Ο χρήστης italakias έγραψε:
εγω ειμαι της αποψης οτι αυτος ο κινητηρας πρεπει να καταργηθει γιατι ειναι ολο
μειονεκτηματα .
αξιοπιστια 0
καταναλωση βενζινης τεραστια
ροπες μηδαμηνες
σερβις πανακριβα
καταναλωση λαδιου τεραστια
καυσαερια πολλα
μεσος ορος ζωης κινητηρα πολυ μικρος.
και απο επιδοσεις ενταξει ειδαμε αυτο με τα 192 αλογα τι πιανει.
ενας κινητηρας που πρεπει να μπει στο μουσειο .
Προφανώς δεν έχεις ιδέα απο το αμάξι και δεν το λέω εριστικά..
Ο RENESIS είναι τέρας αξιοπιστίας. Δεν του φταίει αν τον αγοράζει ανίδεος. Τα περιφερειακά του ίσως έχουν ένα θέμα και ο λόγος γίνεται για τους πολλαπλασιαστές.
Κατανάλωση: ναι όντως είναι μεγάλη για το 230 και αρκετά μεγάλη για το 190. Μπορεί για τις επιδόσεις του να μην δικαιολογεί τέτοιες καταναλώσεις αλλά για δες και από μεριά τούρμπο καταναλώσεις. Εκτός και αν σωθείς με 2-3 λίτρα λιγότερο στα 100χλμ.
Σέρβις: Τα σέρβις του αν και κάθε 10.000χλμ για τα πρώτα 40.000χλμ είναι από 67€ - 87 (μπορώ να σου φέρω τα τιμολόγια) γελάω με τα τιμολόγια που έχει πάρει ο αδερφός μου για το Α3 1,8ΤFSi
Κατανάλωση λαδιού αν τα 500ml στα περίπου 1000-1500 χλμ είναι τεράστια δεδομένου οτι ένα 5λιτρο κάνει γύρω στα 25€ στην αντιπροσωπεία (μπορείς να το βρείς με πολύ λιγότερα έξω)...τι να πώ!
Καυσαέρια πολλά?? Πώς το εννοείς? Οτι 260gr είναι πολλά αλλά άλλες μαούνες με χειρότερες επιδόσεις βγάζουν τόσα.
Μέσος όρος ζωής στα χέρια ΜΗ ανίδεου: Στο αμερικα που έχουνε άλλη τεχνογνωσία στις εκεί αντιπροσωπείες... μετράνε 150.000χλμ και βάαααλε.
Επιδόσεις/ ροπές: Ακόμα και το 192 κοιτάει στα μάτια πολλά μικρά τουρμπίσια με 150 κιλά λιγότερα με ίδια άλογα στον τροχό. Μπορεί σε ρεπρίζ να μην είναι οτι καλύτερο αλλα αν το οδηγήσεις δεν θα σε χαλάσει καθόλου. Εκτός και αν έχεις συνηθίσει να οδηγείς GTi με 28 κιλά ροπής. Πάντως ο αδερφός μου με το Α3 ...το έχει δει πολλές φορές το έργο απο την καλή και κυρίως απο στάση.
Δεν ξέρω αν ξέρεις τα s2000 και οποιαδήποτε υψηλόστροφα ατμοσφαιρικά από επιδόσεις τι λένε χαμηλά!
Κοινώς η Μαζντα επέλεξε να βάλει αυτόν τον κινητήρα σε ενα τετραθέσιο αμάξωμα με κοντά 300 λίτρα πορτπαγκάζ. Θα μπορούσε κάλλιστα να φτιάξει ένα ρχ7 διθέσιο στα κιλά πχ του s2000 και να ήταν αλλιώς τα πράγματα.
Οποιοσδήποτε άλλος κινητήρας θα το έκανε να χάσει αυτά τα πολύ σημαντικά για την οδηγική του συμπεριφορά χαρακτηριστικά.