-
Κανένα απολύτως
-
Μανωλακης Λευτερης.
Το 'κεντρικο' ειναι στη Λητη, πανω στο δρομο, πριν τη διασταυρωση για Κιλκις, δεξια (μεγαλη πινακιδα bridgestone).
Εκει γινεται η ευθυγραμμιση, μετρηση αμορτισερ (μου καναν επισης δωρεαν) κλπ και εξυπηρετουνται μεγαλα οχηματα.
Στο δρομο για Λαγκαδα ανοιξε προσφατα δευτερο (δεξια πηγαινοντας για Λαγκαδα, σε συγκροτημα με μαγαζια, πινακιδα Continental).
Εκει πηγα τυχαια, εβαλα στο 307 SW παλι (τα φορουσε ηδη) τα Turanza ΕR300 (195/65/15) με 260 Ε και τωρα αλλαζουμε λαστιχα σε ολα τα αυτοκινητα της οικογενειας -
Έβαλες ΠΑΛΙ τα τουρανζα; Κώστα, θα σε μαλώσω
-
Ο χρήστης carfanatic έγραψε:
Ξέρει κανένας αν η Pirelli έχει runflat λάστιχα στη γκάμα της?
(195/55/16 για ΒMW).Δεν ξερω αμα ειναι αυτο που θες αλλα ριξε μια ματια....
http://www.us.pirelli.com/web/catalog/c ... go_rf.page
Περιπου στην μεση της σελιδας λεει για το Euforia οτι εχει σε 195/55/16 νομιζω...
Ξέρει κανένας αν η Pirelli έχει runflat λάστιχα στη γκάμα της?
(195/55/16 για ΒMW).Έχει τα Eufori.
ENTIT: με πρόλαβαν ...Ευχαριστώ και τους 2.
-
Ο χρήστης drdino έγραψε:
Έβαλες ΠΑΛΙ τα τουρανζα; Κώστα, θα σε μαλώσω -
παιδια θέλω την γνώμη σας για τα bridgestone potenza re 050a ta oποια θα μπούνε σύντομα σε διάστασή 225-45-ρ17 με δείκτη w σε γολφ τσι 122...τι να προσέξω με τα χαμηλοπροφυλα γτ δεν έχω σχετική εμπειρία?
-
Ο χρήστης iROC έγραψε:
παιδια θέλω την γνώμη σας για τα bridgestone potenza re 050a ta oποια θα μπούνε σύντομα σε διάστασή 225-45-ρ17 με δείκτη w σε γολφ τσι 122...τι να προσέξω με τα χαμηλοπροφυλα γτ δεν έχω σχετική εμπειρία?Τα εχω στο Bravo.Ειναι παρα πολυ καλα στη βροχη και στο στεγνο εχουν πολυ καλα κρατηματα απλα αργουν να ζεσταθουν και ειναι σκληρα για μεσα στη πολη.Δες και τα sportcontact 3 λενε οτι ειναι το ιδιο καλα αλλα τα 2α ειναι πιο μαλακα στη πολη και γενικοτερα πιο μαλακα με αποτελεσμα να εχουν μικροτερη διαρκεια!
-
Ο χρήστης dickdick έγραψε:
παιδια θέλω την γνώμη σας για τα bridgestone potenza re 050a ta oποια θα μπούνε σύντομα σε διάστασή 225-45-ρ17 με δείκτη w σε γολφ τσι 122...τι να προσέξω με τα χαμηλοπροφυλα γτ δεν έχω σχετική εμπειρία?
Τα εχω στο Bravo.Ειναι παρα πολυ καλα στη βροχη και στο στεγνο εχουν πολυ καλα κρατηματα απλα αργουν να ζεσταθουν και ειναι σκληρα για μεσα στη πολη.Δες και τα sportcontact 3 λενε οτι ειναι το ιδιο καλα αλλα τα 2α ειναι πιο μαλακα στη πολη και γενικοτερα πιο μαλακα με αποτελεσμα να εχουν μικροτερη διαρκεια!
φιλε dickdick αν ήθελα πιο μαλάκα θα πηγενα στα exxelence που είναι δοκιμασμένα στου πάτερα μου το αμάξι.. άπλα εχει κλείδωσεi η επιλογής τον ελαστικόν κ θα με ενδιέφεραν οπός είπα πληροφορίες με το τι να προσέχω...πχ θέλει να κόβω στις λακουβαρες τελιος δεν εχω εμπειρία απο 45 αρι προφιλ κ δεν ξέρω πως αντιδράει... μπορεί ωστόσο πιο πολυ φοβισμενος να ειμαι με αυτα που εχω ακουσει φιλο με type r ...
-
εγω θα εβαλα τα καινουργια τα michelin.... bridgestone στο συγκεκριμενο αμαξι, με ΤΙΠΟΤΕ.
-
Ο χρήστης iROC έγραψε:
φιλε dickdick αν ήθελα πιο μαλάκα θα πηγενα στα exxelence που είναι δοκιμασμένα στου πάτερα μου το αμάξι.. άπλα εχει κλείδωσεi η επιλογής τον ελαστικόν κ θα με ενδιέφεραν οπός είπα πληροφορίες με το τι να προσέχω...
Αφού κλείδωσε η μάρκα τί ρωτάς τότε.
Excellence ; σιγά το λάστιχο -
Ο χρήστης iROC έγραψε:
Τα εχω στο Bravo.Ειναι παρα πολυ καλα στη βροχη και στο στεγνο εχουν πολυ καλα κρατηματα απλα αργουν να ζεσταθουν και ειναι σκληρα για μεσα στη πολη.Δες και τα sportcontact 3 λενε οτι ειναι το ιδιο καλα αλλα τα 2α ειναι πιο μαλακα στη πολη και γενικοτερα πιο μαλακα με αποτελεσμα να εχουν μικροτερη διαρκεια!
φιλε dickdick αν ήθελα πιο μαλάκα θα πηγενα στα exxelence που είναι δοκιμασμένα στου πάτερα μου το αμάξι.. άπλα εχει κλείδωσεi η επιλογής τον ελαστικόν κ θα με ενδιέφεραν οπός είπα πληροφορίες με το τι να προσέχω...πχ θέλει να κόβω στις λακουβαρες τελιος δεν εχω εμπειρία απο 45 αρι προφιλ κ δεν ξέρω πως αντιδράει... μπορεί ωστόσο πιο πολυ φοβισμενος να ειμαι με αυτα που εχω ακουσει φιλο με type r ...
Τα έχω εδώ και 21.000χλμ τα RE50 Α σε 235/45/17 και είμαι πλήρως απογοητευμένος από την απόδοση τους. Μπορεί να κρατάνε καλά όταν ζεσταθούν αλλά μέχρι να ζεσταθούν....
Επίσης όσους 'εχω ρωτήσει με τα ίδια σε Scirocco 160ps έχουν την ίδια άποψη.Αν χρησιμοποιείς το αυτοκίνητο περισσότερο σε ταξίδια ΟΚ αλλιώς μέσα στην πόλη θα βαρεθείς τα χαζοσπινιαρίσματα στα φανάρια και τα γλιστρίματα με επέμβαση του ESP σε ψιλοαπότομες στροφές (πχ όταν μπάινεις σε λεωφόρο γρήγορα από στενό).
Φαντάσου ότι για πειραματικούς λόγους προσπαθώ να τα ζεστάνω μέσα στην πόλη μα σπινιαρίσματα αλλά και πάλι τίποτα...μέχρι και ανάποδα τιμόνια μου έχει τύχει να κάνω με 50χλμ/ω.
Αν θες κάτι σπορ τα Michelin Pilot Sport 3 που ρώτησα κάνουν γύρω στο 500-550€ (225/45/17)και απ ότι ξέρω ζεσταίνονται γρηγορότερα. Τα Sport Contact 3 έχουν παρόμοια τιμή (ισως 50€ κάτω από τα Michelin).
Υ.Γ μην περιμένεις ελαστικό αυτής της κατηγορίας να κρατήσει πάνω από 30.000-35.000χλμ
-
το αυτοκινητο χρησιμοποιειτε πιο πολυ για ταξιδια..αλλα γινετε κ χρηση εντος αθηνας....
Ο χρήστης dimik έγραψε:
αλλιώς μέσα στην πόλη θα βαρεθείς τα χαζοσπινιαρίσματα στα φανάρια και τα γλιστρίματα με επέμβαση του ESP σε ψιλοαπότομες στροφές (πχ όταν μπάινεις σε λεωφόρο γρήγορα από στενό).
Υ.Γ μην περιμένεις ελαστικό αυτής της κατηγορίας να κρατήσει πάνω από 30.000-35.000χλμκαι οτι ήθελα να απαλαγω απο τα χαζοσπινιαρισματα των hankook , τουλάχιστον δεν πιστεύω να γλυστρανε τόσο... σίγουρα δεν προβλεπω να κρατισει μεχρι τοσα χλμ ενα τετοιο λαστιχο..απλα οπος προειπα τα λάστιχά ειναι κληδομενα ως επιλογή γιατί θα αλλαχτούν πακέτο zantolastixa apo gti(ήδη έχουν 15000χλμ)κ δεν εβγενα για αλλαγή κ λάστιχων μαζί...
-
Ο χρήστης iROC έγραψε:
το αυτοκινητο χρησιμοποιειτε πιο πολυ για ταξιδια..αλλα γινετε κ χρηση εντος αθηνας....αλλιώς μέσα στην πόλη θα βαρεθείς τα χαζοσπινιαρίσματα στα φανάρια και τα γλιστρίματα με επέμβαση του ESP σε ψιλοαπότομες στροφές (πχ όταν μπάινεις σε λεωφόρο γρήγορα από στενό).
Υ.Γ μην περιμένεις ελαστικό αυτής της κατηγορίας να κρατήσει πάνω από 30.000-35.000χλμκαι οτι ήθελα να απαλαγω απο τα χαζοσπινιαρισματα των hankook , τουλάχιστον δεν πιστεύω να γλυστρανε τόσο... σίγουρα δεν προβλεπω να κρατισει μεχρι τοσα χλμ ενα τετοιο λαστιχο..απλα οπος προειπα τα λάστιχά ειναι κληδομενα ως επιλογή γιατί θα αλλαχτούν πακέτο zantolastixa apo gti(ήδη έχουν 15000χλμ)κ δεν εβγενα για αλλαγή κ λάστιχων μαζί...
Οτι κανεις με οποιοδηποτε αλλο λαστιχο οποιουδηποτε αλλου προφιλ.Αν ειναι μεγαλη η λακουβα κοβεις, αλλιως περνας.Γενικα προσεχεις αλλα δεν ειναι και απιστευτα τραγικα να τα εχεις μη μου απτου.Οσο προσεχεις τωρα τις λακουβες θα τις προσεχεις και με το 45αρι προφιλ.
Και με τα σπιναρισματα δεν ειναι τοσο τραγικα τα πραγματα ρε παιδια.Με κρυα λαστιχα εχουν κρατηματα απλα δεν μπορεις να τα ζητησεις ολα.Σε ποιο τουρμπο ομως τα ζητας ολα απο την αρχη;
Στη τελικη παντως χωρις η γνωμη μου να ειναι κανονας το μοναδικο μου παραπονο ειναι που ειναι σκληρα μγια μεσα στη πολη.Παντως χθες ενα παληκαρι μου ελεγε οτι και τα sportcontact 3 ειναι λιγο μαπα και μου εκανε εντυπωση γιατι ολοι λενε τα καλυτερα! -
Επειδή κονόμησα 2 σχεδόν ολοκαίνουρια Avon zv5 (μην ρωτήσετε τι/πως, θα δείτε ) και θα τα βάλω πάνω τον Σεπτέμβρη να μην τα κάψω το καλοκαίρι, ειδικά μιας και το θέμα που αντιμετωπίζω είναι κυρίως με το βρεγμένο οδόστρωμα, ... λέω να πάρω και 2 καινούρια από τον καμσκιλλ. Το θέμα είναι ότι λέω να πάρω τα ίδια, καλά δεν κάνω? Επίσης υπάρχει κανένας κάτοχος των zv5 να μα πει τι λένε? Έχω διαβάσει διάφορα, αλλά καλύτερα κάποιος που τα είχε...
-
Αυτοκίνητο ASTRA 1.6 με έτος κυκλοφορίας 2005.
Ελαστικά που έχει τώρα: Continental Premium Contact με διάσταση 205/55/16 - 91ΗΧρήση: Για 9 μήνες κίνηση μέσα στην πόλη και για 3 μήνες το καλοκαίρι κίνηση στην εθνική οδό και σε επαρχιακό δίκτυο με πολλές στροφές.
Τι γνώμη έχετε για το Goodyear EfficientGrip σε τιμή 350 € (τοποθέτηση + βαλβίδες + ζυγοστάθμηση μέσα στην τιμή) και επιπλέον
ΔΩΡΕΑΝ Πρόγραμμα Ασφάλισης Ελαστικών με διάρκεια κάλυψης: 20.000χλμ. ή 1 χρόνος και Αποζημίωση 100% από απειλητική λακούβα, ένα υπερβολικά ψηλό «σαμαράκι», μια πρόκα ή ένα κοφτερό κομμάτι γυαλιού.
Το ίδιο πρόγραμμα ασφάλισης έχουν και τα Dunlop. Αν υπάρχει πρόταση για Dunlop δεκτή.
-
με 360 € βάζεις τα Michelin pilot exalto 2 (τοποθέτηση + βαλβίδες + ζυγοστάθμηση μέσα στην τιμή)
-
-
Τα Michelin pilot exalto 2 είναι πράγματι καλύτερα, από Goodyear EfficientGrip;
-
Το ΔΩΡΕΑΝ Πρόγραμμα Ασφάλισης, δεν είναι σημαντικό στοιχείο για να προτιμήσω τα Goodyear;
-
Η άποψη ότι τα Michelin είναι ευαίσθητα και με πολύ λεπτά πλαϊνά είναι σωστή; ή μήπως στα pilot exalto 2 δεν ισχύει.
-
-
Ο χρήστης AAHEN έγραψε:
-
Τα Michelin pilot exalto 2 είναι πράγματι καλύτερα, από Goodyear EfficientGrip;
-
Το ΔΩΡΕΑΝ Πρόγραμμα Ασφάλισης, δεν είναι σημαντικό στοιχείο για να προτιμήσω τα Goodyear;
-
Η άποψη ότι τα Michelin είναι ευαίσθητα και με πολύ λεπτά πλαϊνά είναι σωστή; ή μήπως στα pilot exalto 2 δεν ισχύει.
-
Το exalto είναι high performance ελαστικό και το efficientGrip είναι low rolling resistance, οπότε πρέπει να τα ζυγίσεις πολύ καλά τα κριτήρια σου για να αποφανθείς για το 'καλύτερο', γιατί έβαλες και οδήγηση στην πόλη (οικονομία), αλλά και επαρχιακό δίκτυο με στροφές (κρατήματα).
-
Εγώ θεωρώ πως όχι, μάλλον επειδή ποτέ δεν μου συνέβει κάτι σε κάποιο ελαστικό.
-
Απλά είναι λίγο μαλακά τα πλαινά, δεν είναι και μη μου άπτου.
-
-
μέχρι τώρα .... στην ίδια διάσταση φοράω τα glistrelli P7. Σύντομα θα αλλάξω κι εγώ λάστιχα 205/55/16 91V. Continental premium contact2 φόραγα στο προηγούμενο όχημα μου και ήμουν ικανοποιημένος.
Διαβάζοντας και τις 200+ σελίδες του thread, με έπεισαν ότι δεν υπάρχει καλύτερο λάστιχο από τα exalto2, σε αυτή την διάσταση..... .
-
Το θέμα άνετα μπορούσε να μετονομαστεί σε 'Επιλογη ελαστικων: Michelin Pilot Exalto 2 εκτός κι αν δε βγαίνουν στη διάστασή σας'
Επιλογη ελαστικων!!! Ζητειται βοηθεια.... [#2]