-
Ο χρήστης barout έγραψε:
Emeis edw ka8omaste kai 'taskonomaste' gia to ti prepei na ginei kai ti oxi kai thn idia wra ma8ainoume (den gnwrizw an kapoios apo esas to h3ere) oti apo to Koinotiko Plaisio Sthri3hs 1993-1999 h Ellada den katafere na aporofhsei 520 ekat. Euro ta perissotera apo ta opoia htan gia upodomes metaforwn. Mprabo masΑπό την άλλη όμως για ραντάρ ξοδεύονται πάρα πολλά ευρώ. Εκεί όμως είναι 'επένδυση'
-
Ο χρήστης GFON έγραψε:
Ακόμη δεν εχω παρει απαντηση ποση ωρα θελει καποιος ,στη χειροτερη περιπτωση, να περασει απο το Μαλλιακό?2 ώρες τουλάχιστον για μια διαδρομή 90 χλμ. αν μπροστά σου είναι τουλάχιστον ένα φορτηγό με βαρύ φορτίο!!!
Με την προϋπόθεση φυσικά ότι ΔΕΝ θα κάνεις ΚΑΜΙΑ τροχαία παράβαση σε όριο ταχύτητας και προσπέρασης, αφού θεωριτικά το μόνο σημείο που μπορείς να κάνεις προσπέραση είναι ένα κομάτι 200 μ. στη διασταύροση για Μπράλο όπου έχει δύο λωρίδες ανά κατεύθηνση και άλλα 100 μ. στη Στυλίδα.
Επίσης δεν υπολογίζω το χρόνο που θα χάσεις σε κάποιο σημείο από την τροχαία που θα έχει κλείσει το δρόμο για να μαζέψει κάποια συντρήμια από τρακάρισμα (έχεις 30% πιθανότητες να συναντήσεις κάτι τέτοιο, στα 3 ταξίδια δηλαδή θα σου τύχει μια φορά, προσωπική εμπειρία...)
Τώρα αν είσαι με το μισό αυτοκίνητο στο αντίθετο ρεύμα το κάνεις και 40 λεπτά, με την ταυτότητα όμως ή άλλο επίσημο κρατικό έγγραφο στο στόμα... -
Ok καποιοι στενομυαλοι εδωμεσα προκατηλημενοι που το παιζουν δηθεν εξυπνοι εχουν καποιο προβλημα με εμενα εχω παρατηρησει..
Δεν ασχολουμαι πλεον λοιπον με κολλημενες αποψεις καποιων και ξερουν ποιοι ειναι αυτοι..Οταν εγω λεω για δρομο που θα μειωσει ατυχηματα αλλοι ασχολουνται με λιμενεργατες και αλλες αηδιες η ωρες αναμονης...
Εχω σχεση με την συγκεκριμενη διαδρομη αν θες να μαθεις διοτι τουλαχιστον μεχρι Μεσσολογγι ειμουν καθε εβδομαδα μεχρι πριν 1 χρονο.
Εχω δει αρκετα εκει περα και φτανουν να βγαλω συμπερασματα.Το αν γραφω νουμερα δεν θα το κρινεις εσυ και δεν εχεις τετοιο δικαιωμα.
Οπως εγω δεν θα κρινω με τετοιο τροπο αυτα που γραφεις εσυ.Αυτα.Δεν ασχολουμε πλεον..
-
Για να ξεκαθαρισουμε κατι....... madman77
1.Οταν γραφεις κατι επιχειρηματολογωντας ή οχι πρεπει να εισαι ετοιμος να δεχτεις και τον αντιλογο. ΒΑΣΙΚΗ ΠΡΟΥΠΟΘΕΣΗ ΔΙΑΛΟΓΟΥ.
2.Το υφος της απαντησης εξαρταται απο την σοβαροτητα της επιχειρηματολογιας και που στηριζεται αλλα παντα ευγενικά
3.Εγω προσωπικά βρισκω ενδιαφερουσες τις συζυτησεις για αυτο και συμμετεχω, μου αρεσει να ακουω διαφορες αποψεις με επιχειρηματα.
4.Δεν γνωριζω κανενας απο τους συμμετεχοντες εδω, και φυσικα δεν εχω προβλημα με κανεναν.....
5.Σου εχω απαντηση ξανα!!! και αν ναι εχει σημασια, ωστε να μην σου ξαναπαντησω?? εκτος και θες να γραφεις τις αποψεις σου χωρις αντιλογο!!!
- Τωρα οσον αφορα τους χαρακτηρισμους σου, εχε υποψιν σου οτι αυτα που γραφεις τα διαβαζουν πολλοι και βγαζουν συμπερασματα για σενα.
**Αυτα και απο εδω και στο εξης, συμφομουριστες σας συμβουλευω μην απαντατε στον τυπο διοτι τα περνει προσωπικά **
-
Ο χρήστης giwrgosth έγραψε:
Ακόμη δεν εχω παρει απαντηση ποση ωρα θελει καποιος ,στη χειροτερη περιπτωση, να περασει απο το Μαλλιακό?
2 ώρες τουλάχιστον για μια διαδρομή 90 χλμ. αν μπροστά σου είναι τουλάχιστον ένα φορτηγό με βαρύ φορτίο!!!
ΟΚ, ειναι αρκετος χρονος και οπως σωστα λες, αν ακολουθεις τις πινακιδες .
Αλλα αναλογισου οτι το ΡΙΟ-ΑΝΤΙΡΙΟ ειναι μονο 2,5 χλμ. εστω θαλασσα....
-
http://www.autotriti.gr/_NEA/preview_ne ... A_ID=24935
34 από την αρχή του χρόνου;
Σε κάποιο άλλο σημείο της Ελλάδας, 250 περίπου χιλιόμετρα μακρύτερα, μερικές ώρες νωρίτερα είχαμε πυροτεχνήματα και πανηγύρια...
-
Σκέφτομαι τώρα πως μια ζεύξη στο Μαλιακό θα συντομεύσει μεν πολύ τη διαδρομή (και θα την κάνει και ασφαλέστερη, αν και οι κάτοικοι του Καραβόμυλου και άλλων περιοχών θα γκρινιάζουν), αλλά το έργο αυτό θα έχει τεράστιο κόστος, τη στιγμή που θα υπάρχει φθηνότερη εναλλακτική λύση.
Προτείνω λοιπόν επαναχάραξη της διαδρομής, με παράκαμψη όλων των προβληματικών περιοχών (Καραβόμυλο, Στυλίδα, Αγ. Κωνσταντίνο) που δημιουργούν ατυχήματα και μποτιλιαρίσματα).
-
Ο χρήστης skullone έγραψε:
Σκέφτομαι τώρα πως μια ζεύξη στο Μαλιακό θα συντομεύσει μεν πολύ τη διαδρομή (και θα την κάνει και ασφαλέστερη, αν και οι κάτοικοι του Καραβόμυλου και άλλων περιοχών θα γκρινιάζουν), αλλά το έργο αυτό θα έχει τεράστιο κόστος, τη στιγμή που θα υπάρχει φθηνότερη εναλλακτική λύση.Προτείνω λοιπόν επαναχάραξη της διαδρομής, με παράκαμψη όλων των προβληματικών περιοχών (Καραβόμυλο, Στυλίδα, Αγ. Κωνσταντίνο) που δημιουργούν ατυχήματα και μποτιλιαρίσματα).
Είτε η μικρή ζεύξη είτε η μεγάλη ζεύξη είναι έργα που πρέπει να γίνουν
διότι μιλάμε για την ΠΑΘΕ. Ταυτόχρονα πρέπει να βελτιωθεί και
το δίκτυο για αυτούς που θέλουν να κινηθούν προς Θεσσαλία και
στη μελλοντική Νότια Εγνατία (Λαμία Καρπενήσι - Δυτικός άξονας).Το έργο θα είναι πολύ πιο φθηνό μακροπρόθεσμα
και λεφτά από την ΕΟΚ υπάρχουν. -
Τελικά καταλήγω ότι μέχρι να γίνει το κομμάτι του Μαλιακού μάλλον θα πρέπει να βάλουν τοιχείο πάνω στην διπλή διαχωριστική μπας και γλιτώσουμε καμμια μετωπική και ας μην προσπερνάει κανείς!
-
Ο χρήστης cpp έγραψε:
Τελικά καταλήγω ότι μέχρι να γίνει το κομμάτι του Μαλιακού μάλλον θα πρέπει να βάλουν τοιχείο πάνω στην διπλή διαχωριστική μπας και γλιτώσουμε καμμια μετωπική και ας μην προσπερνάει κανείς!Και πως θα στρίβουν... αριστερά;;
Και από που θα μπαίνουν όσοι έρχονται από Μπράλο;
Ο ΠΑΘΕ δε ήταν ένα από τα έργα που συμπεριλαμβάνονταν στον περιβόητο φάκελο του 2004
-
Ο χρήστης lkar έγραψε:
Τελικά καταλήγω ότι μέχρι να γίνει το κομμάτι του Μαλιακού μάλλον θα πρέπει να βάλουν τοιχείο πάνω στην διπλή διαχωριστική μπας και γλιτώσουμε καμμια μετωπική και ας μην προσπερνάει κανείς!
Και πως θα στρίβουν... αριστερά;;
Και από που θα μπαίνουν όσοι έρχονται από Μπράλο;
Ο ΠΑΘΕ δε ήταν ένα από τα έργα που συμπεριλαμβάνονταν στον περιβόητο φάκελο του 2004
Ξέρει κανεις σε τι φάση βρίσκεται το έργο?
έχει γίνει η μελέτη? έχει γίνει ο διαγωνισμός? έχοει γίνει η χάραξη? έχουν γίνει απαλλωτριώσεις? τι στο καλό έχει γίνει? -
Ο χρήστης cpp έγραψε:
Ξέρει κανεις σε τι φάση βρίσκεται το έργο?
έχει γίνει η μελέτη? έχει γίνει ο διαγωνισμός? έχοει γίνει η χάραξη? έχουν γίνει απαλλωτριώσεις? τι στο καλό έχει γίνει?Για το Μαλιακό τίποτα, δεν υπάρχει ούτε μελέτη!
Μια παράκαμψη του Αγ. Κωνσταντίνου έχει μελετηθεί μόνο αν δεν κάνω λάθος και δεν ξέρω αν έχει γίνει τίποτα άλλο πέρα από τη μελέτη.
Μόνο για τα Τέμπη κάτι γίνετε, αλλά και εκεί σαν σκέψη μόνο, άνοδος ο τωρινός δρόμος και κάθοδος η παλιές γραμμές του ΟΣΕ. -
Μιλάμε λοιπόν για τέσσερα χοντρά αγκάθια των εθνικών μας δρόμων:
Κορίνθου - Πατρών
Ηγουμενίτσας - Αντίριου
Μαλλιακός
Τέμπη (η σειρά είναι τυχαία)
Επειδή κινούμαι πολύ συχνά στα τρια πρώτα αγκάθια και λιγότερο συχνά στο τέταρτο έχω να πω ότι ΟΛΟΙ αυτοί οι δρόμοι έχουν μεγάλο φόρτο και ΟΛΟΙ εξυπηρετούν νευραλγικές ανάγκες. Δε νομίζω ότι έχει ιδιαίτερη σημασία να μιλάμε για προτεραιότητες και να χωριστούμε έτσι σε Βόρειους και Νότιους ή σε Ανατολικούς και Δυτικούς. Όλοι το ίδιο είμαστε και πρέπει να έχουμε την απαίτηση να φτιαχτούν ΟΛΑ!
Ξεκληρίζονται οικογένειες, μένουν παιδάκια ορφανά, και συζητάμε για συμφέροντα νομών για το που θα περάσει ο δρόμος... -
Ο χρήστης giwrgosth έγραψε:
Για το Μαλιακό τίποτα, δεν υπάρχει ούτε μελέτη!
Μια παράκαμψη του Αγ. Κωνσταντίνου έχει μελετηθεί μόνο αν δεν κάνω λάθος και δεν ξέρω αν έχει γίνει τίποτα άλλο πέρα από τη μελέτη.
Μόνο για τα Τέμπη κάτι γίνετε, αλλά και εκεί σαν σκέψη μόνο, άνοδος ο τωρινός δρόμος και κάθοδος η παλιές γραμμές του ΟΣΕ.Αν επιτρέπεται, από που αντλείς την πληροφόρησή σου;
-
Για τα 4 αγκάθια που ανέφερε ο Giorgos.
α. Κόρινθος - Πάτρα. Λίγο μετά τις εκλογές του 2000 ο Λαλιώτης είχε
αναφερεί ότι όλοι οι νέοι αυτοκινητόδρομοι στην Ελλάδα θα ακολου-
θούσαν το παράδειγμα της γέφυρας. Στο κομμάτι αυτό ο τότε υπουργός
ΠΕ.ΧΩ.Δ.Ε. είχε μιλήσει για τίμημα 15 δραχμών το χιλιόμετρο (που
την εποχή εκείνη ήταν στο 150% των ακριβών Ιταλικών
αυτοκινητόδρομων) αλλά κάτι τα Ολυμπιακά έργα κάτι τριβές με την
Autostrada SPA., κάτι δωράκια στο φίλο Prodi (να μην κάτσει η
συμφωνία επί Berlusconi καθώς κάτι τέτοιο θα έβλαπτε τα συμφέροντα
του Σοσιαλιστικού Κόμματος στην Ιταλία) το έργο έμεινε στα χαρτιά.β. Ηγουμενίτσα - Αντίρριο ή λεγόμενη Δυτική αρτηρία. Το έργο αυτό
κατατέθηκε μαζί με την σιδηροδρομική γραμμή Καλάματας - Καλαμπάκας
(με διπλή παρακαλώ σύραγγα) αλλά δεν θα χρηματοδοτηθεί καθώς ο
φάκελλος χαρακτηρίστηκε απαράδεκτος (έλειπαν σχεδόν τα πάντα)
με αποτέλεσμα είτε θα δοθεί και αυτός με την τακτική του πάρε φτιάξε
και εκμεταλεύσου είτε μάλλον πρέπει να περιμένουμε από το 2010 και
μετά.γ. Μαλλιακός. Εδώ το σήριαλ είναι γνωστό. Η μελέτη είχε γίνει είχε
προκυρηχτεί και ο διαγωνισμός αλλά στη συνέχεια όλα πάγωσαν καθώς
το έργο δεν παρουσίαζε την απαιτούμενη ανταποδοτικότητα
(σύμφωνα με τους 'ειδικούς'). Τα λεφτά
πήγαν στη Γέφυρα και το αποτέλεσμα είναι ότι και δεν έγιναν έργα στο
παρόν κομμάτι (γιατί θα γινόταν η ζεύξη) και δεν έγινε η ζεύξη (γιατί
οι Βερελής και Παπανδρέου είχαν περισσότερα συμφέροντα σε
Αιτωλοακαρνανία και Αχαία αντίστοιχα). Τώρα πως είναι δυνατό
να έχει λιγότερη ανταποδοτικότητα ένα έργο που θα μείωνε τη
διαδρομή κατά 40 χιλιόμετρα με το ίδιο κόστος σε ένα δρόμο με την
τριπλάσια κίνηση από το κομμάτι Αντίρριο-Κακαβιά αυτό μόνον οι
παραπάνω 'ειδικοί' το ξέρουν.δ. Τέμπη. Τα έργα του τρένου έχουν τελειώσει. Μένουν τα έργα για τον
αυτοκινητόδρομο αλλά μάλλον πριν το 2010 δεν θα έχουμε δει τίποτα.
Το έργο είναι πολύ μεγάλης σημασίας εφόσον ενωνεί την Βόρεια με την
Νότια Ελλάδα αλλά χωρίς λεφτά μάλλον καμμιά 200αρια άνθρωποι θα
αφήσουν τα κοκαλάκια τους λόγω της καταπληκτικής οργάνωσης των
Ελληνικών Κυβερνήσεων τα τελευταία 30 χρόνια.Άσχετο αλλά ενδιαφέρον αν και πρέπει να πάει στο topic της γέφυρας.
Η αττική οδός διαφημίζει τον ευατό της ως τον φθηνότερο δρόμο στην
Ευρώπη παίρνοντας επιλεκτικά παραδείγματα από διάφορες χώρες.
Ένα από τα παραδείγματα είναι μία γέφυρα στην Αγγλία με 2.2 χιλιόμετρα
μήκος και διόδια 3.75 Ευρώ δηλαδή 6 Ευρώ φθηνότερα απο το κόστος
διέλευσης της γέφυρας..Κοινώς με τις υγείες μας.
Πηγές για τα παραπάνω στοιχεία: Τεύχος ΤΕΕ, τεύχος ΣΠΜΕ και εφημερίδες
(πράσινες, κόκκινες, μπλέ και ολίγον ροζ). -
Ο χρήστης christos.dimou έγραψε:
Η αττική οδός διαφημίζει τον ευατό της ως τον φθηνότερο δρόμο στην
Ευρώπη παίρνοντας επιλεκτικά παραδείγματα από διάφορες χώρες.
Ένα από τα παραδείγματα είναι μία γέφυρα στην Αγγλία με 2.2 χιλιόμετρα
μήκος και διόδια 3.75 Ευρώ δηλαδή 6 Ευρώ φθηνότερα απο το κόστος
διέλευσης της γέφυρας..Καραβάκι ρεεε! Έστω και αν τα 4.5 Ευρώ (από 6.6) μου φαίνονται κατάτι πιο ακριβά με αυτό που είπες, έστω και αν οι λιμενεργάτες είναι αγενέστατοι, έστω και αν ομολογούν ότι μας κ***πιάναν τόσα χρόνια (καθότι με το που ξεκινά η γέφυρα αμέσως 30%+ κάτω οι τιμές), είναι λιγότερο από τα μισά λεφτά ...
Ίσως την περάσω σήμερα ή την Κυριακή που θα επιστρέφω, έτσι για να πω ότι την πέρασα. Μετά μόνο με ποδήλατο.
-
Οταν κοντευαν τα εργα του ΟΣΕ στην απωπερατωση τους (με καθυστερηση 2 χρονια λογω λαθους υψομετριας μιας γεφυρας!) ειχε μελετηθει να κοπει η παλαια γραμμη για να μπορεσει να μεγαλωσει η ΕΟ.
Μετα υπηρξε αντιπαραθεση ΟΣΕ και δημαρχου της περιοχης για να παρθει το κομματι της παλαιας γραμμης για να κανει δρομο δικο του ο εκει δημος (!) και για τις περιπτωσεις να κρατηθει η παλαια γραμμη σαν μουσειακη.
Καπου υπηρξε και μια μελετη για να περασει το ενα κομματι του δρομου μεσω σηραγγας η οποια ξεμεινε κ αυτη.Απο μελετες εχουμε αλλο τπτ αλλα και αλλα τοσα συμφερονται και δεν προχωρα τπτ.
Περι Μαλιακου>
Η ζευξη απποριφθηκε λογω κοστους και καποιων οικολογικων ανυσηχιων..
Αντ αυτου μελετηθηκαν 2 λυσεις μια μεσω Δομοκου και μια με παρακαμψεις Αγ. Κωνσταντινου κλπ..
Ο Δομοκος απποριφθηκε και λογω κοστους και λογω δυσκολιας.
Οι υπολοιπες λυσεις υπαρχουν αλλα λογω μη αποδοτικοτητας διαδρομης δεν υλοποιουνται καθως και σε αντιδρασεις περιοχων για τα συμφεροντα απο το δρομο (υπαρχουσα χαραξη).
Στον Αγ. Κωνσταντινο εγινε μελετη για παρακαμψη αλλα ποτε δεν ξεκινησε καθως βελτιωθηκε ο υπαρχων δρομος μεσα απο την πολη και το ολο θεμα σκαλωσε.Πηγη> Κ. Μ. απο ΕΡΓΟΣΕ
Επισης το mnec.gr εχει μια λιστα με τα διαφορα εργα.
Δειτε πια απο αυτα εγιναν, απορριφθηκαν κλπ.
Κι ομως τα κονδυλια ειχαν εγκριθει....Aleng απο μακετες εχουμε αρκετες.
Γιατι δεν μας παραθετεις και τα δικα σου στοιχεια??? Ακομα απορω... -
Ο χρήστης Madman77 έγραψε:
Aleng απο μακετες εχουμε αρκετες.
Γιατι δεν μας παραθετεις και τα δικα σου στοιχεια??? Ακομα απορω...Δεν καταλαβαίνω την αναφορά σου σε μένα
-
Ο χρήστης mperedim έγραψε:
Καραβάκι ρεεε! Έστω και αν τα 4.5 Ευρώ (από 6.6) μου φαίνονται κατάτι πιο ακριβά με αυτό που είπες, έστω και αν οι λιμενεργάτες είναι αγενέστατοι, έστω και αν ομολογούν ότι μας κ***πιάναν τόσα χρόνια (καθότι με το που ξεκινά η γέφυρα αμέσως 30%+ κάτω οι τιμές), είναι λιγότερο από τα μισά λεφτά ...Ίσως την περάσω σήμερα ή την Κυριακή που θα επιστρέφω, έτσι για να πω ότι την πέρασα. Μετά μόνο με ποδήλατο.
Τέλεια! Μακάρι να το έκαναν / κάναμε αυτό όλοι. Αν βρίσκουμε την υπηρεσία (ΑΟ, Γέφυρα, Κόρινθος-Τρίπολη, Κόρινθος-Πάτρα αλλά και γενικότερα, σινεμά, καφές, φαγητό) ακριβή σε σχέση με την ποιότητά της, ΔΕΝ ΤΗ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΟΥΜΕ, εναλλακτικές υπάρχουν. Το να τη χρησιμοποιούμε 'προβατοειδώς' και μετά να γκρινιάζουμε είναι ό,τι χειρότερο, διότι και την οικονομία της αγοράς δεν αφήνουμε να λειτουργήσει, και χαλιόμαστε ψυχολογικά.
(Προσωπικά βρίσκω τα 2 ευρώ της ΑΟ, για μια στις τόσες που περνάω, και τα 9 ευρώ της Γέφυρας, όταν με το καλό, ανεκτά. Your mileage may vary, μου λένε και οι Αμερικάνοι)
-
Και για μενα που δεν περναω καθε μερα ειναι, ας πουμε, ανεκτα. Το ζητημα ομως δεν ειναι μονο οικονομικο. Εγω για να πω την αληθεια αισθανομαι και λιγο μ@#$%ς να πληρωνω τιμες Ευρωπης και βαλε με μισθους Ελλαδας και να δεχομαι και την κοροιδια δεκαετιων μεχρι να τελειωσουν τα εργα, οπως στην περιπτωση του Μαλιακου που συζηταμε...
ΖΕΥΞΗ ΜΑΛΙΑΚΟΥ