-
BEAMS
απλα ζεις σε παραληλη πραγματικοτητα.
Πιστεψε με δεν γουσταρω να ζω ετσι, ουτε γουσταρω να ζουνε οι αλλοι ετσι. Σε μια οικονομια ομως η οποια δεν παραγει ΤΙΠΟΤΑ, θα αναγκαστεις να ζησεις ετσι, εκτος και αν κατι αλλαξει. Συνεχιζε εαν θελεις να πιστευεις οτι θα σε δανειζουνε για παντα οι λοιποι για να περνας καλυτερα παραγοντας σαν χωρα αερα, λογια και πορειες. Μεχρι τωρα δεν εχω δει ΜΙΑ αποψη περι του τι να πρεπει να γινει. Μονο κορωνες του στυλ 'δεν πρεπει να παιρνουμε λιγοτερα' οκ, μαζι σας, ουτε εγω θελω να παιρνουμε λιγοτερα. Με ποιο τροπο? Δανεικα? Αφου λεφτα ΔΕΝ υπαρχουν. -
@Beans
στην προσωπικη μου περιπτωση... η γυναικα μου νοικιαζει ενα μαγαζι..... απο το συμβολαιο εχει δικαιωμα να το αυξησει φετος αναλογα με τον πληθωρισμο... το κουβεντιασαμε και ειπαμε να μην το ζητησει.. απο τον ενοικιαστη... δεν θα το αρνιοτανε μαλλον αλλα ειναι τοσα χρονια μαζυ μας.. και δεν λεει να τον ζωρισουμε... φυσικα δεν μιλαμε για τρελλη αυξηση ....40 - 60 ευρω ισως τον μηνα αλλα και αυτα πιστευω του χρειαζονται... με αυτα που ερχονται.... εχει και υπαλληλο.. Πιστευω οτι και αλλοι θα σκευθουν ετσι... τωρα εσεις εδω πιστευετε οτι ολοι ειναι κεφαλαιοκρατες και θελουν να πιουν το αιμα των εργατων.... μα τοτε σε ποιον θα πουλαν??? ωστε να εχουν κερδη???? ολα ειναι θεμα ισσοροπιων... στην Ελλαδα απλως το ειχαμε ξεσκισει το θεμα αυτο ο καθενα ζηταει οτι θελει..... αυτο μαλλον θα σταματησει..... με αδικιες στους φτωχωτερους.... ισως...κατ'αρχην... -
Ο χρήστης spiros έγραψε:
εγω θελω να δω αν αυτος ο ........ γιος διωξει τους εργατες και κλεισει την επιχειρηση επειδη δεν βγαινει τι θα ειναι μετα.
αν αυτος, που απασχολει ανασφαλιστους ή πληρωνει λιγοτερο απο τα νομιμα ή δε κοβει αποδειξεις, δε μπορει να διατηρησει την επιχειρηση του, τι να πει αυτος που ειναι νομιμος σε ολα?
πως μπορεις να ξερεις τι κανει ο καθενας στην επιχειρηση του ;
και ναι, να κλεισει ο 1ος που ειναι παρανομος, ωστε ο 2ος που ειναι νομιμος να δει τη πελατεια του να αυξανεται και να συνεχιζει να αναπτυσεται.να κονομησει χρημα δλδ ο ενας και ο αλλος να φτωχηνει κιαλλο.
για πες μου ομως αυτοι που θα απολυθουν που θα πανε για δουλεια;
μηπως στα μεγαλα και οντως νομιμα σουπερμαρκετ με τους μισθους της πεινας που δινουν;
αν πανε βεβαια γιατι και εκει δεν χωρανε ολοι οι ανεργοι. -
Ο χρήστης j.marr έγραψε:
εγω θελω να δω αν αυτος ο ........ γιος διωξει τους εργατες και κλεισει την επιχειρηση επειδη δεν βγαινει τι θα ειναι μετα.
αποτυχημένος
ωραια λοιπον ενας αποτυχημενος επαγγελματιας και 10 ανεργοι ανθρωποι στον δρομο πχ.
καλη φαση ,γουσταρω τον τροπο που σκεφτεσαι και συ και οι αλλοι.
μονο μην σε πετυχω πουθενα να ξαναγραψεις για μισθους 500ευρω και π....... γιους γιατι θα σου πω οτι και πολλα ειναι ,400 ευρω σου φτανουν;
-
Ο χρήστης italakias έγραψε:
μονο μην σε πετυχω πουθενα να ξαναγραψεις για μισθους 500ευρω και π....... γιους γιατι θα σου πω οτι και πολλα ειναι ,400 ευρω σου φτανουν;και ενα πιάτο φαΐ καλά είναι
-
αν αυτος, που απασχολει ανασφαλιστους ή πληρωνει λιγοτερο απο τα νομιμα ή δε κοβει αποδειξεις, δε μπορει να διατηρησει την επιχειρηση του, τι να πει αυτος που ειναι νομιμος σε ολα?
πως μπορεις να ξερεις τι κανει ο καθενας στην επιχειρηση του ;
και ναι, να κλεισει ο 1ος που ειναι παρανομος, ωστε ο 2ος που ειναι νομιμος να δει τη πελατεια του να αυξανεται και να συνεχιζει να αναπτυσεται.να κονομησει χρημα δλδ ο ενας και ο αλλος να φτωχηνει κιαλλο.
για πες μου ομως αυτοι που θα απολυθουν που θα πανε για δουλεια;
μηπως στα μεγαλα και οντως νομιμα σουπερμαρκετ με τους μισθους της πεινας που δινουν;
αν πανε βεβαια γιατι και εκει δεν χωρανε ολοι οι ανεργοι.αυτοι που ηταν ανασφαλιστοι ή κακοπληρωμενοι θα πανε για δουλεια στον 2ο που θα δει τη δουλεια του να ανεβαινει, και αναπτυσομενος θα χρειαστει επιπλεον προσωπικο.
φυσικα και να κλεισει αυτος που ειναι παρανομος! Και οχι απλα να κλεισει, να πληρωσει και προστιμο! Αυτο ειναι το αυτονοητο σε ολο τον κοσμο***, σε αγορες που λειτουργει ο ανταγωνισμος και δε στηριζεται σε κομπινες. Τι ακριβως δε καταλαβαινεις?
αυτη η καραμελα οτι επειδη σαν αφεντικο δινω δουλεια σε κοσμο, αλλα ταυτοχρονα εχω το δικαιωμα να τους πηδαω και να γραφω στα παπαρια μου τις υποχρεωσεις μου προς το κρατος, πρεπει να σταματησει.-
***δε λεω οτι ολα ειναι καλα και αγια παντου.
-
αυτο που δεν καταλαβαινεις εσυ ειναι οτι κα ιεκει που θα πανε μισθους της πεινας θα παιρνουν.
κανεις δεν χαριζει λεφτα,τα σουπερ μαρκετ και ολες αυτες οι επιχειρησεις οι μεγαλες με τους μεγαλους τζιρους σε περνανε απο κοσκινο πριν σε προσλαβουν καπου.κανεις δεν σε πηδαει οπως λες ,ο ανθρωπος τοσα μπορει να σου δωσει ,αν θες δουλευεις αν δεν θες ψαχνεις αλλου για δουλεια.
πως θα σε πληρωσει ο αλλος αφου δεν βγαζει για να σου δωσει;
δεν μιλαω για μαρινοπουλους ,σκλαβενιτες κτλ αυτα τα λαμογια.γιαυτο ειπα και πριν ,την κλεινει την επιχειρηση βαζει λουκετο και ψαχνει μετα ο κοσμος για δουλεια.
εδω ειμαστε και σε λιγο καιρο που θα αυξηθει η ανεργια θα δουμε ποιος δουλευει ,που και για ποσα.
ποιο ειναι οι καλοι εργοδοτες και ποιοι οι κακοι. -
το ηξερα αγορι μου οτι ηταν ματαια η προσπαθεια μου.
οποτε θα το γυρισω στις φωτο που εβαζα παλιωτερα
-
Ο χρήστης j.marr έγραψε:
πάντως οποίος πουτάνας γιος έχει εργάτες με 520 το λιγότερο που του αξίζει είναι σφαίρα στο κεφάλι
Eγω πάντως είχα 3 των 1000 και τωρα έχω 2 των 1000....!! Μ΄ ωραίος...;;; Δεν ξέρω αν είμαι, αλλα σου εδωσα απάντηση στην παρακάτω απορία σου....
ιερότερο το δικαίωμα στην εργασία η το δικαίωμα στην αξιοπρεπή διαβίωση
Ιερότερο το δικαίωμα στην αξιοπρεπή διαβίωση...( για κάποιους ) Καλύτερα να αμοιβεται καλά το 70% των Ελληνων εργαζομένων και το 30% καθόλου....!!! Νομίζω είναι πιο δίκαιο....Αν διαφωνείς, που δεν γίνεται γιατι ο συλλογισμός σου εκει οδηγεί, πες μας μια αλλη λύση.....
και ναι, να κλεισει ο 1ος που ειναι παρανομος, ωστε ο 2ος που ειναι νομιμος να δει τη πελατεια του να αυξανεται και να συνεχιζει να αναπτυσεται.
ΕΔΩ ακριβώς είναι το πρόβλημα του καπιταλισμού ΣΗΜΕΡΑ....!!!! ΕΔΩ θα επρεπε να εστιάζουν οι απανταχού Αριστεροι , σήμερα αν ηταν σοβαροί και θελανε να εχουν νοημα ολα αυτά που λένε...!! Διότι αυτό ακριβώς συμβαίνει!! Καποιοι φτάσανε να αναπτυσσονται σε τέτοιο βαθμό, που οι μισοί εργαζόμeνόι τους είναι των 700 ευρώ full time και οι μισοί είναι ωρομίσθιοι...!! Και τωρα με την κρίση θα καθαρίσουν και καποιους να ξαλαφρώσουν οι μεγαλοεπιχειρήσεις τους...Αλλα οι περισσότεροι απο μας, δεν καταλαβαίνουν καν, οτι ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ, καλύτερα 200 καταστήματα ηλεκτρικών είδων, με σκατόπουστες κονομημένους και ακριβούς ιδιοκτήτες ΠΑΡΑ 2 MEDIA MARKT με 200 υπαλληλους (κι αν) των 700 ευρώ (επισης κι αν)...!!
-
Ο χρήστης j.marr έγραψε:
μονο μην σε πετυχω πουθενα να ξαναγραψεις για μισθους 500ευρω και π....... γιους γιατι θα σου πω οτι και πολλα ειναι ,400 ευρω σου φτανουν;
και ενα πιάτο φαΐ καλά είναι
ή ενα μπουκαλι με βενζινη και στουπι
-
Ο χρήστης spiros έγραψε:
το ηξερα αγορι μου οτι ηταν ματαια η προσπαθεια μου.οποτε θα το γυρισω στις φωτο που εβαζα παλιωτερα
γυρνα οπου θες ,δεν θα κατσω να συμφωνησω με το ζορι επειδη ετσι γουσταρεις εσυ.
-
888888
ενδιαφέροντα αυτά που γράφεις. Κάπου είχα διαβάσει ότι όταν άλλαξε στο νόμισμα που λες με 1 προς 1, αυτό άρχισε να υποτιμάται και το χρέος πολλαπλασιαζόταν χρόνο με το χρόνο.
Και πάλι η Ε.Ε είναι κάτι που πιστεύω ότι μπορεί να σταθεί σωσίβιο αλλά δεν το είχε η Αργεντινή.Aκομα περιμενω ΕΝΑ παραδειγμα της αλλαγης των πραγματων εκ μερους του ΔΝΤ και σε ποια χωρα εφαρμοστηκαν τα αλλαγμενα αυτα πραγματα με επιτυχια.
Στο ντοκυμαντέρ του Τσίμα είχα δει κάποιον που σχολίαζε ότι οι υπεύθυνοι του ΔΝΤ στις περιπτώσεις με Ρουμανία και Ουγγαρία ήταν διαλακτικοί και συζητήσιμοι σε σχέση με παλιότερες περιπτώσεις. Κάθε οργανισμός, πρακτική, μεθοδολογία διαχρονικά μπορεί να εξελιχθεί, βελτιωθεί.
@υπόλοιπους
- Πιστεύω ότι σταδιακά θα μειωθούν και τα νοίκια και το κόστος διαβίωσης. Βάσει του νόμου προσφοράς-ζήτησης η αγορά αργά ή γρήγορα θα προσαρμοστεί
2)Είναι BEAMS και όχι BEANS!!!!!!!!!!!!!!!!!
- Πιστεύω ότι σταδιακά θα μειωθούν και τα νοίκια και το κόστος διαβίωσης. Βάσει του νόμου προσφοράς-ζήτησης η αγορά αργά ή γρήγορα θα προσαρμοστεί
-
delete
-
Ο χρήστης Spartan έγραψε:
Ιερότερο το δικαίωμα στην αξιοπρεπή διαβίωση...( για κάποιους ) Καλύτερα να αμοιβεται καλά το 70% των Ελληνων εργαζομένων και το 30% καθόλου....!!! Νομίζω είναι πιο δίκαιο....Αν διαφωνείς, που δεν γίνεται γιατι ο συλλογισμός σου εκει οδηγεί, πες μας μια αλλη λύση.....
το να κάνεις τα (πχ) 2000 που παίρνεις για τον εαυτό σου 1800 και να κάνεις τους μισθούς των υπαλλήλων σου 1100 πχ
βέβαια το πρόβλημα είναι ότι κανένας δεν είναι διατεθειμένος να δώσει έτσι ώστε και οι άλλοι να περνάνε καλύτερα γιατί τα 100 ή 200 ευρώ σε κάποιον που παίρνει 700 θα κάνουν περισσότερο καλό απ οτι το κακό που θα κάνουν αν αφαιρεθούν απο κάποιον που παίρνει 2500
-
Ο χρήστης EDDIE_147 έγραψε:
Στο ντοκυμαντέρ του Τσίμα είχα δει κάποιον που σχολίαζε ότι οι υπεύθυνοι του ΔΝΤ στις περιπτώσεις με Ρουμανία και Ουγγαρία ήταν διαλακτικοί και συζητήσιμοι σε σχέση με παλιότερες περιπτώσεις.
http://tvxs.gr/news/κόσ% ... E%BF%CE%B9
-
Τα 500 ευρώ δεν είναι μόνο νεοεισερχόμενοι αλλά επίσης αμοιβές ημιαπασχόλησης ή 2ης συμπληρωματικής ασχολίας, ή γεωργικό εισόδημα ή σύνταξη.
Στις τελευταίες κατηγορίες υπάγονται πάρα πολλοί. Ειδικά αγρότες, επειδή δεν έχουν ενοίκιο και έχουν και άλλα (μπαξές, προιόντα ίδιας παραγωγής,ζώα) τη βγάζουν περίφημα. Έχω πολλά παραδείγματα γιατί είμαι από χωριό. -
Ο χρήστης j.marr έγραψε:
και που ξερεις εσυ αν παιρνει 2 η 3 χιλιαρικα.
σου εχει περασει η ιδεα απτο μυαλο οτι πολλοι βγαζουν λιγοτερα και απτους υπαλληλους τους; -
Ο χρήστης j.marr έγραψε:
το να κάνεις τα (πχ) 2000 που παίρνεις για τον εαυτό σου 1800 και να κάνεις τους μισθούς των υπαλλήλων σου 1100 πχ
Ax, τί καλά.....!!
Ασ΄το j.marr....Kαλύτερα να συνεχισεις με τα γνωστά ποστ των 3 λέξεων και ενος-δύο emoticons, παρα σε πιο βαθιές αναλύσεις, γιατί....
Απο Δευτερα θα είμαι ξανα στο PC....Τωρα πρεπει να φυγω..... -
αυτο που δεν καταλαβαινεις εσυ ειναι οτι κα ιεκει που θα πανε μισθους της πεινας θα παιρνουν.
κανεις δεν χαριζει λεφτα,τα σουπερ μαρκετ και ολες αυτες οι επιχειρησεις οι μεγαλες με τους μεγαλους τζιρους σε περνανε απο κοσκινο πριν σε προσλαβουν καπου.κανεις δεν σε πηδαει οπως λες ,ο ανθρωπος τοσα μπορει να σου δωσει ,αν θες δουλευεις αν δεν θες ψαχνεις αλλου για δουλεια.πως θα σε πληρωσει ο αλλος αφου δεν βγαζει για να σου δωσει;δεν μιλαω για μαρινοπουλους ,σκλαβενιτες κτλ αυτα τα λαμογια.
γιαυτο ειπα και πριν ,την κλεινει την επιχειρηση βαζει λουκετο και ψαχνει μετα ο κοσμος για δουλεια.
εδω ειμαστε και σε λιγο καιρο που θα αυξηθει η ανεργια θα δουμε ποιος δουλευει ,που και για ποσα.ποιο ειναι οι καλοι εργοδοτες και ποιοι οι κακοι.
Δεν απαντας ομως στο ερωτημα ,αν η βλακεια ειναι κληρονομικη ή καλλιεργειται κατα την διαρκεια παρατεταμενης αγαμιας
-
θα σου απαντησω οταν τελειωσω
ΔΝΤ, eurogroup, κούρεμα, μνημόμιο ΙΙ, σωθήκαμε!!!