-
τα kangoo/berlingo δεν εχουν ουτε μισο κινητηρα της προκοπης ομως
-
νομίζω πως δεν υπάρχει θέμα διαφοράς τιμής yeti - 3008 εάν στο τελευταίο επιλέξεις premium πακέτο δίχως ηλιοροφη ! η με ηλιοροφη δίχως μεταλλικό χρώμα 180+ διαφορά
επίσης μιας και το yeti ειναι 105hp 1.2 θα έθετα διαφορετικά το δίλημμα ,δλδ θα κοιτούσα το 1,6 ατμοσφαιρικό μιας και επιδόσεις του είναι ικανοποιητικές για το είδος και βάρος του αμαξώματος
έτσι η έκδοση premium pack -sunroof είναι μια η άλλη (συμπεριλαμβανομένων των εκπτώσεων) -
[/quote]
αν εισαι υδραυλικος,ψυκτικος καλο ειναι το yeti
δες επισης και kangoo,berlingo κτλ...........μακραν ομορφοτερο το 3008 και μην πειτε για υποκειμενικη ομορφια και λοιπες μακακιες......το yeti ΔΕΝ ΒΛΕΠΕΤΑΙ [/quote]Προσωπικά, κανένα από τα δύο αυτοκίνητα δεν με 'τρελαίνει' με την ομορφιά του εξωτερικά. Ωστόσο και τα δύο είναι από συμπαθητικα (yeti) έως πολύ όμορφα (3008) στο εσωτερικό τους και πάνω απ' όλα, από το σύνολο των αυτοκινήτων που μέχρι σήμερα κυκλοφορούν, ικανοποιούν την πλειονότητα των απαιτήσεών μου. (Αχ! Την εξωτερική ομορφιά του αυτοκινήτου μάλλον την εγκατέλειψα μαζί με τις πιο νεανικές αναζητήσεις μου, καθώς οι ανάγκες μου για άνεση και εξυπηρέτηση μεγάλωσαν )
-
Ο χρήστης chrismarine έγραψε:
νομίζω πως δεν υπάρχει θέμα διαφοράς τιμής yeti - 3008 εάν στο τελευταίο επιλέξεις premium πακέτο δίχως ηλιοροφη ! η με ηλιοροφη δίχως μεταλλικό χρώμα 200+ διαφορά
επίσης μιας και το yeti ειναι 105hp 1.2 θα έθετα διαφορετικά το δίλημμα ,δλδ θα κοιτούσα το 1,6 ατμοσφαιρικό μιας και επιδόσεις του είναι ικανοποιητικές για το είδος και βάρος του αμαξώματος
έτσι η έκδοση premium pack -sunroof είναι μια η άλλη (συμπεριλαμβανομένων των εκπτώσεων)Οι εκπτώσεις της pegeut ισχύουν για ετοιμοπαράδοτα αυτοκίνητα. Έτσι, είμαι υποχρεωμένος να επιλέξω μεταξύ έκδοσης p χωρίς ηλιοροφή ή pp με ηλιοροφή. Όσο για το 1.6 ατμοσφαιρικό (120 hp), ειλικρινά δεν ξέρω αν μπορεί να 'αντέξει' τα κιλά του αυτοκινήτου και καμιά προσπέραση στην εθνική οδό, καθώς κανένας έμπορος δεν μου διέθεσε ατμοσφαιρικό για test drive. Αν κάποιος έχει το 3008 με 120 hp, τον παρακαλώ να μου μεταφέρει την εμπειρία του. Πάντως δεν θα άντεχα να σκάσω +20 χιλιάρικα και να είμαι υποχρεωμένος να καθομαι μία ώρα πίσω από την νταλίκα, ανεβαίνοντας τις στροφές της Παλιοβούνας, στην Αντιρρίου - Ιωαννίνων...
-
Ο χρήστης fokal έγραψε:
νομίζω πως δεν υπάρχει θέμα διαφοράς τιμής yeti - 3008 εάν στο τελευταίο επιλέξεις premium πακέτο δίχως ηλιοροφη ! η με ηλιοροφη δίχως μεταλλικό χρώμα 200+ διαφορά
έτσι η έκδοση premium pack -sunroof είναι μια η άλλη (συμπεριλαμβανομένων των εκπτώσεων)Οι εκπτώσεις της pegeut ισχύουν για ετοιμοπαράδοτα αυτοκίνητα. Έτσι, είμαι υποχρεωμένος να επιλέξω μεταξύ έκδοσης p χωρίς ηλιοροφή ή pp με ηλιοροφή. Όσο για το 1.6 ατμοσφαιρικό (120 hp), ειλικρινά δεν ξέρω αν μπορεί να 'αντέξει' τα κιλά του αυτοκινήτου και καμιά προσπέραση στην εθνική οδό, καθώς κανένας έμπορος δεν μου διέθεσε ατμοσφαιρικό για test drive. Αν κάποιος έχει το 3008 με 120 hp, τον παρακαλώ να μου μεταφέρει την εμπειρία του. Πάντως δεν θα άντεχα να σκάσω +20 χιλιάρικα και να είμαι υποχρεωμένος να καθομαι μία ώρα πίσω από την νταλίκα, ανεβαίνοντας τις στροφές της Παλιοβούνας, στην Αντιρρίου - Ιωαννίνων...
Νομίζω ότι αν υπάρχει τέτοιο πρόβλημα με το 3008 το ατμοσφαιρικό, το ίδιο πρόβλημα θα αντιμετωπίσεις και με το Yeti 1.2. Το Yeti είναι μόνο 100 κιλά ελαφρύτερο, και το 0-100 οι δύο κατασκευαστές το δίνουν ίδιο, αλλά δεν ξέρω τι γίνεται με τις ρεπρίζ που ενδιαφέρουν εδώ.
-
συμβιβάσου με κάτι λιγότερο στο 3008 ! ούτως η άλλως η διαφορά στις επιδόσεις δεν είναι δα και τόσο τρομακτική ,για την ατμοσφαιρική έκδοση παντα !!
από την άλλη το premium pack δεν νομίζω πως περιλαμβάνει τόσο σημαντικά αξεσουάρ σε σχέση με την premium που να καθιστούν αυτό το πακέτο τόσο απαραίτητο ,για την οροφή δε σε μεσογειακή χώρα με τις θερμοκρασίες να ανεβαίνουν χρόνο με το χρόνο νομίζω πως θα επικρατούν συνθήκες θερμοκηπίου στο εσωτερικό του ,ο κλιματισμός θα γράφει υπερωρίες λόγω ελλιπής μόνωσης με αρνητικές επιπτώσεις στη κατανάλωση ,αυτά τους καλοκαιρινούς μήνες ,εξάλλου δεν ανοίγει οπότε μόνο φως! που δεν λείπει στην χώρα μας , να πω πως ζούμε στο βορά θα αγόραζα γυάλα αντί για αυτοκίνητο ! -
Ανάμεσα σε ΥΕΤΙ 1.2 και 3008 1.6 VTi νομίζω η υπεροχή του ΥΕΤΙ στις επιδοσεις και την καταναλωση είναι εμφανείς:
στοιχεια autocar Μαϊου
ΥΕΤΙ 30080-100 11.6 13.8
80-110 με τριτη 6.3 με τριτη 7,3
με τεταρτη 8.5 με τεταρτη 10.4
με πεμπτη 11.4 με πεμπτη 15.4
με εκτη 15.7 δεν εχει εκτη110-140 με τεταρτη 11.5 με τεταρτη 13.4
με πεμπτη 17.1 με πεμπτη 21.2
με εκτη 27,8 δεν εχει εκτητελικη 175 185
καταναλωση 9,2/100 11,0/100
Αν τωρα επιζητάς χώρους αλλάζει το θέμα...
-
Το οτι δεν υπαρχει 6η στο VTi επίσης το θεωρω μειονέκτημα και ξενερωμα μεγαλο καθώς μετα τα 130 θα ακουγεται θορυβος απο τον ετσι κι αλλιως τραχυ κινητηρα. Για το ΤΗP 150 ps τα πραγματα αλλαζουν καθως κοντραρίζει στα ισα τον 1.8 tsi και σε μερικες ρεπριζ υπερεχει κιολας, οπως φυσικα και στον θορυβο που ειναι ανεπαισθητος.
-
Τέλος τα edit mod
-
Ο χρήστης chrismarine έγραψε:
συμβιβάσου με κάτι λιγότερο στο 3008 ! ούτως η άλλως η διαφορά στις επιδόσεις δεν είναι δα και τόσο τρομακτική ,για την ατμοσφαιρική έκδοση παντα !!
από την άλλη το premium pack δεν νομίζω πως περιλαμβάνει τόσο σημαντικά αξεσουάρ σε σχέση με την premium που να καθιστούν αυτό το πακέτο τόσο απαραίτητο ,για την οροφή δε σε μεσογειακή χώρα με τις θερμοκρασίες να ανεβαίνουν χρόνο με το χρόνο νομίζω πως θα επικρατούν συνθήκες θερμοκηπίου στο εσωτερικό του ,ο κλιματισμός θα γράφει υπερωρίες λόγω ελλιπής μόνωσης με αρνητικές επιπτώσεις στη κατανάλωση ,αυτά τους καλοκαιρινούς μήνες ,εξάλλου δεν ανοίγει οπότε μόνο φως! που δεν λείπει στην χώρα μας , να πω πως ζούμε στο βορά θα αγόραζα γυάλα αντί για αυτοκίνητο !συμφωνω απολυτα......
edit mod -
επανεμφανίζομαι με επισκευασμένο πια το 3008(αντλία νερού) και δηλώνω ότι το φόρουμ γέμισε με πολλούς παντοφλάδες....
-
Φίλε Tiniako τι ακριβώς σου έχουν πεί για το θέμα της αντλίας; Ή μήπως δεν σου έχουν πεί κάτι; Εννοώ άν ήταν εκ γενετής πρόβλημα ή αν το προκάλεσε κάτι;
Πάντως βλέπω πως οι ιδιοκτήτες του 3008 πληθαίνουν με την μέρα και αυτό είναι πολύ καλό, ιδιαίτερα όσον αφορά νέους ιδιοκτήτες Πεζώ (που δεν είχαν ξανά Πεζώ σαν και μένα ) και αυτό λέει πολλά για το συγκεκριμένο ποντέλο. Και από ότι είδα άρχισαν και τα βραβεία να τρέχουν για το 3008 ε -
κοίτα φίλε tiniako αν εσύ θεωρείς παντοφλαδες αυτούς που αγοράζουν το 3008 παίρνοντας και την γνώμη της συζύγου λυπάμαι γιατί ίσως συγκαταλέγεσαι σε αυτούς , είτε στους άλλους που δεν ξέρουν τον λόγο αγοράς και πάνε με τα πρόβατα που επιτάσσει το marketing ! θα προτιμούσα πάντως να ανήκω στην πρώτη κατηγορία που εσύ επέλεξες να χαρακτηρίσεις
επίσης νομίζω πως στην θέση του εν λόγω thread 'Peugeot 3008' αν δεν υπήρχαν οι 'παντόφλες' θα θεσπίσετε ο τίτλος 'VW SCIROCO' η κάποιο άλλο 'αλήτικο' κατασκεύασμα -
Βρε σεις, κρατήστε χαμηλά την μπάλα. Σιγά σιγά θα αρχίσουμε να φαγωνόμαστε μεταξύ μας.
Δεν ξέρω τι εννοεί ο φίλος μου ο Τηνιακός με την έκφραση 'παντοφλάδες'. Αν εννοεί την συναίνεση της συζύγου, έχω ήδη γράψει ότι το αυτοκίνητο προοριζόταν γι΄αυτήν, καθώς εγώ έχω άλλο. Κατά συνέπεια λοιπόν αυτό που έκανα ήταν ότι είχα καταλήξει σε τρία καλά αυτοκίνητα (Skoda Scout 4x4, Peugeot 3008, και Insignia Sport Tourer ) και την άφησα να διαλέξει όποιο της αρέσει περισσότερο από τα τρία. Αυτή διάλεξε το μεσαίο... Τα άλλα δεν της κάθισαν καλά.
Επίσης παρά το γεγονός ότι ήταν δικό της, άσκησα βέτο στον standard εξοπλισμό και στο χρώμα, καθώς ήθελε την τελείως απλή έκδοση (τι να το κάνω εγώ το turbo βρε παιδάκι μου, θέλεις να με σκοτώσεις;) χωρίς πολλά πολλά (που θα θυμάμαι τι κάνει κάθε διακόπτης!!) και χρώμα ... νεκροφορί (κατάλληλο για τις σκανδιναβικές χώρες).
Τελικά από τα ~5.000 km τα μισά τα οδήγησε η σύζυγος (μέσα στην πόλη) και τα υπόλοιπα εγώ. Θα σας γράψω στοιχεία κατανάλωσης και μέση ταχύτητα (από τότε που το πήραμε) και θα τραβάτε τα μαλλιά σας...
Ο χρήστης alexandr έγραψε:
Σου είχαν πει από την αντιπροσωπεία να πας στα 5000 για έλεγχο, ή από μόνος σου; Εμένα μου είχαν πει ότι δεν χρειάζεται όταν τους ρώτησα στην παραλαβή. Όχι τίποτα άλλο, αλλά είμαι ήδη στα 5500km.Πήγαινέ το για έλεγχο. Αυτή είναι η σύσταση της αντιπροσωπείας. Δεν συνιστούν αλλαγή λαδιών, αλλά καλό είναι να το ρίξουν μιά ματιά. Στο κάτω κάτω τζάμπα είναι. Στο δικό μου βρέθηκαν όλα οκ.
Τηνιακέ, γιατί άργησες τόσο; Καθυστέρησε να έρθει η αντλία; Το κυκλοφορούσες τόσο καιρό με χαλασμένη αντλία νερού; Δεν σου ανέβαζε θερμοκρασία;
PS. Yugo_para_siempre, σ' ευχαριστώ για τα καλά σου λόγια...
-
Ο χρήστης Pitt έγραψε:
PS. Yugo_para_siempre, σ' ευχαριστώ για τα καλά σου λόγια...
Αν θες κανε μου τη χαρη και περνα απο αυτο το θεμα.
viewtopic.php?f=15&t=43255
Θα φανεις πολυ χρησιμος. -
βλέπω πολλοί αρπαχτήκανε.... τώρα που πλησιάζει και καλοκαίρι θα βγουν από την ντουλάπα και οι σαγιονάρες...και ναι δηλώνω ότι η σύζυγος έχει αν όχι τον πρώτο λόγο τουλάχιστον τον ίδιο απλά δεν αντέχω τον δηθενισμό κάποιων ότι και καλά η γυναίκα.....και αυτό η γυναίκα και το άλλο.
τέλος πάντων όσοι θίχτηκαν συγνώμη -
Βρε σεις, εγώ τι να κάνω με τη δικιά μου, μιλάμε είναι στο τελείως άλλο άκρο, τόσο που μερικές φορές εκνευρίζομαι και της λέω, καλά, καθόλου δεν σε ενδιαφέρει το αυτοκίνητό μας;
Μακάρι να συμμετείχε και η δικιά μου στο διάλεγμα του χρώματος και των συναφών!
-
Ξέρεις πόσοι θα σε ρωτήσουν τώρα αν η γυναίκα σου έχει αδερφή;
-
Ο χρήστης Pitt έγραψε:
Πήγαινέ το για έλεγχο. Αυτή είναι η σύσταση της αντιπροσωπείας. Δεν συνιστούν αλλαγή λαδιών, αλλά καλό είναι να το ρίξουν μιά ματιά. Στο κάτω κάτω τζάμπα είναι. Στο δικό μου βρέθηκαν όλα οκ.
Σήμερα γυρίζοντας από τη δουλειά λέω 'δεν περνάω να τους ρωτήσω'; 'Κάθησε να στο ελέγξουμε επί τόπου' μου λένε. Μου συμπλήρωσαν 1 λίτρο λάδι, μια χαρά φυσιολογικό από ότι μου είπαν για αυτόν τον κινητήρα (είναι;). Έχω ξεπεράσει τα 5500χμ.
-
Ο χρήστης drdino έγραψε:
Ξέρεις πόσοι θα σε ρωτήσουν τώρα αν η γυναίκα σου έχει αδερφή;Έχει, αλλά είναι παντρεμένη
Peugeot 3008 '08