-
Ο χρήστης Thief έγραψε:
Κάτι άλλο: τον χειμώνα γράφουν κάποιοι να το λειτουργούμε μία φορά τον μήνα. Αν είναι στο ζεστό δε μετράει; Προφανώς με τον κομπρέσσορα εν λειτουργία, όχι απλό καλοριφέρ.
Σωστα το κανεις.
-
Ο χρήστης iliasp έγραψε:
Επειδή υπάρχει θέμα με το A/C εάν κάποιος έχει μια καλή πρόταση ανθρώπου που ασχολείται αποκλειστικά με το αντικείμενο και το κατέει ας ρίξει ένα πμ (περιοχή Θεσσαλονίκης)
Μιλάμε για πλήρες Service (έλεγχος διαρροών, κενό, καθαρισμός, πλήρωση)Μercedes; Διαρροές μυστήριες;
Είναι γενικό το κακό. Σήμερα το έμαθα, από υπεύθυνο μεγάλου εξουσιοδοτημένου στην Αθήνα που τον συνάντησα τυχαία σε Τογιοτομάγαζο. Οι ηλεκτρολόγοι βαράνε υπερωρίες για να βρούν τις διαρροές -
Ο χρήστης BEAMS έγραψε:
............... Μercedes; Διαρροές μυστήριες;
Είναι γενικό το κακό. Σήμερα το έμαθα, από υπεύθυνο μεγάλου εξουσιοδοτημένου στην Αθήνα που τον συνάντησα τυχαία σε Τογιοτομάγαζο. Οι ηλεκτρολόγοι βαράνε υπερωρίες για να βρούν τις διαρροέςΜη μου λέτε τέτοια...
-
Εγω περσυ που ειχα προβλημα και 2 μερες στο συνεργειο για να βρουν τι παιζει με το κλιματιστικο του αυτοκινητου και αφου τα αλλαξαν σχεδον ολα τελικα προχωρησαν στην αντικατασταση του εγκεφαλου, φυσικα χωρις να πληρωσω μια
-
Καλά γενικότερο δεν είναι σίγουρα, πχ σε 203/209 ελάχιστα τα προβλήματα και τυχαία!
Το δικό μου πρόβλημα παραείναι περίεργο!Πχ μια ζεστή μέρα όπως αυτές που κάνει ή θα αρχίσει να κάνει, όταν πατάω το A/C κάνει μια βουτιά στις στροφές ο κινητήρας, τραβάει δλδ ζόρι στιγμιαία και μετά έρχεται κανονικά στο ρελαντί (ναι μεν γίνεται φυσιολογικά αλλά το πέσιμο που κάνει σε εμένα δεν είναι, το άκουσε και είδε ηλεκτρολόγος και του προκάλεσε εντύπωση)
Έπειτα όταν το έχω ανοίξει και είναι σε λειτουργία το κομπρεσέρ του A/C, εάν ανεβάσω στροφές και ξεπεράσω τις 3000rpm περίπου, υπάρχει ένας έντονος θόρυβος (φύσημα/ξεφύσημα) που υπερκαλύπτει όλους τους άλλους (κινητήρα και κομπρέσορα) μέχρι να περάσει λίγη ώρα και να έχει λειτουργήσει το A/C για κάμποση ώρα!
Με ψυκτικό επαγγελματία που μίλησα για λίγο μου είπε ότι μάλλον έχω αρκετό αέρα στο κύκλωμα, θα χρειαστεί όχι μόνο να γίνει πλήρωση με μηχνάνημα που έχω ήδη κάνει μια φορά το Σεπτέμβριο αλλά προσεκτικά να δημιουργηθεί κενό, να καθαριστεί το κύκλωμα, να ογκομετρηθεί το φρέον και να γεμίσει! Ο συνηθισμένος τρόπος που ζυγίζεται το φρέον και γίνεται η πλήρωση μου εξήγησε ότι είναι λίγο αμπντάλικος!
Όλα αυτά μετά την αντικατάσταση A/C κομπρεσέρ σε επίσημο αντιπρόσωπο ενώ δεν χρειαζόταν, μου είχαν πει ότι με την αντικατάσταση είχαν γεμίσει φρέον αλλά όταν το είχα ελέγξει είχε 500gr αντί για 850+ που γράφει!
-
Μπήκα σε φίλου 207 rallye 3 μηνών (που το πούλησε) και με το κλίμα στο τέρμα, ιδρώναμε! Κάποια μλκία πρέπει να έπαιζε στάνταρ, αλλά και πάλι .
Στο μάζντα, ίσως επειδή η καμπίνα είναι μικρή και λόγω υφασμάτινης κουκούλας δεν κρατάει ζέστη και παγώνει σε dt. -
το αρκουδισιον του accent πρωτης γενιας δεν το εχω δει σε αλλο αυτοκινητο
μια που παταγα το κουμπι και μια που πεταγε παγακια
ισως να βοηθουσε οτι δεν ειχε φιλτρο καμπινας,τι αλλο;και το κουφο ειναι οτι επι 12χρονια ποτε δεν ζητησε φρεον η' κατι αλλο,μονο τους αεραγωγους καθαριζα...... -
Εγώ φρέον έβαλα πέρσι μετά από 11 χρόνια. Το τελευταίο καλοκαίρι πριν την πλήρωση αισθανόμουν οτι είχε πέσει κάπως η ταχύτητα ψύξης της καμπίνας και πέρσι έβγαζε απλά ένα δροσερό αεράκι. Μετα την πλήρωση ήταν όπως στην αρχή, εξαιρετικά αποδοτικό χωρίς ποτέ να αισθάνεσαι οτι παγώνεις. Προσωπικά δεν γουστάρω να με φυσάει στο πρόσωπο παγωμένος αέρας οπότε το κρίνω πάρα πολύ καλό από αυτή την άποψη. Για να δούμε φέτος αν θα είμαστε ΟΚ αν και ο τεχνικός μου είπε να μην ανησυχώ για διαρροή. Θεώρησε φυσιολογικό να χρειαστεί πλήρωση το κύκλωμα μετά από τόσο καιρό, με βάση την θεωρία οτι οι ξένοι μάστορες δεν είναι παπατζήδες πρέπει να τον εμπιστευτώ
Μιλάω για Xsara με αυτόματο κλιματισμό -
Ο χρήστης leonp έγραψε:
Δεν έχω κάνει ποτέ σέρβις ούτε έχω συμπληρώσει ψυκτικό υγρό στο a/c του σιβίκ μου (1995).Ξαφνικά φέτος έχει αισθητά μειωμένη απόδοση και λέω να κάνω σέρβις (συμπλήρωμα, φίλτρο κλπ).
ΚΙ εγώ στο ψυγείο σπίτι είκοσι χρόνια έχω να βάλω φρέον,για αμάξια μιλάμε
-
Οταν βρωμαει λιγο το aircondition τι κανουμε;
Υποψη οτι περισυ τετοια εποχη εγινε ελεγχος και συμπληρωμα υγρου. -
Να σβήνεις το air condition πριν σβήσεις το αυτοκίνητο, να κυκλοφορείς κάνα λεπτό τουλάχιστον με αέρα μόνο και ανοιχτά παράθυρα. Το εφαρμόζω κάθε φορά και δεν βρωμάει τίποτα, ειδικά τώρα που δεν οδηγά άλλος το όχημα.
-
Βασικα στο focus ο μονος λογος που δεν ειμαι ευχαριστημενος ειναι επειδη χρειαζεται φιμε το αυτοκινητο.Πεφτει ο ηλιος και πραγματικα ψηνεται το αμαξι.Στο δικο μου θα βαλω φιμε οπωσδηποτε!
-
Στα xantia ειναι πολυ παγακι το aircondition παρα τα χρονια τους..Ακαριαιο το αποτελεσμα και μου κανει πολυ εντυπωση.. Μαλιστα σε αυτη του '99 δεν εχει συμπληρωθει ποτε φρεον ή εχει γινει συντηρηση εκτος φιλτρων..
Στο zx πηγαινω μονιμα με τερμα κατεβασμενα παραθυρα και ανακλινομενα τα πισω τζαμια (2πορτο)..
-
Δεν εχει αιρκον εεε?
-
Ο χρήστης Mad_Max_Geo έγραψε:
Δεν εχει αιρκον εεε?Εχει φυσικο οπως καταλαβες
-
Ο χρήστης Mad_Max_Geo έγραψε:
Βασικα στο focus ο μονος λογος που δεν ειμαι ευχαριστημενος ειναι επειδη χρειαζεται φιμε το αυτοκινητο.Πεφτει ο ηλιος και πραγματικα ψηνεται το αμαξι.Στο δικο μου θα βαλω φιμε οπωσδηποτε!Να το πάτε για έλεγχο, κανονικά είναι δυνατό το AC του.
-
Ο χρήστης REALZEUS έγραψε:
Βασικα στο focus ο μονος λογος που δεν ειμαι ευχαριστημενος ειναι επειδη χρειαζεται φιμε το αυτοκινητο.Πεφτει ο ηλιος και πραγματικα ψηνεται το αμαξι.Στο δικο μου θα βαλω φιμε οπωσδηποτε!
Να το πάτε για έλεγχο, κανονικά είναι δυνατό το AC του.
Οχι δεν εχουμε προβλημα με την αποδωση.Με τον ηλιο εχουμε προβλημα που μας καιει!
-
Εγω ζητημα να το εχω αναψει 2 φορες μεχρι σημερα.
Καλουτσικο ειναι, θα ηθελα ορισμενες φορες να ειναι πιο δυνατο ωστε να ψυχει πιο γρηγορα. -
Σε θερμοκρασιες Κρητης,ειναι πολυ δυνατο ,και μεσα σε ελαχιστα λεπτα δινει την ψυξη που εχω επιλεξει.
-
Ο χρήστης Tiger έγραψε:
Οταν βρωμαει λιγο το aircondition τι κανουμε;
Υποψη οτι περισυ τετοια εποχη εγινε ελεγχος και συμπληρωμα υγρου.Να πάρεις από κάποιο σουπερμάρκετ ένα σπρέυ καθαρισμού των αεραγωγών από σκόνες, βακτηρίδια κ.λ.π. και να αλλάξεις φίλτρο καμπίνας αν έχεις.
Επιπλέον η συμβουλή που σου έδωσε στην προηγούμενη σελίδα ο funkyreverend ισχύει.
Είστε ευχαριστημένοι με το aircondition του αυτοκινήτου σας;