από του ιδιωτικού τομέα, αλλά χαμηλότερες, όπως είναι το λογικό.
Το μόνο πλεονέκτημα, ότι δεν δουλεύουν όπως στις ιδιωτικές επιχειρήσεις. Έτσι, ακόμα και στη Γερμανία, (παρόλο που οι δ.υ είναι πολύ παραγωγικότεροι από τον Έλληνα δ.υ, ντάξει σαν τον δικό μας δεν υπάρχει στην υφήλιο) οι Γερμανοί τους αναφέρουν ως τεμπέληδες.Οι 768.000 περιλαμβάνουν κάθε λογής συμβασιούχους εκτός από τους stagiers. Εξάλλου αυτούς φρόντισαν να τους διώξουν προσφάτως.
Επίσης περιλαμβάνουν ένστολους πάσης φύσεως [ένοπλες δυνάμεις και σώματα ασφαλείας.]
Στο ΔΝΤ δεν τρέχουΜΕ. Μας τρέχουΝΕ, όχι για να πληρώσουνε τους μισθούς των ΔΥ αλλά για να πληρώσουνε τους τόκους και τα πανωτόκια των ξένων οίκων και τραπεζών. -
Και οι ιερωμενοι περιλαμβανονται στην απογραφη;
-
Ο χρήστης BILL33 έγραψε:
Και οι ιερωμενοι περιλαμβανονται στην απογραφη;Oh yes! Όπως και δικαστικοί.
-
η αντιπαράθεση αγαπητέ 888888 δεν βοηθάει τη στιγμή που υπάρχει ένα συλλογικό κλίμα τύπου: να πάνε να γ@μηθούνε...
τι σημαίνει δηλαδή... να κατεβούμε όλοι, μια φωνή, στους δρόμους και αφού κερδίσουμε τον αγώνα ο καθένας να κλειστεί ταμπουρωμένος στο μαγαζάκι του???
η αλήθεια στην ΔΕΗ στον ΟΣΕ και δεκάδες άλλες ΔΕΚΟ είναι μπουρδέλο και δεν το λέω εγώ που είμαι ελεύθερος επαγγελματίας το λένε οι ίδιοι οι εργαζόμενοι σε αυτές...
το θέμα είναι να διασωθούν οι θέσεις (είναι οδυνηρή, γιατί την αντιμετωπίζω, η εργασιακή ανασφάλεια) αλλά παράλληλα να διορθωθούν και οι μ@λ@κίες που δημιούργησαν τα προβλήματα.
και αυτό που ισχύει για όλους μας και για τους ΔΥ είναι ότι ποτέ δεν διαμαρτυρηθήκαμε όταν πήγαιναν τα πράγματα στο σπίτι μας καλά...έχουμε την ευθύνη, όχι του εγκλήματος αλλά της σιωπής....
γιαυτό λοιπόν να λείπουν οι εξυπνάδες (των συνδικαλιστών) περί πολέμου, πληρώνοντας την νύφη οι πολίτες γιατί όταν θα μπαίνει ξένος επενδυτής (με ότι αυτό συνεπάγεται) θα του βαράμε παλαμάκια... -
Ο χρήστης balo έγραψε:
Το μόνο πλεονέκτημα, ότι δεν δουλεύουν όπως στις ιδιωτικές επιχειρήσεις. Έτσι, ακόμα και στη Γερμανία, (παρόλο που οι δ.υ είναι πολύ παραγωγικότεροι από τον Έλληνα δ.υ, ντάξει σαν τον δικό μας δεν υπάρχει στην υφήλιο) οι Γερμανοί τους αναφέρουν ως τεμπέληδες.Οι 768.000 περιλαμβάνουν κάθε λογής συμβασιούχους εκτός από τους stagiers. Εξάλλου αυτούς φρόντισαν να τους διώξουν προσφάτως.
Επίσης περιλαμβάνουν ένστολους πάσης φύσεως [ένοπλες δυνάμεις και σώματα ασφαλείας.]
Στο ΔΝΤ δεν τρέχουΜΕ. Μας τρέχουΝΕ, όχι για να πληρώσουνε τους μισθούς των ΔΥ αλλά για να πληρώσουνε τους τόκους και τα πανωτόκια των ξένων οίκων και τραπεζών.Τους διώξαν πριν την απογραφή. Συμβασιούχοι έχουν μείνει, όχι πολλοί.
Μας τρέχουνε; Ποιοι; Οι εξωγήινοι;
-
Ποιος τα λεει αυτα; Περιλαμβανονται, φυσικα!
-
Ο χρήστης Asimov έγραψε:
Ποιος τα λεει αυτα; Περιλαμβανονται, φυσικα!
ΟΤΑ και ΝΠΔΔ ναι.
ΝΠΙΔ και ΔΕΚΟ όχι.http://apografi.gov.gr/category/συχνες-ερωτησεις/ποιοί-έχουν-υποχρέωση-απογραφής-faq
-
Μα τα αξιολογα νουμερα (δεκαδες χιλιαδες) ειναι σε ΟΤΑ και ΝΠΔΔ, σε ΔΕΚΟ και ΝΠΙΔ ειναι μονο λιγες χιλιαδες, δεν επηρεαζουν σοβαρα το αποτελεσμα.
-
Ο χρήστης Asimov έγραψε:
Μα τα αξιολογα νουμερα (δεκαδες χιλιαδες) ειναι σε ΟΤΑ και ΝΠΔΔ, σε ΔΕΚΟ και ΝΠΙΔ ειναι μονο λιγες χιλιαδες, δεν επηρεαζουν σοβαρα το αποτελεσμα.δεκαδες χιλιαδες ειναι αυτοι που επισημα ξερεις τωρα ποσοι ειναι οι αλλοι ειναι το θεμα
-
1.078.000 και κάτι ψιλά είναι οι δημόσιοι υπάλληλοι .
Το είπαν επίσημα .
Η απογραφή έγινε γιά να ξεκινήσει η προγραφή -
Πάντως, είναι εντυπωσιακή η προσπάθεια, κάποιων δημοσίων υπαλλήλων να μας πείσουν ότι δεν είναι πολλοί. Τελικά, αν το* γευτείς μια φορά, το θες για πάντα. Τόση γλύκα έχει;
Και δεν πά να φτάσουν οι άνεργοι το ένα μύριο...εμείς να καλοπερνάμε...μακρυά από τον κ@λο μας, κι όπου θέλει ας έμπει.
(*)δημοσιουπαλληλίκι
-
Το μόνο πλεονέκτημα, ότι δεν δουλεύουν όπως στις ιδιωτικές επιχειρήσεις. Έτσι, ακόμα και στη Γερμανία, (παρόλο που οι δ.υ είναι πολύ παραγωγικότεροι από τον Έλληνα δ.υ, ντάξει σαν τον δικό μας δεν υπάρχει στην υφήλιο) οι Γερμανοί τους αναφέρουν ως τεμπέληδες.Μονιμοτητα ειναι αρκετα σπανιο φαινομενο σε ανεπτυγμενες χωρες εκτος Ελλαδας. Στι ΗΠΑ οι δημ υπαλληλοι δεν ειναι μονιμοι. Εκει που ειναι πολυ διαδεδομενη η μονιμοτητα (Tenure στις ΗΠΑ) ειναι στα δημοσια σχολεια (δημοτικα, γυμνασια, λυκεια).
Η πληρωμη επισης ειναι αρκετα χαμηλοτερη απο τον ιδιωτικο τομεα. Οποτε ναι δεν υπαρχει πλεονεκτημα Βεβαια οι απολυσεις ειναι πιο σπανιες, δεν υπαρχει πιεση στην δουλεια και εχουν ενα σταθερο ωραριο με ελαχιστη αναγκη για υπερωριες. Πολλοι ανθρωποι διαλεγουν αυτο τον δρομο και αλλοι οχι.
Το αλλο ειναι οτι η συνταξη δεν ειναι πουθενα στο μεγεθος του ποσοστου που δινεται στην Ελλαδα. Συνηθως ειναι γυρω στο 40-50% του ενεργου μισθου. Ολοι εχουν και ιδιωτικες επεδυσεις για να συμπληρωσουν την διαφορα. Επισης υπαρχουν μεγαλες περικοπες αν αρχισει η συνταξη σε μικροτερη ηλικια απο συνηθως τα 55 χρονια.
Και ναι και στην Αμερικη πολλους δημοσιους υπαλληλους του λεμε τεμπεληδες και πολλα ειναι τα αστεια για παροιμιώδεις περιπτωσεις στο υπουργειο συγκοινωνιων και στο ταχυδρομειο.
Ασχετο:
Ναι καθε φορα που ερχόμαστε Ελλάδα και συναλλασσόμαστε με διαφορες υπηρεσιες τις συγκρίνουμε και αστειευόμαστε τι γινεται στις ΗΠΑ και τι στην Ελλαδα.
Τελευταια ιστορια ειναι ειμαστε στην Ελαδα πριν 2 βδομαδες και ηθελα να στειλω κατι εγραφα απο Αθηνα Κεφαλλονια. Οποτε πηγα στο ταχυδρομειο. Πηρα ενα χαρτακι με το νουμερο. Καθησα και περιμενα την σειρα μου. Μετα απο 5 λεπτα το νουμερο αναψε και αφου στα 5 λεπτα ειχα παρατηρησει τουλαχιστον 2-3 ατομα να πανε κατευθειαν στο γκισε χαρις να παρουν νουμερο. Ενας ηταν υπθετω 'γνωστος' οποτε τον πηρανε αμεσως και αλλοι δυο τους στειλανε μα παρουν νουμερο. Που φυσικα το πηραν και μετα προσπαθησαν να κοψουν μπροστα απο ολους τους αλλους. Αφου τους γκαζωσανε κανανε πισω και παλι ειχαν μια εκφραση σαν να τους γινοτανε μεγαλη αδικια και καταπιεση Φθανει η σειρα μου οποτε παω επανω και η κοπελια μου δεινει το φακελο να βαλω τα εγραφα, Οταν της λεω να παρω τα γραμματοσημα μου λεει δεν γινεται πρεπει να πας στη αλλη μηχανη να παρεις αλλο νουμερο και να πας στα γραμματοσημα. Μα ρε παιδια λεω... οχι δεν γινεται αλλοιως. Οποτε η ιδια δουλεια αντε παλι αλλα 5-10 λεπτα. Παλι σε αλλη κοπελια. Ζυγιζει το φακελο μου δινει τα γραμματοσημα στο χερι. τις λεω να τα κολησω και να σου δωσω το φακελο. Οχι μου λεει πηγαινε πιο περα κολα τα γραμματοσημα και μετα πηγαινε εξω και βαλτα στο κουτι. Δεν χρειαζεται να πω ποσο μη αποδοτικο ειναι το συστημα αυτο.
Νικος
-
Εξάλλου αυτούς φρόντισαν να τους διώξουν προσφάτως
Για να χρησιμοποιήσω τις ακριβείς λέξεις του γνωστού μου στάζιερ 'Όποιος έχει βύσμα όχι απλά ανανεώνεται η σύμβαση του ή μονιμοποιείται, αλλά του ξηγούνται και αύξηση'.
Panoss το πρόβλημα δεν είναι οι ΔΥ, αλλά το καθεστώς που συντηρεί αυτό το νοσηρό 'δημοσιοϋπαλληλίκι' που λες κι εσύ.
Όπως είπα και πριν το πρόβλημα δεν είναι ένα ξερό νούμερο (και αν κατά πόσο αυτό είναι ακριβές), αλλά το αν αυτό το νούμερο αντιστοιχεί στις ανάγκες του δημοσίου. Αν σε περιφερειακά γραφεία, σε 'ζόρικα' πόστα υπάρχουν τεράστιες ελλείψεις και αντίστοιχα στα 'σαλέ' του κέντρου παίζουν μπούφλες για το ποιός θα πρωτομπεί στο ίντερνετ να παίξει ικάριαμ τότε είναι χαζό να μιλάμε για όποιο νούμερο. -
Φτάσαμε στις 400 σελίδες. Σημαδιακό νούμερο.
Κάπου εκεί θα διαμορφωθεί ο μισθός στα επόμενα δύο χρόνια
-
1.100.000 δημόσιοι υπάλληλοι , 1.500.000 άνεργοι και 4.400.000 ο 'ενεργός πληθυσμός' .
Τι μένει 1.800.000 που πρέπει να ζήσει 11.000.000 κόσμο .Σταματήστε αμέσως τις πληρωμές στις εφορίες και στα ασφαλιστικά ταμεία .
Ούτως η άλλως γιά κλείσιμο και χρεωκοπία μας έχουνε . -
Θα κρατηθεί σε ψηλά επίπεδα λόγω υγιούς αντγωνισμού
-
Ελπιζοντας σε σοβαρη (στο μετρο του δυνατου) συζητηση αυτη τη φορα:
Ο χρήστης vice246 έγραψε:
η αντιπαράθεση αγαπητέ 888888 δεν βοηθάει τη στιγμή που υπάρχει ένα συλλογικό κλίμα τύπου: να πάνε να γ@μηθούνε...
τι σημαίνει δηλαδή... να κατεβούμε όλοι, μια φωνή, στους δρόμους και αφού κερδίσουμε τον αγώνα ο καθένας να κλειστεί ταμπουρωμένος στο μαγαζάκι του???Τα εχω γραψει αγαπητε μου vice εδω και καμποσες σελιδες...
Οτι στην ιδια πλευρα ειμαστε ΔΥ, ΙΥ, ΕΕ αλλα βλεπεις δε δικαιουμαι δια να ομιλω (κι εδω ξεκιναει η αντιπαραθεση) επειδη ετυχε να ειμαι υπαλληλος της ΔΕΗ.
Και δε δικαιουμαι επισης δια να ομιλω επειδη λογω της ιδιοτητας μου αυτης ειμαι 'τεμπελης', ή επειδη καποιος καπου καποτε με την ιδια ιδιοτητα εκλεψε, δε δουλευει, κανει λαμογιες...η αλήθεια στην ΔΕΗ στον ΟΣΕ και δεκάδες άλλες ΔΕΚΟ είναι μπουρδέλο και δεν το λέω εγώ που είμαι ελεύθερος επαγγελματίας το λένε οι ίδιοι οι εργαζόμενοι σε αυτές...
το θέμα είναι να διασωθούν οι θέσεις (είναι οδυνηρή, γιατί την αντιμετωπίζω, η εργασιακή ανασφάλεια) αλλά παράλληλα να διορθωθούν και οι μ@λ@κίες που δημιούργησαν τα προβλήματα.Mα ποιος αρνηθηκε κατι τετοιο??
Εσυ τι λες να μου αρεσει εμενα να εργαζομαι δυο χρονια σερι χωρις αδεια και ρεπο (και χωρις να τα πληρωνομαι ολα αυτα βεβαια) την ιδια στιγμη που καποιος αλλος 'καθεται' στα κεντρικα??
Λες να μου αρεσει εμενα να μετακινουμαι με Land Rover 90 του 84 τη στιγμη που π.χ. ο κ.Αθανασοπουλος αμα τη αναληψει των καθηκοντων του παρηγγειλε Lexus LS 600 χωρις ουσιαστικο λογο αποσυροντας το 3-4 ετων Α8??
Η ενσταση μου ειναι οτι παρολο που υπαρχουν στραβα (πολλα θες??πολλα) δεν ειναι λογος να εκποιηθει το 'μαγαζι'.
Αν θελουν οι διοικουντες και οι κυβερνωντες μπορουν να διορθωσουν τα 'στραβα' χωρις να φοβουνται ουτε τους συνδικαλιστες ουτε κανεναν. χωρις να ξεπουλησουν ουσιαστικα τον εθνικο πλουτο.
Δεν το κανουν ομως ξερεις γιατι??
Γιατι πολυ απλα αφενος μεν ειναι 'πολλα τα λεφτα' απο τις διαφορες ζιμενς και αφετερου ειναι οι ουσιαστικοι υποθαλποντες των καθε λογης λαμογιων μεσα στις δημοσιες επιχειρησεις.και αυτό που ισχύει για όλους μας και για τους ΔΥ είναι ότι ποτέ δεν διαμαρτυρηθήκαμε όταν πήγαιναν τα πράγματα στο σπίτι μας καλά...έχουμε την ευθύνη, όχι του εγκλήματος αλλά της σιωπής....
Εδω εχεις λαθος.Σε οτι αφορα τους εργαζομενους στη ΔΕΗ που ξερω τουλαχιστον.
Τα 500 εκ.δρχ. του Μαυρακη οι εργαζομενοι τα αποκαλυψαν.Τοτε μας ελεγαν δεξιους και αντιδραστικους...
Για τη περιπετεια με τη Tellas (ακομα εχει ζημιες) ειχαμε ξελαρυγγιαστει να φωναζουμε για το αδιεξοδο της επενδυσης και ζητουσαμε τον εκσυγχρονισμο παλαιων μοναδων.Τοτε μας ελεγαν οτι αντιδρουμε στον εκσυγχρονισμο και την διευρυνση των δραστηριοτητων της επιχειρησης.
Τη δημιουργια (ουσιαστικα μεταφορα λογω εντονων αντιδρασεων στη Γερμανια) καμμια δεκαρια λιθανθρακικων μοναδων σε συνεργασια με την rwe παλι εμεις την αναδειξαμε.Τοτε μας ελεγαν οτι θελουμε να συνδιοικησουμε και να υπερασπιστουμε το κακο λιγνιτη...
Κανε μια βολτα στο http://www.genop.gr να δεις κι αλλα πολλα.
Το οτι δεν τα μαθαινει ο κοσμος , δε σημαινει οτι δε γινονται και ειναι αλλο ζητημα και παντως δεν ειναι ευθυνη μας.Αναμενοντας το (σχετικο) χαμο διατελω μετα πασης τιμης...
-
Τόση γλύκα έχει;Πιο πολύ από όσο νομίζεις...
-
Οτι στην ιδια πλευρα ειμαστε ΔΥ, ΙΥ, ΕΕ αλλα βλεπεις δε δικαιουμαι δια να ομιλω (κι εδω ξεκιναει η αντιπαραθεση) επειδη ετυχε να ειμαι υπαλληλος της ΔΕΗ.
Και δε δικαιουμαι επισης δια να ομιλω επειδη λογω της ιδιοτητας μου αυτης ειμαι 'τεμπελης', ή επειδη καποιος καπου καποτε με την ιδια ιδιοτητα εκλεψε, δε δουλευει, κανει λαμογιες...Εγώ τουλάχιστον -αν εξαιρέσουμε κάτι γλυκόλογα στην αρχή - το μόνο που έχω πει δια την περίπτωση σου είναι -δεδομένου του μαγαζιού που δουλεύεις- να είσαι κάπως πιο διαλακτικός με την πολιτική διαφθορά γιατί πολύ απλά οι φίλοι σου -δεν μιλάω για σένα- είναι μέρος αυτής.
Τεμπέλη εγώ τουλάχιστον δεν σε είπα ποτέ. Απλά λέω λαμόγια τους φίλους σου.ο κ.Αθανασοπουλος αμα τη αναληψει των καθηκοντων του παρηγγειλε Lexus LS 600 χωρις ουσιαστικο λογο αποσυροντας το 3-4 ετων Α8
Τρελή κακογουστιά
ΔΝΤ, eurogroup, κούρεμα, μνημόμιο ΙΙ, σωθήκαμε!!!