-
Ο χρήστης onyx ! έγραψε:
............. ΔΕΝ έχουμε πρόβλημα στην ελληνική οικονομία! Γιατί απλά δεν μπορούμε να έχουμε πρόβλημα στην ελληνική οικονομία αφού δεν έχουμε καν ελληνική οικονομία!
Άντε πάμε για τις επόμενες 300 σελίδες!Αν λάβουμε υπόψη και την ημερομηνία έναρξης του παρόντος νήματος (Φεβ 2006) και τα γραφόμενα στις πρώτες σελίδες, θα μπορούσε άνετα να θεωρηθεί και ως προφητικό!
Ισως βαδίζοντας στις επόμενες 300 σελ. και το αργότερο σε άλλα 4 χρόνια, να έχουμε δει και άσπρες μέρες...
@onyx! Θα βάζω πλέον και τόνους. Promise! -
Καταθλιπτικές ή όχι, αν αρρωστήσεις, αν μεγαλώνεις παιδιά ή αν έχεις προβλήματα με τον Νόμο, στην Σουηδία (και στις άλλες σκανδιναβικές χώρες) θα ήθελες να βρίσκεσαι και όχι στην Ελλαδάρα...
Μιλάμε για τον μέσο πολίτη πάντα.
-
Πάντως εγώ στην Δανία είδα μιά πανάκριβη χώρα που η διασκέδαση είναι προνόμιο των πλουσίων , μιά και οι υπόλοιποι απλά πίνουν μπύρες στις πλατείες .
Τα ξενοδοχεία , μέτρια , πανάκριβα και ψιλοβρώμικα και γενικά μιά χώρα με θλιμμένους κατοίκους όταν είναι νηφάλιοιΑυτά τα διαπίστωσα καλοκαίρι που ήταν μέρα μέχρι τις 10 το βράδυ .
Σκεφτείτε τον χειμώνα που θα ξημερώνει στις 10 και θα νυχτώνει στις 3 το μεσημέρι -
Εχοντας κουβεντιασει με ατομα απο αυτες τις χωρες εδω στις χωρες του κολπου και αυτοι φευγουν απο τις χωρες τους αν μπορουν... και για φορολογικους λογους και για λογους ψυχολογιας...... εχω πεισει τον εαυτο μου οτι δεν θα μπορουσα να ζησω εκει... με αυτα που ακουω... απο αυτα τα ατομα... (οικογενειαρχες εννοω)...... Οταν ομως εχεις γεννηθει εκει αυτο να ειναι καλο για καποιον.....
-
λίγο κράτει γιατί έχουμε πάει πλειστάκις και τίποτα απο αυτά δεν έχουμε δει.
και τα φανάρια περνάνε με κόκκινο οι πεζοί (απλά δεν κατεβαίνουν να περιμένουν σαν ζώα στο οδόστρωμα) και ευγενικότατοι είναι και πρόσχαροι σε όσα καταστήματα-καφέ έχω πάει.
εμείς είμαστε ευτυχείς γιατί πάμε παντού μετά απο 1 ώρα κλεισμένοι στο αυτοκίνητο, ο καφές μας πάμφθηνος και τα ξενοδοχεία ιδανικά
δεν θα μιλήσω για πράματα όπως αξιοπρέπεια στις συναλλαγές γιατί θα γίνει Χάρρυ Πότερ το τοπικ.
-
Ο χρήστης 224.v έγραψε:
Εχοντας κουβεντιασει με ατομα απο αυτες τις χωρες εδω στις χωρες του κολπου και αυτοι φευγουν απο τις χωρες τους αν μπορουν... και για φορολογικους λογους και για λογους ψυχολογιας...... εχω πεισει τον εαυτο μου οτι δεν θα μπορουσα να ζησω εκει... με αυτα που ακουω... απο αυτα τα ατομα... (οικογενειαρχες εννοω)...... Οταν ομως εχεις γεννηθει εκει αυτο να ειναι καλο για καποιον.....από τη μικρή εμπειρία που έχω εδώ, και διαβάζοντας και βλέποντας το στυλ αυτών που γράφουν εδώ μέσα, η ταπεινή μου άποψη είναι ότι μικρό ποσοστό μπορεί να ζήσει (και λέγοντας να ζήσει εννοώ να κάνει οικογένεια ίσως και με κάποιον ντόπιο) στις βόρειες χώρες, μεταναστεύοντας σε σχετικά μεγάλη ηλικία.
Γιατί προφανως η ζωή είναι και άλλα πράγματα εκτός απ τα διαδικαστικά . Τεσπα θα βγούμε και ΟΤ
-
δεν είσαι ΟΤ γιατί λόγω κατάστασης θα αναγκαστούν πολλοί να μεταναστεύσουν σε βόρειες κυρίως χώρες προς αναζήτηση εργασίας....
δύο φιλικά μου πρόσωπα 40ρηδες έχουν πάει φέτος Αγγλία και Σουηδία με σκοπό να ανεβάσουν σύντομα και τις οικογένειές τους.
η ιστορία των δεκαετιών 50-60 επαναλαμβάνεται...το πρωί μιλούσε στην TV ένας καθηγητής οικονομικών, (μικρής ηλικίας με πιο σύγχρονη γλώσσα)
και εξηγούσε το ρεαλιστικό σενάριο της δραματικής αύξησης της ύφεσης (αυξήθηκαν οι αποταμιεύσεις 15% τελευταία) λόγω περαιτέρω μείωσης της κατανάλωσης με αποτέλεσμα την επί πλέον αύξηση των spreads και την κατάρρευση της αγοράς και απαξίωσης των περιουσιακών στοιχείων (κινητά, ακίνητα) επιχειρήσεων και νοικοκυριών. την κατάσταση την περιέγραψε με μια φράση 'άρρωστος που δεν μπορεί να σηκωθεί'της τελευταίας στιγμής:
13,6 πέταξε το έλλειμμα για το 2009 και υπάρχει περίπτωση να ανέβει στα μπλοκάκια των τεχνοκρατών του ΔΝΤ που βρίσκονται από σήμερα στο υπουργείο.
άρα ο στόχος για 8,5 φέτος απομακρύνεται γιατί αν ήταν εξαιρετικά δύσκολο να το κατεβάσουμε 4 μονάδες από το 12,5 τώρα που μιλάμε για 5+ είναι ακόμη και στα σχέδια, αδύνατο.εγώ τα ληγμένα τα κρατάω....
-
Ναι επαναλαμβανεται... αλλα με επιστημονικο προλεταριατο πλεον οχι με εργατες εργοστασιων....
Εχει ενα δικιο, γιατι ποιος τωρα πλεον νοιωθει σιγουρος για να κανει κατι παραγωγικο... αφου δεν υπαρχει πελατης για να το αγορασει....... (λεμε τωρα)..... στην αγορα θα μεινουν οι πιο ελκυστικοι απο τιμες και υπηρεσιες..... ο καθενας θα σκεφτεται πολυ πριν δωσει τον οβολο του καπου... ιδιως δε αν ειναι και δανεικος!!!
-
Ο χρήστης 224.v έγραψε:
Ναι επαναλαμβανεται... αλλα με επιστημονικο προλεταριατο πλεον οχι με εργατες εργοστασιων....η μια βρήκε στο Λονδίνο θέση πωλήτριας....και ο άλλος στην Στοκχόλμη σε κοτο-σφαγείο...
εγώ ανιχνεύω την πιθανότητα να πάω ως μάγειρας στην Κοπεγχάγη...γιατί έχω φίλους εκεί.
-
Ο χρήστης vice246 έγραψε:
Ναι επαναλαμβανεται... αλλα με επιστημονικο προλεταριατο πλεον οχι με εργατες εργοστασιων....
η μια βρήκε στο Λονδίνο θέση πωλήτριας....και ο άλλος στην Στοκχόλμη σε κοτο-σφαγείο...
εγώ ανιχνεύω την πιθανότητα να πάω ως μάγειρας στην Κοπεγχάγη...γιατί έχω φίλους εκεί.
Μεχρι να περασει??? η κριση οι επολογες ειναι λιγες... οσο μακρυτερα τοσο καλλυτερα αυτην την εποχη.... ειμαι συνολικα 15 χρονια εκτος ελλαδος οχι συνεχεια...... αλλα δεν θελω και να γυρισω με αυτη τη κατασταση.....
-
τι ωρα ξεκιναει το υπουργικο συμβουλιο;
-
Έκανες αίτηση και περιμένεις απάντηση?
-
Ο χρήστης italakias έγραψε:
τι ωρα ξεκιναει το υπουργικο συμβουλιο;φοβάσαι μην αργήσεις;
Δεν πειράζει, ασ' τους να περιμένουν και λίγο... δεν θα πάθουν τπτ -
'Η Ελλάδα θα καταφέρει να διαχειριστεί την κρίση χρέους, εκτιμά ο ΟΟΣΑ'
http://www.in.gr/news/article.asp?lngEn ... gDtrID=251
-
-
Ικανοποιημένες οι γερμανικές επιχειρήσεις στη Βουλγαρία
http://www.kathimerini.gr/4dcgi/_w_arti ... 010_331835
Ο αδελφός που έκανε διπλωματική στο συγκριτικό φορολογικό δίκαιο Γερμανίας - Ελλάδας μου είχε πει ότι η Βουλγαρία μαζί με την Ρουμανία νομίζω έχουν τους πιο χαμηλούς συντελεστές φορολόγησης επιχειρήσεων στην ΕΕ.
Τώρα θυμήθηκα τον βούλγαρο υπουργό που πήγαινε στα αγροτικά μπλόκα και ζητούσε να ανοίξουν. Δεν πήγαινε ο κόσμος στο bansko φαίνεται... -
η Βουλγαρία μαζί με την Ρουμανία νομίζω έχουν τους πιο χαμηλούς συντελεστές φορολόγησης επιχειρήσεων στην ΕΕ
Έξυπνοι οι σύντροφοι... Εδώ βέβαια η Αλέκα πρότεινε διπλασιασμό της φορολόγησης των επιχειρήσεων.
Είναι ωραία πάντως που τώρα που έρχεται η μπόρα ο κάθε προβληματικός συνεχίζει να βελάζει στο σκοπό που του έχει μάθει το εκάστοτε κόμμα του τόσα χρόνια. Σαν τον τιτανικό που ενώ βυθιζόταν, η ορχήστρα έπαιζε. Ωραία πράγματα... -
Ο χρήστης kon5 έγραψε:
Ο αδελφός που έκανε διπλωματική στο συγκριτικό φορολογικό δίκαιο Γερμανίας - Ελλάδας μου είχε πει ότι η Βουλγαρία μαζί με την Ρουμανία νομίζω έχουν τους πιο χαμηλούς συντελεστές φορολόγησης επιχειρήσεων στην ΕΕ.
Τώρα θυμήθηκα τον βούλγαρο υπουργό που πήγαινε στα αγροτικά μπλόκα και ζητούσε να ανοίξουν. Δεν πήγαινε ο κόσμος στο bansko φαίνεται...Ναι, 10% έχουν...
Κοίτα, βγάζουν και οι Βούλγαροι, βολεύονται και οι Έλληνες.
Αν πας νότια Βουλγαρία το -ΣΚ θα δεις πολλά αυτοκίνητα με ελληνικές πινακίδες.
Αγοράζουν, φουλάρουν βενζίνη με 1 ευρώ/λίτρο, γ@μ@νε (αν και δεν λέει για sex-τουρισμό πια), πίνουν καφέ με 1 ευρώ (όταν στην Θεσσαλονίκη θα ήθελαν 4 ), τρώνε με λιγότερα...
Απ' την άλλη είναι πολύ πίσω για μπίζνες. Πανταχού παρούσα η Μαφία.
Μπορεί μια μεγάλη γερμανική επιχείρηση να μην την πειράξουν (γιατί θα τραβήξει το αυτάκι η Μέρκελ στον Μπορίσοφ ), αλλά οι μικρομεσαίοι δεν νομίζω να μπορούν να επιβιώσουν χωρίς να πληρώνουν την Μαφία. -
10% φόρο στα διανεμόμενα κέρδη των επιχειρήσεων σε Βουλγαρία και Κύπρο
40% αθροιστικά οι φόροι στην Ελλάδαπου θα πάει ο επενδυτής και ο επιχειρηματίας? δεν ρωτάω για τους ξένους για τους δικούς μας μιλάω.
-
νταξ αν καταλήξουμε ότι οι φορολογικοί παράδεισοι είναι η λύση του καπιταλισμού.... νομίζω θα έχουμε ολοκληρώσει
Tελικα που βρισκεται το προβλημα της ελληνικης οικονομιας;