-
Ο χρήστης navouxodonosoras έγραψε:
Μου προτείνουν την DEMCO ως καλή ασφαλιστική. Τι λέτε ?Είχα δυο αμάξια στην Οικονομική που πτώχευσε και μετά μου πρότειναν για καλή την Ασπίδα που πιστόλισε τον κόσμο.
Καλά που τα έβαλα σε άλλη εταιρεία - ποτέ δεν ξέρεις.
-
Πλέον δεν μπορείς να είσαι για καμία σίγουρος. Και εγώ ΙντερΣαλόνικα έχω, όλοι μου λένε ότι θα κλείσει και κλείνει η Commercial Value.
-
Ο χρήστης leonp έγραψε:
Δεν θέλουν να το κάνουν για να χάνεις μέρες. Πρέπει να τους πιέσεις.
Ε;
Ζητάς να ασφαλίσεις κάτι και είσαι σε διαπραγματεύσεις για τις καλύψεις που θέλεις και το ύψος του ασφάλιστρου. Όταν καταλήξεις σε συμφωνία θα δεις ότι η ασφάλεια αρχίζει από τη μέρα που ζήτησες την ασφάλεια και όχι από τη μέρα που συμφώνησες τους όρους. Σου κλέβουν μέρες γιατί όσο είσαι σε διαπραγματεύσεις δεν είναι σίγουρο ότι είσαι ασφαλισμένος για τις καλύψεις που ζητάς.
Διαπραγματευσεις για το υψος του ασφαλιστρου σε συγκεκριμενες καλυψεις σε συγκεκριμενη εταιρια δεν υπαρχουν.
υπαρχει διαπραγματευση/ελεγχος ασφαλιζομενης αξιας για να τιμολογηθει το ασφαλιστρο , ο οποιος απαιτει καποιες μερες (ειτε επειδη εγω δεν μπορω να δειξω αμεσα το αυτοκινητο μου , ειτε επειδη δεν μπορει να το δει αμεσα ο εκτιμητης) και βεβαια αφορα ΜΕΤΑΧΕΙΡΙΣΜΕΝΟ οχημα..
το καινουργιο ασφαλιζεται αμεσα με την αξια που γραφει το τιμολογιο.
οσοι εχουν μεταχειρισμενο και κανουν αλλαγη εταιριας για να ειναι καλυμμενοι αμεσα στο πακετο που επελεξαν και οχι μονο στην Α/Ε καλο θα ειναι να κανουν την αιτηση ασφαλισης μια εβδομαδα ΠΡΙΝ την ληξη του ασφαλιστηριου τους με μεταγενεστερη εναρξη ασφαλισης και οχι να το αφηνουν να ληξει (εκμεταλλευομενοι το 30ημερο) και να ψαχνονται μετα... -
Ο χρήστης zorz έγραψε:
Ζητάς να ασφαλίσεις κάτι και είσαι σε διαπραγματεύσεις για τις καλύψεις που θέλεις και το ύψος του ασφάλιστρου. Όταν καταλήξεις σε συμφωνία θα δεις ότι η ασφάλεια αρχίζει από τη μέρα που ζήτησες την ασφάλεια και όχι από τη μέρα που συμφώνησες τους όρους. Σου κλέβουν μέρες γιατί όσο είσαι σε διαπραγματεύσεις δεν είναι σίγουρο ότι είσαι ασφαλισμένος για τις καλύψεις που ζητάς.
Η ασφαλιση τιθεται σε ισχυ με την καταβολη ασφαλιστρων και συμφωνα με τους ορους του συμβολαιου... Αν εισαι σε διαπραγματευσεις τοτε κανεις δεν σε εχει ασφαλισμενο, οπως επισης δεν εχεις πληρωσει λεφτα σε κανεναν...
-
Ο χρήστης elteo έγραψε:
Πλέον δεν μπορείς να είσαι για καμία σίγουρος. Και εγώ ΙντερΣαλόνικα έχω, όλοι μου λένε ότι θα κλείσει και κλείνει η Commercial Value.Δεν τέλειωσε το πανηγύρι .....
-
Ο χρήστης sprsk έγραψε:
Πλέον δεν μπορείς να είσαι για καμία σίγουρος. Και εγώ ΙντερΣαλόνικα έχω, όλοι μου λένε ότι θα κλείσει και κλείνει η Commercial Value.
Δεν τέλειωσε το πανηγύρι .....
από το 02 ακούω για την ιντερσαλόνικα...βαρέθηκα πια.
-
Ο χρήστης elteo έγραψε:
Δεν τέλειωσε το πανηγύρι .....
από το 02 ακούω για την ιντερσαλόνικα...βαρέθηκα πια.
Είμαι ένας από αυτούς που έχω πει ότι η Ιντρσαλόνικα είναι η επόμενη, ομολογουμένως πάντως δεν έχει ΚΑΜΙΑ σχέση η περίπτωσή της με αυτή των ασφαλιστικών του Ψωμιάδη. Από το 2001-2007 ήταν συνεχώς κερδοφόρα, το 2008 όμως ήταν μια πάρα πολύ κακή χρονιά με μεγάλες ζημιές και δε γνωρίζω τι έχει συμβεί το 2009. Γενικά, οι ασφαλιστικές κινούνται στην κόψη του ξυραφιού γιατί τα ιδία περιουσιακά τους στοιχεία συνήθως είναι πολύ μικρά, οπότε από μια χρονιά στην επόμενη μπορούν να βρεθούν σε αδυναμία πληρωμών λόγω έλλειψης ρευστότητας.
-
elteo ελπίζω να μην χρειαστεί να το δεις the hard way όταν αυτό συμβεί.
Το φθηνό είναι και ακριβό. Δυστυχώς πολλοί πρέπει να πάθουν για να μάθουν...
-
Ο χρήστης Vasgti έγραψε:
elteo ελπίζω να μην χρειαστεί να το δεις the hard way όταν αυτό συμβεί.Το φθηνό είναι και ακριβό. Δυστυχώς πολλοί πρέπει να πάθουν για να μάθουν...
μετά την ΑΣΠΙΣ καμία ατάκα δεν πιάνει μάγκες.
-
Γιατί υποστηρίζεις πως η ΑΣΠΙΣ δεν ακουγόταν καιρό? Τουλάχιστον ~1 χρόνο πριν, θυμάμαι τις πρώτες ενδείξεις...
-
Εγώ ξέρω ότι μετά την ΑΣΠΙΣ με καμία δεν είμαστε σίγουροι. Κάποτε λέγαμε να προτιμάμε τις μεγάλες. Αλλά παντού μπορείς να την πάθεις. Αν κλείσει...έκλεισε. Δεν θα κάτσω να ψάχνω και ισολογισμούς.
-
Συμφωνώ πως πλέον είναι πρωτόγνωρη η κατάσταση στην αγορά (γενικότερα), με τα νέα δεδομένα που έχουν προκύψει και πως για καμία εταιρία δεν μπορείς να είσαι 100% σίγουρος.
Όμως, όταν αρχίσουν να παρακούγονται ψίθυροι και φήμες στην αγορά για συγκεκριμένες εταιρίες και εσύ τις αγνοείς, ε αυτό δεν θέλει να καθίσεις να μελετήσεις ισολογισμούς για να καταλάβεις τι θα επακολουθήσει.
Και μην ξεχνάς αυτοί οι ψίθυροι υπήρχαν αρκετό καιρό πριν, για ΟΛΕΣ όσες μέχρι σήμερα έβαλαν λουκέτο.
-
Ο χρήστης Vasgti έγραψε:
elteo ελπίζω να μην χρειαστεί να το δεις the hard way όταν αυτό συμβεί.Το φθηνό είναι και ακριβό. Δυστυχώς πολλοί πρέπει να πάθουν για να μάθουν...
Καλημέρα. Πάντως και εγώ έχω βαρεθεί να ακούω ότι θα κλείσει η ιντερσαλονικα εδώ και κανά 5χρόνια.....
Και είναι σίγουρα διαφορετικό από τις προηγούμενες που έκλεισαν, που όντως κάτι ακουγόταν και 6 μήνες μετά, ένα χρόνο λουκέτο. Μακάρι να μην κλείσει γιατί οι τιμές της είναι καλές, και πριν κάνα 8μήνο με αποζημίωσε μέσα σε 1-2 εβδομάδες για άλλαγμα του παρμπρίζ ( 450 το σύνολο ). Οπότε απο εμένα παίρνει ψήφο.
Βέβαια τον Ιανουάριο όταν πήγα να πάρω την ανανέωση του ασφαλίστρου είδα 4μήνο αντί 6μήνο και όταν ρώτησα γιατί, η απάντηση ήταν ότι ο πράκτορας ζήτησε να γίνονται πλέον 4μήνα, γιατί οι τιμές έχουν ανέβει και ο κόσμος δεν τα βγάζει πέρα. -
Εγώ πάντως, έχοντας γνωρίσει το πώς δουλεύει το συγκεκριμένο μαγαζί από την άλλη πλευρά της συναλλαγής, θα χαρώ αν κλείσει.
-
Ο χρήστης elteo έγραψε:
Εγώ ξέρω ότι μετά την ΑΣΠΙΣ με καμία δεν είμαστε σίγουροι. Κάποτε λέγαμε να προτιμάμε τις μεγάλες. Αλλά παντού μπορείς να την πάθεις. Αν κλείσει...έκλεισε. Δεν θα κάτσω να ψάχνω και ισολογισμούς.Ποιος ειχε χρισει την ΑΣΠΙΣ ως μεγαλη?
Επειδη ''γυριζε'' τα κεφαλαια της ο Π.Ψ. καλυπτοντας ''τρυπες'', αγοραζοντας με ακαλυπτες διαφορα ''σαπακια'' της αγορας , πουλαγε πτωχευτικα ασφαλιστρα αυτοκινητων δημιουργωντας στολο 1 εκατ.οχηματων στον ομιλο (ΑΣΠΙΣ ΑΕΓΑ/ΑΑΕΖ/ΓΕΝΙΚΗ ΕΝΩΣΗ/ΓΕΝΙΚΗ ΠΙΣΤΗ/ΚΟΜΜΕΡΣΙΑΛ ΒΑΛΙΟΥ/ΠΡΩΤΗ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΗ ) παει να πει οτι ηταν ΜΕΓΑΛΗ ???
Δεν χρειαζεται αναγνωση ισολογισμων απλα αναγνωση ειδησεων :
π.χ.Το γεγονος οτι απο 29 Ιουλιου 2008 (14 μηνες πριν το λουκετο) ειχε βγει η μετοχη της απο το χρηματιστηριο (και καλα εισηγμενη... ) και δεν ξαναδιαπραγματευθηκε ποτε .- -
για μια Πρωτη που ρώταγε κάποιος .... είδα στην εφημερίδα είναι στο ίδο κτήριο με την Commercial
-
Ο χρήστης zeys13 έγραψε:
elteo ελπίζω να μην χρειαστεί να το δεις the hard way όταν αυτό συμβεί.
Το φθηνό είναι και ακριβό. Δυστυχώς πολλοί πρέπει να πάθουν για να μάθουν...
Καλημέρα. Πάντως και εγώ έχω βαρεθεί να ακούω ότι θα κλείσει η ιντερσαλονικα εδώ και κανά 5χρόνια.....
Και είναι σίγουρα διαφορετικό από τις προηγούμενες που έκλεισαν, που όντως κάτι ακουγόταν και 6 μήνες μετά, ένα χρόνο λουκέτο. Μακάρι να μην κλείσει γιατί οι τιμές της είναι καλές, και πριν κάνα 8μήνο με αποζημίωσε μέσα σε 1-2 εβδομάδες για άλλαγμα του παρμπρίζ ( 450 το σύνολο ). Οπότε απο εμένα παίρνει ψήφο.
Βέβαια τον Ιανουάριο όταν πήγα να πάρω την ανανέωση του ασφαλίστρου είδα 4μήνο αντί 6μήνο και όταν ρώτησα γιατί, η απάντηση ήταν ότι ο πράκτορας ζήτησε να γίνονται πλέον 4μήνα, γιατί οι τιμές έχουν ανέβει και ο κόσμος δεν τα βγάζει πέρα.μια πρωτη απαντηση ειναι αυτο που σου ειπε (πραγματι εκδιδει 3 μηνα και 4 μηνα )
μια δευτερη ειναι οτι με συχνοτερες πληρωμες μπορει μα περασει ηπιοτερα τις αυξησεις που θα γινουν (πχ αντι για +20%απαξ μπορει να το περασει +5% ανα 3μηνο χωρις μεγαλες αντιδρασεις)μια τριτη βεβαια ειναι οτι με 3μηνα και 4μηνα συμβολαια δεν απαιτειται να εχεις τοσο υψηλα αποθεματικα ζημιων με οτι αυτο συνεπαγεται (ισως εκει να κρυβεται το μυστικο...)
-
Ο χρήστης cpp έγραψε:
για μια Πρωτη που ρώταγε κάποιος .... είδα στην εφημερίδα είναι στο ίδο κτήριο με την Commercialη πρωτη ανηκει στην κυπριακη aspis holdings , πριν λιγους μηνες ηταν στην Σταδιου 5 και μετα πηγε στα γραφεια της c.v.
αδελφες εταιριες ηταν ,ιδια προγραμματα αυτ/των,ιδια σχεδιαση συμβολαιων , ιδιος ιδιοκτητης , ιδια γραφεια ,ελπιζω να μην εχει ιδια καταληξη... -
Καλησπέρα,
ο πατέρας μου έχει ένα Scirocco 16V του 1990, το οποίο για άγνωστο λόγω πήρε φωτιά στο χώρο του κινητήρα ενώ περίμενε σε φανάρι. ευτυχώς σβήστηκε χωρίς θύματα ή ζημιές προς τρίτους. Η ασφάλεια που έχει ο πατέρας μου είναι Interamerican με ασφάλεια πυρός για κεφάλαιο 3000€. Το αυτοκίντητο το είδε εμπειρογνώμων της Interamerican και λέει οτι δεν συμφέρει να επισκευαστεί και οτι μας δίνουν 2500€. Ο πατέρας μου όμως είναι 'κολλημένος' με το αυτοκίνητό του. Ερωτώ λοιπόν:
έχει άλλη επιλογή ο πατέρας μου; πχ. μπορεί να ζητήσει να πάρει το ποσό αυτό (2500€) για να το επισκευάσει; Σε περίπτωση που δεχτεί τα χρήματα τότε το αυτοκίνητο περνάει αναγκαστικά στο χέρια της ασφαλιστικής για απόσυρση; Ή μπορεί να το κρατήσει και να το επισκευάσει με δικό του κόστος;
Any idea?Ευχαριστώ!!
-
εισαι τυχαιρος που εισαι στην ιντεραμερικαν. Λοιπον κοιτα με 2500 ευρω εγω θα τα επαιρνα κ θα εφευγα αλλα μπορεις αν το θελεις τοσο πολυ το αμαξι να κανεις το εξης. να πας στην ιντεραμερικαν κ να τους πεις οτι βρηκες αγοραστη κ σου δινει πχ 500ευρω. Κανεις μια εικονικη πωληση σε καποιο φιλο σου(πληρωνεις τη μεταβιβαση του δλδ) κ πηγαινεις κ ζητας τα υπολοιπα 2000ευρω απο την ιντεραμερικαν. ΑΛΛΑ υπαρχει περιπτωση να γυρισει κ να σου πει η ιντεραμερικαν οτι εμεις βρηκαμε αγοραστη με 1000ευρω δωστο του κ θα σου δωσουμε εμεις 2500ευρω. Εχει το ρισκο του αλλα μπορει στο τελος να σου μεινει το αμαξι.
ΕΡΩΤΗΣΗ ΓΙΑ ΑΣΦΑΛΕΙΕΣ