tm μάλλον θα κάνω όπως λες, να δω τις μεμβράνες πριν τις κολλήσουν.
Αν βάλω τις μεμβράνες Clima Select με 57% διαπερατότητα θα έχω 'ανάκλαση συνολικής ηλιακής ενέργειας' (θερμότητας; ) ίση με 53%, ενώ με τις Titanium με 37% διαπερατότητα θα έχω 62% ανάκλαση.
Επομένως το αμάξι με τις Titanium θα είναι πιο δροσερό κατά 19% (62-53)/(100-53) σε σχέση με τις Clima Select, αλλά αρκετά πιο σκούρο... (λιγότερο θα είναι βασικά, γιατί στο μπροστινό τζάμι δεν θα έχει μεμβράνη).
Αυτό που ανησυχώ μήπως μετανιώσω είναι το να επιλέξω πολύ 'σκούρες' μεμβράνες και να μη μου αρέσουν μετά...
Για αυτό ρωτούσα κυρίως όσους έχουν βάλει μεμβράνες, ώστε να μου πουν αν μετάνιωσαν για τη διαπερατότητα που επέλεξαν.
Τις έχω δει τις μεμβράνες τοποθετημένες όλες σε ένα τζάμι, αλλά δεν μπορώ να αποφασίσω με σιγουριά με αυτό τον τρόπο.
Το καλύτερο θα ήταν να έβλεπα 2 αμάξια σαν το δικό μου με τις διαφορετικές που με ενδιαφέρουν.
Πάντως tm, αφού όπως έγραψες στην αρχή δεν σου αρέσουν τα σκούρα τζάμια, δεν ξέρω αν θα άξιζε για να έχεις 19% λιγότερη ακτινοβολία, αν σκεφτείς ότι είναι ακόμη μικρότερο το ποσοστό μείωσης, αφού στο μπροστινό τζάμι δεν βάζεις.
droemmen μου φαίνεται ότι με τις alu light (21% διαπερατότητα) θα έχω σίγουρες κλήσεις, και πολλές μάλιστα. Άσε που δεν μου αρέσουν καθόλου τόσο πολύ σκούρες.
Οπότε η τελική απόφαση, αύριο πρωί στο μαγαζί.
Ελπίζω να έχω τη σωστή έμπνευση!