-
Ο χρήστης fokal έγραψε:
- Εντυπωσιακό το 'βεντούζωμα' που έδειχνε στον δρόμο (μόνο σε άσφαλτο πήγε πάντως), αλλά μέτρια η εντύπωση που μου δημιούργησαν τα εξωτερικά πλαστικά του.
Ποια εξωτερικά πλαστικά εννοείς, 'προφυλακτήρες' και μαρσπιέ;
Ναι. Ειδικά τα πλαστικά της μπροστινής πλευράς, (η οποία είναι και τεράστια). Από το λιοντάρι μέχρι το κάτω μέρος του προφυλακτήρα η συνολική κατασκευή μου φάνηκε φτηνή και αρκετά 'χαλαρή'. Ακουμπώντας το χέρι λίγο αριστερά από το λιοντάρι, το πλαστικό βούλιαζε, ενώ με ένα απλό τράβηγμα στην μαύρη μάσκα (πάνω από το πλαίσιο της πινακίδας) είχα την εντύπωση πως θα μου έμενε στο χέρι.
Επί τη ευκαιρία, η λειτουργία των υαλοκαθαριστήρων είναι καλή; Δεν τους χρησιμοποίησα, αλλά οι μπροστινοί μου φάνηκαν τεράστιοι, ενώ ο πίσω πολύ μικρός.
Αυτό ακριβώς είχα αναφέρει κι εγώ σε παλιότερό μου post! Και μενα μου φάνηκαν πολύ 'φτερό στον άνεμο'. Αλλά πρέπει να ισχύει αυτό που απάντησε ο rafi, και ο 106_4_ever παλιότερα.
Οι υαλοκαθαριστήρες δουλεύουν πολύ καλά (και το αυτόματό τους), και δεν αφήνουν ούτε ίχνος νερού, τουλάχιστον τώρα που είναι καινούρια τα λαστιχάκια. Το νερό καθαρισμού επίσης ψεκάζεται πολύ ομοιόμορφα.
-
Φίλε pelekanosg σε ευχαριστώ. Το DVD player πού βρίσκεται, δηλαδή πού βάζεις τα DVDs (τους δίσκους εννοώ); (αφού οι οθόνες μπορούν να παίξουν διαφορετικά DVDs, θα πρέπει λογικά να υπάρχουν 2 DVD players).
Pitt, οι οθόνες έχουν η κάθε μια το δικο της dvd ενσωματωμένο , πατάς το κουμπί ανοίγει το εσωτερικό, βάζει το dvd και μετά πατάς την έναρξη και αυτό ήταν. Νομίζω ότι για να σας βοηθήσω κάποια στιγμή, είτε σήμερα είτε αυριο θα σας φορτώσω ένα βίντεο με την λειτουργία των οθόνων και θα σας το φορτώσω στο Youtube για να μπορείτε να δείτε όλες τις λεπτομέριες με τον τον τρόπο λειτουργίας είτε ξεχωριστά είτε και οι δύο οθόνες μαζί να λειτουργούν.
-
Mόλις φόρτωσα το βίντεο με τις οθόνες dvd και τώρα μπορείτε να δείτε όλες τις λεπτομέρειες
-
Ο χρήστης pelekanosg έγραψε:
Mόλις φόρτωσα το βίντεο με τις οθόνες dvd και τώρα μπορείτε να δείτε όλες τις λεπτομέρειες
Youtube VideoΣ' ευχαριστώ πολύ για το video. Τώρα κατάλαβα περί τίνος πρόκειται. Είναι κάτι σαν αυτό που αντικαθιστά το προσκέφαλο. Νόμιζα ότι είχαν θήκη και ήταν περαστά επάνω από τα προσκέφαλα, γι' αυτό σε ρώτησα αν 'σακουλιάζουν' από μπροστά. Αυτά που είχα δει εδώ ήταν απαίσια.
Πολύ ωραία. Επίσης ωραίο και το κόλπο με το φερμουάρ για να μη φαίνονται. Δεν ξέρω για την Κύπρο, αλλά εδώ αν ήταν εκτεθειμένα, δεν θα ... τα βρίσκαμε την άλλη μέρα. Ο μόνος μου ενδοιασμός είναι αν οι κατασκευές αυτές αντέχουν σε περίπτωση σύγκρουσης από πίσω.
'Peugeot 3008: The French manufacturer announced that its crossover could lose the front bumper on the fly, creating a situation of danger to other drivers. Fortunately it appears that this defective set is small, since all the affected units were manufactured between 16 and 21 April 2009. Can be identified by their chassis numbers, ranging between VF30URHE89S045367 and VF30U9HZH9S062766.
Τι μ@κ@κίες είναι αυτές; Beta testers μας κατάντησαν...
Υποθέτω ότι θα αφορά ελάχιστα αυτοκίνητα που ήρθαν (αν ήρθαν) στην Ελλάδα. Κάποιος φίλος μας νομίζω το είχε αγοράσει πέρσι την Άνοιξη. Νομίζω ότι και του JohnnyX ήταν από τα πρώτα. -
Mόλις φόρτωσα το βίντεο με τις οθόνες dvd και τώρα μπορείτε να δείτε όλες τις λεπτομέρειεςΣε ευχαριστούμε για το video, κατάλαβα πώς δουλεύει.
-
Ο χρήστης Pitt έγραψε:
Πολύ ωραία. Επίσης ωραίο και το κόλπο με το φερμουάρ για να μη φαίνονται. Δεν ξέρω για την Κύπρο, αλλά εδώ αν ήταν εκτεθειμένα, δεν θα ... τα βρίσκαμε την άλλη μέρα. Ο μόνος μου ενδοιασμός είναι αν οι κατασκευές αυτές αντέχουν σε περίπτωση σύγκρουσης από πίσω.Καλημέρα και πάλι, υποθέτω πως αντέχουν καθώς περνάνε από ελέγχους πρίν τους δοθεί σχετική έγκριση για μαζική παραγωγή. Εξάλλου αμα σκεφτείτε πώς σε συγκεκριμένη μάρκα και μοντέλο εταιρίας που έχω άλλο αυτοκίνητο, πέρυσι προσπάθησα να λυγίσω το προσκεφάλι για να ακουμπά το κεφάλι μου καλά και μου έμεινε στο χέρι!!! Μιλάμε για εργοστασιακό προσκεφάλι. Οπόταν υποθέτω μια χαρά είναι.
-
Καλησπερα σε ολους.Ενδιαφερομαι ν'αγορασω ενα 3008 premium pack grip control με εξτρα ηλιοροφη,φωτα xenon κ δερματινο σαλονι.Στην αντιπροσωπεια της Λαρισας μου ειπανε οτι δεν το στελνουνε με εργοστασιακο δερματινο σαλονι στην Ελλαδα κ οτι το μονο που μπορω να κανω ειναι να μου το ραψουνε στο Βολο με 850 ευρω,εκει οπου ραβει η Peugeot εδω στην Ελλαδα ολα τα δερματινα σαλονια.Γνωριζει καποιος κατι σχετικα με το εργοστασιακο δερματινο σαλονι κ το κοστος του;
Ευχαριστω εκ των προτερων. -
Ισχυει αυτο που σου ειπανε στην Λαρισα, ακριβως το ιδιο μου ειπανε κι εμενα εδω στην Αθηνα...
Η καλυτερη λυση που εχεις πιστευω, ειναι οταν ερθει το αυτοκινητο να πας σε εναν ιδιωτη και να βαλεις δερματα με την εννοια οτι ο ιδιωτης θα σου ανοιξει μια παλετα με 10-15 χρωματισμους κι ετσι θα εχεις περισοτερες επιλογες απ'οτι τις 2 που δινει η Peugeot...
-
Εγώ έχω βάλει μαύρο δερμάτινο από τον Βόλο (το αγορασα κι εγω απο Λαρισα). Μέχρις στιγμής είμαι πολύ ικανοποιημένος από την ποιότητα και το στήσιμό του. Ευτυχώς που έβαλα γιατί έχουν χυθεί καφέδες και διάφορα άλλα απο τα παιδιά. Μου είπαν ότι είναι μόνο σε μαύρο αν και στυ Λάρισα είδα ενα 3008 με μπεζ. Το καλοκαίρι δεν ξέρω τι θα γίνει με τη ζέστη και την ηλιοροφή. Οψόμεθα.
Επί την ευκαιρία είχα την ευκαιρία να δοκιμάσω το αμάξι εκτό δρόμου. Δεν εχεί grip αλλά πηγα σε πολυ κακοτραχαλους δρομους με νεροφαγωματα και λασπες αλλα δεν κολλησε. Λογω όμως 17αρας ζαντας και χαμηλοπροφιλα λαστιχα μου φανηκε λιγο σκληρο στις εντονες ανωμαλιες και οχι ανετο. Παντως δεν βρηκε πουθενα αν και περνουσα απο χαντακια και νεροφαγωματα κλπ
-
Ευχαριστω για τις απαντησεις σας.Εμενα μου ειπανε οτι υπαρχει γκρι ανοιχτο που ζητησα χωρις να υπαρχει ομως καποιο δειγματολογιο στην αντιπροσωπεια.Σε περιπτωση που μου δειξουνε δειγμα σκεφτομαι να το κανουνε στο Βολο μιας κ εγγυουνται οτι θα ειναι τελεια η δουλεια.
-
Ο χρήστης ZONAS έγραψε:
Επί την ευκαιρία είχα την ευκαιρία να δοκιμάσω το αμάξι εκτό δρόμου. Δεν εχεί grip αλλά πηγα σε πολυ κακοτραχαλους δρομους με νεροφαγωματα και λασπες αλλα δεν κολλησε. Λογω όμως 17αρας ζαντας και χαμηλοπροφιλα λαστιχα μου φανηκε λιγο σκληρο στις εντονες ανωμαλιες και οχι ανετο. Παντως δεν βρηκε πουθενα αν και περνουσα απο χαντακια και νεροφαγωματα κλπΦίλε Zonas χαίρεται, δλδ εμένα που οι ζάντες είναι 18αρες θα είναι πιο σκληρό και επίπονο λές αν το πάρω σε τέτοιες διαδρομές; Το σκέφτομαι να το δοκιμάσω η αλήθεια καθώς μου είπε κάποιος φίλος να πάμε σε κάτι ωραίες ορεινές διαδρομές εδώ στην Κύπρο, αλλά άμα είναι έτσι ίσως ζοριστούμε.
-
Κοιτούσα τα βίντεο των δοκιμών του stability control από το Euroncap (http://www.euroncap.com/results/escperf.aspx), και μου έκανε εντύπωση ότι το 3008 ήταν από τα ελάχιστα που μετά την 'αλλαγή λωρίδας' συνέχισε την πορεία του ευθεία, παρόλο που φαίνεται ότι στη δική του περίπτωση η πίστα ήταν βρεγμένη, και παρά το ύψος του (και ήταν ίσως και το μόνο που στον απότομο αυτό ελιγμό σηκώθηκε ο πίσω τροχός, δεν ξέρω τι θα μπορούσε να σημαίνει αυτό). Εντυπωσιακό πράγματι αν μπορεί να κάνει αυτό σε βρεγμένο οδόστρωμα (καλό οδόστρωμα βέβαια υποθέτω, και όχι σαν τα Ελληνικά) με 80km/h.
Καλά βέβαια, χωρίς ESP στα αυτοκίνητα που μπορείς να το κάνεις off, φεύγουν τελείως εκτός δρόμου!
-
Ο χρήστης ZONAS έγραψε:
Εγώ έχω βάλει μαύρο δερμάτινο από τον Βόλο (το αγορασα κι εγω απο Λαρισα). Μέχρις στιγμής είμαι πολύ ικανοποιημένος από την ποιότητα και το στήσιμό του. Ευτυχώς που έβαλα γιατί έχουν χυθεί καφέδες και διάφορα άλλα απο τα παιδιά. Μου είπαν ότι είναι μόνο σε μαύρο αν και στυ Λάρισα είδα ενα 3008 με μπεζ. Το καλοκαίρι δεν ξέρω τι θα γίνει με τη ζέστη και την ηλιοροφή. Οψόμεθα.Επί την ευκαιρία είχα την ευκαιρία να δοκιμάσω το αμάξι εκτό δρόμου. Δεν εχεί grip αλλά πηγα σε πολυ κακοτραχαλους δρομους με νεροφαγωματα και λασπες αλλα δεν κολλησε. Λογω όμως 17αρας ζαντας και χαμηλοπροφιλα λαστιχα μου φανηκε λιγο σκληρο στις εντονες ανωμαλιες και οχι ανετο. Παντως δεν βρηκε πουθενα αν και περνουσα απο χαντακια και νεροφαγωματα κλπ
Πολύ σημαντικό τελικά το αυξημένο ύψος από μόνο του (άσχετα από grip control, ή τετρακίνηση σε άλλα) για να βγεις και σε κανένα κακοτράχαλο χωματόδρομο (δεν λέω off-road, γιατί κανονικά off-road είναι να σκαρφαλώνεις βουνοπλαγιές και κατσάβραχα, και να διασχίζεις ρεματιές και ποτάμια ). Πέραν βέβαια της αυξημένης ασφάλειας στην πόλη λόγω καλύτερης ορατότητας στις διασταυρώσης. Και πέρα του πιο ψηλού χώρου αποσκευών, χάρη στο οποίο μπορείς να φορτώσεις όρθιο το ποδήλατο της κόρης χωρίς να ρίξεις τα καθίσματα
Έχω αρχίσει και γίνομαι φανατικός των ψηλών αυτοκινήτων Προχθές πέρασα από έναν δρόμο (άσφαλτο) στον Σχινιά, όπου πριν λίγο καιρό ήταν πλημμυρισμένο ένα μεγάλο κομμάτι του. Τότε, περνώντας είχα καταλάβει ότι έπεσα σε μια μεγαλούτσικη λακούβα η οποία δεν φαινόταν λόγω της πλημμύρας. Προχθές, περνώντας από εκεί είδα ότι η λακούβα ήταν ολόκληρο πηγάδι! Με χαμηλό αυτοκίνητο θα μπορούσα να πάθω χοντρή ζημιά. Επικίνδυνη, ειδικά για κανένα μηχανάκι. Αθάνατοι ελληνικοί δρόμοι
-
Επί την ευκαιρία είχα την ευκαιρία να δοκιμάσω το αμάξι εκτό δρόμου. Δεν εχεί grip αλλά πηγα σε πολυ κακοτραχαλους δρομους με νεροφαγωματα και λασπες αλλα δεν κολλησε. Λογω όμως 17αρας ζαντας και χαμηλοπροφιλα λαστιχα μου φανηκε λιγο σκληρο στις εντονες ανωμαλιες και οχι ανετο. Παντως δεν βρηκε πουθενα αν και περνουσα απο χαντακια και νεροφαγωματα κλπ
Φίλε Zonas χαίρεται, δλδ εμένα που οι ζάντες είναι 18αρες θα είναι πιο σκληρό και επίπονο λές αν το πάρω σε τέτοιες διαδρομές; Το σκέφτομαι να το δοκιμάσω η αλήθεια καθώς μου είπε κάποιος φίλος να πάμε σε κάτι ωραίες ορεινές διαδρομές εδώ στην Κύπρο, αλλά άμα είναι έτσι ίσως ζοριστούμε.
Εσύ πρέπει να έχεις 235/45/18 λάστιχα, οπότε πιστεύω θα είναι κατά τι πιο σκληρα τα πραγματα. Απλα πρεπει να προσέχεις σε μυτερες πετρες κλπ. Και η ΒΜW X1 νομίζω λανσάρεται με τετοια ελαστικά και οι σπορ εκδόσεις άλλων SUV. Έχεις όμως καλύτερες επιδόσεις και κρατήματα σε άσφαλτο, με ελαφρά αυξημένη κατανάλωση.
Πάντως δεν μου αρεσει που ο μπροστινός προφυλακτηρας είναι επιπεδος και μακρύς.Θα μπορουσε να ειναι πιο κουτσουρεμενος. Η γωνία προσέγγισης πρέπει να είναι μικρή. Γι' αυτο πολλες φορές κατεβαινα απο το αμαξι για να τσεκαρω αν χτυπησει, και παντα βεβαια περνουσα λοξά απο εντονες ανωμαλιες. Αντιθετως ο πισω προβολος ειναι κοντος και η γωνια διαφυγης ειναι αξιοπρεπής.
-
το δερμα που ειχα στο 307 του 2004 απο το Βολο πολυ καλο, πολυ ευχαριστημενος. η ντακαρ μου το εβαζε μονο μαυρο, αλα οταν τους ειπα οκ θα το παω αλλου , μου το εβαλαν μπεζ..
-
καλησπέρα σήμερα το έκλεισα ! έκδοση premium χωρίς grip λευκό nacre και χωρίς πανοραμική ,το τελευταίο ήταν mast και το είχα θέσει ως προτεραιότητα, αλλά μετά από μελέτη στο παρών και από τα γραφόμενα κάποιων φίλων αναθεώρησα και κατέληξα στο χωρίς. το κάλο είναι ότι έψαξα αρκετά για την αγορά και κατάφερα να βρω ένα nacre με 156hp euro5 ,κρίμα που δεν είχε premium pack euro5
βασικά με έφαγε η γυναικά μου να το πάρουμε μιας και έτσι όπως έχει γίνει η αγορά και ο ανταγωνισμός δύσκολα ενθουσιάζομαι πόσο μάλλον η σύζυγος που δεν ασχολείται !! ,αν με ρώταγες ποιο θα προτιμούσες από peugeut θα σου έλεγα τo rally !
,το αυτοκίνητο που είχα πριν στην κατοχή μου ήταν ένα a3 98'' τούμπανο . έτρεφα δε μεγάλη αντιπάθεια για οτιδήποτε suvοιδες και λαμαρινοειδες .το πλήρωμα όμως του χρόνου έφτασε και η οικογένεια μεγάλωσε twins ! όποτε οι ανάγκες σε χώρους αυξήθηκαν και αρχίζεις τότε να αναθεωρείς,εκεί όμως που αναθεωρείς πλήρως είναι όταν κάνεις ένα τεστ οδηγικό .
αυτό πάντως που δεν θα καταφέρω να ξεπεράσω είναι το συναισθηματικό δέσιμο που είχα με την χρυσαφένια μου 12 χρόνια γαρ ψωμί και αλάτι
ελπιζω το παρών 3008 να ανταποκριθεί επαξίως έτσι ώστε η απουσία της χρυσαφένιας να μην είναι έντονη -
Καλορίζικο!!! Το βρήκες ετοιμοπαράδοτο ή παραγγελία?
-
ετοιμοπαράδοτο το βρήκα! για αυτό και προανέφερα 156hp euro5 ,αυτά που υπάρχουν ετοιμοπαράδοτα ως επί το πλείστων είναι euro4 150hp και έχουν φέρει και κάποια κομμάτια euro5 ,αυτό δεν το γνωρίζεις αν δεν το ψάξεις !πάντως ότι παραγγελίες γίνονται από εδώ και πέρα θα είναι euro5 ,το βασικότερο όλων όμως ήταν πως στα ετοιμοπαράδοτα ισχύει η έκπτωση η οποία είναι σεβαστή ! 1500+1000 bonus ανταλλαγής για την έκδοση premium και 1800+1200 για την pp
-
Υστερα απο 3 μηνες αναμονης...
Μετα απο πολλη 'ζηλεια' διαβαζοντας ολο αυτο το διαστημα τα σχολια των κατοχων εδω στο forum και βλεποντας της φωτογραφιες και τα trip reports (γεια σου Alexandr μεγαλε) ...ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΗΡΘΕ!!!
Θα το εχω στα χερια μου την αλλη εβδομαδα...και το 'ωραιο' ειναι οτι επειδη θα λειπω ταξιδι θα καθεται εκει και θα με περιμενει για αλλη μια εβδομαδα ακομα...
Premium pack, 156 hp, πανοραμικη οροφη , vapor grey...
Αντε να'μαστε καλα...
Φιλε chrismarine καλοριζικο
-
...α ξεχασα να πω οτι θα εχει και grip control ...
Peugeot 3008 '08