-
Ο χρήστης kapami έγραψε:
Σήμερα μια αχαρακτήριστη μουλάρα ... ανάβει τη μηχανή και φεύγει αφήνοντάς μας με κόκκινοΤο έχω δει κι εγώ πριν μερικές μέρες, στον Πειραιά. Μόδα;
Τόσο της κόβει, τόσο κάνει. Αν ήθελε οικονομία θα μπορούσε να πάρει ποδηλατάκι, ποδαράκια, ΜΜΜ. Άϊ κιου ραδικού. -
Ο χρήστης dpolal έγραψε:
Τον έβλεπα που πήγε ολόκληρο τον δρόμο καμαρωτά πάνω στην διπλή διαχωριστική...ειλικρινά δε μου καίγεται καρφάκι αν πάθει κάτι κάποιος δικυκλιστής που πηγαίνει στη διαχωριστική. όποιος θέλει να τον σέβεται, πρέπει να μάθει να σέβεται κι αυτός.
-
Ο χρήστης imago έγραψε:
Σήμερα μια αχαρακτήριστη μουλάρα ... ανάβει τη μηχανή και φεύγει αφήνοντάς μας με κόκκινο
Το έχω δει κι εγώ πριν μερικές μέρες, στον Πειραιά. Μόδα;
Τόσο της κόβει, τόσο κάνει. Αν ήθελε οικονομία θα μπορούσε να πάρει ποδηλατάκι, ποδαράκια, ΜΜΜ. Άϊ κιου ραδικού.Το έκανε μία φίλη της μάνας μου. Έκανε μεγάλη οικονομία σε καύσιμο, αφού το αμάξι ήταν στο συνεργείο μετά από το τρακάρισμα.
-
Zώο χτες το απόγευμα κατά τις 6 η τύπισσα με λευκό Atos και το παιδάκι της όρθιο στο πίσω κάθισμα που έκανε χαρωτικές σφήνες με 120+ στο περιφερειακό Θεσ/νίκης. Από αριστερό ρεύμα κόψιμο απευθείας στο δεξί και μετά ξανά αριστερό...
-
Ρε παλικάρια, αυτό με την σβηστή μηχανή δεν είναι δυνατόν να ισχύει.
Στο δεύτερο πάτημα του φρένου θα είχε μηδενίσει εντελώς την όποια πίεση είχε απομείνει μέσα στο κύκλωμα και θα έμενε χωρίς φρένα.Μπορεί να τσουλάς έτσι στην Εθνική σε ευθεία αλλά όχι μέσα στην πόλη κ' στην κίνηση...
-
Ο χρήστης dpolal έγραψε:
:offtopicviii:Ρε παλικάρια, αυτό με την σβηστή μηχανή δεν είναι δυνατόν να ισχύει.
Στο δεύτερο πάτημα του φρένου θα είχε μηδενίσει εντελώς την όποια πίεση είχε απομείνει μέσα στο κύκλωμα και θα έμενε χωρίς φρένα.Μπορεί να τσουλάς έτσι στην Εθνική σε ευθεία αλλά όχι μέσα στην πόλη κ' στην κίνηση...
στα σκούτερ και παπάκια που τα φρένα είναι μηχανικά (και όχι υδραυλικά), δεν υπάρχει πρόβλημα.
-
Ο χρήστης dpolal έγραψε:
:offtopicviii:Ρε παλικάρια, αυτό με την σβηστή μηχανή δεν είναι δυνατόν να ισχύει.
Σταδιακά καταλαβαίνω (δεν επιτάχυνε ποτέ και ίσα που τσούλαγε, ενώ φρέναρε πολύ απότομα προφανώς γιατί τράβαγε χειρόφρενο) ότι το αμάξι πάει με σβηστό τον κινητήρα εδώ και τουλάχιστον 200 μέτρα.
αν κι έτσι κι αλλιώς δε χρειάστηκε να φρενάρει ιδιαίτερα αφού από ένα σημείο και μετά οι μπροστινοί της χάθηκαν μπροστά και μας έμεινε η σακαφιόρα να έρπεται στην ευθεία
-
Ο χρήστης dpolal έγραψε:
Στο δεύτερο πάτημα του φρένου θα είχε μηδενίσει εντελώς την όποια πίεση είχε απομείνει μέσα στο κύκλωμα και θα έμενε χωρίς φρένα.Δεν μένεις εντελώς χωρίς φρένα, χάνεις την υποβοήθηση. 'Απλώς' πρέπει να έχεις τα πόδια του Σουγκλάκου μετά για να σταματήσεις.
στα σκούτερ και παπάκια που τα φρένα είναι μηχανικά (και όχι υδραυλικά), δεν υπάρχει πρόβλημα.
Υδραυλικά είναι κι εκεί (εκτός από κάτι προϊστορικά μοντέλα με μηχανικό βραχίονα μέχρι το ταμπούρο πίσω), απλώς δεν έχουν υποβοήθηση.
-
Ζωο εγω που πηγαινα με το ποδηλατο αναποδα σε δρομο που απαγορευοταν αλλα και ζωο μια ομορφουλα με swift που δεν σταματησε σε ΣΤΟΠ και παραλιγο να με χτυπησει
-
Ο χρήστης Focusman91 έγραψε:
Ζωο εγω που πηγαινα με το ποδηλατο αναποδα σε δρομο που απαγορευοταν αλλα και ζωο μια ομορφουλα με swift που δεν σταματησε σε ΣΤΟΠ και παραλιγο να με χτυπησειΕγώ που πήγαινα κανονικά στον δρόμο με το ποδήλατο μου την βγήκε ένας ενώ εγώ ήμουν στα δεξιά του. Οταν του τράβηξα το φάσκελο σταμάτησε να μου την πει. Όταν του είπα οτι έχω προτεραιότητα μου είπε οτι έχω ποδήλατο!!!! Δλδ τα ποδήλατα δεν είναι οχήματα;
-
Ο χρήστης P@ulet@ έγραψε:
Ζωο εγω που πηγαινα με το ποδηλατο αναποδα σε δρομο που απαγορευοταν αλλα και ζωο μια ομορφουλα με swift που δεν σταματησε σε ΣΤΟΠ και παραλιγο να με χτυπησει
Εγώ που πήγαινα κανονικά στον δρόμο με το ποδήλατο μου την βγήκε ένας ενώ εγώ ήμουν στα δεξιά του. Οταν του τράβηξα το φάσκελο σταμάτησε να μου την πει. Όταν του είπα οτι έχω προτεραιότητα μου είπε οτι έχω ποδήλατο!!!! Δλδ τα ποδήλατα δεν είναι οχήματα;
Mountain Bike στο καπώ του;
-
Ο χρήστης P@ulet@ έγραψε:
Εγώ που πήγαινα κανονικά στον δρόμο με το ποδήλατο μου την βγήκε ένας ενώ εγώ ήμουν στα δεξιά του. Οταν του τράβηξα το φάσκελο σταμάτησε να μου την πει. Όταν του είπα οτι έχω προτεραιότητα μου είπε οτι έχω ποδήλατο!!!! Δλδ τα ποδήλατα δεν είναι οχήματα;
από τη στιγμή που δεν έχεις πινακίδες κυκλοφορίας, δεν έχεις δικαιωμα να κυκλοφορείς στο δρόμο (ο κοκ προβλέπει πινακίδες και τέλη και ΚΑΙ ΑΣΦΑΛΕΙΑ για τα ποδήλατα - κάπου το είχα διαβάσει παλαιότερα ).
Όσο δίκιο κι αν λες ότι έχεις, νομικά έχεις άδικο 100% κι ο άλλος 100% δίκιο. -
Ρε συ Κάβουρα, είσαι σίγουρος ότι το αναφέρει αυτό ο ΚΟΚ; Προ βδομάδων είχαμε θέμα αν το να χτυπήσει ποδήλατο σε αυτοκίνητο (ΠΡΟΣΟΧΗ, όχι το ανάποδο) λογίζεται ως αυτοκινητιστικό ατύχημα και ένας εκ των δικηγόρων του forum απήντησε πως όχι. Με δεδομένο αυτό, διατηρώ πολλές επιφυλάξεις γι' αυτό που λες
-
Άρθρο 88. Άδεια κυκλοφορίας οχημάτων
Δεν επιτρέπεται μηχανοκίνητο όχημα, ρυμουλκούμενο,
μοτοποδήλατο, ποδήλατο ή ζωήλατο όχημα, να
κυκλοφορεί οπουδήποτε στη Χώρα, αν δεν έχει εκδοθεί γι’
αυτό άδεια κυκλοφορίας.Άρθρο 90. Πινακίδες αριθμού κυκλοφορίας
Δεν επιτρέπεται μηχανοκίνητο όχημα, ρυμουλκούμενο,
μοτοποδήλατο, ποδήλατο ή ζωήλατο όχημα, να
κυκλοφορεί οπουδήποτε στη Χώρα, αν δε φέρει τις
πινακίδες αριθμού κυκλοφορίας, οι οποίες χορηγήθηκαν
νόμιμα.Άρθρο 40
Ειδικοί κανόνες για τους οδηγούς ποδηλάτων,
μοτοποδηλάτων, μοτοσικλετών και τρίτροχων
οχημάτων- Οι οδηγοί ποδηλάτων, μοτοσικλετών και τρίτροχων οχημάτων
απαγορεύεται:
α) Να ρυμουλκούνται από άλλο όχημα.
β) Να ρυμουλκούν ή ωθούν διάφορα αντικείμενα.
γ) Να μεταφέρουν αντικείμενα, τα οποία εμποδίζουν την οδήγηση του
οχήματός τους ή εκθέτουν σε κίνδυνο τους λοιπούς χρήστες της
οδού.
δ) Να κινούνται ανά δύο ή και πλείονες παράλληλα.
ε) Να σύρουν μαζί τους ζώα δεμένα με λουρί.
στ) Να χρησιμοποιούν ακουστικά που έχουν συνδεθεί με φορητά ραδιόφωνα, μαγνητόφωνα και άλλες παρεμφερείς συσκευές.
ζ) Να χρησιμοποιούν εν κινήσει κινητό τηλέφωνο το οποίο δεν είναι
τοποθετημένο σε ειδική θέση για ανοικτή ακρόαση. - Οι οδηγοί ποδηλάτων, μοτοσικλετών και τρίτροχων
οχημάτων υποχρεούνται, όταν οδηγούν, να κρατούν το
τιμόνι και με τα δύο τους χέρια, εκτός αν δίνουν σήμα
σύμφωνα με τις διατάξεις του παρόντος Κώδικα. - Οι οδηγοί ποδηλάτων υποχρεούνται να κατεβαίνουν από
αυτά και να τα οδηγούν βαδίζοντας, όταν δημιουργείται
εμπόδιο ή κίνδυνος για την κυκλοφορία των πεζών. - Οι οδηγοί ποδηλάτων και μοτοποδηλάτων απαγορεύεται
να μεταφέρουν επιβάτες στα οχήματά τους. - Σε οδούς, οι οποίες έχουν λωρίδα κυκλοφορίας για την
κίνηση ποδηλάτων ή μοτοποδηλάτων, απαγορεύεται
στους οδηγούς αυτών να χρησιμοποιούν το υπόλοιπο
του οδοστρώματος.
Αυτές είναι όλες (αν δεν μου χει ξεφύγει κάτι) οι αναφορές του ΚΟΚ στα ποδήλατα.
- Οι οδηγοί ποδηλάτων, μοτοσικλετών και τρίτροχων οχημάτων
-
Πραγματικά θα ήθελα να γνωρίσω από κοντά αυτόν που έχει εκδώσει άδεια κυκλοφορίας και πινακίδες για το ποδήλατό του.
-
Ο χρήστης imago έγραψε:
Πραγματικά θα ήθελα να γνωρίσω από κοντά αυτόν που έχει εκδώσει άδεια κυκλοφορίας και πινακίδες για το ποδήλατό του.Τώρα το διάβασα και λέω να πάω να πάρω! που να πάω?
-
Ο χρήστης cpp έγραψε:
Πραγματικά θα ήθελα να γνωρίσω από κοντά αυτόν που έχει εκδώσει άδεια κυκλοφορίας και πινακίδες για το ποδήλατό του.
Τώρα το διάβασα και λέω να πάω να πάρω! που να πάω?
Πραγματικά θα ήθελα να αντικρίσω την φάτσα που θα σε (με-μας) κοιτάνε άμα πάει κάποιος να εκδόσει άδεια.
Αστυνομία; ΚΕΠ; κάπου εκεί λογικά
-
Αστυνομια βγαινουν νομιζω οπως στα μοτοποδηλατα.Ειχα πιτσιρικας ενα φιλιπς ποδηλατο που ειχε πινακιδα με πενταψηφιο νουμερο αν θυμαμαι καλα.
-
Εδω βαζουν φαναρια στα προβατα!!!! ..Στα ποδηλατα δεν θα βαλουν πινακιδες???
Αυτοι ειναι αξιοι να βγαλουν και καρτα καυσαεριων στα ποδηλατα ...για να εισπραξουν!! -
Ο χρήστης cruzakias έγραψε:
Εδω βαζουν φαναρια στα προβατα!!!! ..Στα ποδηλατα δεν θα βαλουν πινακιδες???
Αυτοι ειναι αξιοι να βγαλουν και καρτα καυσαεριων στα ποδηλατα ...για να εισπραξουν!!Άμα έχεις φάει φασολάδα και κρεμύδια είσαι επικίνδυνος...
Ζώα,Ζώα,Ζώα............. [#3]