-
Φίλε μου μάλλον δεν έχεις παρακολουθήσει ολη τη συζήτηση απ' την αρχή.Τα έχουμε ξαναγράψει οτι τα επώνυμα ρούχα που είναι πενταετίας+ τουλάχιστον (μερικά είναι σαφώς παλαιότερα)**,'οπως αυτά που μου **υπέδειξες,είναι πολύ μα πολύ φθηνότερα απο τα φετινά...εξάλλου αυτή είναι και η λογική των outlets γενικότερα...γιατί λοιπόν να μην πας σε κάποιο outlet να τα πάρεις;σε πληροφορώ οτι σχεδόν τα ίδια θα πληρώσεις + οτι θα μπορέσεις να τα δοκιμάσεις,πιάσεις,βρεις πιθανά ελλατωματάκια
Αλλά ξέχασα μάλλον άλλη χάρη έχει το net -
Στην Αμερική παίζουν παρα πολλά μαγαζιά με ελλατωματικά προϊόντα για την ακρίβεια β,γ,δ κοκ διαλογής και ανάλογες διαβαθμίσεις στην τιμή τους.
Για παράδειγμα μπορείς να βρείς κάλτσες πολύ γνωστής Αμερικάνικης εταιρείας, Hanes, με κόστος 5 ευρώ την δεκάδα γιατί είναι β διαλογής με μικροπροβλήματα στο γαζί κλπ τα οποία δεν είναι καν εμφανή με το μάτι και φυσικά δεν μειώνουν την ποιότητα του υλικού αλλα παρόλα αυτά δεν μπορούν να πουληθούν σαν α διαλογής. Ο απλός καταναλωτής δεν μπορεί να το δεί το μαγαζί όμως του το λέει και το πουλάει ως τέτοιο. Μπορείς να βρείς φανέλες NBA σε εξευτελιστικά χαμηλές τιμές γιατί ένα λογότυπο λείπει ή τυπώθηκε ανάποδα ή μπήκε λάθος νούμερο παίκτη κοκ. Το ίδιο ισχύει και για ένα σωρο άλλα προϊόντα. Από την άλλη πολλές εταιρείες που εδω είναι τόπ εκεί είναι απλά καθημερινές. Παράδειγμα, παππούτσια γυναικεία CK με 20 ευρώ το ζεύγος σε περίοδο εκπτώσεων. Τιμή εκκίνησης 40 ευρώ. Φυσικά μας βοηθάει και το ισχυρό ευρώ που κάνει τις χαμηλές τιμές ακόμα χαμηλότερες:iconcool: -
Ο χρήστης aris07 έγραψε:
Φίλε μου μάλλον δεν έχεις παρακολουθήσει ολη τη συζήτηση απ' την αρχή.Τα έχουμε ξαναγράψει οτι τα επώνυμα ρούχα που είναι πενταετίας+ τουλάχιστον (μερικά είναι σαφώς παλαιότερα)**,'οπως αυτά που μου **υπέδειξες,είναι πολύ μα πολύ φθηνότερα απο τα φετινά...εξάλλου αυτή είναι και η λογική των outlets γενικότερα...γιατί λοιπόν να μην πας σε κάποιο outlet να τα πάρεις;σε πληροφορώ οτι σχεδόν τα ίδια θα πληρώσεις + οτι θα μπορέσεις να τα δοκιμάσεις,πιάσεις,βρεις πιθανά ελλατωματάκια
Αλλά ξέχασα μάλλον άλλη χάρη έχει το netαυτα που σου εδειξα ειναι 5ετιας? Ολα?
-
Ο χρήστης Vasgti έγραψε:
Χαρακτηριστικό παράδειγμα γνωστά προϊόντα περιποίησης αυτοκινήτου.Την τιμή την επιβάλει η εισαγωγική με ΤΟ καπέλο σε σχέση με άλλες χώρες, ενώ έχουν μεριμνήσει ώστε να μην μπορείς να παραγγείλεις από άλλη χώρα (σου λένε δεν επιτρέπεται να στείλουν σε άλλη χώρα και σε παραπέμπουν στον εισαγωγέα).
Είναι ένα από τα πολλά παραδείγματα...
Άλλο ένα:
Φίλος αγοράζει ένα προϊόν στη χονδρική 1000 και η λιανική του έχει οριστεί στα 1.260 (και δεν περιορίζεται στο να αγοράσει μόνο ένα).
Το ίδιο προϊόν το βρίσκει στο internet 800 ευρώ.ΠΟΛΥ, μα ΠΑΡΑ πολύ σωστός..!! Ειδικά στα επώνυμα...!! Το μόνο, διπλό, ως ενα βαθμό, ελαφρυντικό που δινω στους εισαγωγεις, είναι το εξης...!
1ον... Σε μια τοσο μικρη αγορα οπως της Ελλαδας και με τόση πληθωρα επωνυμων προιοντων, δεν ξέρω αν μπορούν να στοχεύσουν στην κατανάλωση κι οχι στο ποσοστό κέρδους...
2ον... Οι στόχοι σε τζίρους που τους επιβάλλουν οι μητρικές εταιρίες, προκειμένου να μη χασουν ή και να πάρουν αρχικά την αντιπροσωπεια, είναι εξαντλητικοί..!!!Αυτό ακριβώς και ειδικά το 2ο.
Το μεγάλο ερώτημα είναι που θα οδηγήσει αυτή η κατάσταση στο εμπόριο επώνυμων προϊόντων.
Τι λες Spartan;_
-
Επειδή δεν υπάρχουν πια πιέσεις για μινιμουμ τζίρους απο τις εδω εισαγωγικές,πιστεύω οτι δεν θα υπάρχουν και απο τις μητρικές.Γιατί όταν υπάρχουν πιέσεις εξασκούνται σε ολα τα στάδια και οχι μεμονωμένα.Το ζητούμενο τώρα δεν είναι να επεκταθούν-με ολα τα ρίσκα που συνεπάγονται-αλλά να διατηρήσουν το σίγουρο απο πλευράς πληρωμών πελατολογιο τους και να έχουν τις λιγότερες δυνατές απώλειες
-
Ο χρήστης spiros έγραψε:
μπλουζακια τομμυ παιρνει φιλος συχνα απο αμερικη. 40€ μαζι με τα μεταφορικα. Στα εδω μαγαζια εχει 100-120€. Μιλαω για το γνησιο προιον.Eγω ειχα παρει πολλα μπλουζακια Πολο και Ραλφ Λορεν απο $10-$35 για χρονια (μεση τιμη γυρω στα $20), παντοντε τα ειχαν σε εκπτωσεις. Δεν θελω να χαρακτηρισω καποιο που πληρωνει 40ε για μπλουζακι τομμυ, να μην μιλησουμε για 65ε!!!!
-
Καποιος μιλησε για 'ενοικια' στην Ελλαδα ως ενα μεγαλο κοστος που αναγκαστηκα περναει στην λιανικη τιμη. Εχει μαλλον την εντυπωση οτι τα μαγαζια στην Oxford st. London ειναι παραχωρημενα τσαμπα στους Αγγλους καταστηματαρχες...
@@ μεντολες ολα οσα λετε. Εχουν συνηθισει ολοι οι μαγαζατορες να κοπανανε στο κεφαλι γιατι ο Ελληνας ηταν προβατο, κ τωρα που μαθαινει ο κοσμος αλλες λυσεις για τις αγορες τους κλαιγονται ολοι νομιζοντας οτι θα συνεχιζαν να τρωνε αβερτα.
Επισης, στο θεμα του ορισμου τιμων. Ο κολλητος μου ειναι ο επισημος+αποκλειστικος εισαγωγεας για δυο πασιγνωστες μαρκες αθλητικων ειδων κ αλλες 2 λιγοτερο γνωστες, για Ελλδα+Κυπρο+καποια Βαλκανια. Δεν λεω μαρκες για να μην τον κρφωσω.
Συμφωνει απολυτα με τα παραπανω χωσιματα στους Ελληνες εμπορους κ πρακτικες των. Εκτος βεβαια αν μιλαμε για τα δικα του προιοντα οπου κανει τα ιδια...Ορισμος τιμων λιανικης για να μην χαλαει η πιατσα, κυνηγι σε οποιον εισαγει εκτος δικτυου, κ παει λεγοντας.
-
Ο χρήστης kacey έγραψε:
Καποιος μιλησε για 'ενοικια' στην Ελλαδα ως ενα μεγαλο κοστος που αναγκαστηκα περναει στην λιανικη τιμη. Εχει μαλλον την εντυπωση οτι τα μαγαζια στην Oxford st. London ειναι παραχωρημενα τσαμπα στους Αγγλους καταστηματαρχες....Δεν αμφιβάλλω ότι μπορεί εκεί να είναι και ακριβότερα από τα ελληνικά ενοίκια. Υπάρχει όμως η παραμικρή σύγκριση στον τζίρο των δύο μαγαζιών (παρόλο που ο Έλληνας θα πουλάει και ακριβότερα;;;). Αν ο ένας πουλάει 100 κομμάτια το μήνα και ο άλλος 10.000 τι συζητάμε....;
-
Ο χρήστης onyx ! έγραψε:
Καποιος μιλησε για 'ενοικια' στην Ελλαδα ως ενα μεγαλο κοστος που αναγκαστηκα περναει στην λιανικη τιμη. Εχει μαλλον την εντυπωση οτι τα μαγαζια στην Oxford st. London ειναι παραχωρημενα τσαμπα στους Αγγλους καταστηματαρχες....
Δεν αμφιβάλλω ότι μπορεί εκεί να είναι και ακριβότερα από τα ελληνικά ενοίκια...
Αν μιλάμε για Αθήνα, όχι και πολύ.
-
Ο χρήστης spiros έγραψε:
Αλλά ξέχασα μάλλον άλλη χάρη έχει το netαυτα που σου εδειξα ειναι 5ετιας? Ολα?
Κοίτα δεν εχω κανένα σκοπό να σε πείσω για κάτι,γιατί δεν εχω και κανένα συμφέρον απο σένα..ούτε είσαι πελάτης μου,(ποτέ δεν ξέρεις βέβαια ),ούτε θα γίνεις πιθανότατα.
Τα ρούχα που είδα στο σαιτ που μου έδειξες είναι περασμένων ετων.Κάποια πολύ παλιά και κάποια λιγότερο.Ολα όμως παλιά.. -
Καποιος απο τους επαγγελματιες ας μου πει γιατι πηγαινω πχ στο μαγαζι της Nike και ανακαλυπτω οτι δεν υπαρχουν μπλουζες στο νουμερο XXL και πρεπει να τις αγορασω απο αμερικη σωνει και καλα,το ιδιο βεβαια με τις αλλες μαρκες αθλητικων
-
Ο χρήστης kristosFM έγραψε:
θα πηγαίνω η factory outlet που τα βρισκω σε καλες τιμες η θα πηγαινω στα γνωστα μαγαζια που πηρα **ενα napapijri στα 20ευρω **με τις καρτελες του ολα πανω το ιδιο ποιοτικο με τα αντιστοιχα.
Μπορεις να μου στειλεις ενα πμ σχετικα με το συγκεκριμενο μαγαζι?
-
διπλο σορρυ.
-
Ο χρήστης kacey έγραψε:
Καποιος μιλησε για 'ενοικια' στην Ελλαδα ως ενα μεγαλο κοστος που αναγκαστηκα περναει στην λιανικη τιμη. Εχει μαλλον την εντυπωση οτι τα μαγαζια στην Oxford st. London ειναι παραχωρημενα τσαμπα στους Αγγλους καταστηματαρχες...@@ μεντολες ολα οσα λετε. Εχουν συνηθισει ολοι οι μαγαζατορες να κοπανανε στο κεφαλι γιατι ο Ελληνας ηταν προβατο, κ τωρα που μαθαινει ο κοσμος αλλες λυσεις για τις αγορες τους κλαιγονται ολοι νομιζοντας οτι θα συνεχιζαν να τρωνε αβερτα.
Τα πάνταόλα, τόνα τάλλο, σουπα μουπες και δεν συμμαζεύεται.....
Επισης, στο θεμα του ορισμου τιμων. Ο κολλητος μου ειναι ο επισημος+αποκλειστικος εισαγωγεας για δυο πασιγνωστες μαρκες αθλητικων ειδων κ αλλες 2 λιγοτερο γνωστες, για Ελλδα+Κυπρο+καποια Βαλκανια. Δεν λεω μαρκες για να μην τον κρφωσω.
Συμφωνει απολυτα με τα παραπανω χωσιματα στους Ελληνες εμπορους κ πρακτικες των. Εκτος βεβαια αν μιλαμε για τα δικα του προιοντα οπου κανει τα ιδια...Ορισμος τιμων λιανικης για να μην χαλαει η πιατσα, κυνηγι σε οποιον εισαγει εκτος δικτυου, κ παει λεγοντας.
Σε τί συμφωνεί ακριβως ο φίλος σου....;; Σε ποια χωσίματα συμφωνεί ακριβώς....;; Αυτά που επιβάλλει στους πελάτες του....;; Δε σε καταλαβαίνω.....
Καποιος απο τους επαγγελματιες ας μου πει γιατι πηγαινω πχ στο μαγαζι της Nike και ανακαλυπτω οτι δεν υπαρχουν μπλουζες στο νουμερο XXL και πρεπει να τις αγορασω απο αμερικη σωνει και καλα,το ιδιο βεβαια με τις αλλες μαρκες αθλητικων
Δεν μπορώ να γνωρίζω, δεν μπορώ καν να φανταστώ....Αυτό που ξέρω είναι με όλα αυτά που γινονται (περαν οικ. κρίσης) ΠΟΛΛΑ πράγματα θα εκλείψουν απο την αγορά....!! Ειδικά τα μη ΠΟΛΥ αναλώσιμα, μονο με παραγγελία θα έρχονται....!!
-
Nα προσθέσω και εγώ την δική μου εμπειρία.
Πηγαίνω στο Μall και δοκιμάζω ενα μπουφάν Columbia που μου άρεσε, και κοιτάζω την τιμή : 455 Euro
Aφού ψιλοπαθαίνω ενα εγκεφαλικό , κοιτάζω από το καρτελάκι το μοντέλο και αποφασίζω να το ψάξω στο Ιντερνετ. Τελικά το μπουφάν μου ήρθε σπίτι μου από Αμερική , από κανονικό μαγαζί (με φυσική υπόσταση δηλαδή) , με απόδειξη αγοράς , στην τιμή των 170 ευρώ μαζί με τα μεταφορικά!! Είπαμε να βγάλει κέρδος ο αντιπρόσωπος αλλά αυτό είναι κλεψιά!! Και φανταστείτε ότι το μαγαζί της Αμερικής πλήρωσε μεταφορικά , φόρους κλπ.Δευτερη εμπειρία, είμαι στου Λαμπρόπουλου και κοιτάζω τα Timberland. Πάω να φύγω και ακούω εναν 50ρη κύριο πίσω μου να φωνάζει την πωλήτρια : 'Η τιμή που βλέπω για αυτό το μπουφάν είναι η αναγραφόμενη? ' την ρωτάει. 'Μάλιστα κύριε 630 Ευρώ' 'Πριν μια εβδομάδα το πήρα στο Παρίσι 280 Ευρώ!!' της απαντά και την αρχίζει :' Ντροπή σας ...Αισχος ' κλπ.
Εγώ πια όπου μπορώ Internet και μόνο!!!
-
Καλημερα κ απο μενα. Νεος εδω, κατα τυχη επεσε πανω στο τοπικ.
Ειχα δει κατα τυχη τον καταλογο της Diesel στο mall οπως ειπε καποιος παραπανω, ισχυει το 300%. 40-50-60ευρω η χονδρικη τιμη, 150-170-200+ η λιανικη -
Ο χρήστης stathispap έγραψε:
Nα προσθέσω και εγώ την δική μου εμπειρία.
Πηγαίνω στο Μall και δοκιμάζω ενα μπουφάν Columbia που μου άρεσε, και κοιτάζω την τιμή : 455 Euro
Aφού ψιλοπαθαίνω ενα εγκεφαλικό , κοιτάζω από το καρτελάκι το μοντέλο και αποφασίζω να το ψάξω στο Ιντερνετ. Τελικά το μπουφάν μου ήρθε σπίτι μου από Αμερική , από κανονικό μαγαζί (με φυσική υπόσταση δηλαδή) , με απόδειξη αγοράς , στην τιμή των 170 ευρώ μαζί με τα μεταφορικά!! Είπαμε να βγάλει κέρδος ο αντιπρόσωπος αλλά αυτό είναι κλεψιά!! Και φανταστείτε ότι το μαγαζί της Αμερικής πλήρωσε μεταφορικά , φόρους κλπ.Δευτερη εμπειρία, είμαι στου Λαμπρόπουλου και κοιτάζω τα Timberland. Πάω να φύγω και ακούω εναν 50ρη κύριο πίσω μου να φωνάζει την πωλήτρια : 'Η τιμή που βλέπω για αυτό το μπουφάν είναι η αναγραφόμενη? ' την ρωτάει. 'Μάλιστα κύριε 630 Ευρώ' 'Πριν μια εβδομάδα το πήρα στο Παρίσι 280 Ευρώ!!' της απαντά και την αρχίζει :' Ντροπή σας ...Αισχος ' κλπ.
**
Εγώ πια όπου μπορώ Internet και μόνο!!**!Παρομοιως και εγω,ιντερνετ.Τωρα πλεον και σε ρουχισμο
Ακουστε μια ιστορια απατεωνιας.Χαζευουμε με την πρωην μου ενα ζευγαρι γυναικεια παπουτσια
Τιμη 100 ευρω.
Μου λεει η γυναικα μου αστα σε 4 μερες αρχιζουν οι εκπτωσεις.
Παμε μετα απο 5 μερες και τι λεει στο ταμπελακι........
50% εκπτωση,απο 140 ευρω 70 ευρω
Το τι εγινε στο μαγαζι δεν περιγραφεται,ποσο μαλλον που η πωλητρια 17 χρονων κοριτσακι πηγε μπροστα σε αλλες πελατισσες να με βγαλει τρελλο -
delete
-
Nαι συμβαίνει συχνά αυτή η απατεωνιά....!! Αλλα αυτην την απατεωνιά, την ζητάει ο πελάτης απο μόνος του!! Γιατί ο ίδιος θέλει το κατάστημα να πουλάει με χαμηλό ποσοστό κέρδους σε περίοδο μη εκπτώσεων (50-60% πχ), αλλα στις εκπτώσεις να πουλάει με 50% έκπτωση γιατί 'ολα τα μαγαζά τόσο τα πουλάνε'.....Ε, αν νομίζετε οτι αυτό είναι εφικτό και τα νούμερα βγάινουν, πείτε μου και μένα τον τρόπο...!!
-
Ο χρήστης Spartan έγραψε:
Nαι συμβαίνει συχνά αυτή η απατεωνιά....!! Αλλα αυτην την απατεωνιά, την ζητάει ο πελάτης απο μόνος του!! Γιατί ο ίδιος θέλει το κατάστημα να πουλάει με χαμηλό ποσοστό κέρδους σε περίοδο μη εκπτώσεων (50-60% πχ), αλλα στις εκπτώσεις να πουλάει με 50% έκπτωση γιατί 'ολα τα μαγαζά τόσο τα πουλάνε'.....Ε, αν νομίζετε οτι αυτό είναι εφικτό και τα νούμερα βγάινουν, πείτε μου και μένα τον τρόπο...!!αγόρασα πέρυσι απο κεντρικότατη οδό του Düsseldorf δερμάτινο Aigner από τη μπουτίκ της. Αρχική τιμή 940 €. Έκπτωση 50%, δλδ τελική τιμή 470€.
Το ΙΔΙΟ δερμάτινο σε μπουτίκ της Τσιμισκή (4 μέτρα πλάτος) ( βγάλε συμπεράσματα για διαφορά βιοτικού επιπέδου, κτλ)
Αρχική τιμή 1300€, έκπτωση 30%, τελική τιμή γύρω στα 900 €. νομίζω σου απάντησα. Και δεν είναι το μόνο παράδειγμα...
Eνδυση-υπόδηση...Μυθοι και πραγματικότητα!