-
οι τράπεζες πήραν λίγα (4 δις) μετρητά για να προλάβουν τότε τυχόν μαζικό σήκωμα καταθέσεων.
τα υπόλοιπα τα πήραν σε εγγυητικές του κράτους (ομόλογα) για να τα χρησιμοποιήσουν ως εγγύηση για λήψη ρευστού από ξένες πηγές.
το πρόβλημα ξεκίνησε από το 2008 όταν με την νέα οδηγία της Βασιλείας (Ελβετία) υποχρεώνονταν οι τράπεζες να διαθέτουν μεγαλύτερα αποθεματικά ως ποσοστό των καταθέσεων των πελατών τους για την αποφυγή φαινομένων ντόμινο στο χρηματοπιστωτικό σύστημα.
ήρθε ταυτόχρονα η κρίση και επί πλέον η υποβάθμιση της Ελλάδας και μοιραία τα ομόλογα του δημοσίου εξασφάλισαν μικρότερο δανεισμό στις τράπεζες που με τη σειρά τους έπρεπε να κρατήσουν περισσότερα μετρητά στα συρτάρια τους.
εάν προσθέσουμε στο κοκτέιλ και την τρομακτική αύξηση των καθυστερούμενων δανείων και επισφαλειών (κάποιοι προβλέπουν 20%) στο τρέχον έτος, καταλαβαίνετε γιατί οι τράπεζες δεν πρόκειται να ανοίξουν τη στρόφιγγα ούτε με παραινέσεις υπουργών ούτε με του θεού του ίδιου. -
Ο χρήστης nEK έγραψε:
Απο που μπορω να προμηθευτω τυφεκιο ατομικου εξοπλισμου για αυτοπροστασια?Δεν ειμαι , για προστασια της οποιας περιουσιας και της φυσικης μου ακεραιοτητας το θέλω για τις μελλοντικες μέρες που είναι κοντά.!
Θα μας επιτεθούν αι κομουνισταί ???? Να βάλω και το τσίγκινο ?????
-
Ο χρήστης nEK έγραψε:
Απο που μπορω να προμηθευτω τυφεκιο ατομικου εξοπλισμου για αυτοπροστασια?Δεν ειμαι , για προστασια της οποιας περιουσιας και της φυσικης μου ακεραιοτητας το θέλω για τις μελλοντικες μέρες που είναι κοντά.!
Τουλάχιστον δύο άτομα που γνωρίζω να κατέχουν κυνηγετικές καραμπίνες έχουν παραγγείλει φυσίγγια με βλήματα ή σκάγια από καουτσούκ.
Τουλάχιστον δύο άλλα άτομα που γνωρίζω κάνουν τους ντετέκτιβ ψάχνοντας τους κλέφτες που τους ανοίξανε τα σπίτια, χωρίς καμία διάθεση να ανακατέψουν την αστυνομία.
Δεν αναφέρομαι σε νταήδες, σε οικογενειάρχες αναφέρομαι.Τα συμπεράσματα δικά σας...
_
-
Ναι άλλα όταν δυο τράπεζες είπαν η μια δεν θέλουμε βοήθεια και δεν πήρε και η άλλη έλεγε δεν τα χρειαζόμαστε αλλα τα παιρνουμε γιατι μας υποχρεώνετε. Δεν μίλησε κανείς και το έπνιξαν για να βοηθηθούν τα τζάκια!
Ο ένας που φώναζε έλεγε όποιος θέλει βοήθεια ας κοιτάξει για συγχωνευση.
Τι? και να φανεί ότι τα τζάκια δεν έχουν καλές καμινάδες?
Και ήρθε ο σκούφος και έδωσε τα λεφτά του έλληνα φορολογούμενου που ήταν καλύτερα με 10% επιτόκιο και εύκολα. Και ζούν χαρούμενοι όλοι τον μύθο τους στο παραγώνι! -
Δεν αναφέρομαι σε νταήδες, σε οικογενειάρχες αναφέρομαι.
Υπάρχει τπτ ασυμβίβαστο σε αυτά τα δύο ?????
Θέλετε να συζητήσουμε περί αυτοδικίας, οπλοφορίας και οπλοχρησίας ???? εδώ βέβαια
-
όσο για τη Χούντα που την έζησα από την αρχή της δεν νομίζω ότι πρόσφερε τίποτα παραπάνω από το ότι κατάργησε την βασιλεία στην χώρα μας.
επειδή μέχρι το '67 η δημοκρατία βρισκόταν σε βρεφική ηλικία γιαυτό βρήκε και την ευκαιρία η χούντα να βρεθεί στην εξουσία. (εγώ πιστεύω ότι μαγειρεύτηκε από τις ΗΠΑ για να έχουν βάση την Κρήτη στον Αραβοϊσραηλινό πόλεμο των 6 ηερών μιας και η Κύπρος ήταν επισφαλής όπως και η πολιτική αστάθεια στην Ελλάδα. ο πόλεμος τελείωσε πριν αρχίσει υπέρ του Ισραήλ αλλά επειδή ο κίνδυνος παρέμενε, παρέμειναν και οι αμερικανοί στην Κρήτη....)
εάν αποφεύγαμε το πολιτικό κενό της 7ετίας σήμερα θα βρισκόμασταν σε πολύ καλύτερη κατάσταση περίπου όπως περιμένουμε να γίνουμε σε 10-15 χρόνια γιατί η δημοκρατία θα ήταν ενήλικη και λιγότερο αδιαφανής όπως σε βορειοευρωπαϊκές χώρες.
ούτε δέχομαι να συμψηφίζονται λαμογιές πολιτικών με φερμουάρ στην έκφραση και γύψο, πολύ γύψο στα άκρα.
η νεολαία βρίσκεται λόγω κατάστασης σε σύγχυση και ανασφάλεια αν προσθέταμε και απαγόρευση σκέψης και έκφρασης τότε θα είχαμε σαν μελλοντικό στόχο το Περού και όχι την Ευρώπη. -
Eμενα παντως αν με προσεγγισει επαναστατικη οργανωση με κατσαρολικα,μπρικια κτλ ευχαριστως θα συνδραμω με το νοικοκυριο μου εαν οχι πιο ενεργα!
-
Ο χρήστης markvag έγραψε:
Irrevocable L/C? Δεν συμφέρει με τπτ. Θα πλήρωνα μερικές μέρες αργότερα, αλλά τελικά θα κόστιζε περισσότερο.
Καλά, εννοείται πανάκριβη λύση, αλλά βοηθάει σε ρευστότητα. Ίσως μία εγγυητική τραπέζης; (bank guarantee). Πολύ πιο φθηνό και συχνά το δέχονται χωρίς πρόβλημα...
Εγγυητική τράπεζας για πληρωμή σε χ μήνες γίνεται, αλλά όχι σε τιμή μετρητοίς. Το δε ετήσιο κόστος της (περίπου ... 4% σήμερα) είναι σχεδόν όμοιο με το επιτόκιο των δανείων. Άρα συμφέρει να πάρεις δάνειο κ να διαπραγματευτείς τιμή μετρητοίς.
-
Ο χρήστης mjacob έγραψε:
Σε 'σένα δεν δίνουνε ililia, γιατί κατά πάσα πιθανότητα έχεις ένα κοινό επώνυμο, όπως το υπόλοιπο 99% των κατοίκων της χώρας μας.
Αν εγώ σου πω δλδ, ότι στο ίδιο διάστημα που συζητάς, έχω 4-5 ονόματα που έχουν 'δανειοδοτηθεί' με παραπάνω από 1δις, σε ανύπαρκτες βιτρινο-εταιρείες, που το μόνο που κάνουν πέραν του να δανειοδοτούνται χοντρά είναι να τρέφουν με μεγάλους 6ψήφιους μισθούς τα εξίσου εικονικά 'στελέχη' τους [βλ. κάποιον δήθεν διευθ. συμβ. που έχει ορίσει η δανειοδοτούσα τράπεζα, κάποιον δήθεν οικονομικό διευθυντή κλπ], που 'όλοι' ξέρουν ότι δεν πρόκειται να κερδίσουν τπτ και ότι τα αντίστοιχα δάνεια μερικών εκατοντάδων εκατομμυρίων απλώς θα χαθούν, εσείς θα μου λέτε ότι 'ιδιωτικά μαγαζιά είναι, δικαίωμα του αφεντικού τους είναι να κάνει ό,τι γουστάρει τα χρήματα του' ε;
Γιατί κάτι τέτοια μου λέγατε...
Αυτά δεν είναι 'χρήματά του', είναι χρήματα της τράπεζας. Κι αν κακώς τα έδωσε, καλώς να τα χάσει! Όσο για το αν ο 'μαγαζάτορας' παρανομεί, έχουμε δικαιοσύνη κλπ ΔΥ ελεγκτές, να τον τσιμπήσουν κ να τον χώσουν μέσα.
Ή όχι; -
Ο χρήστης jtblaster έγραψε:
Υπάρχει τπτ ασυμβίβαστο σε αυτά τα δύο ?????Θέλετε να συζητήσουμε περί αυτοδικίας, οπλοφορίας και οπλοχρησίας ???? εδώ βέβαια
Φίλε μου δεν παίζω με τις λέξεις.
Αν δεν καταλαβαίνεις τι εννοώ θα το γράψω καλύτερα:
'Δεν αναφέρομαι σε νταήδες, σε φιλήσυχους ανθρώπους αναφέρομαι που κοιτάνε την οικογένειά τους και τη δουλειά τους χωρίς καμία διάθεση τραμπουκισμών και αυτοδικίας και έχουν φτάσει στο σημείο να αισθάνονται ότι ζουν σε μία ζούγκλα χωρίς καμία προστασία, έχοντας φόβο για τη ζωή τους, τη δουλειά τους και ό,τι έχουν καταφέρει να αποκτήσουν με ιδρώτα.'_
-
Ο χρήστης kubiak έγραψε:
Υπάρχει τπτ ασυμβίβαστο σε αυτά τα δύο ?????
Θέλετε να συζητήσουμε περί αυτοδικίας, οπλοφορίας και οπλοχρησίας ???? εδώ βέβαια
Φίλε μου δεν παίζω με τις λέξεις.
Αν δεν καταλαβαίνεις τι εννοώ θα το γράψω καλύτερα:
'Δεν αναφέρομαι σε νταήδες, σε φιλήσυχους ανθρώπους αναφέρομαι που κοιτάνε την οικογένειά τους και τη δουλειά τους χωρίς καμία διάθεση τραμπουκισμών και αυτοδικίας και έχουν φτάσει στο σημείο να αισθάνονται ότι ζουν σε μία ζούγκλα χωρίς καμία προστασία, έχοντας φόβο για τη ζωή τους, τη δουλειά τους και ό,τι έχουν καταφέρει να αποκτήσουν με ιδρώτα.'_
Το θέμα είναι ότι ούτε εγώ παίζω με τις λέξεις και θεωρώ παραπάνω από νταή όποιον έχει όπλο και σε καμία περίπτωση φιλήσυχο ....
-
double post
-
Το θέμα είναι ότι ούτε εγώ παίζω με τις λέξεις και θεωρώ παραπάνω από νταή όποιον έχει όπλο και σε καμία περίπτωση φιλήσυχο ....Ο φόβος και η απόγνωση είναι κακοί -πολύ κακοί- σύμβουλοι.
Αν πιστεύεις ότι όποιος κρατάει ή προμηθεύεται όπλο γιατί αισθάνεται απροστάτευτος, αυτομάτως σημαίνει ότι είναι γνήσια άγριος, νταής και δολοφόνος τότε συγνώμη φίλε μου, ταξιδεύουμε με διαφορετικά πλοία.Ίσως και να διαφωνείς ότι η οικονομική κρίση συνεπάγεται κοινωνική κρίση, ίσως όχι (γιατί αυτό θα σε ρωτούσα), δεν έχει και μεγάλη σημασία όμως από τη στιγμή που έχουμε διάσταση απόψεων...
_
-
Ο χρήστης G60 έγραψε:
Μετά λύπης μου βλέπω ότι η μοναδική διέξοδος είναι η ΧΟΥΝΤΑ.....καλώς να ρθει λοιπόν θα χαρώ τα μέγισταMα... χουντα εχουμε.
Και επειδη βαριεμαι να εξηγω, συμφωνω απλα με το Τζιμακο... -
Προφανώς γιατί είμαι εναντίον της χρησιμοποίησης όπλων και λοιπών μηχανών αφαίρεσης ζωών για οποιοδήποτε λόγο
-
Προφανώς γιατί είμαι εναντίον της χρησιμοποίησης όπλων και λοιπών μηχανών αφαίρεσης ζωών για οποιοδήποτε λόγοok.
_
-
η αλήθεια είναι ότι ποτέ η απόγνωση δεν αντιδράει με φιλήσυχους τρόπους...
πιστεύω ότι θα την πιούμε και θα κάτσουμε...
διαβάστε τα νέα-νέα μέτρα στο http://greece-salonika.blogspot.com/2010/02/blog-post_6890.html
για να καταλάβουμε όλοι τι έρχεται...
αν αργότερα έρθουν και πιο νέα τότε θα γίνουμε όλοι πρώην φιλήσυχοι.. -
Oι αντιδράσεις του γερμανικού τύπου
'Οι δηλώσεις του αντιπροέδρου της κυβέρνησης δεν έμειναν ασχολίαστες από τον γερμανικό Τύπο. Στο χθεσινό της φύλλο η κεντροδεξιά εφημερίδα «Φρανκφούρτερ Αλγκεμάινε» σημείωνε καυστικά: «Ο Θόδωρος Πάγκαλος, κατόπιν των προειδοποιήσεων του Βερολίνου, παίζει το ναζιστικό χαρτί. Μεγάλη φαντασία! Αν η ελληνική κυβέρνηση επιδιώκει να κερδίσει έδαφος με τέτοια ξεσπάσματα, θα είναι δύσκολο να κινητοποιήσει την πολιτική αλληλεγγύη της Ε.Ε. προς την Ελλάδα». Ενώ η συντηρητική «Ντι Βελτ» αναφέρεται σε «ναζιστικές συγκρίσεις». Η κεντροαριστερή «Ζιντόιτσε Τσάιτουνγκ» πάντως τηρεί σχεδόν φιλελληνική στάση: «Όταν οι επιθέσεις προέρχονται από τους Γερμανούς, πονάνε. Ο μεγαλύτερος πληρωτής δωροδοκιών στην Ελλάδα τα τελευταία χρόνια ήταν η γερμανική εταιρεία Ζίμενς. Επιπλέον, οι Έλληνες νιώθουν ότι τους κορόιδεψαν για τις αποζημιώσεις του Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου. Ο καβγάς ανάμεσα στην Ελλάδα και τη Γερμανία είναι ιδιαίτερα επιζήμιος, γιατί πέφτει στα χέρια των λαϊκιστών κι από τις δύο πλευρές και κάνει ακόμη πιο δύσκολο να βρεθεί διέξοδος στη σημερινή κρίση». '
ευτυχώς υπάρχουν και ήρεμες φωνές.
ΑΠ την άλλη δε κατάλαβα τί δουλειά έχει ο πρόεδρος της βουλής να ζητά εξηγήσεις απ τον πρέσβηΑν θες να πεις κάτι, στέλνεις ένα γράμμα στο περιοδικό, και απαιτείς δημοσίευση για να υπερασπιστείς τα πιστεύω σου.
Και μετά λέμε για το κοράνι
-
Ο χρήστης mjacob έγραψε:
έχω 4-5 ονόματα που έχουν 'δανειοδοτηθεί' με παραπάνω από 1δις, σε ανύπαρκτες βιτρινο-εταιρείες, που το μόνο που κάνουν πέραν του να δανειοδοτούνται χοντρά είναι να τρέφουν με μεγάλους 6ψήφιους μισθούς τα εξίσου εικονικά 'στελέχη' τους [βλ. κάποιον δήθεν διευθ. συμβ. που έχει ορίσει η δανειοδοτούσα τράπεζα, κάποιον δήθεν οικονομικό διευθυντή κλπ], που 'όλοι' ξέρουν ότι δεν πρόκειται να κερδίσουν τπτ και ότι τα αντίστοιχα δάνεια μερικών εκατοντάδων εκατομμυρίων απλώς θα χαθούν, εσείς θα μου λέτε ότι 'ιδιωτικά μαγαζιά είναι, δικαίωμα του αφεντικού τους είναι να κάνει ό,τι γουστάρει τα χρήματα του' ε;
Περιμενουμε να ακουσουμε ονοματα και τραπεζες.
Προστατευεσαι πληρως καθοτι γραφεις απο ενα nick. -
Ο χρήστης vice246 έγραψε:
η αλήθεια είναι ότι ποτέ η απόγνωση δεν αντιδράει με φιλήσυχους τρόπους...πιστεύω ότι θα την πιούμε και θα κάτσουμε...
διαβάστε τα νέα-νέα μέτρα στο http://greece-salonika.blogspot.com/2010/02/blog-post_6890.html
για να καταλάβουμε όλοι τι έρχεται...
αν αργότερα έρθουν και πιο νέα τότε θα γίνουμε όλοι πρώην φιλήσυχοι..ΛΕΦΤΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ
Tελικα που βρισκεται το προβλημα της ελληνικης οικονομιας;