-
Μετρό από όπου κι αν είσαι μέχρι την Εθνική Αμυνα: 1.20 ευρώ
Λεωφορείο Express (E97 αν δεν κάνω λάθος) από εκεί και κατευθείαν στο αεροδρόμιο: 2.90 ευρώ.Σύνολο: 4.10 ευρώ. Μισή τιμή ή μου φαίνεται?
-
Ο χρήστης n_olympios έγραψε:
Μετρό από όπου κι αν είσαι μέχρι την Εθνική Αμυνα: 1.20 ευρώ
Λεωφορείο Express (E97 αν δεν κάνω λάθος) από εκεί και κατευθείαν στο αεροδρόμιο: 2.90 ευρώ.Σύνολο: 4.10 ευρώ. Μισή τιμή ή μου φαίνεται?
Είναι ακόμα μεγαλύτερη η διαφορά.... Με το εισιτήριο των 2,90 μπορείς να χρησιμοποιήσεις μετρό και τρόλλευ και λεωφορεία για 24 ώρες και μία διαδρομή των ειδικών Ε93-Ε97 λεωφορείων.... Άρα το πρώτο κομμάτι μέχρι Εθνική Άμυνα ή Σύνταγμα ή Πειραιά ή είναι τζάμπα όπως είναι αν το εκμεταλλευτείς σωστά και όλες οι μετακινήσεις σου τις 23 ώρες πριν πας στο αεροδρόμιο!
-
Το 2002 στη γραμμή Malpensa - Centro Milano με το τρένο είχα
πληρώσει 6 Ευρώ και η διαδρομή ήταν γύρω στα 50 χιλιόμετρα
με τρένο που σταματούσε σε 2 στάσεις και συνολική διάρκεια
γύρω στα 30 λεπτά. Σήμερα το ποσό αυτό είναι στα 9 Ευρώ αν
και σου δίδεται η δυνατότητα αγοράζοντας καρνέ των 6 διαδρομών
να πληρώσεις μόνον 46 ευρώ (δηλαδή 7.67 ευρώ τη διαδρομή).
Για τα παιδιά από 4-12 το κόστος είναι το μισό ενώ για κάτω
των 4 το κόστος είναι μηδενικό.Τα 8 ευρώ για να πάω στο αεροδρόμιο σε μία διαδρομή
που στο μεγαλύτερο κομμάτι της είναι επίγεια το θεωρώ
το λιγοτέρο εξωφρενικό ας μην λάβουμε υπόψη και το
μήκος της διαδρομής που δεν είναι πάνω από 30 χιλιόμετρα.Ακόμα δεν γνωρίζω αν θα υπάρξουν και πακέτα των αεροπορικών
εταιριών (η Alitalia το 2002 προσέφερε το εισητήριο του τρένου
για το κέντρο δωρεάν) για το μετρό αλλά πρακτικά για 2 άτομα
συμφέρει το ταξί και για 3 άτομα δεν συζητάμε. Πάντως στο ΕΜΠ
έχουμε οργανωθεί και συνήθως με το ΙΧ φίλων πηγαινοερχόμαστε
και γλυτώνουμε ουκ ολίγα φράγκα.... (τα 4 ευρώ της Αττικής και
τα 4 με 5 ευρώ καυσίμων και άλλων κοστολογίων δεν συγκρίνονται
με τα 15~18 ευρώ του ταρίφα και λίγο πολύ είναι άμεσα συγκρίσιμα
με τα 8 ευρώ του μετρό ) -
Tαξάκι ή γονείς ή αγγαρεύουμε ένα φιλαράκι...
Τρένο και 8 ευρώ..?
-
Ακόμα και από την Ελευσίνα να πας Σπάτα, 6 ευρώ βενζίνη -ειδικά αν τηρείς τα όρια- δεν ξοδεύεις με τίποτα και μαζί με τα διόδια σίγουρα λιγότερο από 8 ευρώ
Αεροδρόμιο πάω πάντα με αυτοκίνητο και σε επαγγελματικά και σε προσωπικά ταξίδια. Το μέγιστο που πληρώνεις στο πάρκινγ είναι 50 ευρώ για 5+ μέρες και μαζί με διόδια βενζίνες, 60 ευρώ max, περίπου όσο 2 ταξί -ανάλογα και την ώρα.
tip: όσοι πάτε με αυτοκίνητο, παρκάρετε στην προέκταση, όσο πιο κοντά στις στάσεις απ' όπου περνάει αρκετά συχνά το εσωτερικό πουλμανάκι, άρα δεν κουβαλάς βαλίτσες σε όλη αυτή τη διαδρομή με τα πόδια
-
Πόσο στοιχίζει κανονικά το μετρό στην Αθήνα; Αναφέρομαι σε διαδρομές εντός πόλης.
Πόσο στοιχίζει το λεωφορείο;
-
Ο χρήστης dimitrios2004 έγραψε:
Πόσο στοιχίζει κανονικά το μετρό στην Αθήνα; Αναφέρομαι σε διαδρομές εντός πόλης.Πόσο στοιχίζει το λεωφορείο;
0,7 το μετρο, σε λεωφορείο έχω να μπω... χιλιετίες
-
Μα δεν είμαστε 'Ευρωπαίοι'? Πρόσφατα (πριν τις εκλογές) άκουσα από το στόμα πολιτικού ότι ο μισθός του Έλληνα είναι στο 85% του Ευρωπαικού μέσου και σε λίγα χρόνια θα συγκλίνουμε στο 90-95% Ρε παιδιά ζω σε άλλη χώρα? Μήπως παίρνω σχεδόν τα χρήματα του Γερμανού ή Βρετανού συναδέλφου μου και δε το έχω καταλάβει, ή μήπως οι εκάστωτε κυβερνώντες μιλάνε έχοντας υπόψιν τους εαυτούς τους? Ε ρε βρεγμένη σανίδα που τους χρειάζεται....
-
Ο χρήστης gramacar έγραψε:
Μα δεν είμαστε 'Ευρωπαίοι'? Πρόσφατα (πριν τις εκλογές) άκουσα από το στόμα πολιτικού ότι ο μισθός του Έλληνα είναι στο 85% του Ευρωπαικού μέσου και σε λίγα χρόνια θα συγκλίνουμε στο 90-95% Ρε παιδιά ζω σε άλλη χώρα? Μήπως παίρνω σχεδόν τα χρήματα του Γερμανού ή Βρετανού συναδέλφου μου και δε το έχω καταλάβει, ή μήπως οι εκάστωτε κυβερνώντες μιλάνε έχοντας υπόψιν τους εαυτούς τους? Ε ρε βρεγμένη σανίδα που τους χρειάζεται....Τα ίδια παίρνεις και δεν το έχεις καταλάβει.
Ένας Γερμανός φίλος μου σπούδασε μηχανολογία στο Ντάρμσταντ και τελειώνοντας ήταν έτοιμος να εργαστεί στην ΤέτραΠακ. Τελικά για κάποιον λόγο ναυάγησε, δεν είχε προνοήσει να ψάξει και αλλού και ο καημένος έμεινε άνεργος από Οκτώβρη μέχρι Πρωτοχρονιά με την ανεργία που μαστίζει την Γερμανία. Τελικά βρήκε δουλειά στο Μάννχαϊμ αλλά δουλεύει κανονικά 40ωρο και τον πληρώνουν μόλις για 35ωρο εκπαιδευόμενου. 3.000 ευρώ δηλαδή... Πρέπει να δεις καημό που το έχει η μάνα του, αλλά τουλάχιστον ψυχολογικά δεν είναι ράκος το παιδί από την ανεργία...Ένας Έλληνας πρώην συμφοιτητής μου πάλι μηχανολόγος, έκανε και μάστερ στην Αγγλία αφού έψαχνε δουλειά 11 μήνες είναι ΤΡΙΣΕΥΤΥΧΙΣΜΕΝΟΣ που βρήκε δουλειά στον τομέα του και τσεπώνει και ένα χιλιάρικο ευρώ τον μήνα.
Και τα δύο παραδείγματα είναι ΑΠΟΛΥΤΩΣ αληθή και πραγματικά...
Γίναμε ευρώπη ΚΑΙ σε αυτόν τον τομέα.
Όχι παίζουμε... -
Μα δεν είμαστε 'Ευρωπαίοι'? Πρόσφατα (πριν τις εκλογές) άκουσα από το στόμα πολιτικού ότι ο μισθός του Έλληνα είναι στο 85% του Ευρωπαικού μέσου και σε λίγα χρόνια θα συγκλίνουμε στο 90-95% Ρε παιδιά ζω σε άλλη χώρα? Μήπως παίρνω σχεδόν τα χρήματα του Γερμανού ή Βρετανού συναδέλφου μου και δε το έχω καταλάβει, ή μήπως οι εκάστωτε κυβερνώντες μιλάνε έχοντας υπόψιν τους εαυτούς τους? Ε ρε βρεγμένη σανίδα που τους χρειάζεται....Τα στοιχεια που ειχε δωσει η ΕΕ ηταν οτι οι μισθοι μας ηταν στο 66% του ΜΕΣΟΥ ΟΡΟΥ της Ευρωπης.
Αν ημασταν στο 85% θα ηταν πολυ καλυτερα τα πραγματα. Επισης μη ξεχναμε οτι τα νουμερα αυτα δεν εχουν μεσα το κοστος διαβιωσης...Κατα τα αλλα, στην Ελλαδα για να βγαλεις λεφτα πρεπει να εχεις μια τεχνικη εταιρια και καλα 'κονε'....
-
Μα δεν είμαστε 'Ευρωπαίοι'? Πρόσφατα (πριν τις εκλογές) άκουσα από το στόμα πολιτικού ότι ο μισθός του Έλληνα είναι στο 85% του Ευρωπαικού μέσου και σε λίγα χρόνια θα συγκλίνουμε στο 90-95% Ρε παιδιά ζω σε άλλη χώρα? Μήπως παίρνω σχεδόν τα χρήματα του Γερμανού ή Βρετανού συναδέλφου μου και δε το έχω καταλάβει, ή μήπως οι εκάστωτε κυβερνώντες μιλάνε έχοντας υπόψιν τους εαυτούς τους? Ε ρε βρεγμένη σανίδα που τους χρειάζεται....Δεν κατάλαβες!
Υπολογίζουν τώρα και τις νέες ξεβράκωτες χώρες που μπήκαν στην ΕΕ που ρίχνουν τραγικά τον μέσο όρο. Αυτές που έχουν 3-4 φορές λιγότερο μισθό, οπότε σου λένε να πως ανέβηκες στο 85% και διαμαρτύρεσαι κιόλας.
Α ρε ξύλο που το θέλουν.
-
ΡΕ ΠΑΙΔΙΑ,ΜΗΝ ΕΙΣΤΕ ΤΟΣΟ ΑΔΙΚΟΙ!ΑΦΗΣΤΕ ΤΑ ΚΑΛΟΠΑΙΔΑ ΝΑ ΒΓΑΛΟΥΝ ΚΑΝΑ ΛΕΦΤΟ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΞΕΝΟΥΣ ΠΟΥ ΘΑ ΡΘΟΥΝ ΣΤΟΥΣ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΥΣ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΠΟΥ ΔΕΝ ΘΑ ΤΟ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΕΙ ΚΑΝΕΙΣ ΘΑ ΔΕΙΤΕ ΓΙΑ ΠΟΤΕ ΘΑ ΠΑΕΣΕΙ Η ΤΙΜΗ...ΠΩΣ ΣΑΣ ΦΑΙΝΕΤΑΙ???ΚΛΑΣΣΙΚΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΑΡΠΑΚΤΙΚΟ,Ε???
-
Ο χρήστης lkar έγραψε:
Αεροδρόμιο πάω πάντα με αυτοκίνητο και σε επαγγελματικά και σε προσωπικά ταξίδια. Το μέγιστο που πληρώνεις στο πάρκινγ είναι 50 ευρώ για 5+ μέρες και μαζί με διόδια βενζίνες, 60 ευρώ max, περίπου όσο 2 ταξί -ανάλογα και την ώρα.tip: όσοι πάτε με αυτοκίνητο, παρκάρετε στην προέκταση, όσο πιο κοντά στις στάσεις απ' όπου περνάει αρκετά συχνά το εσωτερικό πουλμανάκι, άρα δεν κουβαλάς βαλίτσες σε όλη αυτή τη διαδρομή με τα πόδια
Συμφωνώ μαζί σου.
Πάντως, το long-term parking του αεροδρομίου είναι η πρώτη ένδειξη ότι έφτασα στην χώρα με τους πιο αγενείς και αναίσθητους κοινωνικά πολίτες.
Όλοι παρκάρουν όπουν γουστάρουν!
Ανεβαίνουν στα πεζοδρόμια.
Παρκαρουν στους διαδρόμους (πάνω σε απαγορευτικές γραμμές)
Παρκάρουν στις στροφές
Ρίχνουν τα κολωνάκια (που υπαρχουν στους διαδρόμους πεζών για να περνάνε) και ανεβάζουν τα αυτοκίνητα
Παρκάρουν κοντά στον χώρο των ανελκυστήρων - έχω δεί ξένο (δυστυχώς) να σηκώνει βαλίτσα 20κιλη για να περάσει .
Ολα αυτά με το 1/3 του πάρκινγκ να είναι άδειο...Και φυσικά το 'καλύτερο':
-Παρκάρουν στις θέσεις αναπήρων!
...
-
Ο χρήστης maxmara έγραψε:
...
Όλοι παρκάρουν όπουν γουστάρουν!
...... έτσι είναι!
Γιατί;! ΓΙΑΤΙ ΚΑΝΕΝΑΣ ΔΕΝ ΤΟΥΣ ΓΡΑΦΕΙ!
Ξεκινάει ο πρώτος, ο 'έξυπνος', και οι περισσότεροι σκέφτονται: 'αυτός είναι έξυπνος ή εγώ μαλάκας;'. Όπως όλα τα πράγματα στην Ελλάδα (βλέπε αυθαίρετα κ.α. πολλά), γιατί αυτό να αποτελεί εξαίρεση;
Στις πολιτισμένες χώρες η έλλειψη σεβασμού αντισταθμίζεται από την τιμωρία.
Κάποτε θα γίνουμε και εμείς τέτοια... -
θα δώσω ένα άλλο παράδειγμα οπισθοδρομικής χώρας.
Παρίσι - Λιέγη - Αθήνα - Πάτρα
τρένο...............Thalys.....................Intercity (το ταχύτερο της ευρώπης έλεγε το λαμόγιο)
Χρόνος..............2h.........................4h 30min
Απόσταση... 450-500χλμ................250χλμ (???είναι δεν είναι)
Τιμή Φοιτ.........40-50........................20-25(??)
ΜΕΣΗ ωριαία ... 300χαω...................Ποιότητα υπηρεσιών.... Ουδέν σχόλιον
-
Ο χρήστης dimitrios2004 έγραψε:
Πόσο στοιχίζει κανονικά το μετρό στην Αθήνα; Αναφέρομαι σε διαδρομές εντός πόλης.Πόσο στοιχίζει το λεωφορείο;
Οταν το ειχα παρει τον Γεναρη ηταν κατω απο ευρω. Και μετα το ακυρωνες και αλλαζες τρενα οποτε ηταν παφτηνο. Το λεωφωρειο επισης ειναι κατω απο ευρω (60c) νομιζω. Αλλα βεβαια κολλας στην κινηση. Το λεωφωρειο σε παει στο αεροδρομιο για 2,90 Ευρω. Αλλα μπορει να κολλας στην κινηση. Το Μετρο για το αεροδρμιο ειναι σιγουρα μεσο να βγει κανα φραγκο για τους Ολυμπιακους. Και καλα κανουν κατ' εμε. Οι ξενοι θα το βλεπουν ακριβουτσικο αλλα θα το παιρνουν. Μετα θα δεν θα εχει κινηση οποτε μπορει να φτηνηνει. Οποτε ας μην το παιρνετε. Η καλυτερη λυση για να μαθουν ειναι η αποχη.
Στο Σαν Φρανσισκο εχει 5-6 δολ (ανα διαδρομη)για το αεροδρομιο και η αποσταση ειναι πανω απο 50 μιλλια.
Νικος
-
Τα αστικα λεοφωρεια κανει 0.45 Ευρα το κανονικο, και 0.20 ευρα το φοιτιτικο εισητηριο... ΤΣΑΜΠΑ ΠΡΑΜΑ!
-
Φορτωσα....
Με εκνευρισε και το φυλλαδιο που δινουν στην ατιικη οδο όπου διαιρούν όλα τα τέλη διοδίων στην ευρώπη με τα χλμ και βγάζουν την ατιικη οδό φτηνότερη
Και διαιρούν με το 65ΚΜ που ειναι το μήκος της ΑΤΤΙΚΗΣ οδου
Και ρωτάω ρε αλλήτες... Με ποιον τρόπο μπορεί κανείς με τα 2 εωρώ που δίνει να κάνει και τα 65ΚΜ....(δηλαδή Ελευσ-αεροδρομιο και υμητου μαζί)
Και το αρ... το ΥΠΕΧΩΔΕ υπογραφει το φυλλάδιο.... Δεν τα διαβάζουν...
και το δημοτικό με μέσον το έβγαλαν? όπώς όλα τα αλλα?
Αντι αν πουνε ότι τα μεγιστα κμ είναι πχ 40, μας θεωρουν και μαλακες....
Και ερχονται και βαζουν το τρένο 8 ευρώ για να μην σταματήσει ο κοσμος να χρησιμοποιεί αμάξι και να πληρώνε διόδια... ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΚΟΛΠΟ. Να παιρνουμε το αμαξι και να τα αρπάζει η ΑΤΤΙΚΗ ΟΔΟΣ. Και το τρένο απο τους τουρίστες.
-
Για να πας Heathrow απο το Paddington (Λονδίνο), θέλεις για 15λεπτά - 13 Λίρες Αγγλίας με το Heathrow Express και ισχύει και για 3 ημέρες (τώρα αυτό πώς και τι και γιατί δεν το γνωρίζω, απλά αυτό γράφει εισητήριο που αγόρασα πρόσφατα). Το δικό μας πάντως το θεωρώ ψιλοακριβό, αλλά όχι υπερβολικό...υπο τις κατάλληλες προυποθέσεις πάντα...να μένεις κοντά σε σταθμό μετρό, να μην κουβαλάς πολλές αποσκευές κλπ
-
Καλώς όρισα απο τις διακοπές μου στο Tobago – Καραϊβική.
Εγώ λόγω Αγγλίας είμαι μόνιμος πελάτης στο Ελ. Βενιζέλος.
Οταν πηγαίνω το Σαβατοκύριακο στην Λονδίνο πηγαίνω στο αεροδρόμιο με το αμάξι μου μέσω Βαρης – Κορωπίου και δίνω €30 για στάθμευση. (Μένω στην Παραλία του Παλαιού Φαλήρου.) Αν παω για περισσότερο χρόνο δεν συμφαίρει το αμάξι και πέρνω το λεωφορείο και δίνω 2,90. Με το αμάξι θέλω 20 λεπτά περίπου και με το λεωφορείο 45 λεπτά. (εξαρτάται πάντα και απο την κίνηση) Οσες φορές το έχω πάρει οι οδηγοί είναι ευγενέστατοι, με καλά Αγγλικά και άψογη συμπεριφορά (Η μόνη ένσταση είναι οτι δεν ανάβουν το φλας οταν αλλάζουν λωρίδα, αλλά στην Ελλάδα δεν θα έπρεπε να μου κάνει και εντύπωση, αλλά αν έχεις μάθει να οδηγείς σε Ευρωπαϊκή χώρα. . . τέλος πάντων.) Με αυτές τις συνθήκες λοιπόν μόνο ένας βλάκας θα έπερνε το τρένο με €8 ή ταξί με κάποιον άξεστο βλαχοταρίφα μέσα με €30!!
Μια που λέτε για ακρίβεια. . . Στο Tobago είχα νοικιάσει ένα Τέριος αυτόματο για να φουλάρω το ντεπόζιτο με super αμολυβδη έδωσα **5 Ευρώ!!!!! **. . . Με τις υγείες σας/μου κορόϊδα......
ΑΚΡΙΒΟ ΕΙΣΙΤΗΡΙΟ ΜΕ ΤΟ ΜΕΤΡΟ ΓΙΑ ΑΕΡΟΔΡΟΜΙΟ ΕΛ.ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ