Ο χρήστης dmitspan έγραψε:
οι Panasonic Lumix φαίνονται κάπως καλύτερες συγκριτικά με τις άλλες
+2. Οι περισσότερες Panasonic είναι πολύ συμπαθητικές, καθώς και αρκετές από τις Canon. Αποφύγετε τα μοντέλα (οποιασδήποτε εταιρίας) που κάνουν ~70-100€, είναι εντελώς rock bottom, ενώ αυτές με λίγα χρήματα παραπάνω είναι αρκετά πιο ολοκληρωμένες.
Γιατί αναφέρεις ευρυγώνιο, τι έχεις στο μυαλό σου?
Δεν είναι ανάγκη να έχει κάτι ιδιαίτερο, μακάρι οι περισσότερες compact να ξεκινούσαν από τα 28mm (ισοδύναμο), είναι πιο χρήσιμο από το πολύ τέλε.
Σκοπεύω να αγοράσω έναν ακόμη φακό για την Canon μηχανή μου, κυρίως για φωτογράφιση εσωτερικών χωρών με χαμηλό φωτισμό χωρίς τη χρήση τρίποδου ή φλας - δηλαδή μεγάλο διάφραγμα.
Γι αυτή τη χρήση, ο πρώτος που μου έρχεται στο μυαλό είναι ο Sigma 10-20 3.5...
Οι 17-55 f/2.8 IS και ο αντίστοιχος Tamron είναι πολύ καλοί φακοί all-around (μακάρι ο δεύτερος να είχε καλύτερο μηχανισμό εστίασης). Τον πρώτο τον έχω χρησιμοποιήσει και μ'άρεσε (αλλά όντως είναι υπερτιμημένος), τον δεύτερο όχι αλλά ως 'απόγονος' του σκέτου Tamron 17-50 /2.8 -ο οποίος με την σειρά του είναι η κροπαρισμένη έκδοση του 28-75/2.8- πρέπει να είναι καλός.
Οι primes της Canon που αναφέρεις στο τέλος είναι όλοι τους καλοί, αλλά περισσότερο για φωτογραφία δρόμου ή μεγαλύτερα σώματα. Οι 35άρηδες δεν είναι αρκετά ευρυγώνιοι για εσωτερικούς χώρους (ούτε καν σε FF κατά την εμπειρία μου). Ούτε ο 24ρης θα σε βολέψει απόλυτα ΙΜΟ. Επίσης οι 2 L είναι πολύ €$£ (όχι άδικα βέβαια). Ενώ ο EFS 17-55 τουλάχιστον, αν δεν έχεις κάποιο άλλο αντίστοιχο φακό, θα σου χρησιμεύσει και σε άλλα πράγματα.