-
Ο χρήστης GEORGIOS_XYNOS έγραψε:
Λοιπον χρωσταω μια απαντηση σε θεμα που ειπα οτι θα ψαξω.
...Γιώργο ευχαριστούμε πολύ γι'αυτή την έρευνα. Πολύ εμπεριστατωμένη και πλήρης επεξήγηση!
-
Καλησπέρα φίλοι μου,
Πέτυχα στην Αθηνα Caterham ή Westfield (νομιζω Caterham ηταν), με πινακιδες Ιστορικου Αυτοκινητου. Το αυτοκινητο δεν ηταν αντικα (του 1996 νομιζω ηταν), αλλα μου ειπε ο οδηγος οτι δικαιουται πινακιδες ιστορικου αυτοκινητου, επειδη ειναι ρέπλικα που βασιζεται στο Ιστορικο Lotus 7.
Ηθελα λοιπον να ρωτησω αν ισχυει κατι τετοιο. Μπορει καποιος λατρης των ιστορικων Lotus 7 να φερει Westfield ή Caterham του 1990+. και να του βαλει πινακιδες Ιστορικου Αυτοκινητου????
Ευχαριστω!
-
Ή Cobra replica ή 356/RSK κλπ ρέπλικα?
-
Ο χρήστης johnchristoforou έγραψε:
Καλησπέρα φίλοι μου,Πέτυχα στην Αθηνα Caterham ή Westfield (νομιζω Caterham ηταν), με πινακιδες Ιστορικου Αυτοκινητου. Το αυτοκινητο δεν ηταν αντικα (του 1996 νομιζω ηταν), αλλα μου ειπε ο οδηγος οτι δικαιουται πινακιδες ιστορικου αυτοκινητου, επειδη ειναι ρέπλικα που βασιζεται στο Ιστορικο Lotus 7.
Ηθελα λοιπον να ρωτησω αν ισχυει κατι τετοιο. Μπορει καποιος λατρης των ιστορικων Lotus 7 να φερει Westfield ή Caterham του 1990+. και να του βαλει πινακιδες Ιστορικου Αυτοκινητου????
Ευχαριστω!
Όχι δεν μπορείς, εκτός αν βασίζεται σε άλλο ιστορικό αυτοκίνητο. Οι άλλες περιπτώσεις είναι από λίγο παράνομες (πχ για αυτοκίνητα που είναι ακριβείς ρέπλικες_με σωληνωτά κλπ κλπ_) εως κάργα παράνομες (πχ ένα caterham). Είσαι σίγουρος πως δεν ήταν κανονικό 7ρι;
Επίσης, για να μην ανοίγει η όρεξη άδικα, να σας ενημερώσω ότι λόγω του γενικού μπάχαλου εξαιτίας των αυξημένων τελών, από έγκυρη πηγή πληροφορήθηκα ότι η κυκλοφορία των ιστορικών θα περιοριστεί ιδιαίτερα, κυρίως επειδή οι ασφαλιστικές που παίζουν στο χώρο έχουν πάρει χαμπάρι το χόμπυ των Ελλήνων να πουλάνε μούρη χωρίς να χώσουν το χέρι στην τσέπη και οι όροι κυκλοφορίας θα είναι πολύ αυστηροί - σχεδόν ασφυκτικοί! -
Ο χρήστης D-Jet έγραψε:
Καλησπέρα φίλοι μου,
Πέτυχα στην Αθηνα Caterham ή Westfield (νομιζω Caterham ηταν), με πινακιδες Ιστορικου Αυτοκινητου. Το αυτοκινητο δεν ηταν αντικα (του 1996 νομιζω ηταν), αλλα μου ειπε ο οδηγος οτι δικαιουται πινακιδες ιστορικου αυτοκινητου, επειδη ειναι ρέπλικα που βασιζεται στο Ιστορικο Lotus 7.
Ευχαριστω!
Όχι δεν μπορείς, εκτός αν βασίζεται σε άλλο ιστορικό αυτοκίνητο. Οι άλλες περιπτώσεις είναι από λίγο παράνομες (πχ για αυτοκίνητα που είναι ακριβείς ρέπλικες_με σωληνωτά κλπ κλπ_) εως κάργα παράνομες (πχ ένα caterham). Είσαι σίγουρος πως δεν ήταν κανονικό 7ρι;
Την Κυριακη στην εκδηλωση της microcars ελαβε μερος ενα διλιτρο Dax (κακη Lotus 7 replica)του `78 και καλα, με πινακιδες I.O.
Απ
οτι ξερω στην Αγγλια αν βασισεις μια replika στα μηχανικα μερη ενας παλαιου αυτοκινητου, η παλια ημερομηνια ειναι που αναγραφεται στην αδεια κυκλοφοριας. Π.χ φτιαχνω εκει σημερα μια ρεπλικα 356 σε πατωμα σκαραβαιου του
70, και τσακ εχω ενα αυτοκινητο του `70. -
Kαλημέρα παιδιά. Δεν ξέρω αν είναι το σωστό θέμα για να κάνω την ερώτηση μου αλλά νομίζω περισσότερο ταιριάζει εδώ. Τον Οκτώβριο απέσυρα το αυτοκίνητό μου, μοντέλο του 1987, το οποίο ήταν σε πολύ καλή κατάσταση. Πρι λίγες μέρες πέρασα από το κέντρο ανακύκλωσης που το απέσυρα και το αυτοκίνητο ήταν εκεί όπως το άφησα, στην ίδια κατάσταση. Ρώτησα αν μπορώ να το αγοράσω έστω και μόνο για να το έχω, χωρίς να κυκλοφορεί, αλλά μου είπαν όχι. Μου είπαν ότι μπορώ να πάρω ότι ανταλλακτικό θέλω εκτός απο το σασί.
Η ερώτησή μου (ίσως και λίγο χαζή) είναι η εξής:
Γίνεται πλέον να το πάρω (αγοράσω) πίσω είτε για κυκλοφορία είτε όχι ; Υπάρχει τέτοια περίπτωση;
Ευχαριστώ εκ των προτέρων
-
Ο χρήστης koubeast έγραψε:
Kαλημέρα παιδιά. Δεν ξέρω αν είναι το σωστό θέμα για να κάνω την ερώτηση μου αλλά νομίζω περισσότερο ταιριάζει εδώ. Τον Οκτώβριο απέσυρα το αυτοκίνητό μου, μοντέλο του 1987, το οποίο ήταν σε πολύ καλή κατάσταση. Πρι λίγες μέρες πέρασα από το κέντρο ανακύκλωσης που το απέσυρα και το αυτοκίνητο ήταν εκεί όπως το άφησα, στην ίδια κατάσταση. Ρώτησα αν μπορώ να το αγοράσω έστω και μόνο για να το έχω, χωρίς να κυκλοφορεί, αλλά μου είπαν όχι. Μου είπαν ότι μπορώ να πάρω ότι ανταλλακτικό θέλω εκτός απο το σασί.Η ερώτησή μου (ίσως και λίγο χαζή) είναι η εξής:
Γίνεται πλέον να το πάρω (αγοράσω) πίσω είτε για κυκλοφορία είτε όχι ; Υπάρχει τέτοια περίπτωση;
Δεν έχω πολυκαταλάβει την ερώτησή σου...
Δηλαδή απέσυρες το αυτοκίνητο τον οκτώβριο και τώρα το μετάνιωσες και το θέλεις πίσω ?
Πήρες και επιδότηση για αγορά νέου και θέλεις πίσω και το παλιό ?
Να το κάνεις τι ?
Για συναισθηματικούς λόγους ?
Για γλάστρα ?
Δώσε σε παρακαλώ πιό πολλές λεπτομέρειες για τις προθέσεις σου, γιατί το άρρωστο μυαλό μου πηγαίνει σε πονηρές σκέψεις και αν έχω δίκιο, δεν θα βρείς απαντήσεις εδώ. -
Kαλημέρα παιδιά. Δεν ξέρω αν είναι το σωστό θέμα για να κάνω την ερώτηση μου αλλά νομίζω περισσότερο ταιριάζει εδώ. Τον Οκτώβριο απέσυρα το αυτοκίνητό μου, μοντέλο του 1987, το οποίο ήταν σε πολύ καλή κατάσταση. Πρι λίγες μέρες πέρασα από το κέντρο ανακύκλωσης που το απέσυρα και το αυτοκίνητο ήταν εκεί όπως το άφησα, στην ίδια κατάσταση. Ρώτησα αν μπορώ να το αγοράσω έστω και μόνο για να το έχω, χωρίς να κυκλοφορεί, αλλά μου είπαν όχι. Μου είπαν ότι μπορώ να πάρω ότι ανταλλακτικό θέλω εκτός απο το σασί.Η ερώτησή μου (ίσως και λίγο χαζή) είναι η εξής:
Θα δώσεις σε μένα και στο Stubo από 5 κατοσταρικάκια (πολλά είναι; εντάξει μωρέ θα τα βρούμε...) και θα σου το κανονίσουμε φίλε! Μη μου στεναχωριέσαι εσύ!! Σου είπαν ότι δε γίνεται τα παλιόπαιδα! άκου εκεί... και τι ξέρουν αυτοί στο κάτω- κάτω...
Μην παρεξηγηθείς, πλάκα κάνω (για τα υπόλοιπα, πλην των 5 κατοσταρικακίων που δε θα μου κάτσουν άσχημα. Άσε που ο Stubos μπορεί να στο παίξει υπεράνω και να μη θέλει, οπότε τσουπ, διπλά κερδισμένος θα βγεις)
-
Ο χρήστης ronnie έγραψε:
Απ
οτι ξερω στην Αγγλια αν βασισεις μια replika στα μηχανικα μερη ενας παλαιου αυτοκινητου, η παλια ημερομηνια ειναι που αναγραφεται στην αδεια κυκλοφοριας. Π.χ φτιαχνω εκει σημερα μια ρεπλικα 356 σε πατωμα σκαραβαιου του
70, και τσακ εχω ενα αυτοκινητο του `70.Δεν νομίζω να είναι τόσο απλά τα πράγματα. Ιδιοκατασκευές τέτοιου είδους στην Αγγλία παίρνουν τις λεγόμενες Q plates, που δεν συνδυάζονται με κάποια συγκεκριμένη ημερομηνία πρώτης κυκλοφορίας όπως οι κανονικές πινακίδες και που δηλώνουν ότι το όχημα είναι πατέντα.
-
Ο χρήστης P6B έγραψε:
Απ
70, και τσακ εχω ενα αυτοκινητο του `70.Δεν νομίζω να είναι τόσο απλά τα πράγματα. Ιδιοκατασκευές τέτοιου είδους στην Αγγλία παίρνουν τις λεγόμενες Q plates, που δεν συνδυάζονται με κάποια συγκεκριμένη ημερομηνία πρώτης κυκλοφορίας όπως οι κανονικές πινακίδες και που δηλώνουν ότι το όχημα είναι πατέντα.
O ronnie προφανώς γράφει για τις σωστές replica που βασίζονται σε ιστορικά αυτοκίνητα (πχ μια GTO βασισμένη σε μια GTE). Σε πολλές περιπτώσεις παίρνουν μέχρι και eligibility για να τρέξουν σε ιστορικούς αγώνες κανονικά (με την άδεια του αυτοκινητου-βάση).
-
Ο χρήστης stubos έγραψε:
Kαλημέρα παιδιά. Δεν ξέρω αν είναι το σωστό θέμα για να κάνω την ερώτηση μου αλλά νομίζω περισσότερο ταιριάζει εδώ. Τον Οκτώβριο απέσυρα το αυτοκίνητό μου, μοντέλο του 1987, το οποίο ήταν σε πολύ καλή κατάσταση. Πρι λίγες μέρες πέρασα από το κέντρο ανακύκλωσης που το απέσυρα και το αυτοκίνητο ήταν εκεί όπως το άφησα, στην ίδια κατάσταση. Ρώτησα αν μπορώ να το αγοράσω έστω και μόνο για να το έχω, χωρίς να κυκλοφορεί, αλλά μου είπαν όχι. Μου είπαν ότι μπορώ να πάρω ότι ανταλλακτικό θέλω εκτός απο το σασί.
Η ερώτησή μου (ίσως και λίγο χαζή) είναι η εξής:
Δεν έχω πολυκαταλάβει την ερώτησή σου...
Δηλαδή απέσυρες το αυτοκίνητο τον οκτώβριο και τώρα το μετάνιωσες και το θέλεις πίσω ?
Πήρες και επιδότηση για αγορά νέου και θέλεις πίσω και το παλιό ?
Να το κάνεις τι ?
Για συναισθηματικούς λόγους ?
Για γλάστρα ?
Δώσε σε παρακαλώ πιό πολλές λεπτομέρειες για τις προθέσεις σου, γιατί το άρρωστο μυαλό μου πηγαίνει σε πονηρές σκέψεις και αν έχω δίκιο, δεν θα βρείς απαντήσεις εδώ.Όχι ρε παιδιά,παρεξηγήσατε. Όπως πχ πουλανε τα ανταλλακτικά ενα ενα, ρωταω αν πωλειται ολόκληρο σαν αντικά, σαν γλάστρα ρε παιδι μου όπως λες και συ(και για συναισθηματικους λογους).. Δεν μετανιωσα για κάτι ουτε ψαχνω να κάνω καποια απατεωνιά αν αυτό εννοείς.(παρεπιμπτοντως με το ελληνικο κρατος δεν πηραμε ακομη την επιδοτηση). Απλά επειδη ηξερα οτι καταστρεφονται και επειδη ειδα οτι δεν καταστραφηκε ρωταω μηπως αγοραζεται ολοκληρο σαν ανταλλακτικο ας πουμε,οχι για κυκλοφορια. Δεν θελω να κανω απατεωνια ουτε να βγαλω πιναδικες κυκλοφοριας,γι αυτο το απεσυρα εξαλλου, για να μη πληρωνω τα παγια εξοδα του και το κοστος χρησης. Μιλαω καθαρα για λογους 'γλαστρας' αφου 'γλαστρα' ειναι εκει..
Συγνωμη για το οφτοπικ,και κατι τελευταιο.Εφοσον αποσυρονται,δε θα επρεπε να καταστρεφονται;Ειναι νομιμο να πωλουνται τα ανταλλακτικα του; Αν θελεις φιλε stoubo απαντησε μου με πμ να μην ειμαστε οφτοπικ
-
οκ, έχεις ΠΜ
-
Συγνωμη για το οφτοπικ,και κατι τελευταιο.Εφοσον αποσυρονται,δε θα επρεπε να καταστρεφονται;Ειναι νομιμο να πωλουνται τα ανταλλακτικα του; Αν θελεις φιλε stoubo απαντησε μου με πμ να μην ειμαστε οφτοπικ
Ναι ειναι νομιμοτατο να πωλουνται τα ανταλλακτικα ενος οχηματος τελους κυκλου ζωης ΟΤΚΖ.
Αναφερεται επτακαθαρα στο Π.Δ. 116/04. -
Έχω την εντύπωση όμως ότι απαγορεύεται για τα αυτοκίνητα που δόθηκαν τώρα στην απόσυρση...
-
Ο χρήστης pro_crossaro έγραψε:
Έχω την εντύπωση όμως ότι απαγορεύεται για τα αυτοκίνητα που δόθηκαν τώρα στην απόσυρση...και γιατι εχεις αυτη την εντυπωση?
Π.Δ. 116/04
Άρθρο 1Σκοπός
Με το παρόν διάταγμα αποσκοπείται η εφαρμογή των διατάξεων των άρθρων 12 και 13 του Ν. 1650/86, καθώς και των διατάξεων των άρθρων 15,16, 17, 18 και 24 του Ν. 2939/2001 και συγχρόνως η συμμόρφωση με τις διατάξεις της Οδηγίας 2000/53/ΕΚ του Συμβουλίου της 18ης Σεπτεμβρίου 2000 των Ευρωπαϊκών Κοινοτήτων «για τα οχήματα στο τέλος του κύκλου ζωής τους» που έχει δημοσιευτεί στην Ελληνική Γλώσσα στην Επίσημη Εφημερίδα των Ευρωπαϊκών Κοινοτήτων (EE L 269/21.10.2000) ώστε με την κατά προτεραιότητα πρόληψη δημιουργίας αποβλήτων από τα οχήματα και επιπροσθέτως την επαναχρησιμοποίηση, την ανακύκλωση και τις άλλες μορφές αξιοποίησης οχημάτων στο τέλος του κύκλου ζωής τους και των κατασκευαστικών τους στοιχείων, να μειώνεται η ποσότητα των προς διάθεση αποβλήτων σύμφωνα με τους στόχους και τις γενικές αρχές του Ν. 2939/2001 (άρθρα 1 και 4) καθώς και να βελτιώνεται η Περιβαλλοντική επίδοση όλων των οικονομικών φορέων που συμμετέχουν στο κύκλο ζωής των οχημάτων και όλων των κατασκευαστικών τους στοιχείων και κυρίως των φορέων που συμμετέχουν άμεσα στην επεξεργασία οχημάτων στο τέλος του κύκλου ζωής τους.
Άρθρο 2
Ορισμοί
Για τους σκοπούς της παρούσας, νοείται ως:
14. «επαναχρησιμοποίηση ΟΤΚΖ», οποιαδήποτε εργασία μέσω της οποίας κατασκευαστικά στοιχεία των ΟΤΚΖ χρησιμοποιούνται για τον ίδιο σκοπό για τον οποίο είχαν αρχικά σχεδιαστεί.Για να μην μακρηγορω, ο νομοθέτης για να μπορουν αυτες οι εταιριες να ειναι 'βιωσιμες' τους εδωσε και το δικαιωμα να πωλουν εξαρτηματα των ΟΤΚΖ ως ανταλλακτικα .
-
Γιώργο αυτό που λες το ξέρω και το χω διαβάσει.
Όμως έχω ακούσει/διαβάσει (μπορεί και εδώ, αλλά δεν είμαι σίγουρος) ότι τα αυτοκίνητα που αποσύρθηκαν τώρα με τα 'επιδόματα' δε μπορούσαν να τα δώσουν ούτε ολόκληρα για ανταλλακτικά, ούτε να τα δώσουν σε κομμάτια.Αλλά ξαναλέω μόνο για αυτά που δόθηκαν τώρα στην απόσυρση.
Δεν είμαι 100% σίγουρος. -
Δεν υπήρχε καμιά ιδιαίτερη διάκριση για αυτά τα αυτοκίνητα, απο τη στιγμή που έμπαιναν στο κέντρο ανακύκλωσης.
-
Πρόσφατα αγόρασα ένα a112 (τελευταίας απόσυρσης) από κέντρο απόσυρσης στην Παιανία νομιμότατα και με απόδειξη. Φυσικά μου το παραδώσανε κομμένο στα δύο παρ' όλο που τους ζήτησα να καταστρέψουν αριθμό πλαισίου και να μου το δώσουν ένα κομμάτι!
-
Λύστε μου μια απορία αν γνωρίζει κάποιος.
Ας πούμε ότι έχεις πάρει ένα αυτοκίνητο που το προορίζεις για ανακατασκευή.
Το αυτοκίνητο έχει κανονικές πινακίδες κυκλοφορίας.
Επειδή όμως ήταν σε αρκετά άσχημη κατάσταση, ο αριθμός πλαισίου έχει καταστραφεί.
Προβλέπεται τίποτα γι' αυτό από την νομθεσία, ή το όχημα από θέμα χαρτιών είναι άχρηστο; -
αφου πληρωσεις ενα σχετικα μικρο παραβολο, πηγαινεις στους μηχανολογους του υπουργειου, και σου χτυπανε νεο αριθμο πλαισιου στην κολωνα (μεχρι πριν λιγο καιρο ο νεος αριθμος, ηταν ο αρ.κυκλοφοριας, ενω την τελευταια φορα που το εκανα, μου χτυπησαν ενα ασχετο πραγμα.....σαν ημερομηνια η κωδικο....)
ΦΙΛΠΑ, πινακίδες, τέλη κυκλοφορίας κλπ για αντίκες