-
Ο χρήστης stefan147 έγραψε:
Live από το μάχιμο ΚΕΥΠ Λαμίας το οποίο μια μόλις βδομάδα μετά την παρουσίασή μας πήραμε έξοδο!!
Κι εσύ τρελό μαχήμι ε;
Τραγελαφικά σκηνικά στο ΚΕΥΠ! Πήραμε έξοδο χωρίς να έχουμε ορκιστεί, ορκιζόμαστε 12 μέρες μετά την παρουσίασή μας, εγώ σε μια βδομάδα μέσα δεν έχω κάνει ούτε μισή υπηρεσία, το φαί μαμάει και η ξάπλα δίνει και παίρνει όλο το 24ωρο!!
Στρατός (μέχρι τώρα) = Β.Υ.Κ (Βρώμικη Υποχρεωτική Κατασκήνωση)
Ας ελπίσουμε σε ανάλογη συνέχεια!!Λόχος/Διμοιρία;;;;
1ος Λόχος 3η Διμοιρία
Δεν μας χάλασε το εξτρα 2ημερο που έδωσε σήμερα ο γαλωνάς!!Δεν ξέρω πως παρελάσσατε στο Κ.Ε.ΥΠ. αλλά στο Κ.Ε.ΠΒ. (είχα εκεί υποχρέωση να πάω) ήταν για 2Φ όλοι και όχι για 2 τιμητική...
-
Ο χρήστης REALZEUS έγραψε:
Δεν ξέρω πως παρελάσσατε στο Κ.Ε.ΥΠ. αλλά στο Κ.Ε.ΠΒ. (είχα εκεί υποχρέωση να πάω) ήταν για 2Φ όλοι και όχι για 2 τιμητική...
Μια χαρά είμασταν...και λίγες μας έδωσε ο στρατόκα@λος!!
-
Φαντάζομαι...
-
3/3 δύναμης, 3/3 κόλαση!
Πάντως στην παρέλαση, τις γελοιότητες τις κάνουν οι προσκεκλημένοι γονείς και φίλοι....
Οπότε μερικοί που παρελαύνουν είναι λογικό να σκάνε στα γέλια με ότι αυτό συνεπάγεται..
-
υπονοείς ότι η παρέλαση καθαυτή (όπως και η τελετή ορκωμοσίας) δεν είναι αρκετά γελοία από μόνη της;
[ώστε να χρειάζεται και κάτι άλλο για να γελάει ο κόσμος;] -
Εσυ εχεις κανει ποτε παρελαση φιλε μου?
-
Ο χρήστης mjacob έγραψε:
υπονοείς ότι η παρέλαση καθαυτή (όπως και η τελετή ορκωμοσίας) δεν είναι αρκετά γελοία από μόνη της;
[ώστε να χρειάζεται και κάτι άλλο για να γελάει ο κόσμος;]Κάτσε ρε, δηλαδή δεν πρέπει να υπάρχει ορκωμοσία και παρέλαση;;;
Εφόσον για τον α ή β λόγο πάς στον ΕΣ, αυτά τα 2 πρέπει να υπάρχουν.
-
Το μόνο γελοίο στην υπόθεση ορκωμοσία είναι ο όρκος αυτός καθαυτός! Είναι αστείο εν έτη 2010 να ορκίζεσαι ΥΠΟΤΑΓΗ (άκουσον άκουσον!!) στους ανωτέρους σου! Υπακοή ναι, να το δεχτώ! Αλλά υποταγή για κανένα λόγο! Γενικότερα εγώ κατά την ορκωμοσία επανέλαβα τους στίχους που είχαν να κάνουν με το έθνος και τη σημαία. Ότι είχε σχέση με στρατό, στρατιωτικούς νόμους κτλ ούτε για αστείο!!
-
Οκ .Την επομενη φορα ας βαλουν υποταγη στη λουφα και τα σουβλάκια!Ειναι πιο σωστο και αληθινό! Μάλλον πιο ανθρωπινο βρε αδερφέ!
-
Το μόνο γελοίο στην υπόθεση ορκωμοσία είναι ο όρκος αυτός καθαυτός! Είναι αστείο εν έτη 2010 να ορκίζεσαι ΥΠΟΤΑΓΗ (άκουσον άκουσον!!) στους ανωτέρους σου! Υπακοή ναι, να το δεχτώ! Αλλά υποταγή για κανένα λόγο! Γενικότερα εγώ κατά την ορκωμοσία επανέλαβα τους στίχους που είχαν να κάνουν με το έθνος και τη σημαία. Ότι είχε σχέση με στρατό, στρατιωτικούς νόμους κτλ ούτε για αστείο!!Δεκτόν, αλλά για τους στρ. νόμους, από την στιγμή που μπαίνεις μέσα, υπάγεσαι σε αυτούς.
-
Το μόνο γελοίο στην υπόθεση ορκωμοσία είναι ο όρκος αυτός καθαυτός! Είναι αστείο εν έτη 2010 να ορκίζεσαι ΥΠΟΤΑΓΗ (άκουσον άκουσον!!) στους ανωτέρους σου! Υπακοή ναι, να το δεχτώ! Αλλά υποταγή για κανένα λόγο! Γενικότερα εγώ κατά την ορκωμοσία επανέλαβα τους στίχους που είχαν να κάνουν με το έθνος και τη σημαία. Ότι είχε σχέση με στρατό, στρατιωτικούς νόμους κτλ ούτε για αστείο!!Μαλλον δεν εχεις αντιληφθει που εισαι. Βεβαια εισαι τυχερος γιατι οι στρατιωτικοι βαριουνται πλεον να ασχολουνται με τους στρατευσιμους... αλλιως ως το τελος της θητειας θα μπορουσες να καταλαβεις οτι ο στρατος δεν ειναι το σπιτι σου, και δεν εισαι πολιτης!
-
Ελληνες! Δεν πιανομαστε πουθενα. Η ηπια μεταχειριση χρεωνεται ως 'αδυναμια' και η σκληρη ως 'δικτατορια'. Και ειμαι σιγουρος οτι ουτε σε μια 'ενδιαμεση κατασταση' θα ειναι καποιοι ευχαριστημενοι. Αμα υπαρχει αρνηση και προκαταληψη, δεν βλεπουμε ουτε το δενδρο, ουτε το δασος.
-
Το μόνο γελοίο στην υπόθεση ορκωμοσία είναι ο όρκος αυτός καθαυτός! Είναι αστείο εν έτη 2010 να ορκίζεσαι ΥΠΟΤΑΓΗ (άκουσον άκουσον!!) στους ανωτέρους σου! Υπακοή ναι, να το δεχτώ! Αλλά υποταγή για κανένα λόγο! Γενικότερα εγώ κατά την ορκωμοσία επανέλαβα τους στίχους που είχαν να κάνουν με το έθνος και τη σημαία. Ότι είχε σχέση με στρατό, στρατιωτικούς νόμους κτλ ούτε για αστείο!!Κατ' αρχήν, το τι είπες και τι δεν είπες, δεν έχει καμία σημασία. Αφού σε γράφει μέσα το πρωτόκολλο ορκομωσίας, έχεις δώσει τον πλήρη στρατιωτικό όρκο και δεσμεύεσαι αναλόγως. Το ακριβές κείμενο του όρκου, περιλαμβάνεται σε Προεδρικό Διάταγμα (Π.Δ 130/84), οπότε δεν είναι αυθαιρεσία των καραβανάδων. Καλό είναι να προσέχεις λίγο, γιατί ο ΣΠΚ είναι πιο αυστηρός από τον κοινό ΠΚ, τα δε στρατοδικεία δεν αστειεύονται.
-
Συμφωνώ απόλυτα με τον Σταμάτη από πάνω. Θέλω μόνο να συμπληρώσω ότι οι Ένοπλες Δυνάμεις δεν είναι δυνατόν να λειτουργήσουν αποτελεσματικά αλλιώς. Δεν είναι δημοκρατία και ούτε θα μπορούσε. Καλώς ή κακώς οφείλεις υποταγή στους ανωτέρους σου και να ακολουθείς ανευ αντιλογίας τας διαταγάς αυτών. Φαντάζεσαι να κρέμεται η ζωή μιας Διμοιρίας από την εκτέλεση μιας διαταγής και ο διαταχθής να την κρίνει πρώτα αντί να την εκτελέσει αμέσως; Εκπαιδευόμαστε σε καιρό ειρήνης αλλά ετοιμαζόμαστε για πολεμικές επιχειρήσεις. Μην γελάτε με αυτά απλώς και μόνον επειδή δεν κινδυνεύει άμεσα η ζωή μας... ίσως έρθει ώρα που θα κινδυνέψει.
-
Ο χρήστης coupeas έγραψε:
Εσυ εχεις κανει ποτε παρελαση φιλε μου?Έλα ρε coupea να χαρείς...
Λοιπόν ναι έχω κάνει. Και δυστυχώς όχι μόνο μια φορά.
Ομαδικές ορκωμοσίες, ατομικές ονομασίες, μπροστά στο χψζ-στρατηγό [καλά αυτή που είχε και κατ' άτομο βηματισμό για χαιρετούρα με στρατηγό και επί ημερών προετοιμασία για το πως θα φωνάξεις το 'ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ[π]' ήταν μάλλον η μέγιστη γελοιότητα ], μπροστά στο κόσμο, μπροστά σε σημαίες, με όπλα, χωρίς όπλα, με φόρτο, χωρίς φόρτο, μπροστά σε μνημεία, σε αστικά κέντρα, στην παραμεθόριο...Όχι δεν μπορώ να πω ότι γλύτωσα παρελάσεις στη θητεία μου
Μέχρι και την -ελπίζω- τελευταία, μου φαίνονται αρκετά γελοίεςΚάτσε ρε, δηλαδή δεν πρέπει να υπάρχει ορκωμοσία και παρέλαση;;;
Εφόσον για τον α ή β λόγο πάς στον ΕΣ, αυτά τα 2 πρέπει να υπάρχουν.
Δεν με απασχολεί αν πρέπει να υπάρχουν ή όχι.
Εγώ απλώς είπα ότι είναι γελοίες.[...] Εκπαιδευόμαστε σε καιρό ειρήνης αλλά ετοιμαζόμαστε για πολεμικές επιχειρήσεις. Μην γελάτε με αυτά απλώς και μόνον επειδή δεν κινδυνεύει άμεσα η ζωή μας... ίσως έρθει ώρα που θα κινδυνέψει.
Καλά νταξ.... επειδή μου έχουν τύχει και γεγονότα που τελικά όντως χρειάστηκε να 'βγούμε με τα όπλα' εναντίων ενόπλων.... το είδαμε και εν ώρα λειτουργίας το chain of command
BONUS TRACK
http://www.youtube.com/watch?v=m3saVM7nNxM
http://www.youtube.com/watch?v=cUS_D59D1fY
Κάπου εκεί υπάρχει και ένας mjacob-νεοσύλλεκτος -
Από όσα διαβάζω μάλλον ΔΕΑ ήσουν/είσαι αγαπητέ. Αφού δεν σου άρεσε γιατί πήγες για Αξ/κός;
-
μπα... ένας απλός ΛΥΒίτης ήμουν
-
Σε τσίμπησαν παρά τη θέλησή σου; Ε πάει πέρασε... ηρέμησε τώρα.
-
Εντάξει δεν το επέλεξα το ΥΠΑΞ, αλλά δεν μπορώ να πω ότι με χάλασε ιδιαιτέρως.
Ωραία εκπαίδευση είχε, και δεν ξαναέκανα σκοπέτο έκτοτε Δεν με πείραξε ώστε να χρειάζεται να ηρεμήσω.Αλλά δεν καταλαβαίνω τι σχέση έχει αυτό με τις παρελάσεις και τις ορκωμοσίες/ονομασίες, που μου φαίνονται γελοίες ως διαδικασίες;
-
Ρε παιδιά... μιλάμε για τακτικά, ενεργά, μαχητικά τμήματα... λογικό ειναι να έχουν εθυμοτυπία και να σε βάζουν να ορκίζεσαι ότι θα είσαι σωστός στα καθήκοντά σου. Είναι συνταγματική υποχρέωση κάθε Έλληνος άρρενα αυτό. Αν έχετε τόσο μεγάλο πρόβλημα μην καταταγείτε και πηγαίνετε να δικαστείτε.
Περί Θητείας [#3]