-
Ο χρήστης PG220 έγραψε:
Εγώ δεν είπα οτι το να περνάς με 500ευρώ είναι ευχάριστο.Σϊγουρα όμως είναι εφικτό όταν άλλοι περνούν με 50ευρώ.Σίγουρα θα αλλάξει ο τρόπος ζωής αλλά θα επιβιώσουμε.
Στην κατοχή δηλαδή πως αντέξανε οι παπούδες μας;Πως πληρώνανε το νοίκι και το ρεύμα τότε;Τότε δεν είχαν ούτε να φάνε και επιβιώσανε.Ρε συ PG220 !!
Τι λες τώρα: Ποιά κατοχή; Η έννοια στν κατοχή ήταν το νοίκι;; και ποιό ρεύμα; μόνο αυτό που τους έφερνε πνευμονία είχαν!
Προφανώς και θα επιβιώσουμε-βιολογικά, όχι κοινωνικά- με λιγότερα. Αλλά αυτό έχει σημασία; η κατοχή είναι ο πήχης; Και οι άνθρωποι των σπηλαίων την έβγαζαν μια χαρά...
Οι λαοί που αναφέρεις, Κίνα κτλ, ζούνε με 50€ αλλά πώς ζούνε...Έχεις σκεφτεί τις συνθήκες διαβίωσης; θέλω να ξεκινήσω να σου λέω παραδείγματα, αλλά βομβαρδίζομαι από εικόνες και δεν ξέρω τι να πρωτο-γράψω!!!!Αν είναι να γίνουμε Ινδία και να κάνουμε τα αρούρια κατοικίδια επείδή δε λένε να φύγουν απ το σαλόνι, ε τότε δε γμται, οι βαλίτσες μια ώρα αρχίτερα
-
Ο χρήστης italakias έγραψε:
BEAMS που κολλαει τωρα αυτο;Ξέρω γω ρε συ ιταλάκια που κολλάει αυτό; Βάλτο στον τοίχο
Σοβαρά τώρα.
Στην Αργεντινή δεν είχανε σπίτια; Αυτοκίνητα δεν είχανε; Τι κάθεσαι και μας λές τώρα;
Συζήτα σοβαρά και όχι χρησιμοποιώντας επιχειρήματα νεοπασοκικής προπαγάνδας και θα έχεις απαντήσεις ανάλογες. -
πριν γράψετε ρε παιδιά, σκεφτείτε λίγο τί λέτε, ήμαρτον δλδ που θα έχουμε ως πήχυ την κατοχή
μην αρχίσουμε αυτή τη συζήτηση για το πόσο γαμάτα περνάγαν οι πατεράδες μας, πλζ θα πέσει το φόρουμ
-
κανονισε να σε μπλοκαρω BEAMS
-
απλως ο PG220 θελει να πει οτι δεν ειναι τοσο τραγικα τα πραγματα.οτι ειμαστε σαν λαος σπαταλος δεν υπαρχει αμφιβολια.
Αυτό το τόπικο αποδεικνύει περίτρανα την κωλονοοτροπία που διακατέχει πάσης φύσεως κομματοποιημένους/οπαδοποιημένους έλληνες ψηφοφόρους. Το κόμμα που ψηφίσαμε τα χει κάνει σκατά, η μια γκάφα διαδέχεται την άλλη, την πληρώνει ο έρμος ο λαός και εμείς θυμόμαστε τον γείτονα που πήγε με μισθό 900 και πήρε Σααμπ και λέμε οτι σα λαός είμαστε σπάταλος! ό,τι να ναι...
italakia
υπάρχει ένα ποσοστό που είναι σπάταλοι, που κάνουν συλλογή από πιστωτικές ενώ δεν έχουν στον ήλιο μοίρα, που δεν έχουν σώβρακο να αλλάξουν και το σαββατόβραδο ανοίγουν μπουκάλι...δεκτόν. Ποιό είναι αυτό το ποσοστό;; 5-15-20% ;; πόσο; Αυτοί (οι σπάταλοι) χαμένοι θα ήταν και δίχως την κρίση. Θα τους τα παιρνε ένα πρωί η Γαμα Μπανκ. Και το σώβρακο μαζί.Γι αυτούς θα μιλήσουμε; Η πλειοψηφία αυτή είναι; οι παππούδες στις λαϊκές που μαζεύουν από το δρόμο φρούτα και λαχανικά τι είναι; οι νέοι που είναι άνεργοι ή σερβίρουν καφέ ανασφάλιστοι με 400 € τι είναι;;
Με βλέπουμε μόνο την Ελλάδα που μας συμφέρει ανά περίπτωση... -
thymios
δεν προκειται να αλλαξω γνωμη.
ειμαστε σπαταλος λαος
ειδικα την περιοδο 2000-2004 ο ελληνας τρελαθηκε στην καταναλωση κυριως αχρηστων πραγματων .υπαρχουν και φτωχοι δεν διαφωνω .
-
Μπράβο ρε Θύμιο πες τα.
Ή να τα λένε αυτά άτομα που έχουν βρει έτοιμα χρήματα από τους δικούς τους και μιλούν εκ του ασφαλούς. Δεν το λέω με κακία. Όποιος είναι σε αυτή την κατηγορία καλά κάνει και τα έχει. Αλλά σιωπή! Δεν γίνεται την ίδια στιγμή να βγαίνει και να λέει να μειωθούν οι μισθοί και να πεινάσει κόσμος! Ντροπή! Δεν το καταλαβαίνετε πως αυτός ο κόσμος όταν πεινάσει θα μπουκάρει στα σπίτια αυτών που έχουν και τρώνε ακόμα; Δεν το καταλαβαίνετε πως όταν έρθει αυτή η στιγμή κανείς δεν θα μείνει ανεπηρέαστος;
-
Ο χρήστης PG220 έγραψε:
Και στην τελική και τι έγινε αν απο 1000ευρώ μείνουμε με 500;Στην κίνα περνούν το μήνα με 50-100 ευρώ.Εκεί πως τα καταφέρνουν;
Παραδινομαι!!!!
Ελεος ρε παιδια, τοσο πολυ επιτελους??
Καταντησαμε να βλεπουμε την εξαθλιωση ως παραδειγμα προς μιμηση και ως φαρμακο??
Και στο Πακισταν τις μπαλες adidas τις φτιαχνουν οχταχρονα παιδια, στο Μαλι και στο Κογκο ζουν με κατω απο ενα $ την ημερα και στο Βιετναμ 12 χρονοι κατασκευαζουν τα Nike Air...
Αυτη ειναι η προοδος??Εκει θελουμε να φτασουμε??Τα 500 ευρώ είναι εξαθλίωση;
Εχεις χασει εντελως το μετρο ...
Δεν ξερω αν εργαζεσαι καπου ή την οικονομικη κατασταση της οικογενειας σου.
Ευχομαι μονο να εισαι ο πρωτος που θα αναγκαστει να ζησει με 500 ευρω και χωρις τα εξοδα πληρωμεναΕδώ σου λέω οτι άνθρωποι ζουν με 50...
Και ίσως είναι και πιο χαρούμενοι απο εμάς.Προς τους γιατρους του φορουμ:
Παρακαλω πειτε αν η λοβοτομη ειναι νομιμη ακομα...Η πρόοδος ποιά είναι;Να έχουμε όλοι cayenne και να γίνουμε monaco;
Αν δε ξερεις ποια ειναι η προοδος τι να πω...
Απλα σε λυπαμαι.
Προσεξε μονο μη το ανακαλυψεις με οδυνηρο για εσενα τροπο... -
thymiosδεν προκειται να αλλαξω γνωμη.
ειμαστε σπαταλος λαος
ειδικα την περιοδο 2000-2004 ο ελληνας τρελαθηκε στην καταναλωση κυριως αχρηστων πραγματων .υπαρχουν και φτωχοι δεν διαφωνω .
Ρε συ ιταλάκια, στην Πάτρα δε ζεις;
Έχω μείνει 7 χρόνια εκεί και ξέρω και για την ανεργία της και για το οικονομικό αδιέξοδό της...Ξέρω και για τις Μισκο, ΠΠ, πιρέλλι που κλείσαν και καταστράφηκε ο κόσμος και για το λιμανι που πάει κατά διαόλου από τότε που λειτουργεί αυτό της Ηγουμενίτσας, για το λόγο για τον οποίο έχει η Πάτρα τόσες σχολές...ξέρει η Πάτρα από φτώχεια...δεν μπορεί να μου μιλάς σαν μαρία αντουανέτα, λες και δεν έχεις δει ποτέ σου φτωχό...και προσδιόρισέ μου σε παρακαλώ ποιός είναι φτωχός. Αυτός που πεθαίνει στο πεζοδρόμιο, αυτός που δεν έχει να φαει, ποιός; γιατί αν αυτος είναι ο ορισμός εν έτει 2010, την κάτσαμε. Κι αυτός που δουλεύει μέρα νύχτα και δε του φτάνουν για λογαρισμούς τι είναι; Αυτός που πήρε ένα δάνειο να φτιαξει ένα σπίτι και με τα τωρινά επιτόκια δόση=μισθός του, τι είναι; Αλλά ξέρω, αυτός ας πρόσεχε, είναι σπάταλος...τόλμησε να φτιάξει σπίτι. Μα τι λέμε τώρα;; Προχθές συζητούσα με άνθρωπο που έχει 3 παιδιά. Για το ένα παιδί μόνο, αυτό που δίνει εξετάσεις, δίνει το μήνα 1000 ευρώ σε φροντιστήρια, γιατί το γαμοκράτος που έφτιαξες εσύ (με την ψήφο σου) και το υπόλοιπο 35% των μπλε είναι ο ορισμός του μπορδέλου και τα σχολεία είναι για κλάματα. Και μου λες εσύ οτι είμαστε σπάταλοι, έρχεται κι ο PG220 να μου πει οτι με 500 τη βγάζουμε...Ποιά βγάζουμε ρε παιδιά; Θα τρελαθούμε τελείως πρωινιάτικα!
-
Θύμιος...σωστός.
Αντέχω να δώσω 500,00€ σε όποιον τη βγάλει ένα μήνα καθαρή , πληρώνοντας ενοίκιο , διατροφή και μετακίνηση.
Κανένας εθελοντής? -
500 για χαρτζιλίκι σε 20χρονο καλά είναι....
Οχι όμως και μισθοί-χαρτζιλίκωμα.
Λίγη σοβαρότητα , εκτός και αν ανακαλύψουμε το ταξίδι στο χρόνο και επιστρέψουμε στο '50 ή στο '60. -
Ο χρήστης Blanc Ange έγραψε:
Προχθές συζητούσα με άνθρωπο που έχει 3 παιδιά. Για το ένα παιδί μόνο, αυτό που δίνει εξετάσεις,** δίνει το μήνα 1000 ευρώ σε φροντιστήρια**, γιατί το γαμοκράτος που έφτιαξες εσύ (με την ψήφο σου) και το υπόλοιπο 35% των μπλε είναι ο ορισμός του μπορδέλου και τα σχολεία είναι για κλάματα. Και μου λες εσύ οτι είμαστε σπάταλοι, έρχεται κι ο PG220 να μου πει οτι με 500 τη βγάζουμε...Ποιά βγάζουμε ρε παιδιά; Θα τρελαθούμε τελείως πρωινιάτικα!
1.000€ ενα παιδι για φροντηστηρια???
Νομιζω εχουμε ξεφυγει λιγο ετσι???Τα θελουμε ολα μου φαινεται σαν ελληνες...
Υπαρχουν κυριος και φροντηστηρια με 300 και 400€...και αν δεν βγαινεις οπως ο πατερας μου κοβεις και μαθηματα! 1.000€ σε φροντηστηρια δε δωσαμε ποτε, διαβασα ομως και περασα στο Πανεπιστημιο!Οτι να ναι ετσι...οτι να ναι λεει ο καθενας!
Αλλος περναει λεει με 500...
Με 500 μενω και γω στο σπιτι των δικων μου με το φαγητο ετοιμο και με τα ποδια για καφε!Ναι, δεν το ανέλυσα για να μην μακρυγορήσω. 1000 ευρώ υπολογίζει τα συνολικά έξοδα για τα φροντιστήρια του παιδιού: δίδακτρα + εισητήρια λεωφορείου + έξοδα βιβλίων φροντ κτλ.
Παιδιά δεν έχω, όμως απ ό,τι ακούω δυστυχώς εκεί έχει φτάσει το ποσό πλέον... -
Δεν καταλαβες φιλε μου, δεν ειπα οτι ζω ΕΓΩ με 500...
Ειπα οτι και γω με 500 ζω υπο προηποθεσεις...ειρωνικα το λεω!
350€ το πολυ παιρνω το μηνα και ειμαι φοιτητης! Με κανα φαγητο καθε 15 μερες....τι μου λες τωρα...
Εχω να δω βραδυνη εξοδο απο το 1ο ετος!
Και μεσα μου σκεφτομαι και λεω....που να βγω σε αυτη την κοινωνια σε κανα χρονο?Φίλε κατάλαβα πολύ καλά τι έγραψες.
Και για την τελευταία σου πρόταση έχεις απόλυτο δίκιο. -
@ thimios
τα μετρα ειναι σκληρα... σιγουρα..... ομως και η σπαταλη του μεσου Ελληνα ειναι μια πραγματικοτης.... ειπες οτι καποιος πηρε δανειο για το σπιτι του... να ρωτησω αν το δανειο που πηρε ηταν στις οικονομικες του δυνατοτητες κατ' εσε που τον ξερεις ???? η μηπως εβαλε μεγαλυτερο αγγουρι απο οτι μπορρουσε να πληρωσει....? ειναι ελευθρος να κανει οτι θελει αλλα αν δεν εχει σωστο μετρο τοτε ειναι αντικειμενικα σπαταλος.... οπως ειναι και το κρατος μας..... ενα πραμα.... μετα λες για καποιον που δινει 1000 ευρω για φροντηστηρια... ειναι απαραδεκτο..... και λες για τα ανυπαρκατα σχολεια..... εδω ας απαντησουν οι εκπαιδευτικοι του φορουμ.... αυτους προσβαλει βασικα.... Δεν δεχομαι να πληρωσω τετοιο ποσο και μαλιστα 'μαυρο'.... Αν το παιδι του δεν τα 'παιρνει' τα γραμματα ας τον προοθησει σε κατι πιο αποδωτικο για το παιδι.... διοτι τετοιο παιδι αργοτερα θα πει οτι τζαμπα ξοδευτικε η οικογενεια και αυτος να παρει πτυχειο.... -
Ο χρήστης thymios έγραψε:
και προσδιόρισέ μου σε παρακαλώ ποιός είναι φτωχός. Αυτός που πεθαίνει στο πεζοδρόμιο, αυτός που δεν έχει να φαει, ποιός; γιατί αν αυτος είναι ο ορισμός εν έτει 2010, την κάτσαμε. Κι αυτός που δουλεύει μέρα νύχτα και δε του φτάνουν για λογαρισμούς τι είναι; Αυτός που πήρε ένα δάνειο να φτιαξει ένα σπίτι και με τα τωρινά επιτόκια δόση=μισθός του, τι είναι; Αλλά ξέρω, αυτός ας πρόσεχε, είναι σπάταλος...τόλμησε να φτιάξει σπίτι. Μα τι λέμε τώρα;; Προχθές συζητούσα με άνθρωπο που έχει 3 παιδιά. Για το ένα παιδί μόνο, αυτό που δίνει εξετάσεις, δίνει το μήνα 1000 ευρώ σε φροντιστήρια, γιατί το γαμοκράτος που έφτιαξες εσύ (με την ψήφο σου) και το υπόλοιπο 35% των μπλε είναι ο ορισμός του μπορδέλου και τα σχολεία είναι για κλάματα. Και μου λες εσύ οτι είμαστε σπάταλοι, έρχεται κι ο PG220 να μου πει οτι με 500 τη βγάζουμε...Ποιά βγάζουμε ρε παιδιά; Θα τρελαθούμε τελείως πρωινιάτικα!
Οπως είχε πει και ο madox οι τουαρεγκ την βγάζουν και με λιγότερα απο 500
-
μάλλον δεν πολυπείθουν τα μέτρα του ΔΝΤ και οι μέχρι τώρα κινήσεις
http://www.enet.gr/?i=news.el.oikonomia&id=160017
Διεθνείς αναλυτές και οικονομολόγοι θεωρούν πως δεν είναι τυχαίο ότι η Ελλάδα συνεχίζει να φιγουράρει πρώτη στην παγκόσμια λίστα με τις «υποψήφιες» χώρες να χρεοκοπήσουν -και μάλιστα με ποσοστό 53,5%- λίγες μόνο ημέρες μετά την έγκριση της συμφωνίας δανειοδότησης της χώρας από τον μικτό μηχανισμό της Ε.Ε. και του ΔΝΤ και ενώ πια μένουν λιγότερες από δύο εβδομάδες για την εκταμίευση των πρώτων κεφαλαίων που συνοδεύουν τα σκληρότερα δημοσιονομικά μέτρα στα οποία κατέφυγε ποτέ ελληνική κυβέρνηση.
-
thymios
δεν ζω στην πατρα.
και ναι ειμαστε σπαταλος λαος γιατι ο ελληνας οπως και συ ειπες παει να φτιαξει ενα σπιτι δικο του ,ενταξει φτιαχτο το σπιτι αλλα μην μου κανεις ενα σπιτι 200 και 300 μετρα αφου δεν σε παιρνει οικονομικα φτιαξε ενα πιο μικρο .
και αμα δεν σε παιρνει και παλι οικονομικα αγορασε ενα μεταχειρισμενο.ειναι αλλοι που θελουν να παρουν αμαξι,ενταξει παρε το αμαξι σου αλλα δεν ειναι αναγκη να παρεις του σουπερ εργαλειο ,αφου δεν σε παιρνει ρε φιλε ,παρε ενα φθηνο η παρε ενα μεταχειρισμενο να κανεις την δουλεια σου.
αυτο λεω εγω οτι ειναι σπαταλη.
τα σχολεια μπορει να ειναι μπουρδελα ,δεν ξερω τι φταιει εχω χρονια να παω αλλα να σου πω κατι ,ειναι και οι καθηγητες τρομπες ,δεν ξερουν να διδαξουν τα παιδια.
με οποιον δασκαλο καθησεις τετοια γραμματα θα μαθεις λεει η παροιμια και τα φροντηστηρια για μενα πρεπει να καταργηθουνφτωχεια σημαινει οτι δεν μπορεις να παρεις τα απαραιτητα για να ζησεις.
το τι ειναι απαραιτητο δεν χρειαζεται να το γραψω ,ολοι καταλαβαινουμε.
το σιγουρο ειναι οτι με 500ευρω δεν μπορεις να ζησεις .οι αλβανοι πως φτιαχτηκαν εδω στην ελλαδα που ξεκινησαν απο το απολυτο 0 και εφθασαν να εχουν σπιτια,αυτοκινητα ,φαμιλιες;
εκαναν οικονομια σκληρη για λιγα χρονια και τωρα απολαμβανουν μια ζωη οχι πλουσια αλλα απλως κανονικη.
ο ελληναρας ο νεος ,δεν κοιταζει να κανει οικονομια αλλα που θα ξοδεψει ,γιαυτο σου λεω δεν ειναι μονο το κρατος που φταιει,ειμαστε και μεις οι ιδιοι ημιβλακες .και το μελλον της χωρας δεν στηριζεται ουτε στους συνταξιουχους ,ουτε στους μεσηλικες αλλα στους νεους.
ειναι γεγονος οτι η οικονομια της χωρας στηριχθηκε τοσα χρονια απο την δουλεια των αλλοδαπων και οχι των φραπογαλων ελληνων. -
Πέρασα από ΗΠΑμερικανικό Friday's. Ήταν τίγκα, περίμεναν πεινασμένοι Έλληνες -πραγματικοί, όχι φορουμικοί - όρθιοι για ν' αδειάσει τραπέζι. Είμαι σίγουρος ότι η κυρίαρχη κουβέντα μεταξύ τύρου και αχλάδου ήταν το πως τη βγάζουν χωρίς Friday's και Applebeezzzzz οι Τουάρεγκ.
Ελλάς, η χώρα της υπερβολής και των ουρλιαχτών. Τρεχάτε για γάλατα τώρα και μετά μαρς στην ρουφηχτροτράπεζα για να στείλετε τα λεφτουδάκια σας στην κακιά αλλά σίγουρη Γερμανία, ΟΧΙ ΟΜΩΣ ΣΤΗ ΧΩΡΑ ΣΑΣ ΟΠΟΥ ΚΙΝΔΥΝΕΥΟΥΝ.
Sicher ist sicher. -
thymiosδεν προκειται να αλλαξω γνωμη.
ειμαστε σπαταλος λαος
Ένας λαός δεν αποκτά τα πρότυπα ζωής απο παρθενογέννεση, αλλά απο τι του πλασάρεται ως μοντέλο ζωής. Αν τον λαό τον έκαναν να νομίζει ότι μπορεί να ζεί ως άλλος παπακαλιάτης στα χαζοσήριαλ του τελευταίου, δεν έχει να κάνεις με ευθύνη των πολιτών αλλά με ότι διαμόρφωσε αυτή την κατάσταση. Η υπερκατανάλωση που βασίστηκε στον υπερδανεισμό των τραπεζών και γενικότερα η αποχαύνωση δεν ξεκινησε απο το 2004 αλλά απο πολύ πρίν και κυρίως απο την εποχή της περίφημης 'ισχυρής Ελλάδας' κάποιου κύριου .
Δεν υπάρχει κακός μαθητής μόνο. Περισσοτερο υπάρχει κακός δάσκαλος και παιδαγωγός.
-
Ναι, δεν το ανέλυσα για να μην μακρυγορήσω. 1000 ευρώ υπολογίζει τα συνολικά έξοδα για τα φροντιστήρια του παιδιού: δίδακτρα + εισητήρια λεωφορείου + έξοδα βιβλίων φροντ κτλ.
Παιδιά δεν έχω, όμως απ ό,τι ακούω δυστυχώς εκεί έχει φτάσει το ποσό πλέον...Αμα το παιδι ζει στο Κολωνακι, στο Διονυσο, στην Κηφησια, στο Μαρουσι λογικο....
εμεις στην επαρχια δεν ειχαμε τετοια ποσα αγαπητε!
τετοιο ποσο ειναι ο μισθος του σπιτιου....θα τρελαθω, θα πηδηχτω απο το παραθυρο ω ρε σεις πρωινιατικα!
Κρατηθηκα 155 σελιδες...μη τα πω ολα τωρα!Ποιό Κολωνάκι και ποιό Διόνυσο; Για το Κιάτο Κορινθίας μιλάμε. Κι ούτε για ιδιαίτερα μιλάμε. Αν το ποσό είναι φουσκωμένο από μέρους του, να το δεχθώ. Άλλωστε προσωπικά δεν έχω περαιτέρω εικόνα. κι αν η πραγματικότητα είναι 900, 800, 600, ε, όσο και να το ρίξεις, πάλι πολλά είναι στα δικά μου μάτια
ΔΝΤ, eurogroup, κούρεμα, μνημόμιο ΙΙ, σωθήκαμε!!!