-
Ο χρήστης balo έγραψε:
Κοινώς αν θες SLR, πάρε SLR και όχι υποκατάστατο
Το Ε-system της Olympus είναι SLR σύστημα. Με αυτή τη λογική οτιδήποτε μικρότερο από μια ψηφιακή πλάτη είναι μόνο ένα υποκατάστατο. Δεν είναι. Απλά σκεφτόμουν τα πλεονεκτήματα των ελαφρύτερων και φωτεινότερων φακών της Olympus. Ο αισθητήρας είναι ένα ζήτημα αλλά φαντάζομαι πραγματικά ενοχλεί μόνο στις άφλασες λήψεις σε χαμηλό φωτισμό.
Κανείς άλλος;Προσωπικά στα μειονεκτήματα θα προσέθετα και τη μικρή γκάμα διαθέσιμων φακών από τρίτους κατασκευαστές.
-
Ο χρήστης balo έγραψε:
Παιδιά κανείς με 4/3 σύστημα; Η fog νομίζω έχει Ε30 ε; Πλεονεκτήματα και μειονεκτήματα από ΧΡΗΣΗ πραγματική [θεωρητική έχω αρκετά πράγματα υπόψη μου].Ναι την Ε30 έχω μα είναι πολύ δύσκολο να σου πει κάποιος αν θα σου κάνει ή όχι. Το καλύτερο θα ήταν να βρεις να δοκιμάσεις ώστε να δεις πως σου πάει εσένα. Προσωπικά είμαι πάρα πολύ ευχαριστημένη.
Το θέμα του 'θορύβου' και αυτό είναι θέμα γούστου, απαιτήσεων και τρόπου χρήσης. Κάποιες στιγμές με ενοχλεί, κάποιες άλλες ζητάω να έχει. Όπως και νάχει, σε κανένα σύστημα που έχω δοκιμάσει (εκτός full frame που δεν έχω άποψη μιας και δεν έχω κάνει ούτε κλικ) δεν έμεινα ικανοποιημένη σε δύσκολες περιπτώσεις που δεν ήθελα 'θόρυβο'. Όπως και νάχει το θέμα δεν με απασχολεί ιδιαίτερα μιας και η φωτογραφία με ενδιαφέρει σαν εικόνα πιο πολύ παρά σαν απόδοση μηχανήματος.
Αυτό το οποίο έχω ευχαριστηθεί όμως πραγματικά, είναι οι φακοί. Εξαιρετική ποιότητα σε νορμάλ (τώρα και αυτό χωράει συζήτηση) τιμές σε σχέση με τον ανταγωνισμό. Αν ξέρεις περίπου τι εστιακές αποστάσεις σε ενδιαφέρουν, μπορείς να δεις τι υπάρχει σχετικά από πριν και να κάνεις προϋπολογισμό. Εδώ θα βρεις όλη τη γκάμα των φακών για 4/3.
-
Ξέρει κανείς αν η Canon Ixus 960 IS έχει auto-bracketing και πως το ενεργοποιούμε; Το manual το έχω χάσει και όσο και αν έψαξα στα μενού δεν βρήκα κάτι.
Θα ήθελα να κάνω μερικά HDR, αλλά αν πρέπει να αγγίζω την μηχανή για να αλλάζω settings το τριποδάκι τσέπης χάνει τη θέση του...
-
Ο χρήστης Χρήστος Λάππας έγραψε:
Ξέρει κανείς αν η Canon Ixus 960 IS έχει auto-bracketing και πως το ενεργοποιούμε; Το manual το έχω χάσει και όσο και αν έψαξα στα μενού δεν βρήκα κάτι.Θα ήθελα να κάνω μερικά HDR, αλλά αν πρέπει να αγγίζω την μηχανή για να αλλάζω settings το τριποδάκι τσέπης χάνει τη θέση του...
To internet εχει ολα τα manual mr lappas
-
Thank you!
-
από όσο έχω δει στο φόρουμ υπάρχουν αρκετοί γνώστες του θέματος ''φωτογραφία'',οπότε θα ήθελα τη συμβουλή σας.σκοπεύω το καλοκαίρι να αγοράσω μια ψηφιακή φωτογραφική μηχανή με κόστος up to 150 ευρώπουλα.τι έχετε να προτείνετε?ευχαριστώ προκαταβολικά για κάθε πιθανή πρόταση
-
Παιδιά καμιά συμπαθητική μηχανή μέχρι 150 ευρώ με ευρυγώνιο φακό, έχουμε τίποτα ? Είδα κάτι samsung σε ένα περιοδικό.
Τώρα μόλις το είδα, η ερώτησή μου πάει πακέτο με του φίλου παραπάνω
-
Με 150 ότι και να πάρεις ίδιο θα είναι πάνω κάτω. Πάρε αυτή που σου δίνει και καμιά κάρτα και καμιά θήκη δώρο.
-
Ο χρήστης balo έγραψε:
Με 150 ότι και να πάρεις ίδιο θα είναι πάνω κάτω. Πάρε αυτή που σου δίνει και καμιά κάρτα και καμιά θήκη δώρο.+1
οι Panasonic Lumix φαίνονται κάπως καλύτερες συγκριτικά με τις άλλες
-
Και εγώ πέρσι το καλοκαίρι τελικά σε Panasonic κατέληξα (με όριο τα 120 ευρώ βέβαια). Δε ξέρω αν στα 150 μπορείς να βρεις κάποια αξιοπρεπή Canon. Μου αρέσει αρκετά η ποιότητα εικόνας που έχουν.
-
Για κάνον πήγαινα πέρσυ εγώ σε πανασόνικ κατέληξα.
Αν και από 200ε που έλεγα να δώσω έφτασα στα 350
Τουλάχιστον είμαι ευχαριστημένος πέρα του ότι την προσέχω πολύ σε σχέση μιας που κάνει 100ε. Έτσι πάνε αυτά. -
Ο χρήστης Dark_Side έγραψε:
Παιδιά καμιά συμπαθητική μηχανή μέχρι 150 ευρώ με ευρυγώνιο φακό, έχουμε τίποτα ? Είδα κάτι samsung σε ένα περιοδικό.Τώρα μόλις το είδα, η ερώτησή μου πάει πακέτο με του φίλου παραπάνω
Γιατί αναφέρεις ευρυγώνιο, τι έχεις στο μυαλό σου?
-
Σκοπεύω να αγοράσω έναν ακόμη φακό για την Canon μηχανή μου, κυρίως για φωτογράφιση εσωτερικών χωρών με χαμηλό φωτισμό χωρίς τη χρήση τρίποδου ή φλας - δηλαδή μεγάλο διάφραγμα.
Μέχρι σήμερα έχω τον EF 50mm f/1.8 II [usa.canon.com] αλλά δεν είναι αρκετά ευρύς στο 1.6x crop σώμα της 20D.
Πρώτη επιλογή είναι ο EF-S 17-55 f/2.8 IS USM [usa.canon.com]. Οι κριτικές είναι ως επί το πλείστον πολύ καλές, αλλά το κόστος αγγίζει τα 900 ευρώ.
Υπάρχει επίσης ο Tamron 17-50mm f/2.8 XR Di-II VC [tamron.com]. Έχει τα ίδια χαρακτηριστικά με τον EF-S 17-55 f/2.8 (σχεδιασμένος για crop μηχανές, ίδιο διάφραγμα, παρόμοιο εύρος και παρουσία αντικραδασμικού συστήματος) με σημαντικά χαμηλοτέρο κόστος στα 400 ευρώ περίπου. Ο μεγάλος άγνωστος είναι όμως η απόδοσή του αφού βρήκα λίγες κριτικές με μάλλον φτωχά στοιχεία.
Το προηγούμενο μοντέλο χώρις αντικραδασμικό σύστημα είχε δεχθεί καλές κριτικές πάντως.Ο Canon EF 35mm f2.0 [usa.canon.com] αποτελεί την τρίτη επιλογή, αλλά οι κριτικές είναι ανάμεικτες. Επιπλεόν θα προτιμούσα να υπάρχει σταθεροποιητικό σύστημα αν το διάφραγμα είναι μικρότερο από 1.8 κάτι που δεν προσφέρεται εδώ.
Ο EF 24mm f/1.4L II USM [usa.canon.com] ή ο EF 35mm f/1.4L USM [usa.canon.com] αποτελούν μάλλον τις καλύτερες επιλογές, αλλά το κόστος τους είναι απαγορευτικό.Έχει κανείς εμπειρία με κάποιον από τους παραπάνω φακούς;
Προσωπικά προσανατολίζομαι προς τον Canon EF-S 17-55, αλλά δεν είμαι σίγουρος ότι αξίζει τα 500 ευρώ που τον χωρίζουν από τον Tamron. Εσείς τί θα επιλέγατε;Έχετε επίσης κάποια άλλη επιλογή υπ' όψιν σας;
Ευχαριστώ προκαταβολικά για τις απαντήσεις σας!
-
Ο χρήστης dmitspan έγραψε:
οι Panasonic Lumix φαίνονται κάπως καλύτερες συγκριτικά με τις άλλες+2. Οι περισσότερες Panasonic είναι πολύ συμπαθητικές, καθώς και αρκετές από τις Canon. Αποφύγετε τα μοντέλα (οποιασδήποτε εταιρίας) που κάνουν ~70-100€, είναι εντελώς rock bottom, ενώ αυτές με λίγα χρήματα παραπάνω είναι αρκετά πιο ολοκληρωμένες.
Δεν είναι ανάγκη να έχει κάτι ιδιαίτερο, μακάρι οι περισσότερες compact να ξεκινούσαν από τα 28mm (ισοδύναμο), είναι πιο χρήσιμο από το πολύ τέλε.
Σκοπεύω να αγοράσω έναν ακόμη φακό για την Canon μηχανή μου, κυρίως για φωτογράφιση εσωτερικών χωρών με χαμηλό φωτισμό χωρίς τη χρήση τρίποδου ή φλας - δηλαδή μεγάλο διάφραγμα.
Γι αυτή τη χρήση, ο πρώτος που μου έρχεται στο μυαλό είναι ο Sigma 10-20 3.5...
Οι 17-55 f/2.8 IS και ο αντίστοιχος Tamron είναι πολύ καλοί φακοί all-around (μακάρι ο δεύτερος να είχε καλύτερο μηχανισμό εστίασης). Τον πρώτο τον έχω χρησιμοποιήσει και μ'άρεσε (αλλά όντως είναι υπερτιμημένος), τον δεύτερο όχι αλλά ως 'απόγονος' του σκέτου Tamron 17-50 /2.8 -ο οποίος με την σειρά του είναι η κροπαρισμένη έκδοση του 28-75/2.8- πρέπει να είναι καλός.
Οι primes της Canon που αναφέρεις στο τέλος είναι όλοι τους καλοί, αλλά περισσότερο για φωτογραφία δρόμου ή μεγαλύτερα σώματα. Οι 35άρηδες δεν είναι αρκετά ευρυγώνιοι για εσωτερικούς χώρους (ούτε καν σε FF κατά την εμπειρία μου). Ούτε ο 24ρης θα σε βολέψει απόλυτα ΙΜΟ. Επίσης οι 2 L είναι πολύ €$£ (όχι άδικα βέβαια). Ενώ ο EFS 17-55 τουλάχιστον, αν δεν έχεις κάποιο άλλο αντίστοιχο φακό, θα σου χρησιμεύσει και σε άλλα πράγματα.
-
σε πρόσφατη έρευνα που έκανα πάντως για τον 17-50 της Tamron κι εδώ κι αλλού λένε ότι είναι πολύ καλός για τα λεφτά του. να είχε κ usm
πήρα χθες 3 light stands, το ένα για το 2ο 580ex flash και τ'άλλα δύο για να στήσω φόντο, αλλά δε πήρα έτοιμο σύστημα για να μου ρθει πιο φθηνά. οπότε θα κόψω έναν χαλκοσωλήνα νερού κ με πατέντα θα το βιδώσω στα light stands (αφήστε που αυτά που πήρα είναι κλάσεις ανώτερα απ'αυτά του background kit). Πήρα κ ένα πάνινο λευκό background, ελπίζω να μην έκανα μαλακία και 'χάνεται' το φως από πίσω. φωτό όταν είναι έτοιμο το συστηματάκι, σιγά σιγά
-
Ο χρήστης e_avgo έγραψε:
Σκοπεύω να αγοράσω έναν ακόμη φακό για την Canon μηχανή μου, κυρίως για φωτογράφιση εσωτερικών χωρών με χαμηλό φωτισμό χωρίς τη χρήση τρίποδου ή φλας - δηλαδή μεγάλο διάφραγμα.Μέχρι σήμερα έχω τον EF 50mm f/1.8 II [usa.canon.com] αλλά δεν είναι αρκετά ευρύς στο 1.6x crop σώμα της 20D.
Πρώτη επιλογή είναι ο EF-S 17-55 f/2.8 IS USM [usa.canon.com]. Οι κριτικές είναι ως επί το πλείστον πολύ καλές, αλλά το κόστος αγγίζει τα 900 ευρώ.
Υπάρχει επίσης ο Tamron 17-50mm f/2.8 XR Di-II VC [tamron.com]. Έχει τα ίδια χαρακτηριστικά με τον EF-S 17-55 f/2.8 (σχεδιασμένος για crop μηχανές, ίδιο διάφραγμα, παρόμοιο εύρος και παρουσία αντικραδασμικού συστήματος) με σημαντικά χαμηλοτέρο κόστος στα 400 ευρώ περίπου. Ο μεγάλος άγνωστος είναι όμως η απόδοσή του αφού βρήκα λίγες κριτικές με μάλλον φτωχά στοιχεία.
Το προηγούμενο μοντέλο χώρις αντικραδασμικό σύστημα είχε δεχθεί καλές κριτικές πάντως.Ο Canon EF 35mm f2.0 [usa.canon.com] αποτελεί την τρίτη επιλογή, αλλά οι κριτικές είναι ανάμεικτες. Επιπλεόν θα προτιμούσα να υπάρχει σταθεροποιητικό σύστημα αν το διάφραγμα είναι μικρότερο από 1.8 κάτι που δεν προσφέρεται εδώ.
Ο EF 24mm f/1.4L II USM [usa.canon.com] ή ο EF 35mm f/1.4L USM [usa.canon.com] αποτελούν μάλλον τις καλύτερες επιλογές, αλλά το κόστος τους είναι απαγορευτικό.Έχει κανείς εμπειρία με κάποιον από τους παραπάνω φακούς;
Προσωπικά προσανατολίζομαι προς τον Canon EF-S 17-55, αλλά δεν είμαι σίγουρος ότι αξίζει τα 500 ευρώ που τον χωρίζουν από τον Tamron. Εσείς τί θα επιλέγατε;Έχετε επίσης κάποια άλλη επιλογή υπ' όψιν σας;
Ευχαριστώ προκαταβολικά για τις απαντήσεις σας!
http://www.katerelos.gr/product_info.ph ... ts_id=8757
http://www.katerelos.gr/product_info.ph ... ts_id=1477
http://www.katerelos.gr/product_info.ph ... ts_id=9582 -
Ο χρήστης stoilas έγραψε:
Παιδιά καμιά συμπαθητική μηχανή μέχρι 150 ευρώ με ευρυγώνιο φακό, έχουμε τίποτα ? Είδα κάτι samsung σε ένα περιοδικό.
Τώρα μόλις το είδα, η ερώτησή μου πάει πακέτο με του φίλου παραπάνω
Με ενδιαφέρει να τραβάω χώρους κλειστούς αλλά και εξωτερικές τοποθεσίες και όχι τόσο πρόσωπα. Από τα λίγα που ξέρω ο ευρυγώνιος είναι καλύτερος για αυτήν την περίπτωση, από κει και πέρα όλες οι απόψεις δεκτές
Για το θέμα των Panasonic Lumix, από αυτά που βλέπω μάλλον είναι η πιο καλή λύση στα χρήματα αυτά.
-
Ευχαριστώ όλους για τα σχόλια και τις προτάσεις σας.
Οι 24mm και 35mm primes μάλλον ακατάλληλοι δηλαδή, οπότε διαγράφονται.
All around φακό αυτή τη στιγμή έχω μόνο τον απογοητευτικό κιτ που ήρθε μαζί με την 20D, οπότε με κάποιον από τους 17-55mm f/2.8 σκέφτηκα να καλύψω και αυτό το κενό, αλλά από ότι φαίνεται δεν θα αρκούν για εσωτερικούς χώρους.
Συνεπώς θα αγοράσω τώρα κάποιον με εύρος 10-20mm και απο εκεί μέχρι τα 50mm κάποια στιγμή στο μέλλον.
Ο Sigma 10-20/3.5 EX DC HSM [katerelos.gr] έχει δεχθεί καλές κριτικές αλλά με προβληματίζει το διάφραγμα.
Υπάρχει και ο Tokina AT-X DX 11-16 f/2.8 [katerelos.gr] αλλά με μικρότερο εύρος (χωρίς να είναι μεγάλο πρόβλημα), μάλλον ανάμεικτες κριτικές αλλά προσφέρει μεγαλύτερο διάφραγμα.Έχετε εμπερία με κάποιον από τους παραπάνω;
Θερμά ευχαριστώ για τις απαντήσεις σας!
-
μη δώσεις πολλά λεφτά για crop φακό δεν αξίζει αν σκέφτεσαι στο μέλλον να πας σε φουλ
-
μου ήρθε σήμερα μέλι με προσφορά για εκτύπωση φωτογραφιών, από 100->30
http://www.ibood.com/nl/nl/product_list ... ocanvassen
θα μαζέψω και φωτό απ το καλοκαίρι και θα καθίσω να κάνω ένα λεύκωμα με τις απόπειρές μου μέχρι τώρα
Φωτογραφία. Ασχολείστε;