-
Ο χρήστης ikarus260 έγραψε:
Πριν λίγες μέρές γύρισα από πόρο. Στην avin και μοναδικό βενζινάδικο εκεί, 1.399. Πολύ καλή τιμή αν αναλογιστεί κανείς ότι είναι το μοναδικό βενζινάδικο + και τα όποια έξοδα για να φτάσει εκεί. Και πολύ καλή ποιότητα, με 25 ευρώ μου έφτασε μέχρι σήμερα χωρίς να μου έχει ανάψει λαμπάκι και να είναι όταν έβαλα βενζίνη λίγο πιο πάνω απ' την τελευταία γραμμή. Και γύρισα και οδικώς. Μια χαράεπειδή βρίσκεται στην περιοχή συχνά-πυκνά ο ΓΑΠ και πρέπει να έχει μια καθαρή εικόνα για την καθημερινότητα???
Γιατί υπαρχουν τοσο μεγαλες διαφορες στις τιμες?
Ειδα τιμες απο 1,42 εως 1,60.μην έχουμε αυταπάτες η αγορά είναι ελεύθερη και δεν είναι παράνομο να πουλάει κάποιος ακόμη και 3€ αν έτσι του καπνίσει...δηλ γιατί δεν βάζουν πλαφόν και στον φρέντο λχ και στον κιμά...
όταν αρχίσουμε και δεν βαριόμαστε τα χιλ για να πάμε στο φθηνότερο πρατήριο τότε θα μειωθούν και οι διαφορές που βλέπουμε κάθε λίγο...
όταν λες στον χασάπη βάλε ένα κιλό κιμά και η ζυγαριά δείχνει 1,150 και του ζητάς να το αφήσει...πως θα πειστεί να έχει χαμηλότερη τιμή από τον διπλανό του αφού είσαι άπλας...
ψήνουν τον κοσμάκη ότι το υπουργείο ιδρώνει για να εξασφαλίσει φθηνά καύσιμα όταν το 65% είναι φόροι... -
Ο χρήστης melos86 έγραψε:
Η V-power εξακολουθει να παραγεται στις εγκαταστασεις που μεχρι πριν απο λιγες μερες ανηκαν στην Shell και τωρα εξαγοραστηκαν (μαζι με τα καυσιμα, τα λιπαντικα, το προσωπικο, τα ιχ βυτια και γενικα οτι κατειχε στην ιδιοκτησια της η Shell Hellas AE) απο ελληνικα συμφεροντα οπως συνεβαινε εδω και τοσα χρονια! Τιποτα δεν εχει αλλαξει...
Οκ αυτη την εξηγηση εψαχνα ευχαριστω
-
Ο χρήστης bebes έγραψε:
εχω παρατηρησει μια συνεχή αυξηση της τιμής του ντιζελ απο την Τριτη και μετα.Δεν είναι 1 ή 2 λεπτά, ο Μ.Ο. είναι περίπου στα 5!
κι απαντάω στον εαυτό μου...
στις 17/8 ανέβηκε απο 882,6 στο 939€/κ.μ
περίπου 6,5% (προ ΦΠΑ)
-
μία απορία. Ξέρω ότι τα αρχικά ΓΑΠ πάνε για τον παπανδρέου. Αλλά τι σημαίνουν ακριβώς? λογικά τα ΓΠ είναι τα αρχικά του ονόματός του. Το Α τι είναι? κάτι μου λέει ότι θα πέσει γέλιο απ' την απάντηση
-
Μπα ολων τα ονοματα ετσι ειναι στην 'επισημη' μορφη τους!
Μπαινει το πατρωνυμο αναμεσα -
Ο χρήστης ikarus260 έγραψε:
μία απορία. Ξέρω ότι τα αρχικά ΓΑΠ πάνε για τον παπανδρέου. Αλλά τι σημαίνουν ακριβώς? λογικά τα ΓΠ είναι τα αρχικά του ονόματός του. Το Α τι είναι? κάτι μου λέει ότι θα πέσει γέλιο απ' την απάντησηΓ@@Π......ίσως
-
μια χαρά ταιριάζει αυτό που είπες κωνσταντίνε. Εγώ θα έβαζα και το Γ@ΠΚ που ταιριάζει και καλυτερα. Πάντως μετά που το σκέφτηκα, ναι είναι το πατρώνυμο το Α. Τεσπα
-
Ο χρήστης bebes έγραψε:
εχω παρατηρησει μια συνεχή αυξηση της τιμής του ντιζελ απο την Τριτη και μετα.Δεν είναι 1 ή 2 λεπτά, ο Μ.Ο. είναι περίπου στα 5!
Ενα πρατήριο μαλιστα, που είναι και το φτηνότερο, ανέβασε δυο φορές τις τιμές.
Η αμόλυβδη φαίνεται στάσιμη και μαλιστα καποιοι την εριξαν 1 λεπτο.
Ξερει κανείς τίποτα;
(εκτός απο... την προφανή συνωμοσία να αποτρέψουν τον κόσμο να παρει ντιζελ; )Για να απαντησω ακομα πιο αποτελεσματικα στην ερωτηση σου, αιτια αυτης της αυξησης ειναι η προσθηκη -ξανα- του βιοντιζελ στο πετρελαιο κινησης!
Για καποιο διαστημα προφανως οι ποσοτητες βιοντηζελ του ελληνικου κρατους ηταν πολυ μικρες και αποφασιστηκε να αφαιρεθει προσωρινα απο το πετρελαιο κινησης! Ετσι επεσε η τιμη του οταν αφαιρεθηκε πριν απο περιπου 1,5 μηνα και τωρα που τα αποθεματα αυξηθηκαν μπηκε ξανα στο Diesel κινησης με αποτελεσμα να αυξηθει στα γνωστα επιπεδα η τιμη του!
Για οτιδηποτε αλλα εδω ειμαι... -
Βιοντίζελ υπήρχε, τα διαδικαστικά του κράτους δεν επέτρεψαν να προστεθεί για μια μικρή περίοδο.
http://www.newsbeast.gr/financial/arthr ... viodizel-/
-
Ο χρήστης melos86 έγραψε:
Για να απαντησω ακομα πιο αποτελεσματικα στην ερωτηση σου, αιτια αυτης της αυξησης ειναι η προσθηκη -ξανα- του βιοντιζελ στο πετρελαιο κινησης!
Για καποιο διαστημα προφανως οι ποσοτητες βιοντηζελ του ελληνικου κρατους ηταν πολυ μικρες και αποφασιστηκε να αφαιρεθει προσωρινα απο το πετρελαιο κινησης! Ετσι επεσε η τιμη του οταν αφαιρεθηκε πριν απο περιπου 1,5 μηνα και τωρα που τα αποθεματα αυξηθηκαν μπηκε ξανα στο Diesel κινησης με αποτελεσμα να αυξηθει στα γνωστα επιπεδα η τιμη του!
Για οτιδηποτε αλλα εδω ειμαι...Η αλήθεια είναι οτι πριν απο περιπου 1,5 μηνα εκανα την ιδια ερωτηση απο την αναποδη
ειχε αφαιρεθει το Βιο και φτήνυνε το πετρελαιο.
κι αναρωτιομουν γιατι το εκαναν...Παντως σχετικα με το Βιοντιζελ ειναι τουλαχιστον 'περιεργη ιστορία' στην Ελλάδα...
Η τιμή που δινει το Ελληνικο κρατος ειναι κατα πολυ υψηλότερη τω τιμών που ισχύουν διεθνως ...
Βεβαια η προϋποθεση ειναι να παιρνουν φυτικο προϊον απο ελληνες παραγωγους, αλλα εγιναν και πολλές πολλες εισαγωγες...
Εδω και καιρο (υποτίθεται οτι) εκλεισαν τα συνορα, αλλα ποιος να μας διαβεβαιώσει;
Η διαφορα στην τιμή ειναι σημαντική -
ΒΙοντίζελ????
Μερικες εταιριες όμως απαγορευουν τη καύση βιοντιζελ στους κινητηρες τους. Τι γινετε σε αυτη τη περιπτωση? Ψαχνουμε να βρούμε βενζιναδικο ανευ βιοντίζελ?? -
Ο χρήστης nEK έγραψε:
ΒΙοντίζελ????
Μερικες εταιριες όμως απαγορευουν τη καύση βιοντιζελ στους κινητηρες τους. Τι γινετε σε αυτη τη περιπτωση? Ψαχνουμε να βρούμε βενζιναδικο ανευ βιοντίζελ??απαγορευεται το σκετο Βιοντιζελ (πιθανον λόγω του οτι ειναι παχυρευστο).
κι εμενα η ταπα λεει ΟΧΙ Βιοντιζελ.
Τα ποσοστα αναμιξης ειναι 5-6%, δε νομιζω να δημιουργουν πρόβλημα
-
1.517 €/λτ στην ΕΟ στη Shell έξω απο τον Πτελεό.
Οι τιμές στη Μαγνησία από 1.43 ως 1.54..... (απλή αμόλυβδη 95).
-
Ο χρήστης nEK έγραψε:
ΒΙοντίζελ????
Μερικες εταιριες όμως απαγορευουν τη καύση βιοντιζελ στους κινητηρες τους. Τι γινετε σε αυτη τη περιπτωση? Ψαχνουμε να βρούμε βενζιναδικο ανευ βιοντίζελ??Δεν υπάρχει βενζινάδικο άνευ. Απο τα διυλιστήρια γίνεται η ανάμιξη.
-
Θα έρθει και εδώ αυτή άραγε? Θα έχουν πρόβλημα οι πρατηριούχοι, πως θα πιάνουν την μάνικα με την V-power και να σου λένε ότι σε συμφέρει?
-
οι τιμες προς τη μερια της ουρανουπολης και τα απατητα χωρια της χαλκιδικης με εξεπληξαν αρνητικα..
-
Εγώ σου 'λεγα να 'ρθεις Αστυπάλαια αλλά δεν μ' άκουγες.
-
Jet Oil κ Α.Π. στον παράδρομο ε.ο. Μουδανιών 1.399.
-
Η φίλη μας τι κάνει;
-
Ο χρήστης drdino έγραψε:
Η φίλη μας τι κάνει;Δεν είπα για Aegean
Βενζίνη ώρα μηδέν!