-
Ο χρήστης EDDIE_147 έγραψε:
Απλά για την ενημέρωση του φιλοθεάμονος κοινού, να αναφέρω ότι η οποιαδήποτε πολυεθνική θέλει δυο στοιχεία σε οποιαδήποτε χώρα δραστηριοποιείται. Γεμάτες τσέπες σε όσο το δυνατόν περισσότερο κόσμο και κοινωνική ασφάλεια (εννοώ να μην έχει εγκληματικότητα). Αν δεν υπάρχουν αυτά τα δυο τότε πώς σκατά θα πουλήσουν;
απλά για την ενημέρωσή σου λές παπαριές περιοπής.
λατινική αμερική και μπανανα ριπαμπλικ σου λέει τπτ?
για τα υπόλοιπα, ας μιλήσει κανένας άλλος εκπρόσωπος των σοβιέτ
-
Ο χρήστης nass έγραψε:
Καλό είναι να ξεχωρίζεις το έλλειμα από το χρέος. Το κύριο πρόβλημα δεν είναι το έλλειμα, το οποίο είναι 'στιγμιαίο' (φέτος έχουμε, του χρόνου όχι) αλλά το χρέος, που είναι συσσωρευτικό.
Σύμφωνα με αυτό έχουμε 833000 υπαλλήλους στο δημόσιο με ετήσιο κόστος 13,7 δις + 6,5 δις για συντάξεις = 20 δις περίπου.
Αν από αυτούς χρειαζόμαστε τους μισούς και οι άλλοι μισοί είναι υπεράριθμοι (εκτός και αν κάποιος έχει αντίρρηση σε αυτό), αυτό σημαίνει πως κάθε χρόνο προστίθενται στο έλλειμα και στο χρέος 10 δις. Σε 20 χρόνια, να τα 200 από τα 330 δις που χρωστάμε σήμερα.Οταν έχουμε 400000 υπεράριθμους δημόσιους υπαλλήλους, που δίνουν το (ας πούμε ότι κάνω λάθος και δεν είναι 2/3 αλλά το) μισό του χρέους, αυτό σημαίνει πως ένας στους 10 ενεργούς οικονομικά έλληνες, δηλ. πρακτικά ένας σε κάθε δεύτερη οικογένεια, είναι μέρος του προβλήματος και ύστερα λέμε 'δε φταίω εγώ'.
(Χοντρικοί υπολογισμοί για να εξηγήσω τι εννοώ).
Υπάρχουν οι θέσεις εργασίας στον ιδιωτικό τομέα για να προσληφθούν αυτοί που λες ότι περισσεύουν;
Υπήρχαν! Πως άραγε γεμίσαμε μετανάστες αν δεν υπήρχαν (αυτό απαντά στο σχόλιό σου για τις ντομάτες) ? Απλά στην Ελλάδα το όνειρο ζωής για πολλούς είναι να διοριστούν στο δημόσιο, όπερ και προσπάθησαν και πολλοί πέτυχαν, ξεπουλώντας ένα βασικό κυριαρχικό τους δικαίωμα, την ψήφο τους. Το να δουλέψει κανείς στον ιδιωτικό τομέα (και γιατί να το κάνει ? για λιγότερα λεφτά και χειρότερες συνθήκες ?) είναι για τους μαλάκες και το να ξεκινήσει μια δικιά του επιχείρηση χωρίς επιδοτήσεις και μίζες είναι τρέλλα.
Δεν είναι έτσι, υπήρχαν περισσότερες δουλειές λόγω του ότι το παλαιό μη παγκοσμιοποιημένο καθεστώς προστάτευε την κατανάλωση του εγχώριου προιόντος με δασμούς στα εισαγόμενα.
Βέβαια μετά την ένωση (και την βροχή των πακέτων που μπήκαν άνομα σε τσέπες) το κίνητρο παραγωγής πήγε για βρούβες μιας και το τοπίο δεν είναι ευνοικό για να προτιμηθεί η παραγωγή στην Ελλάδα. (Τώρα που θα γίνουμε Ινδοί αυτό μπορεί να αλλάξει, απλά θα πληρωνόμαστε και σαν Ινδοί)
Μετανάστες πάντα θα μπαίνουν και θα προτιμούνται όσο υποπολλαπλασιάζουν τις απαιτήσεις τους απο αυτήν του Ελληνα για μισθό και ασφάλιση. Μετανάστες στην Ελλάδα μπαίνουν επίσης και για άλλους λόγους που τους έχουμε ξανασυζητήσει.
Το όνειρο του δημόσιου είναι το όνειρο για εξασφάλιση, ο συμβιβασμός του καθενός για να επιβιώσει σε ένα τοπίο καννιβάλων.Διότι αν συμφωνείς με την εκτίμησή μου ότι γύρω στα 200 δις από το χρέος μας οφείλεται σε υπεράριθμους και άρα μη παραγωγικούς δημόσιους υπαλλήλους (μόνιμους, συμβασιούχους δε θα σταθώ σε αυτό) -και δεν σε είδα να διαφωνείς- τότε αν δεν ήταν αυτοί ίσως είχαμε χρέος 100 δις. Αν δεν είναι αυτό, καθώς και η νοοτροπία του πάσει θυσία διορισμού στο δημόσιο μέρος του προβλήματος, δεν ξέρω τι είναι...
Και τι θα έκαναν ? Γενικά δεν πιστεύω πως σε μία καπιταλιστική οικονομία, όπως αυτή που -μας αρέσει δεν μας αρέσει- έχουμε στην Ελλάδα, το κράτος έχει υποχρέωση να βρει δουλειά σε όλους. Αυτό ίσχυε όντως επί υπαρκτού στις αντίστοιχες χώρες. Στον καπιταλισμό το κράτος οφείλει να δημιουργήσει τις προϋποθέσεις ώστε ο ιδιώτης να δημιουργήσει πλούτο. Εδώ τα έχουμε (συλλογικά) ξεσκίσει όλα: το κράτος είναι η τεράστια αγελάδα για άρμεγμα με κάθε νόμιμο (δουλειές) και παράνομο (φοροδιαφυγή, μίζες) και ανήθικο (διορισμοί από το παράθυρο) τρόπο, ο ιδιωτικός τομέας αν δεν αρμέγει τα βρίσκει δύσκολα διότι όλοι έχουμε μάθει στο κρατικό βυζί (και οι ίδιοι οι κρατικοί φορείς μας σπρώχνουν εκεί γιατί βυζαίνουν και αυτοί το λαδάκι τους) και εν γένει είναι όλα παραμορφωμένα.
Οπότε, αντί να διαδηλώνουν που το κράτος δεν τους διορίζει όλους (οι Ελληνες θα ήταν ευχαριστημένοι όχι με 1 εκατομμύριο αλλά με 5 εκατομμύρια δημόσιους υπαλλήλους) θα έπρεπε να διαμαρτύρονται που δεν υπάρχει αναπτυξιακή λογική σε όλα αυτά και σε 5 χρόνια πάλι στα ίδια θα είμαστε.
Υπεράριθμους και μη παραγωγικούς τους λες -και μπορεί να έχεις και δίκιο- ισως γιατί δεν λαμβάνεις υυπ όψιν σου πόσο θα κόστιζε στο κράτος η ανεργία τους και πόσο θα κόστιζε η ανάθεση σε ιδιώτες της υπηρεσίας που προσφέρουν. Δεν μου είπες όμως γιατί περισσεύουν και δεν χρησιμοποιούνται για να παράγουν ότι προιόν θες.
Οσο αφορά την παραοικονομία, δεν μας λες πόσο απ αυτά ως παραοικονομία γυρνάνε στην πραγματική οικονομία και πόσα της πραγματικής οικονομίας πάνε σε τσέπες νόμιμων απατεώνων.
Δλδ θα πρέπει να νοιώσω τύψεις για το μπουρμπουαρ στον πιτσαδόρο; -
Ο χρήστης mjacob έγραψε:
Διότι αν συμφωνείς με την εκτίμησή μου ότι γύρω στα 200 δις από το χρέος μας οφείλεται σε υπεράριθμους και άρα μη παραγωγικούς δημόσιους υπαλλήλους (μόνιμους, συμβασιούχους δε θα σταθώ σε αυτό) -και δεν σε είδα να διαφωνείς- τότε αν δεν ήταν αυτοί ίσως είχαμε χρέος 100 δις. Αν δεν είναι αυτό, καθώς και η νοοτροπία του πάσει θυσία διορισμού στο δημόσιο μέρος του προβλήματος, δεν ξέρω τι είναι...
200δις θα ήταν η επιβάρυνσή τους αν όλα τα λεφτά που είχαν πάρει στα 10 χρόνια που λες ήταν
α) αφορολόγητα
β) δεν τα ξόδευανδλδ, θα ήταν τόση η επιβάρυνση αν η κατά κεφαλή περιουσία του καθενός από αυτούς ήταν σήμερα κάπου 240.000€ [200δις διά 833.000]
Εντάξει, δεν νομίζω ότι και οι 833.000 άνθρωποι στους οποίους αναφέρεσαι έχουν από 240.000€ ο καθένας στην τράπεζα.
Οπότε, ένα τεράστιο [?] μέρος των 200δις που έδωσε τα τελευταία χρόνια στους 833.000 ανθρώπους, έχει επιστρέψει στο κράτος [φορολόγηση, έμμεση φορολόγηση, φορολόγηση αυτών που πληρώνονταν από αυτά κ.ο.κ.]
Δεν νομίζω δλδ ότι είναι τόσο απλή η αναγωγή του χρέους που κάνεις.
Καταρχήν δε μιλάω για τους 800000 αλλά για όσους εξ΄αυτών είναι υπεράριθμοι, δηλ. πληρώνονται για να μην παράγουν πλούτο. Και αυθαίρετα θεωρώ πως αυτοί είναι οι μισοί, δηλ. 400000.
Επίσης: και στον ιδιωτικό τομέα να δούλευαν πάλι θα τα ξόδευαν και πάλι θα φορολογούνταν, απλά δεν θα προστίθονταν στο δημόσιο χρέος αλλά μόνο στο ΑΕΠ (= win win). Απλά ελάχιστοι το θέλουν αυτό.
Το πρόβλημα του δημόσιου τομέα είναι ότι δεν παράγει όσο πλούτο καταναλώνει.
-
Ο χρήστης kon5 έγραψε:
Παπανδρέου: Απογραφή των δημοσίων υπαλλήλων
Όπως τόνισε ο κ. Παπανδρέου όσοι δημόσιοι υπάλληλοι δεν υπάρχουν στην βάση δεδομένων δεν θα πληρωθούν.Ακόμα μία βάση δεδομένων. Γιατί δεν παίρνουν τα στοιχεία από τις υπάρχοντες; Το ΥΠΕΠΘ έχει και μάλιστα δύο. Πρέπει να πληρώσει και τρίτη ο Έλληνας φορολογούμενος;
-
Ο χρήστης tasosdev έγραψε:
Υπεράριθμους και μη παραγωγικούς τους λες -και μπορεί να έχεις και δίκιο- ισως γιατί δεν λαμβάνεις υυπ όψιν σου πόσο θα κόστιζε στο κράτος η ανεργία τους και πόσο θα κόστιζε η ανάθεση σε ιδιώτες της υπηρεσίας που προσφέρουν.Πως στην ευχή τα καταφέρνουν άλλες χώρες ? Γιατί η δική μας πρέπει να έχει ένα Δημόσιο-καταφύγιο κάθε πικραμένου ? Γιατί πρέπει η Σούλα που δεν ξέρει να κάνει ένα πολλαπλασιασμό (και ας τελείωσε χαριστικά το Λύκειο) να διοριστεί κάπου ? (γεμάτος ο τόπος από Σούλες) Ας πάει να γίνει κομμώτρια, που έχουμε γεμίσει αλβανίδες κομμώτριες.
Δεν μου είπες όμως γιατί περισσεύουν και δεν χρησιμοποιούνται για να παράγουν ότι προιόν θες.
Γιατί για να παράγεις δε χρειάζεται μόνο workforce αλλά και χρήμα. Και το χρήμα τέλος.
Και γιατί το ελληνικό κράτος σε βάθος χρόνου έχει δείξει ότι είναι πολύ κακός επιχειρηματίας. Δες πως δουλεύει πχ. η EdF και πως η ΔΕΗ (ωχ, βλέπω οχτάρια να καλπάζουν ) και πες μου αν έχει νόημα αυτό που λες. -
Ο χρήστης meco έγραψε:
Παπανδρέου: Απογραφή των δημοσίων υπαλλήλων
Όπως τόνισε ο κ. Παπανδρέου όσοι δημόσιοι υπάλληλοι δεν υπάρχουν στην βάση δεδομένων δεν θα πληρωθούν.Ακόμα μία βάση δεδομένων. Γιατί δεν παίρνουν τα στοιχεία από τις υπάρχοντες; Το ΥΠΕΠΘ έχει και μάλιστα δύο. Πρέπει να πληρώσει και τρίτη ο Έλληνας φορολογούμενος;
γιατι πρεπει η κυβερνηση να κερδισει χρονο και να δειξει οτι κανει κατι.
βεβαια μεχρι τοτε μπορει και να μην ειναι κυβερνηση, αλλα αυτο ειναι αλλη ιστορια. -
Καλά πάμε
Αυστρία: 'Η Ευρώπη χάνει την υπομονή της με την Ελλάδα'
-
Ρε drifter... Άρχισες πάλι τις koutsanιες. Λεω και παπαριές...
Μπράβο...Για πες μου αγάπη μου. Μια πολυεθνική όπως η P&G, η Unilever, η Johnson, οι πετρελαιάδες, οι αυτοκινητοβιομηχανίες, οι εταιρείες για ηλεκτρικές συσκευές και και και και και πώς σκατά θα πουλήσουν αν δεν υπάρχει σάλιο και αν υπάρχουν και αναταραχές στους δρόμους;
Όταν συνειδητοποιήσεις που βρίσκεται ο πωπός σου, θα καταλάβεις ότι η περίπτωση της Λατινικής Αμερικής που αναφέρεις ήταν εταιρείες ενέργειας που πιάσαν κορόιδο τους Ινδιάνους (Βολιβία πχ) και τους βούτηξαν εθνικούς πόρους πχ το νερό.
Αν θεωρείς Ινδιάνους τους Έλληνες και τους πολιτικούς τους τότε μπράβο σου γιατί σκέφτεσαι μπροστά. Αλλά να θεωρείς ότι οι πολυεθνικές ΕΠΙΔΙΩΚΟΥΝ την κοινωνική αναταραχή και τη φτώχια είναι μαλακία για όσκαρ. Δεν πρόκειται να ενδιαφερθούν για κοινωνικά δικαιώματα (εξαίρεση η Google αλλά για δικό της λόγο), ελευθερίες κλπ κλπ αλλά αυτά τα δυο δηλαδή γεμάτα πορτοφόλια και ησυχία-τάξη-ασφάλεια τα θέλουν όπως και δήποτε.
Και αν κάποια εταιρεία (πχ τράπεζες) εκμεταλλεύεται τους καταναλωτές με οποιοδήποτε τρόπο, είναι δουλειά του κράτους να την ελέγξει. Άρα και πάλι καταλήγουμε στην ευθύνη των πολιτικών.
Χάρηκα όμως για το βλακώδες ποστ σου γιατί ήταν μια άριστη ευκαιρία να δούμε πόσο λάθος ήταν ο ρόλος του ΚΚΕ τόσα χρόνια. Αντί να πει όχι στις πολυεθνικές, θα πρεπε να πει όχι στην εκμετάλευση των εργαζομένων και καταναλωτών από αυτές αν και όπου υπήρχε. Χωρίς πολυεθνικές αγόρι μου πώς θα υπάρξει ανάπτυξη και χρήμα στην αγορά;
Αλλά τι κάθομαι και γράφω. Άμα ο άλλος έχει φάει λοβοτομή εκ γεννετής, πώς να συννενοηθείς;nass τους έχεις στριμώξει άγρια, οπότε έχε το νου σου θα έρθει ο βαρύμαγκας να σου πατήσει κανά μπινελίκι γιατί χωρίς επιχειρήματα πώς θα γίνει διάλογος;
Αφού όμως ο Παπαντρέας δίδαξε ότι οι χώρες δεν πτωχεύουν και θέλησε να βολέψει τον κάθε πικραμένο και μη δεν υπάρχουν λεφτά ούτε για γιατρούς, ούτε για εκπαιδευτικούς.
Στους πικραμένους και μη βάζω εννοείται και τους πολιτικούς που γίναν ξεφτέρια στις 'μπίζνες α λα πασοκ' -
Ο χρήστης kon5 έγραψε:
Καλά πάμεΑυστρία: 'Η Ευρώπη χάνει την υπομονή της με την Ελλάδα'
Εξαιρετικα
Fait plus rare, le Parti socialiste a aussi voté avec le gouvernement et sa majorité : 'Je ne soutiens pas le gouvernement, je soutiens la Grèce et je soutiens l'euro. Nous ne sommes pas là dans un débat droite-gauche, nous sommes là dans un débat européen et un débat de principe', a expliqué l'ex-premier secrétaire du PS François Hollande. Le porte-parole du PS, Benoît Hamon, qui n'est pas député, a toutefois déclaré que son parti votait 'l'aide à la Grèce mais pas le plan d'austérité' imposé aux Grecs. Le président PS de la commission des finances, Jérôme Cahuzac, et d'autres élus ont aussi remis en cause le taux de 5 %, trop élevé à leurs yeux : 'On se fait un peu de bénéfice sur le dos de la misère d'un peuple', a dit Christian Eckert (PS).
En face, la vingtaine de députés PCF et Front de gauche ont voté contre le plan, 'parce qu'il vient à l'aide des créanciers qui ont mis la Grèce dans une situation épouvantable en lui consentant des prêts à des taux élevés', a exprimé Jean-Pierre Brard (Gauche démocrate et républicaine). A droite, Nicolas Dupont-Aignan (Debout la République, ex-UMP) a aussi voté 'contre ce faux plan de sauvetage qui a tout d'un plan de sabordage'. Il a estimé que l'austérité imposée à la Grèce allait 'tuer' ce pays sans sauver l'euro, plaidant pour la sortie d'Athènes de la monnaie unique.
-
Ο χρήστης kon5 έγραψε:
Καλά πάμεΑυστρία: 'Η Ευρώπη χάνει την υπομονή της με την Ελλάδα'
Λογική αντίδραση. ...στα λόγια μου έρχονται πως η απεργία δεν είναι η λύση.
Μιράζ στα Ελληνικά?
-
Τί λέει το άρθρο δεν ξέρω γαλλικά. Πες εν συντομία.
-
Ο χρήστης nass έγραψε:
Υπεράριθμους και μη παραγωγικούς τους λες -και μπορεί να έχεις και δίκιο- ισως γιατί δεν λαμβάνεις υυπ όψιν σου πόσο θα κόστιζε στο κράτος η ανεργία τους και πόσο θα κόστιζε η ανάθεση σε ιδιώτες της υπηρεσίας που προσφέρουν.
Πως στην ευχή τα καταφέρνουν άλλες χώρες ? Γιατί η δική μας πρέπει να έχει ένα Δημόσιο-καταφύγιο κάθε πικραμένου ? Γιατί πρέπει η Σούλα που δεν ξέρει να κάνει ένα πολλαπλασιασμό (και ας τελείωσε χαριστικά το Λύκειο) να διοριστεί κάπου ? (γεμάτος ο τόπος από Σούλες) Ας πάει να γίνει κομμώτρια, που έχουμε γεμίσει αλβανίδες κομμώτριες.
Δεν μου είπες όμως γιατί περισσεύουν και δεν χρησιμοποιούνται για να παράγουν ότι προιόν θες.
Γιατί για να παράγεις δε χρειάζεται μόνο workforce αλλά και χρήμα. Και το χρήμα τέλος.
Και γιατί το ελληνικό κράτος σε βάθος χρόνου έχει δείξει ότι είναι πολύ κακός επιχειρηματίας. Δες πως δουλεύει πχ. η EdF και πως η ΔΕΗ (ωχ, βλέπω οχτάρια να καλπάζουν ) και πες μου αν έχει νόημα αυτό που λες.Προσωπικά δεν θεωρώ πως τα καταφέρνουν ούτε έξω. Κι αυτοί χάλια είναι, ανεργίες φτώχιες και τέτοια. Τι καταφέρνουν δλδ;
Ο κόσμος θέλει δημόσιο για να εξασφαλίσει την σιγουριά σε ένα πιάτο φαί. Απλά και ξάστερα. Και προτιμώ να ταίζω την κάθε Σούλα στο δημόσιο κι ότι κάνει παρά να την έχω άνεργη για να έχει το κράτος λεφτά
να σκορπάει στον κάθε Μπόμπολα και σε μίζες εξοπλιστικών.Οσο για τον κακό επιχειρηματία δημόσιο δεν θέλει να γίνει καλός. Είναι αδιανόητο αυτό το δεν μπορεί. Υπάρχουν άπειρα δείγματα πως αν υπάρχει βούληση μπορεί. Στο νοσοκομείο των παίδων έχεις ποτέ βρεθεί; Μέχρι που θα συγκινηθείς όταν δεις τι μπορεί να κάνει το δημόσιο σε πληροφορώ. Γιατί εκει μπορει δλδ;
-
http://societystats.blogspot.com/2009/0 ... _1167.html
με τον ενα η με τον αλλο τροπο εχουμε 900.000 δημοσιους υπαλληλους...μονιμους, μονιμους αοριστου δικαιου και συμβασιουχους.-
στην εκπαιδευση απασχολουνται 325,300 ανθρωποι ΕΠΙΣΗΜΩΣ
20,000 εξ αυτων σε υπουργεια κλπ κλπ και οχι στα σχολειαστην Δημόσια διοίκηση και άμυνα. υποχρεωτική κοινωνική ασφάλιση απασχολουνται 375,500 ανθρωποι ΕΠΙΣΗΜΩΣ
-
Ο χρήστης nass έγραψε:
200δις θα ήταν η επιβάρυνσή τους αν όλα τα λεφτά που είχαν πάρει στα 10 χρόνια που λες ήταν
α) αφορολόγητα
β) δεν τα ξόδευανδλδ, θα ήταν τόση η επιβάρυνση αν η κατά κεφαλή περιουσία του καθενός από αυτούς ήταν σήμερα κάπου 240.000€ [200δις διά 833.000]
Εντάξει, δεν νομίζω ότι και οι 833.000 άνθρωποι στους οποίους αναφέρεσαι έχουν από 240.000€ ο καθένας στην τράπεζα.
Οπότε, ένα τεράστιο [?] μέρος των 200δις που έδωσε τα τελευταία χρόνια στους 833.000 ανθρώπους, έχει επιστρέψει στο κράτος [φορολόγηση, έμμεση φορολόγηση, φορολόγηση αυτών που πληρώνονταν από αυτά κ.ο.κ.]
Δεν νομίζω δλδ ότι είναι τόσο απλή η αναγωγή του χρέους που κάνεις.
Καταρχήν δε μιλάω για τους 800000 αλλά για όσους εξ΄αυτών είναι υπεράριθμοι, δηλ. πληρώνονται για να μην παράγουν πλούτο. Και αυθαίρετα θεωρώ πως αυτοί είναι οι μισοί, δηλ. 400000.
Επίσης: και στον ιδιωτικό τομέα να δούλευαν πάλι θα τα ξόδευαν και πάλι θα φορολογούνταν, απλά δεν θα προστίθονταν στο δημόσιο χρέος αλλά μόνο στο ΑΕΠ (= win win). Απλά ελάχιστοι το θέλουν αυτό.
Το πρόβλημα του δημόσιου τομέα είναι ότι δεν παράγει όσο πλούτο καταναλώνει.
Το ζήτημα είναι, πως ακόμα και αν ήταν όλοι παντελώς και πλήρως αντιπαραγωγικοί και υπεράριθμοι, τότε και πάλι η αντιστοιχία 200δις μισθών = 200δις χρέους δεν ισχύει.
-
Ο χρήστης kon5 έγραψε:
Τί λέει το άρθρο δεν ξέρω γαλλικά. Πες εν συντομία.Ακόμα πιο σπάνια, το Σοσιαλιστικό Κόμμα, επίσης, ψήφισε μαζί με την κυβέρνηση και την πλειοψηφία του: >«Εγώ δεν υποστηρίζουν την κυβέρνηση, υποστηρίζω Ελλάδα και υποστηρίζω το ευρώ. Δεν είμαστε εκεί σε μια αριστερά-δεξιά συζήτηση, υπάρχει στον ευρωπαϊκό διάλογο και την πολιτική συζήτηση », είπε η πρώην πρώτη γραμματέας του PS, Φρανσουά Ολάντ. Η εκπρόσωπος του PS, Benoît Hamon, ο οποίος δεν είναι μέλος, ωστόσο, δήλωσε ότι το κόμμα του ψήφισαν «ενισχύσεις για την Ελλάδα, αλλά όχι το σχέδιο λιτότητας» που επιβλήθηκε στην Έλληνες. PS Ο Πρόεδρος της Επιτροπής Οικονομικών, Jerome Cahuzac, καθώς και άλλων εκλεγμένων αξιωματούχων έχουν θέσει υπό αμφισβήτηση το επίπεδο του 5% ήταν πολύ υψηλό για αυτούς: 'Κάναμε ένα μικρό κέρδος στις πλάτες του τη δυστυχία των ένας λαός ', δήλωσε ο Christian Eckert (PS).
Απέναντι, το PCF και είκοσι βουλευτές Αριστερό Μέτωπο καταψήφισαν το σχέδιο, 'γιατί αυτό έρχεται με τους πιστωτές οι οποίοι έχουν θέσει Ελλάδα σε άθλια κατάσταση με την επέκταση των δανείων με υψηλά επιτόκια», εξέφρασε ο Jean-Pierre Brard (Αριστερά Δημοκρατικού και Ρεπουμπλικανικού). Σχετικά με το δικαίωμα, Nicolas Dupont-Aignan (Σήκω της Δημοκρατίας, πρώην UMP) ψήφισε επίσης 'από την παραχάραξη και το σχέδιο διάσωσης που έχει οποιοδήποτε σχέδιο για φινιστρίνι». Πίστευε ότι η λιτότητα που επιβλήθηκε στην Ελλάδα θα 'σκοτώσει' αποθηκεύσετε αυτή τη χώρα χωρίς το ευρώ, ζητώντας την απελευθέρωση του ενιαίου νομίσματος την Αθήνα.
Στα γρήγορα από το
http://translate.google.fr/# -
Σαν τον παράγοντα του εδεσσαϊκού ένα πράγμα
-
Δεν υπάρχει χρόνος για καλύτερη μετάφραση. Νοήμα βγαίνει πάντως.
-
Ο χρήστης mirage έγραψε:
Δεν υπάρχει χρόνος για καλύτερη μετάφραση. Νοήμα βγαίνει πάντως.Ο Γκμοχ μεταφράζει σ αυτήν την σελίδα;
-
Ο χρήστης tasosdev έγραψε:
Υπεράριθμους και μη παραγωγικούς τους λες -και μπορεί να έχεις και δίκιο- ισως γιατί δεν λαμβάνεις υυπ όψιν σου πόσο θα κόστιζε στο κράτος η ανεργία τους και πόσο θα κόστιζε η ανάθεση σε ιδιώτες της υπηρεσίας που προσφέρουν.
Πως στην ευχή τα καταφέρνουν άλλες χώρες ? Γιατί η δική μας πρέπει να έχει ένα Δημόσιο-καταφύγιο κάθε πικραμένου ? Γιατί πρέπει η Σούλα που δεν ξέρει να κάνει ένα πολλαπλασιασμό (και ας τελείωσε χαριστικά το Λύκειο) να διοριστεί κάπου ? (γεμάτος ο τόπος από Σούλες) Ας πάει να γίνει κομμώτρια, που έχουμε γεμίσει αλβανίδες κομμώτριες.
Δεν μου είπες όμως γιατί περισσεύουν και δεν χρησιμοποιούνται για να παράγουν ότι προιόν θες.
Γιατί για να παράγεις δε χρειάζεται μόνο workforce αλλά και χρήμα. Και το χρήμα τέλος.
Και γιατί το ελληνικό κράτος σε βάθος χρόνου έχει δείξει ότι είναι πολύ κακός επιχειρηματίας. Δες πως δουλεύει πχ. η EdF και πως η ΔΕΗ (ωχ, βλέπω οχτάρια να καλπάζουν ) και πες μου αν έχει νόημα αυτό που λες.Προσωπικά δεν θεωρώ πως τα καταφέρνουν ούτε έξω. Κι αυτοί χάλια είναι, ανεργίες φτώχιες και τέτοια. Τι καταφέρνουν δλδ;
Τουλάχιστον καταφέρνουν να μην είναι το δημόσιο ο #1 εργοδότης στη χώρα, γύρω από τον οποίο κινείται το 60% του ΑΕΠ. Εχουμε σοσιαλιστικό δημόσιο σε καπιταλιστική οικονομία και αυτό είναι καταστροφικό. Διότι θα καταλήξουμε να έχουμε ΚΑΙ φτώχεια ΚΑΙ ανεργία ΚΑΙ χρέος, τουλάχιστον άλλοι το τρίτο το γλυτώνουν.
Ο κόσμος θέλει δημόσιο για να εξασφαλίσει την σιγουριά σε ένα πιάτο φαί. Απλά και ξάστερα. Και προτιμώ να ταίζω την κάθε Σούλα στο δημόσιο κι ότι κάνει παρά να την έχω άνεργη για να έχει το κράτος λεφτά
να σκορπάει στον κάθε Μπόμπολα και σε μίζες εξοπλιστικών.Να πάει να δουλέψει η Σούλα στον Μπόμπολα, δε βλέπω γιατί να πληρώνω εγώ τον κάθε χαραμοφάη. Διαφωνούμε σε αυτό, ΟΚ.
Οσο για τον κακό επιχειρηματία δημόσιο δεν θέλει να γίνει καλός. Είναι αδιανόητο αυτό το δεν μπορεί. Υπάρχουν άπειρα δείγματα πως αν υπάρχει βούληση μπορεί. Στο νοσοκομείο των παίδων έχεις ποτέ βρεθεί; Μέχρι που θα συγκινηθείς όταν δεις τι μπορεί να κάνει το δημόσιο σε πληροφορώ. Γιατί εκει μπορει δλδ;
Ναι, έχω βρεθεί (ευτυχώς μόνο στα εξωτερικά ιατρεία). Και από επιλογή και για τα 2 μου παιδιά σε δημόσιο μαιευτήριο πήγα. Αλλά είναι λάθος παράδειγμα, εκεί δεν τα κάνει το δημόσιο, ο ηρωισμός ανθρώπων το κάνει. Οπως και πχ. στο Στρατό υπάρχουν οι ήρωες και οι ξύστες με την τσουγκράνα. Αυτό δε σημαίνει πως το δημόσιο είναι ΟΚ, σημαίνει πως τουλάχιστον κάποιοι έχουν φιλότιμο.
-
Ο χρήστης tasosdev έγραψε:
Ο κόσμος θέλει δημόσιο για να εξασφαλίσει την σιγουριά σε ένα πιάτο φαί. Απλά και ξάστερα. Και προτιμώ να ταίζω την κάθε Σούλα στο δημόσιο κι ότι κάνει παρά να την έχω άνεργη για να έχει το κράτος λεφτά
να σκορπάει στον κάθε Μπόμπολα και σε μίζες εξοπλιστικών.;
ωραια λογικη ,να προσλαβει το κρατος οσους ειναι ανεργους για να μην ειναι ανεργοι και καθονται.
δεν μας ειπεςομως απο που θα πληρωθουν ολοι αυτοι
θα τους πληρωσω εγω σαν ΕΕ που ειμαι;
χλωμο το βλεπω.
ΔΝΤ, eurogroup, κούρεμα, μνημόμιο ΙΙ, σωθήκαμε!!!