Ο χρήστης elteo έγραψε:
Γιατί εδώ που φτάσαμε αγαπητέ μου συμφορουμίστα δεν υπάρχει άλλη επιλογή. Αν πιστεύεις ότι υπάρχει να τους ενημερώσεις.
και η λύση είναι να αυξήσουμε τα πάντα στον θεό και να μειώσουμε τα εισοδήματα σε μεγάλο μέρος του πληθυσμού ; Ξέρεις σε τι ύφεση θα μπούμε/ έχουμε μπει;
Άρα τι προτείνεις? Που θα βρούμε τα λεφτά που λείπουν? Ποιός παίρνει επίδομα έγκαιρης προσέλευσης στην εργασία, εγώ? Με πληρώνει το κράτος για να πηγαίνω στη δουλειά μου ΝΩΡΙΣ?
Αυτή τη στιγμή εγώ ξέρω ότι ο πιο ΜΗ παραγωγικός κλάδος της Ελλάδας (και κατεπέκταση υπεύθυνος εν μέρη για τη κατάσταση) είναι το δημόσιο. Όπως εγώ λοιπόν στον ιδιωτικό δουλεύω σαν το σκυλί, τις διπλάσιες ώρες με λιγότερα χρήματα από αυτούς...έχω την απαίτηση να δουλεύουν κι αυτοί τουλάχιστον παραγωγικά τις ώρες που απασχολούνται.
4 κλισέ μέτρησα. Αλλά δεν περίμενα και τίποτα άλλο. Γνωστό άλλωστε το ΔΥ=τεμπελόσκυλο.
Θες να μου πεις λοιπόν ότι οι δημόσιοι υπάλληλοι δουλεύουν σαν τα σκυλιά μέχρι τις 7, 8, 9 και 10 το βράδυ...ΧΩΡΙΣ να πληρώνονται υπερωρίες?
Από μια πλευρά υπάρχει πλέον σοβαρή έλλειψη παραγωγικότητας στο δημόσιο και από την άλλη όλοι αντιδρούν και βρίσκουν αφορμή να βγούνε στους δρόμους.
Οταν σου κόψουν 2 μισθούς εσένα ως ΙΥ έλα να μου πεις γιατί αντιδρούν όλοι αυτοί....εδώ 8 λεπτά σου βάλανε στην βενζίνη και το σχολίασες αρνητικά.
Καθόλου αρνητικά...πλακίτσα έκανα ότι θα παίρνω το ποδήλατο, μάλιστα έγραψα ότι η επιβάρυνση είναι 5€ στο γέμισμα...σιγά το ΤΡΟΜΑΚΤΙΚΟ ποσό!
Αν μου κόψουν λοιπόν 2 μισθούς (που δεν τους έκοψαν...τους μείωσαν) θα το δεχτώ και θα συνεχίσω τη δουλειά μου καθώς δεν έχω άλλη επιλογή, γιατί αλλιώς θα με απολύσουν. Όπως και υπάρχει ο κίνδυνος να με απολύσουν όποτε θέλουν και κρίνουν αυτοί...και μένω στον δρόμο για το παραμικρό αν δε κάνω νούμερα!
Είδες κανέναν από τον ιδιωτικό να βγαίνει στους δρόμους όταν:
- Τον απολύουν
- Του μειώνουν το μισθό
- Του κόβουν επιδόματα
- Του κόβουν benefits
- Απολύουν έγκυο γυναίκα
- Δουλεύουν μέχρι τις 12 το βράδυ ΧΩΡΙΣ ΥΠΕΡΩΡΙΕΣ
- Αξιολογούνται σε ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ βάση
πλάκα μου κάνεις έτσι; Οταν κάνει απεργία η ΓΣΕΕ ξέρεις τι σημαίνει αυτό; Οι ταρίφες είναι ΔΥ; Οι οδηγοί φορτηγών; Οι αγρότες; Οι περιπτεράδες; Αλήθεια οι ένστολοι παίρνουν υπερωρίες ; Ελα ρε παιδιά έλεος με τα κλισέ.
Γιατί είσαι επιλεκτικός? Κοίτα τη γενική εικόνα. Έχεις δει κάποιον από τις χιλιάδες ιδιωτικές εταιρίες της Ελλάδας στους δρόμους? Έχεις ιδέα τι ΣΦΑΓΗ γίνεται στον ιδιωτικό τομέα και για τι απολύσεις μιλάμε? Ξέρεις τι θα πει 'φεύγεις νύχτα'? Ξέρεις ότι μπορεί να φτάσεις το πρωί στο γραφείο σου ωραία και καλά και να δεις τα πράγματά σου έξω?
Παίζουν αυτά στο δημόσιο? Ή δουλεύουν 12 ώρες την ημέρα?
Δε λέω...βαρύ το μέτρο της κυβέρνησης, συμφωνώ...δεν διαφωνώ...αλλά εδώ που φτάσαμε δεν υπάρχει άλλη λύση νομίζω. Τρία χρόνια είναι...θα περάσουν.
Ο κοσμάκης δεν είπε το αντίθετο. Αλλά πάλι ο μσθωτός την πληρώνει...αυτό λέει.
Άρα πως θα βρεθούν τα χρήματα που λείπουν?
Την εναλλακτική τη σκέφτηκε κανείς? Τι θα γινόταν ας πούμε αν δεν παίρναμε αυτά τα μέτρα?
θα πτωχεύαμε.... Εάν δεν επαρκούν τα μέτρα τον Μάιο ξέρεις τι θα γίνει; Κάτι χειρότερο του ΔΝΤ.
Γιαυτό ακριβώς πρέπει να δουλέψουμε όλοι και να βάλουμε τον κώλο μας κάτω να γίνουμε παραγωγικοί.