-
Ο χρήστης iROC έγραψε:
εγώ παιδιά οταν βλέπω πεζό κ ειναι μέσα στην μέση του δρόμου κόβω ....να περάσει με ασφάλεια ο πεζός ** σχεδόν **πάντα!Το 'σχεδόν' αφήνει ένα μικρό παραθυράκι ότι μπορεί και να τον ... πατήσεις?
Όπως και να έχει ο πεζός πρέπει να προφυλάσεται. Ζούμε σε μια χώρα που οι διαβάσεις δεν είναι πάντα εκεί που τις θέλουμε, υπάρχει βλακεία, άγνοια κινδύνου και για πολλούς λόγους έχει προτεραιότητα και απαιτεί προσοχή απο τους υπόλοιπους στα τροχοφόρα!
-
Ο χρήστης iROC έγραψε:
ποσό ζωαρα ήταν ο οδηγός του focus mk1 ζκμ-@@@@ που ενώ διέσχιζα την γερουλανου ατην ΑΡΓΥΡΟΥΠΟΛΗ(περνούσα κάθετα με 3 φιλους μου 5 μέτρα δίπλα από την διάβαση πεζών)και γιατι οχι απο την διαβαση;
-
Ο χρήστης BILL33 έγραψε:
ποσό ζωαρα ήταν ο οδηγός του focus mk1 ζκμ-@@@@ που ενώ διέσχιζα την γερουλανου ατην ΑΡΓΥΡΟΥΠΟΛΗ(περνούσα κάθετα με 3 φιλους μου 5 μέτρα δίπλα από την διάβαση πεζών)
και γιατι οχι απο την διαβαση;
5 μέτρα δεν τα λες και λίγα..
-
Χτες οδηγώ -σεμνά 100-130- στην Εγνατία προς Ιωάννινα. Έχω προσπεράσει ένα αγροτικό, μετά με ξαναπρπσπερνάει, ο καθένας μας κινείται με τον ρυθμό του. Σε ένα από τα μεγάλα τούνελ όμως έχει έργα και ύπαρχει μόνο μια λωρίδα. Το όριο είναι 60 καο οδηγώ με 85. Ο τύπος με το αγροτικό αρχίζει και μειώνει απόσταση ( 1ο λάθος) μέχρι που σχεδόν σκαρφαλώνει πάνω μου (2ο λάθος) και μου παίζει τα φώτα να πάω πιο γρήγορα (3ο λάθος).
Ελπίζω να μην τον χάλασε που έριξα την ταχύτητα μου στο όριο, έβαλα το cruise control και τον συνέδεσα με Κάιρο. Όταν με το καλό τελείωσε το τούνελ και τα έργα, κατέβασα μια 4η, επιτάχυνα μέχρι τα 230 περίπου στην ατέλειωτη ευθεία που ακολουθούσε και τον έχασα κάπου στο βάαααααθος του καθρέπτη μου...
-
Αντίστοιχη περίπτωση μου έτυχε τις προάλλες με ταρίφα-υπάνθρωπο σε τούνελ-έξοδο της Περιφερειακής Υμηττού που μου αναβόσβηνε φώτα να βγω στη ΛΕΑ για να με προσπεράσει. Η διαφορά ήταν ότι δε μείωσα την ταχύτητά μου, αν και πήγαινα με 10-15km πάνω από το όριο (50 σ' εκείνο το σημείο λόγω έργων) παρά συνέχισα κανονικά την πορεία μου. Κάποια στιγμή βγήκε στη ΛΕΑ και αμέσως μπήκε με τρελή σφήνα μπροστά μου (λίγα εκατοστά παρόλο που φρενάρισα) λες και ήθελε να με σκοτώσει. Τυχαίο το ότι δεν υπήρξε επαφή. Καθόλου τυχαίο ότι οδηγούσα το smart (κόκκινο πανί για να βγάλει κάποιος τα απωθημένα/κόμπλεξ/whatever του).
-
Ο χρήστης cosneo έγραψε:
εγώ παιδιά οταν βλέπω πεζό κ ειναι μέσα στην μέση του δρόμου κόβω ....να περάσει με ασφάλεια ο πεζός ** σχεδόν **πάντα!
Το 'σχεδόν' αφήνει ένα μικρό παραθυράκι ότι μπορεί και να τον ... πατήσεις?
και γιατι οχι απο την διαβαση; [/quote]
για τον ίδιο λόγο που κανένας ούτε κ εγώ δεν σταματάμε στο ύψος του στοπ!! πάρα 2 μέτρα μετά!! δλδ κ απο την διάβαση να περνουσα ?δεν νομιζω να αφινε περιθορια να περάσω... ούτε νομίζω σταματάνε τυπικά τα αμαξια 10 εκατοστα πριν αρχισει η διαγραμιση για τιν διαβαση!!??κανω λαθος??ΑΠΛΑ ο πεζος ερχετε σε δεύτερή μοίρα κ αυτό με λυπεί αφάνταστα...
ή ήταν ενέργειά αφού με είχε δει ότι πέρναγα ..2 μετρά είχα να φτάσω στο πεζοδρόμιο απέναντι!! να πατήσει γκάζι??εε??? -
Γιατι να σου δωσει προτεραιοτητα αφου εσυ δεν περνας απο την διαβαση;
-
-
Ο χρήστης BILL33 έγραψε:
Γιατι να σου δωσει προτεραιοτητα αφου εσυ δεν περνας απο την διαβαση;+1 Δηλαδή ζώο είναι αυτός που δεν σταμάτησε ενώ δεν ήσουν στη διάβαση? Για τόλμα να το κάνεις στο εξωτερικό...
-
Ο χρήστης djalma έγραψε:
+1 Δηλαδή ζώο είναι αυτός που δεν σταμάτησε ενώ δεν ήσουν στη διάβαση? Για τόλμα να το κάνεις στο εξωτερικό...
στο βιβλίο του κοκ αν δεν κανω λάθος λεει η προτεραιότητά δεν είναι υποχρεωτική η κάτι τέτοιο...για την μη δημιουργεια ατυχήματός κλπ. παραχωρούμε προτεραιότητα ακόμα κ αν έχουμε ποσό δε αν βρισκόμαστε σε πλεονεκτική θέση 'αυτοκίνητο' έναντι πεζου...η οδήγησή πάνω απ'ολα είναι ευγενια.. άμα κάποιοι είναι αγενείς δεν μπορώ να κάνω τπτ.... και βάση του εαυτού μου λέω κ ένα ευχαριστώ όταν συμβαίνει αυτό(με αφήνουν να περάσω) είτε είμαι πεζός είτε οδηγαω...
-
Ο χρήστης djalma έγραψε:
+1 Δηλαδή ζώο είναι αυτός που δεν σταμάτησε ενώ δεν ήσουν στη διάβαση? Για τόλμα να το κάνεις στο εξωτερικό...
Τι λετε μωρε δηλαδη οταν ο πεζος δε βρισκεται πανω στη διαβαση τον παταμε???
Και επειδη λετε για το εξωτερικο, να ξερετε πως πολλες απο τις διαβασεις μας ειναι το λιγοτερο για γελια. Ουτε φωτισμος ουτε σημανση, και σε λαθος σημεια πολλες φορες.
-
Βρε και εγώ αφήνω τους περισσότερους πεζούς να περάσουν απέναντι όταν πηγαίνω αργά, αλλά δεν είναι υποχρέωσή μου από κανέναν ΚΟΚ. Όμως αυτό δεν σημαίνει ότι σαν πεζός αυτό που κάνω είναι σωστό... Και δεν νομίζω τα 5m που ανέφερες ότι ήταν η απόστασή σας από την διάβαση να είναι τεράστια απόσταση . Αν ήσασταν στην διάβαση και δεν σταμάτησε ΟΚ, τότε είναι ζώο (από τα πιο κλασσικά σε αυτήν την χώρα ), αλλά τώρα δεν είναι. Πέστον άμα θες 'αγενή' (που και πάλι βαρύς ο χαρακτηρισμός) αλλά όχι ζώο... Σου είπα, για κάντο στο εξωτερικό. Το πιο πιθανό είναι να σε σκυλοβρίσουν αλλά και να σε πατήσουν, τον ίδιο ενδοιασμό θα έχουν!
-
Αντε πάλι ...
Ο χρήστης djalma έγραψε:
Βρε και εγώ αφήνω τους περισσότερους πεζούς να περάσουν ...Πριν λίγο ...
εγώ παιδιά οταν βλέπω πεζό κ ειναι μέσα στην μέση του δρόμου κόβω ....να περάσει με ασφάλεια ο πεζός σχεδόν πάντα!
Και εγώ αναρωτιέμαι!
Αν βρεθώ στο λάθος σημείο τη λάθος στιγμή ... πέθανα?
-
Ο χρήστης efthymis έγραψε:
Και επειδη λετε για το εξωτερικο, να ξερετε πως πολλες απο τις διαβασεις μας ειναι το λιγοτερο για γελια. Ουτε φωτισμος ουτε σημανση, και σε λαθος σημεια πολλες φορες.
Κανενας δεν ειπε οτι τον παταμε.Αλλα οταν θελουμε να την πουμε σε καποιον οτι ειναι ζωο ας ειμαστε εμεις πρωτα σωστοι.
-
Ο χρήστης BILL33 έγραψε:
Κανενας δεν ειπε οτι τον παταμε.Αλλα οταν θελουμε να την πουμε σε καποιον οτι ειναι ζωο ας ειμαστε εμεις πρωτα σωστοι.
Αλλο αυτο. Παντως λογικο ειναι οταν καποιος πεζος περναει το δρομο να κοβουμε ωστε να προλαβει να περασει. Και σε αυτο που λεει ο φιλος δε νομιζω να εχει αδικο καθως πολλοι ειναι αυτοι που ενω ειναι μακρια, βλεποντας πεζο να προσπαθησει να περασει, επιταχυνουν ωστε -εαν δεν εχει φτασει στη μεση του δρομου- να τον αναγκασουν να γυρισει πισω. Πολλα απο μενα γι'αυτη τη συμπεριφορα.
Τωρα στην προκειμενη δεν ξερω πως εγινε η ποιος ειναι περισσοτερο ζωο και καλο θα ηταν να μην αναλωθουμε σε αυτη τη συζητηση γιατι ακρη δε βγαινει ετσι κι αλλιως.
Και εγώ αναρωτιέμαι!
efthymis έγραψε:Τι λετε μωρε δηλαδη οταν ο πεζος δε βρισκεται πανω στη διαβαση τον παταμε???
Αν βρεθώ στο λάθος σημείο τη λάθος στιγμή ... πέθανα?
GAME OVER εκτος κι αν σου εχουν μεινει 'ζωες' απο προηγουμενη πιστα
-
Ο χρήστης djalma έγραψε:
Συμφωνω οτι δεν ειναι ζωο επειδη δεν σταματησε αλλα στο εξωτερικο τι θα γινοταν???Στο Βερολινο καθως περπατουσα ειδα εναν πλακόστρωτο δρομο και θεωρησα οτι δεν περναν απο κει αυτοκινητα και περασα χυμα χωρις να ελεγξω,ελα ομως που περνουσαν και ο ταριφας πλακωθηκε στα φρενα για να σταματησει,και οχι μονο σταματησε αλλα ειχαμε μεταξυ μας αποσταση τουλαχιστον 2μετρα και ουτε κορνες ουτε τιποτα,(απο μεσα του μπορει να με στολισε βεβαια) και γενικα οσες φορες περνουσα απο σημεια χωρις διαβασεις σταματουσαν 8 στις 10 φορες και σε αποσταση 1 μετρου το λιγοτερο.
-
ένταξη ρε παιδιά την επομένη φορά θα προσπαθώ να περνάω απο διαβάσεις πεζών οπος κάνετέ όλοι φυσικά....
κ θα φροντισω να εχω κ 2 μπατσους μαζι μου ωστε αν δεν μ δώσουν προτεραιότητα προτεραιότητα να του κόψουν κ καμία κλήση!!efthimi ξερεις πως μου επαθα κοκομπλοκο οταν ειδα να παταει γκαζι στα 5 μετρα απο εμενα???μονο κ μονο αυτο ηταν εγγληματικο δλδ τι αλλο να πω ..αν θελετε να παραδεχτώ οτι ειμαι κ ζωο που δεν πηγα 5 μετρα πιο μπροστά να περάσω απ την διάβαση που ούτε που φενετε απ το οδόστρωμα καλά..δεν σεβάστηκε ούτε το ζώο....
-
Ο χρήστης iROC έγραψε:
ένταξη ρε παιδιά την επομένη φορά θα προσπαθώ να περνάω απο διαβάσεις πεζών οπος κάνετέ όλοι φυσικά....
κ θα φροντισω να εχω κ 2 μπατσους μαζι μου ωστε αν δεν μ δώσουν προτεραιότητα προτεραιότητα να του κόψουν κ καμία κλήση!!efthimi ξερεις πως μου επαθα κοκομπλοκο οταν ειδα να παταει γκαζι στα 5 μετρα απο εμενα???μονο κ μονο αυτο ηταν εγγληματικο δλδ τι αλλο να πω ..αν θελετε να παραδεχτώ οτι ειμαι κ ζωο που δεν πηγα 5 μετρα πιο μπροστά να περάσω απ την διάβαση που ούτε που φενετε απ το οδόστρωμα καλά..δεν σεβάστηκε ούτε το ζώο....
Εχουν γινει αρκετα ατυχηματα και σε καποιες περιπτωσεις υπηρχε και συνυπευθυνοτητα του πεζου που δεν περασε απο διαβαση.
Το να επιταχυνει ενω σε εχει δει για να σε φοβησει θεωρω οτι ειναι μαλ@κια του,προσπαθεια να πουλησει μαγκια -
...Προσπαθησε...και απλα δεν τους πετυχε...
-
Ο χρήστης Χρήστος Λάππας έγραψε:
Χτες οδηγώ -σεμνά 100-130- στην Εγνατία προς Ιωάννινα. Έχω προσπεράσει ένα αγροτικό, μετά με ξαναπρπσπερνάει, ο καθένας μας κινείται με τον ρυθμό του. Σε ένα από τα μεγάλα τούνελ όμως έχει έργα και ύπαρχει μόνο μια λωρίδα. Το όριο είναι 60 καο οδηγώ με 85. Ο τύπος με το αγροτικό αρχίζει και μειώνει απόσταση ( 1ο λάθος) μέχρι που σχεδόν σκαρφαλώνει πάνω μου (2ο λάθος) και μου παίζει τα φώτα να πάω πιο γρήγορα (3ο λάθος).Ελπίζω να μην τον χάλασε που έριξα την ταχύτητα μου στο όριο, έβαλα το cruise control και τον συνέδεσα με Κάιρο. Όταν με το καλό τελείωσε το τούνελ και τα έργα, κατέβασα μια 4η, επιτάχυνα μέχρι τα 230 περίπου στην ατέλειωτη ευθεία που ακολουθούσε και τον έχασα κάπου στο βάαααααθος του καθρέπτη μου...
Αν και δε θα ενεργούσα έτσι, αλλά θα το τελείωνα από την αρχή με γκάζι, θα μείνω αλλού. ΄Εκανες ακριβώς το ίδιο που έκανα με το ΚΙΑ CEED απλά σε 2ο χρόνο. Γκάζι και εξαφάνιση όταν βλέπεις τον επικίνδυνο χωρίς να του κάνεις ζημιά. Γιατί όμως εσένα δε σε έβρισαν και δε σε είπαν ζώο; Για 160 σε όριο 120 για απόσταση 1-2 Km με έβρισαν, με είπαν επικίνδυνο, ψυχασθενή, άμυαλο κτλ. Για 230 σε όριο 120-130 ΚΑΝΕΙΣ δε σχολίασε απολύτως τίποτε, ούτε φάνηκε παράλογο, ούτε καν ενόχλησε το ότι πρακτικά τον έκλεισες, έστω και αν ήσουν τυπικά νόμιμος στην αρχή. Η παρανομία του άλλου, προφανώς ήταν κάτι που σε δικαίωσε. Η παρανομία του ΚΙΑ να μείνει αριστερά έκανε εμένα ένοχο από την άλλη...!!!
Χμμμμ... Βρε λες να έχουνκάτι μαζί μου; Απλά να τονίζουμε λιγάκι τις διαφορές στην αντιμετώπιση των χρηστών.
Ευχαριστώ.
Ζώα,Ζώα,Ζώα............. [#3]