-
Ο χρήστης manosk έγραψε:
Ο εχθρός του λαού Τέλλογλου.
Ο εχθρός του λαού Μίκης.
Ο εχθρός του λαού τάδε, που άλλαξε γνώμη κι έφυγε από το μαντρί.Τάσο μ', απορία το είχα κι ευτυχώς που σε πέτυχα πριν πάω να κλάψω για τα χάλια και τη δυστυχία μας.
Σε ποια (θέλω μία -01- περίπτωση) σοσιαλιστικού συστήματος χώρα, όπου εφαρμόστηκαν αυτά που ευαγγελίζεσαι και διακηρύσσεις ως απόστολος, επιτρεπόταν να αντιδράσει ο λαός σε μέτρα κατά της ευζωίας του, να διαδηλώσει, να καταλάβει δημόσιες αρχές, να κλείσει δρόμους και να πλακωθεί με τις δυνάμεις της τάξης;
Ξέρεις τι; Επειδή εδώ δεν αντέχω τόση φτώχεια και τόση καταπίεση από το καθεστώς, θέλω να ξεφύγω στο άαααλλο σύστημα και να βγάλω τα καταπιεσμένα απωθημένα μου.Δεν μου λες, θα φάμε την υπόλοιπη ζωή μας να λέμε τα ίδια; Μπαίνει πλέον και θέμα αυτοσεβασμού στη μέση. Σου μίλησε κανείς για άλλο σύστημα; Λες το ζητούμενο της σημερινής μέρας να είναι η εγκαθίδρυση του σοσιαλισμού στην Ελλάδα; Ημαρτον, να τρολάρουμε, όχι κι έτσι...
Α, όσο για το κλάμα για τα χάλια και την δυστυχία μας, αν δεν έχεις κλάψει εσύ εδω μέσα, ποιός έχει κλάψει. Υπάρχει άλλος που να έχει τραβήξει σε φόρουμ τα βυζιά του περισσότερο;
-
delete
-
Ο χρήστης tasosdev έγραψε:
Ο εχθρός του λαού Τέλλογλου.
Ο εχθρός του λαού Μίκης.
Ο εχθρός του λαού τάδε, που άλλαξε γνώμη κι έφυγε από το μαντρί.Τάσο μ', απορία το είχα κι ευτυχώς που σε πέτυχα πριν πάω να κλάψω για τα χάλια και τη δυστυχία μας.
Σε ποια (θέλω μία -01- περίπτωση) σοσιαλιστικού συστήματος χώρα, όπου εφαρμόστηκαν αυτά που ευαγγελίζεσαι και διακηρύσσεις ως απόστολος, επιτρεπόταν να αντιδράσει ο λαός σε μέτρα κατά της ευζωίας του, να διαδηλώσει, να καταλάβει δημόσιες αρχές, να κλείσει δρόμους και να πλακωθεί με τις δυνάμεις της τάξης;
Ξέρεις τι; Επειδή εδώ δεν αντέχω τόση φτώχεια και τόση καταπίεση από το καθεστώς, θέλω να ξεφύγω στο άαααλλο σύστημα και να βγάλω τα καταπιεσμένα απωθημένα μου.Δεν μου λες, θα φάμε την υπόλοιπη ζωή μας να λέμε τα ίδια; Μπαίνει πλέον και θέμα αυτοσεβασμού στη μέση. Σου μίλησε κανείς για άλλο σύστημα; Λες το ζητούμενο της σημερινής μέρας να είναι η εγκαθίδρυση του σοσιαλισμού στην Ελλάδα; Ημαρτον, να τρολάρουμε, όχι κι έτσι...
Α, όσο για το κλάμα για τα χάλια και την δυστυχία μας, αν δεν έχεις κλάψει εσύ εδω μέσα, ποιός έχει κλάψει. Υπάρχει άλλος που να έχει τραβήξει σε φόρουμ τα βυζιά του περισσότερο;
Τη μια σου φταίει ο καπιταλισμός, την άλλη η δημοκρατία. Άμα δεν προτείνεις άλλη λύση (ή αποφεύγεις να την προτείνεις όταν δεν κάθεται καλά), πλην του σαματά, τότε κακώς χάνω κι εγώ το χρόνο μου.
Υπομονή δημοκράτες μου, θα αλλάξει το σύνταγμα ο Τέλλογλου και θα απαγορευτούν τέτοιες φασιστικές εκδηλώσεις. Και θα περιορίσουμε την ψυχαγωγία μας στο να ακούμε το σκούξιμο απ το γ@μήσι που θα τρώτε και την κλάψα σας στα φόρα.
Edit: και φυσικά το γνωστό έργο που βλέπουμε εδώ και καμιά 30ριά χρόνια, που φυσικά το βγάζουμε από το κεφάλι μας κά-θε-φο-ρά.
Κάτι που είναι άξιο απορίας: αυτοί οι ψυχασθενείς (1) δίνουν άλλοθι στους καναπεδάκηδες για να μην ξεκουνηθούν, (2) δίνουν άλλοθι στις κυβερνήσεις για να καταπατούν το δικαίωμα των υπόλοιπων να διαδηλώσουν δυναμικά αλλά ειρηνξικά, (3) δίνουν λαβές στους ταξικούς εχθρούς για να χαρακτηρίζουν τους αντιδρώντες ως μπαχαλάκηδες.
Τι πιο φυσικό από το τους μισούν οι 'αντικαθεστωτικοί', αφού κάνουν μόνο κακό στον αγώνα τους.
Κι όμως, τους χαϊδεύουν σαν ευαίσθητα λελούδια, κόπτονται για τα 'δικαιώματά' τους, επιχαίρουν όταν καίνε, δέρνουν, σπάνε και, ενίοτε, σκοτώνουν.
Fail;Α, μια διμοιρία παρακρατικών στην από κάτω φωτογραφία:
Ευτυχώς που αυτοί φοράνε μόνο πολιτικά, γιατί δεν περισσεύει χρήμα για στολές.Και από κάτω μια ευκαιρία επένδυσης του νέου δανείου από το ΔΝΤ από την επιτροπή προμηθειών της ΕΡΤ:
-
και στην Θεσσαλονίκη ο περιφερειακός ήταν ακίνητος, μάλλον πραγματοποιούν την τελευταία τους επιθυμία...
off the record το ΔΝΤ πρότεινε την μετατροπή του ολυμπιακού σταδίου σε αρένα όπου θα παρακολουθούν οι τουρίστες την κατασπάραξη των εξαθλιωμένων ελλήνων από στελέχη του.
από το φρικτό μαρτύριο θα απαλλάσσονται όσοι προσφέρουν τους 10 από τους 12 εναπομείναντες μισθούς στο ταμείο για την εξόφληση του δημοσίου χρέους.
όποιος κατορθώσει και μείνει αλώβητος κερδίζει τους 12 επόμενους μισθούς και ως πριμ του προσφέρεται τρίγωνο πανοράματος.
το επίδομα αδείας το δικαιούνται όσων το ΑΦΜ ταιριάζει με τους αριθμούς της τελευταίας (ανά μήνα) κλήρωσης του joker. στο ποσό του επιδόματος αδείας επιβάλλεται φόρος 25% το δε υπόλοιπο ποσό αποτελεί τεκμήριο πολυτελούς διαβίωσης και υπόκεινται σε φόρο 36%.
για όλους τους ΔΥ ως επίδομα έγκαιρης προσέλευσης στην υπηρεσία τους θα προσφέρεται κάθε Αύγουστο σπρέι 30 ολόκληρων εισπνοών με αέρα από τις Κυκλάδες.
οι τεχνοκράτες του ΔΝΤ αντιδρούν πεισματικά στην διατήρηση του μέτρου της δωρεάν παροχής χάρτου υγείας στις τουαλέτες των γραφείων ΔΥ.
η συζήτηση για την θεσμοθέτηση των παραπάνω μέτρων συνεχίζεται. -
Δείτε και τα παρακάτω αξίζουν.
Τα είχε αναφέρει και προβλέψει ΟΛΑ! Και εμείς τον λέγαμε 'γραφικό'. Ο 'γραφικός' όμως που είχαν φροντίσει οι 'άλλοι' να τον απομονώσουν και να τον χαρακτηρίσουν, αποδεικνύεται σωστός σε ό,τι είχε πει.
Πάμε ολοταχώς για πτώχευση
Περιμένουμε την ΠΤΩΧΕΥΣΗ της χώρας
Χρειάζονται 1600 φορες σκληρότερα μετρα
Η αλήθεια θα σας πνίξει!Και εδώ τι λέει για το μεγάλο φαγοπότι των πολιτικών και εκδοτών
'Eklepsan 100 DIS. €!!!' (Έκλεψαν 100 ΔΙΣ. €!!)
Πως τρώνε οι βουλευτές Νο1
Πως τρώνε οι βουλευτές Νο2 -
Ο χρήστης Vasgti έγραψε:
Δείτε και τα παρακάτω αξίζουν.Τα είχε αναφέρει και προβλέψει ΟΛΑ! Και εμείς τον λέγαμε 'γραφικό'. Ο 'γραφικός' όμως που είχαν φροντίσει οι 'άλλοι' να τον απομονώσουν και να τον χαρακτηρίσουν, αποδεικνύεται σωστός σε ό,τι είχε πει.
Πάμε ολοταχώς για πτώχευση
Περιμένουμε την ΠΤΩΧΕΥΣΗ της χώρας
Χρειάζονται 1600 φορες σκληρότερα μετρα
Η αλήθεια θα σας πνίξει!Και εδώ τι λέει για το μεγάλο φαγοπότι των πολιτικών και εκδοτών
'Eklepsan 100 DIS. €!!!' (Έκλεψαν 100 ΔΙΣ. €!!)
Πως τρώνε οι βουλευτές Νο1
Πως τρώνε οι βουλευτές Νο2Τι σημασία έχει τι λέει ο Λεβέντης;
Αφού κανένας δεν τον ψηφίζει.
(εκτός από λίγους εκλεκτούς)Ακόμα και σήμερα η πλειοψηφία των πολιτικών (κομμουνιστές, συνδικαληστές κ.α.) δεν θέλει το ΔΝΤ γιατί δεν θα έχουν λόγο ύπαρξης.
Οι πολιτικοί μπροστά στη δική τους κονόμα, δεν λογαριάζουν τα δεινά που μας περιμένουν αν πτωχεύσουμε. -
Ο χρήστης leonp έγραψε:
Εαν δεν υπάρξει** σοβαρός απολογισμός** που πήγαν τα κεφάλαια, και απονομή δικαιοσύνη (όχι συγνώμες.... ΦΥΛΑΚΗ) δεν βλέπω ουτε κοινωνική συναίνεση στα μέτρα.
Αυτή δεν είναι επιλογή.
Αν δεν υπάρξει συναίνεση στα μέτρα, δεν θα μας δώσουν λεφτά και ο κόσμος θα γ@μηθεί πολύ χειρότερα.
Δεν πρόκειται να πάει κανένας φυλακή όπως δεν πήγε κανένας μέχρι τώρα.Βραχυπρόθεσμα ναι... μακροπρόθεσμα όχι.
Ας πάρουμε αρχικά οτι η πτώχευση και ή έστω απαδιαπραγματευση (restructuring , haircut κτλ) είναι κοινές πρακτικές του τραπεζικού και καπιταλιστικού συστήματος.
Οταν κάποιος μας δανείζει με αυτό το επιτόκιο έχει αναλάβει και τον κινδυνο να μην πληρωθεί πλήρως ή οχι στην ώρα του. Αυτό είναι ένα ρίσκο από το οποίο συνιθως χάνει ο δανειζόμενος ενίωτε όμως και ο πιστωτής. Διαφορετικά τα επιτόκια θα ήταν ίδια για όλους.
Ο μηχανισμός βοήθειας είναι στημένος κυρίως για να προστευσει τους δανειστές μας και να εξασφαλίσει οτι θα πληρωθούν πίσω και επίσης να περιορίσει τις ζημίες μιας 'απότομης' χρεοκοπίας.
Στην περίπτωση που πηγαίναμε για αναδιαπραγματευση του χρέους το πιθανότερο σενάριο είναι να 'μειονόταν' το δημόσιο χρέος από 300 σε 150-200 Δις και θα χρειαζόμασταν μέτρα, λιγότερα επώδυνα για να πάμε σε πλεονασματικούς προυπολογισμούς, το οποία πια θα ήταν πολύ πιο ευκολο.
Η χώρα θα ξαναερχόταν σε ρυθμούς ανάπτυξης πολύ πιο γρήγορα.Με τον πακέτο ΔΝΤ/ΕΕ είναι ακόμα αμφίβολο εαν θα καταφέρουμε ποτέ να ξεπληρώσουμε μέρος του χρέους ενώ οι εγγυήσεις που θα δώσουμε για αυτά τα δάνεια θα είναι πολύ χειρότερες.
Αυτα δεν τα λέω από αριστερές ιδέες... το αντίθετο μάλιστα, ειναι ο τρόπος που δουλέβει το σύστημα και μάλιστα πολλοί δανείστες μας σήμερα έχουν ζητήσει να λυθεί το θέμα με τέτοιο τρόπο, γιατί σε περίπτωση πτώχευσης σε 2-3 χρόνια δεν θα πάρουν τίποτα αφού το δάνειο του ΔΝΤ/ΕΕ είναι 'πρωτευων', δηλαδή θα είναι το μόνο που θα αποπληρωθεί.
Θα ήταν σωστότερο μια τόσο σημαντική απόφαση να την πάρει ο λαός, αλλά να του πούν την αλήθεια για τι θα συμβεί και στις 2 περιπτώσεις.
Α) ΔΝΤ/ΕΕ τουλάχιστον 6 χρόνια πολύ σκληρής λιτότητας με αγνωστα αποτελέσματα
Β) Αναδιάρθρωση του χρέους: 1-2 χρόνια εκπληκτικών προβληματων αλλά μετά ταχυτερη ανάπτυξης και πολύ πιο βέβαιης εξοδος από το τούννελ.
Προσωπικά προτιμώ το Α, γιατι (ελπίζω) οτι πια θα ξέρουμε κάθε ευρώ που ξοδευεται και γιατί, το σημαντικότερο πρόβλημα αυτής της χώρας δεν ειναι το χρέος, ειναι η διαφθορά
-
http://www.star.gr/index.php?ID=politics&Rec_ID=42933
φανταστητε τι εχει να γινει αν σκασει μυτη ενας απο τους
Ρουσσοπουλο
Βουλγαρακη
Δουκα
Αλογοσκουφη
Καραμανλη
Σημιτη
Παπαντωνιου
Παπακωνσταντινου
Παπανδρεου
Τζοχατζο.
Βενιζελο
Χριστοδουλακηκλπ....
τα ονοματα ειναι εντελως τυχαια...
-
O Λεβεντης ειναι γραφικος μεν αλλα δεν ειναι μακακας.... ξερει τι λεει... ειναι και πολ.μηχανικος
Ποιος εχει ξεχασει πως ξεφτυλησε τον Παναγιωτοπουλο τοτε στην εκπομπη του (παναγιωτοπουλου στο μεγαλο καναλι) με τις Πιτσες.....
-
ο κατ΄ οίκον περιορισμός λόγω φόβου 'απρόκλητων' επιθέσεων και προπηλακισμών κατά πολιτικών θα είναι το πρώτο επεισόδιο του έργου που θα ακολουθήσει...
leventis for president
-
Ο χρήστης pik. έγραψε:
http://www.star.gr/index.php?ID=politics&Rec_ID=42933φανταστητε τι εχει να γινει αν σκασει μυτη ενας απο τους
Ρουσσοπουλο
Βουλγαρακη
Δουκα
Αλογοσκουφη
Καραμανλη
Σημιτη
Παπαντωνιου
Παπακωνσταντινου
Παπανδρεου
Τζοχατζο.
Βενιζελο
Χριστοδουλακηκλπ....
o κακομοιρης ενιωσε ...εντονο στρες
οι μαλακες που τους πηδανε καθε μερα αυτοι οι αχρηστοι εκει μεσα τι θα επρεπε να νιωθουν αραγε? -
ρε ξέρεις ποιος είμαι εγώ ??? πόσοι με ψηφίσαν ???
-
O Λεβεντης (τον οποιο γνωριζω και ειμαι ψηφοφορος του) ηταν πρωτο μυαλο.
Αλλα λασκαρε η ατιμη η βιδα και εχασε την μπαλα...
Παντως δεν εχω καμια αμφιβολια οτι εαν ειχε λαβει καρέκλα θα ηταν εξισου κακος με τους τωρινους. -
Ο χρήστης vice246 έγραψε:
ρε ξέρεις ποιος είμαι εγώ ??? πόσοι με ψηφίσαν ???με μια φαπα απο καθε ψηφοφορο τους θα τους κρατησει 'χορτατους' για πολλους μηνες
-
Ο χρήστης Nozomi έγραψε:
Το 2004 ήταν 201 δις ευρώ και το 2009 έφτασε τα 298 δις ευρώ.
Αν δεν κάνω λάθος, αυτό είναι το 50% του ΑΕΠ μας...Ποιό 50%; μακάρι να ήταν τόσο! Είναι >100% του ΑΕΠ μας (~270b €)...
Πως κατάφερε αυτό το κράτος με την εξαιρετικά υψηλη φορολογία, εξαιρετικά υψηλές εισφορές στα ταμεία, (ξεπερνάμε και την Σουηδία) κρυμμένους φόρους παντού... και ταυτόχρονα μέγαλές εισροέες κεφαλαίων από την ΕΕ, να διαχειριστεί τόσο κεφάλαια ..... να μην κάνει τίποτα.. και στο τέλος να χρεωκοπήσει είναι κάτι για βραβείο Guiness.... τίποτα λιγότερο...
Οι φόροι μπορεί να είναι πολλοί ή όχι, το θέμα είναι ότι δεν τους πληρώνουν όλοι όσοι πρέπει. Διαβάζω ότι ανάμεσα στα προτεινόμενα μέτρα είναι η περαιτέρω αύξηση του ΦΠΑ.
Από τη στιγμή όμως που υπάρχει τόσο μεγάλη φοροδιαφυγή, αν δεν κάνεις κάτι για να αλλάξει αυτό και απλώς ανεβάσεις τα ποσοστά, οι ίδιοι μαλάκες (είτε ευσυνείδητοι που το κάνουν εκ πεποιθήσεως, είτε χαζοί που δεν έχουν βρει ακόμα το σύστημα) που πληρώνουν θα συνεχίσουν να πληρώνουν και να νιώθουν ακόμα περισσότερο μαλάκες, ενώ όσοι κλέβουν στους φόρους, θα συνεχίσουν να το κάνουν αυτό έχοντας πλέον ακόμα μεγαλύτερο κίνητρο και επιβράβευση.-'Ετσι το τετραγωνικό μέτρο στοιχίζει εξήντα χιλιάδες λίρες, δηλαδή η τιμή ενός διαμερίσματος 100 τ.μ. είναι 60 εκατομμύρια λίρες,'
http://www.imerisia.gr/article.asp?cati ... d=27999154FAIL!
-
την απλή λύση του βενζινά, ταβερνιάρη, ξενοδόχου κά. όταν δεν έχει πολλή δουλειά και ανεβάζει τις τιμές για να έχει τα απαιτούμενα κέρδη, χρησιμοποιούσε για δεκαετίες και το κράτος.
επειδή δεν μπορώ (δεν θέλω για το πολιτικό κόστος) να εισπράξω φόρους και εισφορές αυξάνω το ποσοστό στους φορολογούμενους και ασφαλισμένους που πληρώνουν, για να μαζέψω τα απαιτούμενα ποσά.
και γενικότερα φόροι, εισφορές και νόμοι στην χώρα μας περισσεύουν χρήματα, σάλιο και δικαιοσύνη δεν υπάρχει. -
Άμα λέω εγώ ότι του Έλληνος ο τράχηλος σκλαβιά δεν υποφέρει...
Σήμερα πήγα στην Πεντέλη να φάω το επαναστατικό κοκορέτσι ( ) και είδα φυσικά τίγκα όλες τις ταβέρνες. Το ότι ήταν τίγκα οι ταβέρνες δεν μου λέει τίποτα απολύτως.
Ήταν όμως μια ευκαιρία να δω από κοντά την προσαρμοστικότητα του νεοέλληνος στα νέα μέτρα.
ΑΛΛΑ ΚΟΛΠΑ που έλεγε ο Μπονάτσος ο μακαρίτης.
Ζητάω απόδειξη. Μου φέρνουν ένα χαρτάκι από μηχάνημα σε ροδέλα που μοιάζει με απόδειξη αλλά δεν είναι (δεύτερη φορά που το βλέπω αυτό το φρούτο). Όταν ζήτησα απόδειξη δεύτερη φορά, γυρίζει το γκαρσόνι με ένα λίγο ύφος προς το προβληματισμένο και μου λέει 'Επειδή δεν έχουμε τα τραπέζια με αύξοντα αριθμό, τις έχω μπερδεμένες τις αποδείξεις... Εχμ... κάτσε να δω ποιά είναι δική σας... Αχμ... δεν την βρίσκω... θέλετε να σας δώσω μια άλλη;'
Ναι ΟΚ του απαντάω.
Έβγαλε 2-3 αποδείξεις από το τσεπάκι του, διάλεξε μια και μου την έδωσε. Δε με χάλασε. +10 ευρώ απ' ότι πλήρωσα, χτυπημένη μια ώρα πριν. Ωραίο κολπάκι για να μην χτυπάς αποδείξεις και να ρεγουλάρεις του πιο πεισματάρηδες που δεν χάφτουν το πρώτο κόλπο και ζητάνε και δεύτερη φορά κανονική απόδειξη...
Ρε τι συγκεντρώσεις και μαλακίες; Άμα δεν τσούξει ο πωπός δεν θα βάλουμε μυαλό.
Υπήρχε περίπτωση να σκάσει έλεγχος σε αυτές τις τιγκαρισμένες ταβέρνες, να βρει λαδιά και να κόψει πρόστιμο;
Θα πεφτε το μαγιάτικο δωράκι + κοκορετσάκι κερασμένο και ο μαχητικός εφοριακός θα ήταν έτοιμος να κάνει απεργία την Δευτέρα γιατί του έκοψαν 5% από το επίδομα ξυρισμένων γεννητικών οργάνων... -
Ο χρήστης spiros έγραψε:
http://www.star.gr/index.php?ID=politics&Rec_ID=42933
φανταστητε τι εχει να γινει αν σκασει μυτη ενας απο τους
Ρουσσοπουλο
Βουλγαρακη
Δουκα
Αλογοσκουφη
Καραμανλη
Σημιτη
Παπαντωνιου
Παπακωνσταντινου
Παπανδρεου
Τζοχατζο.
Βενιζελο
Χριστοδουλακηκλπ....
o κακομοιρης ενιωσε ...εντονο στρες
οι μαλακες που τους πηδανε καθε μερα αυτοι οι αχρηστοι εκει μεσα τι θα επρεπε να νιωθουν αραγε?Έτσι τους αξίζει!
Να μην έχουν μούτρα πλέον να βγούν από το σπίτι τους. Όπου πάνε να τους κράζουν όλοι.-
-
http://trelokouneli.blogspot.com/2010/0 ... _5555.html
-
Εγώ ξέρω να πω ότι κάθε Κυριακή το Καραισκάκη και το Ο.Α.Κ.Α είναι γεμάτα. όταν είναι να κατεβούμε στους δρόμους για την ίδια μας τη ζωή , τότε όλοι καναπέ καθόμαστε...
Η Ελλάδα μας ποτέ δεν θα ξαναείναι όπως πριν. Σε πολλά πράγματα καλύτερα βέβαια , σε κάποια άλλα όμως..
ΔΝΤ, eurogroup, κούρεμα, μνημόμιο ΙΙ, σωθήκαμε!!!