-
Κομουνιστής ήταν κι αυτός; Εγώ μόνο τον Στάλιν ξέρω απο κομουνιστές.
-
Ο χρήστης rx8_drifter έγραψε:
Σιγά βρε παιδιά γιατι θα τρελαθούμε τελείως.Αν πας απο το νεο κομμάτι της Ιόνιας και κερδίσεις 30 λεπτα και στην Αμφιλοχία φας 1 ωρα τι να λέει! Και μιλάω για τις μέρες κίνησης γιατι αλλιώς πάω πάσο.
Όσο για το δρόμο του Αστακού δεν είναι οτι καλύτερο αλλα και οτι χειρότερο.Απο ζώα ας πούμε οτι είναι λιγότερος ο κίνδυνος απο Αγρίνιο.Βονιτσα είδα μόσχο στη μεση του δρόμου να με κοιτά βράδυ και να μου λέει.....έεεεεελα έεεεεεελα.Το θέμα είναι να αποφύγεις την κίνηση.Συνοψίζω λέγοντας ότι κερδίζοντας 30 λεπτά (θεωρητικά) τρώς τόσα και αλλα τοσα σε Αμφιοχία και γέφυρα Λευκάδος.
Απο Αστακό γλυτωνεις την Αμφιλοχία και αν πετύχεις ανοιχτή τη γεφυρα έχεις φτάσει πρωτος Λευκάδα.
Βέβαια υπάρχει και άλλη πιο γρήγορη παράκαμψη αλλά ....άσε !διάβασες για πότε λεει να πάει?
αν καταφέρεις να φας μια ώρα στην αμφιλοχία τέλος αυγούστου έλα να μας το πειςα, για εξήγησέ μας πως γλυτώνεις τη γέφυρα της λευκάδας ερχόμενος από αστακό
Οι δύο δρόμοι ενώνονται στην Βόνιτσα
(για τα ζώα στο δρόμο, άστο, απλά κοίτα τα σημάδια απ τα κάτουρα απ τα πρόβατα που κοιμούνται στο δρόμο για να έχεις μια εικόνα. εν ολίγοις, όλες σου οι παρατηρήσεις είναι ελαφρώς άκαιρες )
Aν διάβαζες καλύτερα θα έβλεπες ότι αν πετυχεις ανοιχτή τη γεφυρα και όχι κλειστή(ανεβασμένη) θα φτασεις πρώτος στη Λευκάδα και όχι να την αποφύγεις.
Με 6χρονια μόνιμα Λευκάδα έρχεσαι να μου δείξεις που ενώνονται οι δρόμοι?
Εχεις τρακάρει με μοσχο να δείς πως είναι? Για ρώτα εκει στη Βόνιτσα κανένα να σου πεί.
Στατιστικά και μόνο μεχρι τέλους Αυγούστου το να φας 1 ωρα στην Αμφιλοχία δεν είναι παράξενο.Ειδικά στο φεύγα.Φέτος λόγο οικονομικων και λιγότερης κίνησης είναι πιο απίθανο αλλά πάντα προβλεπόμενο.
Το σίγουρο είναι απο Αστακό.
Ενώνονται οι δρόμοι στη Βόνιτσα....έεεεεεελα
Μου έχεις μια εμπάθεια αλλά δεν πειράζει.Νεος έισαι θα σου περάσει. -
Διακοπες για μενα τελος..
Και φετος ηταν τελεια (αν και θα μπορουσε να ηταν ακομα πιο τελεια)
Δεν πειραζει ομως
Καιρος να επιστρεψουμε Κομοτηνη -
Επιστροφη απο Σεριφο. Ωραιο νησακι, τρελο κεφι στο Yacht Club, ψαγμενο ροκοκαφενειο (κ οχι ρΑκοκαφενειο) παραδιπλα, αλλα ΠΑΝΑΚΡΙΒΑ ρε πστ μου. Αναφερομαι κυριως στα ποτα/καφεδες κ αμεσως μετα στα φαγητα. Πιο ακριβο το ποτο μου εκει απο Πατρ.Ιωακειμ+Πλουταρχου γωνια στο Κολωνακι? Ελεος...
-
Ο χρήστης coupeas έγραψε:
Σιγά βρε παιδιά γιατι θα τρελαθούμε τελείως.Αν πας απο το νεο κομμάτι της Ιόνιας και κερδίσεις 30 λεπτα και στην Αμφιλοχία φας 1 ωρα τι να λέει! Και μιλάω για τις μέρες κίνησης γιατι αλλιώς πάω πάσο.
Όσο για το δρόμο του Αστακού δεν είναι οτι καλύτερο αλλα και οτι χειρότερο.Απο ζώα ας πούμε οτι είναι λιγότερος ο κίνδυνος απο Αγρίνιο.Βονιτσα είδα μόσχο στη μεση του δρόμου να με κοιτά βράδυ και να μου λέει.....έεεεεελα έεεεεεελα.Το θέμα είναι να αποφύγεις την κίνηση.Συνοψίζω λέγοντας ότι κερδίζοντας 30 λεπτά (θεωρητικά) τρώς τόσα και αλλα τοσα σε Αμφιοχία και γέφυρα Λευκάδος.
Απο Αστακό γλυτωνεις την Αμφιλοχία και αν πετύχεις ανοιχτή τη γεφυρα έχεις φτάσει πρωτος Λευκάδα.
Βέβαια υπάρχει και άλλη πιο γρήγορη παράκαμψη αλλά ....άσε !διάβασες για πότε λεει να πάει?
αν καταφέρεις να φας μια ώρα στην αμφιλοχία τέλος αυγούστου έλα να μας το πειςα, για εξήγησέ μας πως γλυτώνεις τη γέφυρα της λευκάδας ερχόμενος από αστακό
(για τα ζώα στο δρόμο, άστο, απλά κοίτα τα σημάδια απ τα κάτουρα απ τα πρόβατα που κοιμούνται στο δρόμο για να έχεις μια εικόνα. εν ολίγοις, όλες σου οι παρατηρήσεις είναι ελαφρώς άκαιρες )
Aν διάβαζες καλύτερα θα έβλεπες ότι αν πετυχεις ανοιχτή τη γεφυρα και όχι κλειστή(ανεβασμένη) θα φτασεις πρώτος στη Λευκάδα και όχι να την αποφύγεις.
εξήγησέ μου τί διαφοροποιεί στο να βρεις τη γέφυρα ανοιχτή ερχόμενος απο τον ένα ή τον άλλο δρόμο, το σημείο αυτό είναι κοινό και στις δύο διαδρομές, δεν σε απασχολεί
με 25 χρόνια ζωής στη λευκάδα, δε σου φταίω εγώ αν μας το λες ως επιχείρημα για να μας πείσεις ότι η μία διαδρομή είναι καλύτερη εφόσον πετύχεις τη γέφυρα
Εχεις τρακάρει με μοσχο να δείς πως είναι? Για ρώτα εκει στη Βόνιτσα κανένα να σου πεί.
σου ξαναλέω ότι ελεύθερα κοπάδια συναντάς πολύ περισσότερα απ τον άλλο δρόμο, ειδικά πριν την Ζαβέρδα ερχομενος απο Πάτρα, αλλά και στο κομμάτι Ζαβέρδα-Μοναστηράκι. Τυχαίνει και ο πατέρας να είναι γεωπόνος στη Βόνιτσα και να τα ξέρω παιδιώθεν, πες μου και ποιόν να ρωτήσω . Το ότι εσύ κόντεψες να τρακάρεις με μοσχάρι μια φορά στη Βονιτσα από μόνο του δε λέει τπτ, κατάλαβέ το
Στατιστικά και μόνο μεχρι τέλους Αυγούστου το να φας 1 ωρα στην Αμφιλοχία δεν είναι παράξενο.Ειδικά στο φεύγα.Φέτος λόγο οικονομικων και λιγότερης κίνησης είναι πιο απίθανο αλλά πάντα προβλεπόμενο.
Το σίγουρο είναι απο Αστακό.Πέμπτη τέλος αυγούστου, επαναλαμβάνουμε. Το να γυρίσεις βράδυ απ αυτόν τον δρόμο, χωρις ειδικά να τον ξέρεις, απλά για να νομίσεις ότι θα κερδίσεις 10 λεπτά είναι τουλάχιστον επικίνδυνο
Μου έχεις μια εμπάθεια αλλά δεν πειράζει.Νεος έισαι θα σου περάσει.
δεν το κρύβω και δεν νομίζω να μου περάσει, δεν είναι θέμα ηλικίας, απλά γνώμης για το πρόσωπό σου -
Ο χρήστης drdino έγραψε:
Εγώ έχω κάτι ψιψίνες για τον stavrosg και κάτι ψιψίνες για τον hifi οι οποίες ήρθαν λόγω των πρώτων
Κι απ'τις άλλες ψιψίνες συλλέγουμε απλά πέφτει αυτολογοκρισία -
Ο χρήστης rx8_drifter έγραψε:
εξήγησέ μου τί διαφοροποιεί στο να βρεις τη γέφυρα ανοιχτή ερχόμενος απο τον ένα ή τον άλλο δρόμο, το σημείο αυτό είναι κοινό και στις δύο διαδρομές, δεν σε απασχολεί
με 25 χρόνια ζωής στη λευκάδα, δε σου φταίω εγώ αν μας το λες ως επιχείρημα για να μας πείσεις ότι η μία διαδρομή είναι καλύτερη εφόσον πετύχεις τη γέφυρα
σου ξαναλέω ότι ελεύθερα κοπάδια συναντάς πολύ περισσότερα απ τον άλλο δρόμο, ειδικά πριν την Ζαβέρδα ερχομενος απο Πάτρα, αλλά και στο κομμάτι Ζαβέρδα-Μοναστηράκι. Τυχαίνει και ο πατέρας να είναι γεωπόνος στη Βόνιτσα και να τα ξέρω παιδιώθεν, πες μου και ποιόν να ρωτήσω . Το ότι εσύ κόντεψες να τρακάρεις με μοσχάρι μια φορά στη Βονιτσα από μόνο του δε λέει τπτ, κατάλαβέ το
Το σίγουρο είναι απο Αστακό.Πέμπτη τέλος αυγούστου, επαναλαμβάνουμε. Το να γυρίσεις βράδυ απ αυτόν τον δρόμο, χωρις ειδικά να τον ξέρεις, απλά για να νομίσεις ότι θα κερδίσεις 10 λεπτά είναι τουλάχιστον επικίνδυνο
Μου έχεις μια εμπάθεια αλλά δεν πειράζει.Νεος έισαι θα σου περάσει.
δεν το κρύβω και δεν νομίζω να μου περάσει, δεν είναι θέμα ηλικίας, απλά γνώμης για το πρόσωπό σουΔικαίωμά σου . ....
-
Για προτείνετε καμια οργανωμένη παραλία εις την Κάλυμνον (αν έχει και ντους ακομα καλύτερα, συντρέχει λόγος σπετσιάλε) γιατί δεν θυμάμαι τπτ από πρόπερσι που πήγα. Μόνο τα εστιατόρια.
-
Από Κάλυμνο είναι η καταγωγή της γυναίκας φίλου και πηγαίνει εκεί 2 μήνες κάθε καλοκαίρι, θα φας πολύ κατσίκι.
-
Ο χρήστης drdino έγραψε:
Για προτείνετε καμια οργανωμένη παραλία εις την Κάλυμνον (αν έχει και ντους ακομα καλύτερα, συντρέχει λόγος σπετσιάλε) γιατί δεν θυμάμαι τπτ από πρόπερσι που πήγα. Μόνο τα εστιατόρια.Δεν θυμαμαι καμια καλη παραλια κ πολλες φορες αναρωτηθηκα αν εχει γιατι αν υπηρχε κατι ιδιαιτερο πιστευω θα το θυμομουνα .
Λιγο χωριο μου φανηκε ,πανε 5,6 χρονια ομως . -
Ο χρήστης Focusman91 έγραψε:
Διακοπες για μενα τελος..
Και φετος ηταν τελεια (αν και θα μπορουσε να ηταν ακομα πιο τελεια)
Δεν πειραζει ομως
Καιρος να επιστρεψουμε ΚομοτηνηΚομοτηνη μενεις μονιμα η σπουδαζεις???
-
Ο χρήστης ΓΙΩΡΓΟΣ123 έγραψε:
Για προτείνετε καμια οργανωμένη παραλία εις την Κάλυμνον (αν έχει και ντους ακομα καλύτερα, συντρέχει λόγος σπετσιάλε) γιατί δεν θυμάμαι τπτ από πρόπερσι που πήγα. Μόνο τα εστιατόρια.
Δεν θυμαμαι καμια καλη παραλια κ πολλες φορες αναρωτηθηκα αν εχει γιατι αν υπηρχε κατι ιδιαιτερο πιστευω θα το θυμομουνα .
Λιγο χωριο μου φανηκε ,πανε 5,6 χρονια ομως .Μασούρι, Μυρτιές ίσως; Ααα, και στις Εληές (πάνε και 2 χρόνια από την τελευταία φορά που πήγα )
Ίσως σε βοηθήσει κι αυτό:
http://girismata.skai.gr/default.asp?pi ... id=45&cid=
-
Έκλεισα εισιτήρια σήμερα... 15-22/09 Κρήτη
-
ρε ποιο τζιμανι θα μου βρει το λινκ για ενα διαφημιστικο του στυλ 'ταξιδεψτε στην ελλαδα' που επαιζε ολο τον αυγουστο...ωραια μουσικουλα και τελειωνε με κατι διστιχα πχ απο σεφερη...
το ειχα βρει στο youtube αλλα δεν το εσωσα...
-
Σε συνέχεια απο εδώ , παραθέτω ένα υπερ-σύντομο τουριστικό απολογισμό απο Padova-Μunich-Salzburg-Berlin-Prague-Verona:
Padova: Διαμονή σε Ιbis με 52 € τα 2 άτομα/χωρίς πρωινό, 3χλμ απο το κέντρο και υπαίθριο parking του ξενοδοχείου δωρεάν. Περιήγηση στο centro storico της πόλης, τρομερός καφές και croissant στο καφέ της Piazza Cavour. Τρένο για Βενετία (εχει κάθε 20 λεπτά αλλά με διαφορετικές τιμές ανάλογα την ταχύτητα του τρένου με 3 έως και 7 ευρώ/διαδρομή και χρόνο 30 λεπτά έως και 1 ώρα) και μετά συγκοινωνία (εχει κάθε 5 λεπτά απο το σταθμό τρένου του Mestre και κάνει 12΄ για Βενετία) . Καφεδάκι στην Piazza San Marco, (3 € ο macchiato-4 o cappuco) βολτίτσα για καμμιά ώρα (ειχα πάει γαμήλιο ταξίδι πριν 25 χρόνια και δεν σκόπευα να δω αξιοθέατα) και επιστροφή στην Padova, για χάζεμα στην αγορά. Τιμές τσιμπημένες για εκείνη την Ιταλία που ήξερα πολύ καλά πριν απο 8-10 χρόνια, αλλά και απο την τελευταία μου επίσκεψη το 2007. Ευκαιρίες υπάρχουν, θέλει όμως χρόνο και ψάξιμο. Φαγητό έτοιμα pannini και γλυκά στο ίδιο καφέ (δοκιμασμένο και παλιότερα-συνιστάται ανεπιφύλακτα, ειναι για τους Παντοβάνους ότι το Da Capo στο Κολωνάκι).
**Μunich:**Θα αναφερθώ μόνο στην αγορά, αφού τουρισμό δεν έκανα λόγω δουλειάς (έμενα και εκτός Μονάχου 50 χλμ) και εφόσον ειχα κάνει προ 10 ετίας (αξιοθέτα που θυμάμαι: Μουσείο επιστήμης-Ανάκτορο του Νύμφεμπουργκ-Παλιά Πινακοθήκη- Μνημείο Dahau). Ακριβή αγορά και δύσκολα έβρισκες ωραία πράγματα σε ρουχισμό. Ομως σε ειδη σπιτιού-μοντέρνα έπιπλα-υφάσματα και ειδη κουζίνας/σερβίτσια κλπ .. : Εξαιρετικά ωραία -τρομερά σχέδια, αν και ακριβά, όμως άξιζαν τα λεφτά τους. Καφές μάπα (αναμενόμενο), καλή σοκολάτα και τέλειο γλυκό, που τυχαία ανακαλύφθηκε σε resto-bar μεγάλου πολυκαταστήματος (ΟΒΕRLLINGER) στην περιβόητη περιοχή του κέντρου , στη Marienplatz. Ονομάζεται Apple kuchen, ειναι είδος μηλόπιτας με πολύ γέμιση και στρώμα απο ξηρούς καρπούς στην κορυφή... . Aπόπειρα να δοκιμασθεί και σε άλλα μέρη , απέτυχε γευστικά παταγωδώς.
Salzburg: (Δεν διανυκτέρευσα, αλλά έχει Εtap και Ibis 3-4 χλμ απο το κέντρο με 40-50 € τα 2 άτομα.) O πιο 'in' τουριστόκοσμος που ειδα να περιηγείται την πόλη, σε σύγκριση με τους τουρίστες σε όλες τις άλλες που επισκέφθηκα. Αξιοθέατα που τα βλέπεις σε μιά μέρα, φαγητό καλό με 15 ευρώ/άτομο, καλός καφές στην αγορά (στο Τesta Rossa) με 2,5 τον espresso και 3,5 τον cappuccino. Πολλά μαγαζιά για ψώνια και τιμές σε κάποια ειδη, προς έκπληξή μου, φτηνότερα απο το Μόναχο. Για χειμερινό τουρισμό, δηλαδή σκι-ξεσκι-σαλέ κλπ δεν πήγα -δεν ξέρω, άλλωστε δεν ειχε χιονίσει ακόμα/ πρώτη ημέρα που χιόνισε ήταν Νότια απο το Μόναχο την Κυριακή 17/10. Το μόνο που έχω να πώ ειναι ότι ειδα το κατάστημα της Bogner με τα lifestyle ειδη ρουχισμού για σκί και έπεσα ξερός. Παντελόνια τύπου φόρμας απο 450 ευρώ και άνω - μπουφάν απο 1.500 έως 4.000 ευρώ (μπορεί να είχε και ακριβότερα, αλλά λόγω 'ζαλάδας', αποχώρησα του καταστήματος !!! ) Ομολογώ όμως οτι ήταν όλα τα κομμάτια 'ποήματα' και η σύζυγος ακόμα δακρύζει..
**Berlin ** :Διαμονή σε ολοκαίνουριο Etap με 53 € η βραδυά/πάντα 2 άτομα χωρίς πρωινό, στο κέντρο, 300 μέτρα απο την Alexanderplatz, με υπαίθριο parking του ξενοδοχείου - δωρεάν. Πολλοί τουρίστες, πολύ βρωμιά. Αρκετά τουριστικά αξιοθέατα, με σημαντικότερο το Νησί των Μουσείων, όπου και το μουσείο της Περγάμου. Απαιτούνται 2 ημέρες οπωσδήποτε για τα αξιοθέατα, χωρίς χρόνο για αγορές, για τις οποίες ισχύει ότι και στο Μόναχο. Εκπληξη: ήπια σε Γερμανική αλυσίδα καφέ με όνομα ΚΑRAS ... , στην Potsdamer Platz ενα απο τους καλύτερους espresso/ 2,5€ και cappuccino /3,0 €, καθώς και τέλεια σοκολάτα ρόφημα/3,5€ . Στην οδό Friedrichstrasse, που ειναι και το πολυκατάστημα της Gallery Lafayette (απέχει παρασάγγας απο το αντίστοιχο του Παρισιού) και στην διπλανή γωνία (συγκοινωνεί κάτω απο το δρόμο με το resto-bar της Lafayette), ειδα το πολυτελέστερο πολυκατάτημα που έχω δεί μέχρι σήμερα στην Ευρώπη, με τις γνωστές επώνυμες μάρκες αλλά και άλλες Γερμανικές. Φευγάτα ρούχα και τιμές , αλλά καi ενα πολυτελέστατο cafe-bar-restaurant, για όσους θέλουν να 'ξαποστάσουν' απο τα ψώνια. Δυστυχώς δεν ειχα χρόνο και δεν έκατσα, τουλάχιστον για καφέ, ρίχνοντας μιά ματιά όμως στο service χαζεύοντας τις τριγύρω βιτρίνες, πολύ εντυπωσιάστηκα. Ενα βράδυ που φάγαμε σε Βερολινέζικο εστιατόριο, το φαγητό ήταν αρκετά καλό (κότσι-ποικιλία λουκάνικα) και οι τιμές για 2 άτομα 30 €, με 3 μπύρες μισόλιτρες.
Prague: Διαμονή σε Ibis με 48€ στο κέντρο- 1,5 χλμ απο την Γέφυρα του Καρόλου και parking κλειστό του ξενοδοχείου με χρέωση 17 €/διαμονή-όχι με την ημέρα. Πολλά αξιοθέατα, απαιτούνται 2 ημέρες. Αγορά μέτρια, με λίγες ευκαιρίες και που δύσκολα εντοπίζονται (μπαίνεις-βλέπεις και αν σου 'κάτσει¨).
Καφές μάπα- σοκολάτα μέτρια, σε ένα απο τα πιό στυλάτα καφέ-bar της πόλης που τυχαία εντόπισα και συγκρίνοντας με όσα ειδα σε 2 ημέρες (και ειναι πολλά), σχετικά κοντά στο Ρολόι και το οποίο θύμιζε αρκετά το Garcon της Θεσ/κης. Τουλάχιστον ειδα 'ωραίο κόσμο' ... . Φαγητό στο πόδι, hot dog/pizza, αλλά οι τιμές στα εστιατόρια ήταν οικονομικές, για 2 άτομα πλήρες γεύμα, 25 € με τα ποτά.
Verona: Διαμονή σε Ιbis, με 50 € , στα 4χλμ απο το κέντρο και υπαίθριο parking του ξενοδοχείου δωρεάν.
Οπου και να κάτσεις , θα πιείς καλό καφέ espresso-cappuccino, θα φάς νόστιμη pizza, (σε δύο διαφορετικά που έκατσα, ηταν ΟΚ αλλά της Padova τον καφέ δεν τον ήπια αλλού πουθενά) και βέβαια θα δείς ωραίο κόσμο να κυκλοφοράει-προφανώς Ιταλο-ιταλίδες, πάντα προσεγμένοι στο ντύσιμο, αν και οι γυναίκες δεν ειναι τόσο ωραίες, ειναι όμως κατα το πλείστον περιποιημένες-μερικές και υπερβολικά αναλόγως ηλικίας, μάλλον επαληθεύουν την παροιμία οτι 'η γριά η κότα έχει το ζουμί...'. Τουρισμό δεν έκανα και εδώ, ήταν ενδιάμεσος σταθμός για να πάρω το καράβι, αλλά στα μαγαζιά, εεεε.... πήγα και άλλωστε με έφεραν έξω απο το σπίτι της Ιουλιέττας (οχι της δικιάς μου -εκείνης του Ρωμαίου). Πέραν απο τις γνωστές φίρμες, που διευκρινίζω ότι έχουν παντού ίδιες τιμές με Ελλάδα, η διαφορά ειναι στην ποικιλία και τα σχέδια των ειδών που εμπορεύονται. Ομως αν ψαχτείς, θα βρείς κάποιες μάρκες που στην Ελλάδα δεν κυκλοφορούν ακόμα (δυστυχώς κυρίως για γυναικεία ειδη) και οι οποίες εκτιμούνται ιδιαίτερα απο τους Ιταλούς. Ομως... φίλε μου θα ΠΛΕΡΩΣΕΙΣ... την ιδια τιμή των ήδη φιρμάτων εταιρειών στην Ελλάδα, αλλά το κομμάτι θα ειναι μοναδικό (και πάλι όμως γυναικείο... ). Τέσπα. Ανακάλυψα όμως μέσα στο κέντρο 3-4 μικρά σχετικά μαγαζιά, με φιρμάτα ανδρικά ειδη , σακκάκια αλλά και λίγο πιο προχωρημένα παλτά-καμπαρτίνες και παπούτσια (είμαστε και σχεδόν 50 και αφού δεν έχουμε και μουστάκι, θέλει προσοχή να μη μας πάρουν απο πίσω τίποτα παρέξενοι φορτηγατζήδες... ) και όλο κάτι τσίμπησα και εγώ, αφού η σύζυγος σε όλο το ταξίδι με είχε 'αρμέξει'.
Επίλογος: Σκοπός μου ήταν να σας περιγράψω πράγματα απλά, πέραν εκείνων που σχεδιάζουν τα ταξιδιωτικά γραφεία, αφού για τα αξιοθέατα υπάρχουν και τουριστικοί οδηγοί που βρίσκει όποιος θελει στο διαδίκτυο και προετοιμάζεται ανάλογα. Επίσης, ενημερωτικά και πάντα με το αυτοκίνητο, τα έξοδα για 2 άτομα με εισητήρια καραβιού-βενζίνες-διόδια και 10 διανυκτερεύσεις στα ξενοδοχεια που ανέφερα, μαζί με τα εισιτήρια στα αξιοθέατα, πρέπει να υπολογίζονται σε 1700 € χωρίς φαγητά κλπ. κατά βούληση έξοδα. Προσωπικά, χάλασα 280 ευρώ σε φαγητό-καφέδες (πότε σάντουιτς σε σαντουιτσάδικα-πότε εστιατόριο και 3 φορές ψώνισα σε ΣΜ για κέρδος χρόνου-χρήματος), αλλά και 1.600€ σε ψώνια (παντρεμένος γαρ κα με μεγάλα παιδιά). Τέλος, η κατανομή του χρόνου σε ένα τέτοιο ταξίδι ειναι προσωπική επιλογή του καθενός, ενώ το GPS ειναι προφανώς απαραίτητο - το MLS Destinator Talk & Drive με έκανε
Ελπίζω όσοι διάβασαν να κέρδισαν κάτι . -
Mιας κι ανέφερες την Padova και μου ξύπνησες μνήμες (πρώτο μου συνέδριο ως διδακτορικός )
ΤΟ εστιατόριο στην πάδοβα:
ristorante da giovanni , via maroncelli 22,φοιτητοστέκια:
piazza dei signiori για sprits
piazza della frutta
piazza del duomo (στη γωνία έχει ένα ωραίο μπαράκι που σερβίρει και καλό φαιγια παγωτό είναι must η piazza cavour, και ναι ο καφές και τα πανινι είναι ΑΠΑΙΧΤΑ
εγώ είχα μείνει στο HOTEL GIOTTO, αξιοπρεπέστατο, με σχετικά καλό πρωινό και δικό το πάρκινγ (οχι δωρεάν όμως)
αν θέλουμε να πούμε κάτι ειδικά για τα αξιοθέατα (όλη η πόλη είναι ένα μουσείο ) είναι η εκκλησία με τα frescos поυ πρέπει όποιος πάει να τη δει οπωσδηποτε (πρέπει να κλείσεις ραντεβου)
-
Κατόπιν παράκλησης μέλους του forum μέσω pm, παραθέτω link των ξενοδοχείων που ανέφερα στο παραπάνω post μου, αν και διαπίστωσα ότι κάποια μέλη το γνωρίζουν.
Ειναι εταιρεία με αλυσίδα ξενοδοχείων σε όλη την Ευρώπη, διαφόρων κατηγοριών και με τιμές ανάλογες των δυνατοτήτων του καθενός. Επιλέγοντας την πόλη που θα διαμείνετε, σας δίνει τη λίστα με τα ξενοδοχεία της αλυσίδας που υπάρχουν.
Συνιστώνται τα Ιbis (45-80 €), Αll Season (65-100 €) και σε περίπτωση οικονομικής στενότητας τα Etap (35-55€), πάντα το δίκλινο και συνήθως με επιπλέον χρέωση πρωινού 5-8 €/άτομο, κατόπιν επιλογής σας. Eπίσης, καλό θα ήταν να ληφθεί υπόψη ότι σε περιόδους που σε κάποια πόλη πραγματοποιούνται μεγάλες εκδηλώσεις, ενδέχεται η τιμή για εκείνο πχ το 3ήμερο , να αυξηθεί κατά 50%. Τέλος, με έγκαιρες κρατήσεις, συχνά επιτυγχάνονται και μικρότερες τιμές, με τη μορφή bonus!
Μια περιήγηση στο site θα σας διαφωτίσει περισσότερο!
Διακοπες 2010/2011