-
Ο χρήστης markvag έγραψε:
(και πήγαινα για κάνα 10λεπτο σταθερά με 210 και cruise στην παράκαμψη του Αγρινίου... )
καλά πάει...
Μπορούσε και καλύτερα βέβαια... αλλά μάλλον τσιγγουνεύεται την βενζίνη...
πεστα, τόσα πάω εγώ εκεί
μήπως αντι να κοιτάζεις για γιαπωνέζικα τετραπετάλουδα να κοίταζες για κανένα ντιζελάκι
Κατάφερα κι έγραψα κι ένα σχετικά χαμηλό με γρήγορο αυτοκινητόδρομο (140-150) και λίγο πόλη, 300χλμ και 7,8
-
Ο χρήστης rx8_drifter έγραψε:
πεστα, τόσα πάω εγώ εκεί
Γκρεμός είναι;;;
μήπως αντι να κοιτάζεις για γιαπωνέζικα τετραπετάλουδα να κοίταζες για κανένα ντιζελάκι
R U talking to me?
Κατάφερα κι έγραψα κι ένα σχετικά χαμηλό με γρήγορο αυτοκινητόδρομο (140-150) και λίγο πόλη, 300χλμ και 7,8
Δε'ν'κακό...
-
άλλος λοξοκοιτάει κατά το τουοτοπικό τωρα τελευταία όχι εσύ
-
άλλος λοξοκοιτάει κατά το τουοτοπικό τωρα τελευταία όχι εσύΖωντάνεψες εσύ και πήρες το καράβι για να πάς βόλτα;
-
όχι, από πριν ταβλιαστώ είναι το νούμερο, απλά χτες το γέμισα.
που να βγώ στη γέφυρα με τέτοιο καιρό, θα με κόψει... -
Αθήνα ==> Λάρισα: ταχύτητες 140-160 και για ένα 20' 180-210 ( ) ==> 8.6 λτ/100χλμ
Λάρισα ==>Αθήνα: ταχύτητες 150-180 +μία ανάβαση Πηλίου ==> 9.4 λτ/100χλμΕντός όμως το 10ράκι είναι για την πλάκα!
-
Ο χρήστης johnkyr έγραψε:
είπα κι εγώ .... μήπως σε περιόρισε το 1.5€/λτ της βενζίνης ...
εμ, δεν πήρες 320dδε με άφησε ο Σουφλιάς
-
Μην ανησυχείς τώρα που ήρθε η Μπιρμπίλη θα πάρεις και diesel.....
-
(και πήγαινα για κάνα 10λεπτο σταθερά με 210 και cruise στην παράκαμψη του Αγρινίου... )
καλά πάει...
Μπορούσε και καλύτερα βέβαια... αλλά μάλλον τσιγγουνεύεται την βενζίνη...
πεστα, τόσα πάω εγώ εκεί
Πήγαινα μόνον με τόσα γιατί έπρεπε να διαπιστώσω αν το CC κάνει οικονομία!
Ευτυχώς δεν κάνει (σ' αυτά τα χιλιόμετρα... )!
(Δεν πιστεύω να θέλετε κι άλλον να σας τα πρήζει για την οικονομία! )
-
Ο χρήστης markvag έγραψε:
διαφορά της τάξης του 1~2% είναι φυσιολογική. Απλά είτε η συγκεκριμένη αντλία δεν κλέβει τόσο όσο αυτή της απλής είτε οδηγούσες σαν κότα!!
Τα 0,4-0,7 λίτρα στα 100χλμ δεν είναι 1-2%! Είναι μεταξύ 5%-10% για την ακρίβεια! (Υπενθυμίζω αρχικό νούμερο μεταξύ 6,7 και 7...). Number freak;;; Εγώ;;;
Για να πω την αλήθεια δεν περίμενα να δω καμμία διαφορά... Εννοείται φυσικά ότι μία και μόνο μέτρηση δεν λέει κάτι (μπορεί να το πατούσα λιγότερο ή απλά να συνάντησα λιγότερη κίνηση) και γι' αυτό μέχρι να δω τη δεύτερη ένδειξη αναμένω... Την πρώτη φορά που έβαλα v-power πέτυχα ένα επικό μποτιλιάρισμα (έπρεπε να κατέβω κέντρο μία καθημερινή πρωί), οπότε δεν τη μετράω (πάλι όμως ήταν κάπου στο 7...)
Η αντλία είναι η ίδια. Στο ίδιο βενζινάδικο που βάζω εδώ και χρόνια. Θα δούμε...
Και συνεχίζοντας, χθες (που πάλι ίσχυε η προσφορά) έβαλα πάλι V-power. Αποτέλεσμα κατανάλωση 6,59 (για 245 περίπου χλμ)... Λογικά, χθες ήταν η τελευταία μέρα που ίσχυε η προσφορά, οπότε θα έχω 3 ενδείξεις κατανάλωσης για να μπορώ να τις συγκρίνω με την κατανάλωση της απλής 95άρας (εντάξει... δεν θα μετρήσω το γέμισμα που περιλαμβάνει και πίστα... )... Για να δούμε...
-
Μια που οι διαδρομές μου έχουν αποκτήσει σταθερό χαρακτήρα πλέον, σκέφτηκα από αύριο να πάω κάνα 2-3 ρεζερβουάρ (δηλαδή περίπου 12-15 μέρες) με ανώτατο όριο τα 90km/h. Να δούμε τι διαφορά κάνει σε ένα φάκελο 10% Ε.Ο. (όριο 120-130) - 50% επαρχιακό (όριο 90) - 40% πολεοδομικό συγκρότημα σε ένα αρκετά αδύναμο στις υψηλές ταχύτητες αυτοκίνητο.
Υπάρχει κάποιος που να μπορεί να κάνει το ίδιο με ένα τουρμπάκι για να δούμε διαφορές;
-
Νισσάν Κασκάι 1,6 , στα πρώτα 300 χιλιόμετρα που έχω κάνει το .....(πως το λένε) λέει ότι καίει 6 l/100km!!!!
-
Ο χρήστης costaslio έγραψε:
Νισσάν Κασκάι 1,6 , στα πρώτα 300 χιλιόμετρα που έχω κάνει το .....(πως το λένε) λέει ότι καίει 6 l/100km!!!!Χαλασμένο θα είναι!
Να πας να το ελέγξουν! -
Γνωστός μου γείτονας νέος σχετικά αστυνομικός ιδιοκτήτης Rx-8 (το πήρε με οικονομίες των πρώτων χρόνων στη δουλειά..) αγόρασε μεταχειρισμένο παπάκι γιατί πλέον το κόστος κίνησης με 100άρα λέει είναι από 20 ως 25+ ευρώ τα 100χλμ και ως μεταχειρισμένο δε βρίσκει να το πουλήσει πουθενά Το αμάξι το βγάζει μια φορά τη βδομάδα και αν πλέον και το κατηγορεί ότι τον έχει καταστρέψει
-
Ο χρήστης kapami έγραψε:
και ως μεταχειρισμένο δε βρίσκει να το πουλήσει πουθενάσαφως και βρισκει να το πουλησει, απλα προφανως τα λεφτα που ζηταει ειναι πολλα. Μην λεμε οτι θελουμε. Δεν ειναι αμαξι που κανει 60000€ για να μην υπαρχουν πολλοι αγοραστες.
θα μου πεις, να το σκοτωσει? Εαν θεωρει οτι τον εχει καταστρεψει, ναι.
επισης, οσο καιρο το κραταει, η αξια του πεφτει περισσοτερο. -
Ο χρήστης spiros έγραψε:
και ως μεταχειρισμένο δε βρίσκει να το πουλήσει πουθενά
σαφως και βρισκει να το πουλησει, απλα προφανως τα λεφτα που ζηταει ειναι πολλα. Μην λεμε οτι θελουμε. Δεν ειναι αμαξι που κανει 60000€ για να μην υπαρχουν πολλοι αγοραστες.
επισης, οσο καιρο το κραταει, η αξια του πεφτει περισσοτερο.Δύσκολα, έχει γεμίσει ο τόπος από Rx-8 με απελπισμένους κατόχους που δεν ήξεραν τι αγόραζαν. Για να βρεις αγοραστή θα πρέπει να ρίξεις πολύ την τιμή, είναι και πολύ ειδικής κατηγορίας. Η αύξηση της βενζίνης μάλλον το έχει επηρεάσει περισσότερο από κάθε άλλο αυτοκίνητο καθώς δεν απευθύνεται σε πλούσιους με το κόστος κτήσης που έχει, αλλά το κόστος κίνησής του σίγουρα απευθύνεται σε... έχοντες.
Και δεδομένου ότι σε πάγια τέλη το αυτοκίνητο είναι πραγματικά φτηνό (δηλαδή εφορία και ασφάλεια) όσο και ένα οποιοδήποτε 1300άρι, το να το κρατάει 'ακίνητο' του κοστίζει ελάχιστα, ελπίζοντας στο να βρεθεί κάποιος να το αγοράσει για επιθυμητό λογικό ποσό κάποτε. -
Ο χρήστης kapami έγραψε:
και ως μεταχειρισμένο δε βρίσκει να το πουλήσει πουθενά
σαφως και βρισκει να το πουλησει, απλα προφανως τα λεφτα που ζηταει ειναι πολλα. Μην λεμε οτι θελουμε. Δεν ειναι αμαξι που κανει 60000€ για να μην υπαρχουν πολλοι αγοραστες.
επισης, οσο καιρο το κραταει, η αξια του πεφτει περισσοτερο.Δύσκολα, έχει γεμίσει ο τόπος από Rx-8 με απελπισμένους κατόχους που δεν ήξεραν τι αγόραζαν. Για να βρεις αγοραστή θα πρέπει να ρίξεις πολύ την τιμή, είναι και πολύ ειδικής κατηγορίας. Η αύξηση της βενζίνης μάλλον το έχει επηρεάσει περισσότερο από κάθε άλλο αυτοκίνητο καθώς δεν απευθύνεται σε πλούσιους με το κόστος κτήσης που έχει, αλλά το κόστος κίνησής του σίγουρα απευθύνεται σε... έχοντες.
Και δεδομένου ότι σε πάγια τέλη το αυτοκίνητο είναι πραγματικά φτηνό (δηλαδή εφορία και ασφάλεια) όσο και ένα οποιοδήποτε 1300άρι, το να το κρατάει 'ακίνητο' του κοστίζει ελάχιστα, ελπίζοντας στο να βρεθεί κάποιος να το αγοράσει για επιθυμητό λογικό ποσό κάποτε.αυτο λεω και γω. Οτι πρεπει να παρει το αποφαση οτι πρεπει να ριξει πολυ την τιμη! Δυστυχως η απαξια του συγκεκριμενου αυτοκινητου ειναι μεγαλη.
μπορει να εχει μικρη συντηρηση, αλλα η αξια του δεν προκειται να αυξηθει οσο και να το εχει στο γκαραζ! Το να το κραταει με την ελπιδα οτι ισως καποτε θα βρεθει καποιος που θα το παρει, χανει λεφτα συνεχως λογω του οτι παλιωνει. Και δεν φαινεται να αλλαζει κατι στην αγορα για τα επομενα 3 χρονια. Ε, σε 3 χρονια ακομη και αν οι συνθηκες ειναι καλυτερες, θα πωλειται για πολυ λιγοτερα χρηματα απο οτι σημερα.
-
Συμφωνώ μαζί σου, αλλά τι να πεις. Δεν ξέρεις πως νιώθει κι όλας ο άλλος που δούλευε 2 χρόνια για να το αγοράσει και θα πρέπει τώρα να 'πετάξει' τον 1 χρόνο εργασίας του. Είναι και ψυχολογικό το θέμα, μπορεί να σαλέψει Πάντως τώρα με το παπί τον είδα ξανάνιωσε, άλλος άνθρωπος Να δεις με τι χαρά αναφώνησε 'μόνο 4 ευρώ τα 100 χιλιόμετρα!'
-
Ο χρήστης kapami έγραψε:
Συμφωνώ μαζί σου, αλλά τι να πεις. Δεν ξέρεις πως νιώθει κι όλας ο άλλος που δούλευε 2 χρόνια για να το αγοράσει και θα πρέπει τώρα να 'πετάξει' τον 1 χρόνο εργασίας του. Είναι και ψυχολογικό το θέμα, μπορεί να σαλέψει Πάντως τώρα με το παπί τον είδα ξανάνιωσε, άλλος άνθρωπος Να δεις με τι χαρά αναφώνησε 'μόνο 4 ευρώ τα 100 χιλιόμετρα!'καταλαβαινω τι λες φιλε μου
απλα εγω σαν τριτος βλεπω την 'ψυχρη' λυση. Το λιγοτερο χειροτερο δηλαδη. -
Λίγο παραπάνω από το παπάκι καίνε τα τρίδυμα.
Ή τουλάχιστον ένα εξ αυτών
Peugeot 107 Νοικιάρικο.
600χλμ μόνον ΑΘΗΝΑ = μέση κατανάλωση 100χλμ/5,5 λίτρα βενζίνη 95oκτανίων
Αμάξι βέβαια δεν είναι. Μάλλον ντενεκές. Ειδικά αν ζητάνε γι αυτό 10.000!! Για 6-7 χιλ. ίσως θα το συζήταγα.
Έρευνα Κατανάλωσης