-
Φίλος με Golf GTi έπαθε ακριβώς το ίδιο πράγμα πέρσι το καλοκαίρι, βράδυ στην Εθνική πρός Πειραιά ακριβώς στο ύψος του ΙΚΕΑ, έπεσε επάνω σε λάστιχο με 160 χιλιόμετρα, επειδή ήταν βράδυ και έτρεχε μια που το είδε και μια που πέρασε από επάνω, το ύψος της ζημιάς ξεπέρασε τα 3500 Ευρώ, πάλι καλά που είχε μεικτή ασφάλεια.
Η μαλακία και η ανευθυνότητα σε αυτή την Χώρα απλά δεν έχει όρια. -
Ο χρήστης JDL έγραψε:
Φίλος με Golf GTi έπαθε ακριβώς το ίδιο πράγμα πέρσι το καλοκαίρι, βράδυ στην Εθνική πρός Πειραιά ακριβώς στο ύψος του ΙΚΕΑ, έπεσε επάνω σε λάστιχο με 160 χιλιόμετρα, επειδή ήταν βράδυ και έτρεχε μια που το είδε και μια που πέρασε από επάνω, το ύψος της ζημιάς ξεπέρασε τα 3500 Ευρώ, πάλι καλά που είχε μεικτή ασφάλεια.
Η μαλακία και η ανευθυνότητα σε αυτή την Χώρα απλά δεν έχει όρια.έχω αρχίσει να σκέφτομαι σοβαρά το θέμα μικτής ασφάλειας κι ας είναι σαν διαφορά τα διπλά από αυτά που δίνω τώρα (δηλαδή τελική τιμή = 3 φορές από όσα δίνω τώρα).
Πω-πω-πω...να λέω και 'ευχαριστώ'...
πω πω παλι καλα δεν χτυπησες στα κομματια ο καθε αμπαλος ! καποιος με μηχανη μπορει να ειχε σκοτωθει κι'ολας ........ τουλαχιστον δεν χτυπησες και παλι καλα που ειναι σχετικα περιορισμενη η ζημια γιατι εαν εχανες τον ελεγχο τοτε.........
Πάλι καλά...άγιος με φύλαξε και τυχαία είδα την σκιά για μισό κλάσμα του δευτερολέπτου ανάμεσα από τα 2 προπορευόμενα αμάξια και ψιλο-έκοψα και 'έπεσα πάνω' με λίγα.
Ακόμα (λέμε) δεν μπορώ να το χωνέψω...Συνήθως εκεί πηγαίνω με 'αρκετά' (100-120km/h) γιατί ο δρόμος (και η κίνηση) το επιτρέπει.
-
Εγω δεν εχω καταλαβει, στα καλα καθουμενα ηταν στην Κηφισσιας 3 λαστιχα (ή ζαντολαστιχα?) πεταμενα στον δρομο να κοβουν βολτες?
-
Ο χρήστης kacey έγραψε:
Εγω δεν εχω καταλαβει, στα καλα καθουμενα ηταν στην Κηφισσιας 3 λαστιχα (ή ζαντολαστιχα?) πεταμενα στον δρομο να κοβουν βολτες?Ναι ρε συ...αυτό είναι το κουλό.Δεν έπεσαν δηλαδή εκείνη την ώρα από κάποιο φορτηγό πχ ή από κάποιο αμάξι.Όταν φτάσαμε στο σημείο αυτό οι ρόδες ήταν ήδη εκεί παρατημένες.
Συγκεκριμένα στην Λ.Κηφισίας ήταν πεταμένες στη μέση του δρόμου.Το ένα ήταν στην αριστερή λωρίδα, το άλλο στη μεσαία και το 3ο(πλέον) δε θυμάμαι που ήταν (δεν το πέρασα πάντως πριν το 'μπαμ').Επίσης το γράψω ψιλο-ξεκάθαρα και στο τέλος.πήρα να ενημερώσω την αστυνομία και μου είπαν ότι είχαν ενημερωθεί εδώ και 20 λεπτά για τις 3 ρόδες (ενώ εγώ είχα δει εκείνη την ώρα μόνο τις 2).
Τουλάχιστον προσωπικά έκανα το χρέος μου και προς τους άλλους (κι ας μην σταμάτησε κανείς να με βοηθήσει ή έστω να ρωτήσει αν είμαι οκ). Έβαλα κάτι γάντια χειρουργικά που έχω στο αμάξι και μετακίνησα και την 1η ρόδα που (με ελιγμό) προσπέρασα ώστε να μην πέσει κάποιος χριστιανός πάνω της αλλά και να μην 'βρωμίσω' και με δικά μου δακτυλικά αποτυπώματα τις ρόδες (να αυξήσω δηλαδή τις πιθανότητες να βρεθεί ο μ@λ@κ@ς - ψιλοχοντροαπίθανο αλλά η ελπίδα πεθαίνει τελευταία )
Η αστυνομία με βρήκε να τραβάω την ρόδα (που προσπέρασα) στην άκρη του δρόμου. -
Σημερα, 19:10 (σκοταδι πισσα πλεον), ερχομενος απο Συγγρου και μπαινοντας στην Καλλιροης, εντοπιζω Golf 10ετιας κινουμενο χωρις πισω φωτα. Το προσπερναω και διαπιστωνω οτι δεν εχει ουτε εμπρος φωτα!
Στο φαναρι που παει δεξια για Βουλιαγμενης τον πλευριζω και του λεω: Θα τα φτιαξουμε τα ρημαδια τα φωτα ή θα σκοτωσουμε κανεναν?
Με κοιταζει με ηληθιο βλεμμα (ηταν γυρω στα 40 και Ελληνας), ολος εκπληξη και μου λεει: Πω, πω, τα ξεχασα! Και τα αναβει κανονικοτατα .
Λογω κινησης, αντε να δεχθω οτι εβλεπε απο τα φωτα των αλλων και 'ξεχαστηκε'.
Ομως, δεν εβλεπε το ταμπλω οση ωρα οδηγουσε?.... -
Είχα κάνει το ίδιο σε μια τύπισσα εδώ στη Κυψέλη, η οποία σοκαρίστηκε όταν κατάλαβε ότι όντως τα είχε ξεχάσει σβηστά.
Υπάρχει αρκετός κόσμος πάντως, ειδικά όσοι βγαίνουν από φωτιζόμενα γκαράζ, που τα ξεχνάει. -
Κάβουρα εύχομαι μακριά από άλλες τέτοιες αναποδιές και να βρεθεί ο ηλίθιος που τα σκόρπισε και να τον σκίσουν (που δεν το βλέπω αλλά η ελπίδα πεθαίνει τελευταία ) .
Είχα ανοίξει παλιότερα ένα θέμα για αντικείμενα στο οδόστρωμα
http://www.4tforum.gr/phpBB3/viewtopic.php?f=5&t=23306
καθώς την είχα πατήσει και ο ίδιος αρκετά χρόνια πριν.Το θετικό στην περίπτωσή σου ήταν πως είχε ήδη ενημερωθεί η τροχαία, το αρνητικό ότι καθυστέρησαν ΠΑΡΑ πολύ να σπεύσουν στο σημείο. Αν είχε εμπλακεί δίκυκλο δεν νομίζω πως θα είχε μόνο υλικές ζημιές.
-
Ο χρήστης dbekos έγραψε:
Σημερα, 19:10 (σκοταδι πισσα πλεον), ερχομενος απο Συγγρου και μπαινοντας στην Καλλιροης, εντοπιζω Golf 10ετιας κινουμενο χωρις πισω φωτα. Το προσπερναω και διαπιστωνω οτι δεν εχει ουτε εμπρος φωτα!
Στο φαναρι που παει δεξια για Βουλιαγμενης τον πλευριζω και του λεω: Θα τα φτιαξουμε τα ρημαδια τα φωτα ή θα σκοτωσουμε κανεναν?
Με κοιταζει με ηληθιο βλεμμα (ηταν γυρω στα 40 και Ελληνας), ολος εκπληξη και μου λεει: Πω, πω, τα ξεχασα! Και τα αναβει κανονικοτατα .
Λογω κινησης, αντε να δεχθω οτι εβλεπε απο τα φωτα των αλλων και 'ξεχαστηκε'.
**Ομως, δεν εβλεπε το ταμπλω οση ωρα οδηγουσε?.... **:whatever:'Ταμπλώ'?.... ..τι είναι αυτό?,,υτπάρχει τέτοιο αξεσουάρ στο αυτοκίνητο?
-
Μην ξεχνάτε ότι σε ορισμένα αυτοκίνητα τα φώτα στο ταμπλό είναι μέρα-νύχτα αναμμένα. Παλιά, γνωστός μου με tempra dgt, στάνταρ (μέσα στην Αθήνα τουλάχιστον) ξεκινούσε χωρίς φώτα και τα άναβε... όποτε το θυμόταν .
-
Δεν νομιζω οτι ειναι τοσο τραγικο, σε φωτισμενους δρομους, να μην καταλαβεις για λιγο οτι δεν εχεις αναψει φωτα.
-
Ο χρήστης Κάβουρας έγραψε:
Εγω δεν εχω καταλαβει, στα καλα καθουμενα ηταν στην Κηφισσιας 3 λαστιχα (ή ζαντολαστιχα?) πεταμενα στον δρομο να κοβουν βολτες?
Ναι ρε συ...αυτό είναι το κουλό.Δεν έπεσαν δηλαδή εκείνη την ώρα από κάποιο φορτηγό πχ ή από κάποιο αμάξι.Όταν φτάσαμε στο σημείο αυτό οι ρόδες ήταν ήδη εκεί παρατημένες.
Συγκεκριμένα στην Λ.Κηφισίας ήταν πεταμένες στη μέση του δρόμου.Το ένα ήταν στην αριστερή λωρίδα, το άλλο στη μεσαία και το 3ο(πλέον) δε θυμάμαι που ήταν (δεν το πέρασα πάντως πριν το 'μπαμ').Επίσης το γράψω ψιλο-ξεκάθαρα και στο τέλος.πήρα να ενημερώσω την αστυνομία και μου είπαν ότι είχαν ενημερωθεί εδώ και 20 λεπτά για τις 3 ρόδες (ενώ εγώ είχα δει εκείνη την ώρα μόνο τις 2).
Τουλάχιστον προσωπικά έκανα το χρέος μου και προς τους άλλους (κι ας μην σταμάτησε κανείς να με βοηθήσει ή έστω να ρωτήσει αν είμαι οκ). Έβαλα κάτι γάντια χειρουργικά που έχω στο αμάξι και μετακίνησα και την 1η ρόδα που (με ελιγμό) προσπέρασα ώστε να μην πέσει κάποιος χριστιανός πάνω της αλλά και να μην 'βρωμίσω' και με δικά μου δακτυλικά αποτυπώματα τις ρόδες (να αυξήσω δηλαδή τις πιθανότητες να βρεθεί ο μ@λ@κ@ς - ψιλοχοντροαπίθανο αλλά η ελπίδα πεθαίνει τελευταία )
Η αστυνομία με βρήκε να τραβάω την ρόδα (που προσπέρασα) στην άκρη του δρόμου.Γιωργο, τωρα το διαβασα, ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ!!! Εισαι τυχερος στην ατυχια σου, πραγματικα! Οταν ηρθε η αστυνομια, δεν μπορουσε να παρει καποια ροδα για αποτυπωματα απο αυτες που υπηρχαν, μηπως εβγαινε καμμια ακρη?
ΠΙστευω ανετα μπορουν να τους βρουν, το θεμα ειναι αν θελουν να ψαξουν...
Μεγαλη αλητεια παντως, αυτοι που το εκαναν ευχομαι να το βρουν μπροστα τους
οι γ@μ@μενοι δολοφονοι! -
Ο χρήστης kacey έγραψε:
Δεν νομιζω οτι ειναι τοσο τραγικο, σε φωτισμενους δρομους, να μην καταλαβεις για λιγο οτι δεν εχεις αναψει φωτα.Γι αυτό βάζουν φώτα HID >8000k, δεν υπάρχει περίπτωση να τα μπερδέψεις με τις λάμπες νατρίου των δρόμων...
-
Στο astra που υπάρχει φωτισμός στο καντράν και το ταμπλώ ακόμα και με σβηστά τα φώτα την έχω πατήσει κι εγώ κάποιες φορές. Σήμερα πχ...
-
Ο χρήστης Κίκιζας Γρηγόρης έγραψε:
Ναι ρε συ...αυτό είναι το κουλό.Δεν έπεσαν δηλαδή εκείνη την ώρα από κάποιο φορτηγό πχ ή από κάποιο αμάξι.Όταν φτάσαμε στο σημείο αυτό οι ρόδες ήταν ήδη εκεί παρατημένες.
Η αστυνομία με βρήκε να τραβάω την ρόδα (που προσπέρασα) στην άκρη του δρόμου.Γιωργο, τωρα το διαβασα, ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ!!! Εισαι τυχερος στην ατυχια σου, πραγματικα! Οταν ηρθε η αστυνομια, δεν μπορουσε να παρει καποια ροδα για αποτυπωματα απο αυτες που υπηρχαν, μηπως εβγαινε καμμια ακρη?
Tο ενδεχομενο να ηταν ατυχημα δηλαδη να φυγανε απο καμια καροτσα φορτηγου δεν παιζει ? βεβαια και παλι φταιει αυτος που κανει την μεταφορα γιατι δεν φρροντιζει να ασφαλισει το φορτιο του
-
Ο χρήστης Κίκιζας Γρηγόρης έγραψε:
Γιωργο, τωρα το διαβασα, ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ!!! Εισαι τυχερος στην ατυχια σου, πραγματικα! Οταν ηρθε η αστυνομια, δεν μπορουσε να παρει καποια ροδα για αποτυπωματα απο αυτες που υπηρχαν, μηπως εβγαινε καμμια ακρη?
Μεγαλη αλητεια παντως, αυτοι που το εκαναν ευχομαι να το βρουν μπροστα τους
οι γ@μ@μενοι δολοφονοι!Γρηγόρη πιο πολύ θυμώνω γιατί παρόμοιο περιστατικό συνέβη στον πατέρα μου στην εθνική οδό (είδε να φεύγει ένα σίδερο-λοστός από το προπορευόμενο αγροτικό ο οποίος σταμάτησε αφού ο πατέρας άρχισε τις κόρνες και τα φώτα ).
Μπορώ να πιστέψω ότι καταλάθος έπεσαν από κάπου.Αυτό που δεν μπορώ να καταλάβω είναι γιατί δεν σταμάτησε να τις μαζέψει γαμώ το κερατό τους.
Ειλικρινά τους εύχομαι να τους συμβεί κάτι ακριβώς αντίστοιχο χωρίς μεγάλες υλικές ζημιές.Μόνο να το ζήσεις φτάνει για να καταλάβεις ότι πρέπει να δένεις καλά το φορτίο σου αλλά και ότι και να πέσει κάτι στο δρόμο το 'καλά...γάμησέ το τώρα' είναι τουλάχιστον δολοφονική στάση.Είναι σαν το 'πρέπει να τρακάρει και να το ζήσει για να βάλει ζώνη ή κράνος'
Για να βρεθούν από αποτυπώματα πρέπει να έχουν περάσει από τη σήμανση κάποια στιγμή και να τους έχουν πάρει πλήρη δακτυλικά αποτυπώματα.Οπότε αν είναι κάποιος κοινός πολίτης χωρίς εμπλοκές σε αδικήματα, δεν παίζει να βρεθεί.Γι'αυτό μου είπαν ότι είναι απίθανο να τους βρουν (συν του ότι παίζει και ο παράγοντας 'δε γαμιέται..βαριέμαι να ψάξω σήμερα' )
Πήραν τις ρόδες για στοιχεία για να τις ψάξουν αλλά πραγματικά...ας είμαστε ρεαλιστές: τρέχα γύρευε.Αν τον βρουν πάω να παίξω λόττο-τζόκερ και ό,τι άλλο τυχερό παιχνίδι ξέρω.
-
Ο χρήστης Dodger έγραψε:
Το ένα μου το έδωσε φίλος αστυνομικός και το δεύτερο σκηνικό έγινε στη Θεσσαλονική. Έχει 2 χρόνια, μάλλον τους κέρδισε η ευγένεια μου.Ετσι ειχα κανει κι εγω... Με χτυπησαν βρηκα αυτο το χαρτακι, αλλα επειδη πρεπει να φυγω ταξιδι, μηπως μπορουμε να απλοποιησουμε τη διαδικασια, ηταν και χτυπημενο πραγματι το αμαξι (παλιο ομως χτυπημα) δουλεψε... Δεν ειμαι σιγουρος οτι πιανει παντα ομως...
-
Ο χρήστης Mercyful_Fate έγραψε:
Είχα κάνει το ίδιο σε μια τύπισσα εδώ στη Κυψέλη, η οποία σοκαρίστηκε όταν κατάλαβε ότι όντως τα είχε ξεχάσει σβηστά.
Υπάρχει αρκετός κόσμος πάντως, ειδικά όσοι βγαίνουν από φωτιζόμενα γκαράζ, που τα ξεχνάει.Ειχα κανει κατι αναλογο παλιοτερα... Απο τεμπελια και ενω ειχαν καει και οι δυο 'ψειρες' δεν τις αλλαζα... Καποια στιγμη, νομιζω οτι το ειχα σταματησει το αμαξι για ενα διαστημα 5λεπτου και δουλευε, για να φαινεται εχω αφησει αναμενη τη μικρη σκαλα... Ξεκινωντας και με φωτισμενο το ταμπλο δεν το εδωσα σημασια, ηταν και εντος πολης σε φωτισμενους δρομους η διαδρομη μου, οποτε δεν το αντιληφθηκα μεχρι που μου το επισημαναν... Στην ουσια δεν φαινομουν... Απο τοτε κομμενες οι τεμπελιες. Και να ειχα ξεχασει τα μικρα θα φαινοταν το αμαξι, πιο δυσκολα μεν αλλα θα το εντοπιζες... Και απορουσα γιατι κανουν ολοι μ@λ@κιες μπροστα μου - γιατι δεν με εντοπιζαν παρα αρκετα αργα!!!
-
Ο χρήστης Kωνσταντίνος έγραψε:
'Ταμπλώ'?.... ..τι είναι αυτό?,,υτπάρχει τέτοιο αξεσουάρ στο αυτοκίνητο?
Ψαξε στα εξτρα... Εκει μαζι με τα φλας...
-
Το ποιό πιθανό είναι να μην πήρε χαμπάρι ότι έπεσαν οι ρόδες στο δρόμο, δεν κάνουν και ιδιαίτερο θόρυβο λόγο υλικών κατασκευής.
Τυχεροί είστε πάντως και σχετικά χαμηλή η ζημιά...Παλαιότερα είχα δεί στον Κιφησό πεσμένη καρέκλα η οποία ήταν κανονικά αμπαλαρισμένη.
Είχε πέσει από φορτηγό που μετέφερε καινούργια σαλο-τραπεζαρία...Ακόμα παλαιότερα είχα πάθει ίδια ζημιά αλλά με ΚΑΔΡΟΝΙ οικοδομής μήκους 5 μέτρων που το σήκωσε στον αέρα το προπορευόμενο όχημα και ήρθε και καρφώθηκε κάτω από τον προφυλακτήρα μου.
Έσπασε το μαρσπιέ, έσπασε και τα 2 ψυγεία και πήγε και καρφώθηκε κάτω από τον κινητήρα.
Η οδική κατάφερε να το βγάλει τραβώντας το με τον εργάτη του φορτηγού, τόση δύναμη χρειάστηκε.Ο οδηγός μου είπε ότι ήμουν ΤΥΧΕΡΩΣ επειδή αν είχε σηκωθεί λίγο ποιό ψηλά το ποιό πιθανό ήταν ότι θα είχε μπεί μέσα στην καμπίνα με ακόμα χειρότερα αποτελέσματα...
-
Ο χρήστης dpolal έγραψε:
Ακόμα παλαιότερα είχα πάθει ίδια ζημιά αλλά με ΚΑΔΡΟΝΙ οικοδομής μήκους 5 μέτρων που το σήκωσε στον αέρα το προπορευόμενο όχημα και ήρθε και καρφώθηκε κάτω από τον προφυλακτήρα μου.
Έσπασε το μαρσπιέ, έσπασε και τα 2 ψυγεία και πήγε και καρφώθηκε κάτω από τον κινητήρα.
Η οδική κατάφερε να το βγάλει τραβώντας το με τον εργάτη του φορτηγού, τόση δύναμη χρειάστηκε.Ο οδηγός μου είπε ότι ήμουν ΤΥΧΕΡΩΣ επειδή αν είχε σηκωθεί λίγο ποιό ψηλά το ποιό πιθανό ήταν ότι θα είχε μπεί μέσα στην καμπίνα με ακόμα χειρότερα αποτελέσματα...
η μαγική ερώτηση είναι: ο οδηγός του φορτηγού σταμάτησε ή 'δεν ασχολήθηκε'?
Ζώα,Ζώα,Ζώα............. [#3]