-
Νίκο, φυσικά και δεν χαλάς το τοπικό! Μου κάνει εντύπωση που ο M5 V10 ( ) έχει υδραυλικές. Αυτό αποδεικνύει ότι κάνουν για υψηλόστροφα διαμάντια.
Getz: Αυτό ακριβώς σκέφτομαι κι εγώ σαν χομπίστας. Οι μηχανικοί όμως μίλησαν για ωστήρια... Πάντως η απόδοση δεν είναι τραγικά χαμηλότερη. Ίσως το πέσιμο να οφείλεται και στα αρκετά χιλιόμετρα του μοτέρ (140.000).
Γιώργο... αυτό με την όπισθεν το δοκιμάζουμε στο S3? Ήμουν και κοντά στα μέρη σου το μεσημέρι (Θήβα).
-
Αν ανοίξεις το καπάκι του λαδιού η μηχανή μέσα φαίνεται πεντακάθαρη ή είναι σκεπασμένη με μαύρη γλίτσα;
-
Realzeus συγγνωμη αν σου χαλαω το τοπικο αλλα εχω διαβασει πολλους να εχουν παθει το ιδιο πραγμα....Ενας πηγαινε με 5η με καμια 120-130χλμ και αντι να κατεβασει σε 4η κατεβασε σε 2α και ακουσε εναν μεταλικο ηχο και το αμαξι ισα ισα που το προλαβε να το παει στην ακρη και μολις το πηγε τσουφ εσβησε....Δε θυμαμαι τι ακριβως ειχε αφου το πηγε στην αντιπροσωπια το αυτοκινητο και νομιζω πως πηρε πιστονια και βαλβιδες στη μασχαλη δε θυμαμαι κιολλας(αν εισαι γραμμενος στο κλαμπφορντ θα δεις διαφορα τετοια θεματα).
Κατι αλλο θελω να σε ρωτησω....Εσυ εχεις προβλημα απο την αλλαγη 2ας 3ης με σχετικα ανεβασμενες στροφες???Θα πω την αμαρτια μου αλλα δε θελω να ακουσω λεξη πηγα μια φορα και φορτωνω 2α κουμπωνω τη 3η και ακουσα τον χρουτς του σασμαν και δε μπορουσα να τη βαλω....Βεβαια εκοψα λιγο και μετα μπηκε κανονικα...Αμα εχεις ανοιχτο το γκαζι και κανεις αλλαγη δε κουμπωνουν καλα οι ταχυτητες???
-
Υπερστροφία κινητήρα λέγεται (δες την προηγούμενη σελίδα) και να πατάς μέχρι τέλους της διαδρομής του, τον συμπλέκτη.
-
Eχει ιμαντα;Υπαρχει περιπτωση να πηδηξε δοντι και να εχει ξεχρονιστει;
-
Ο χρήστης GiwrgosFocus έγραψε:
Κατι αλλο θελω να σε ρωτησω....Εσυ εχεις προβλημα απο την αλλαγη 2ας 3ης με σχετικα ανεβασμενες στροφες???Θα πω την αμαρτια μου αλλα δε θελω να ακουσω λεξη πηγα μια φορα και φορτωνω 2α κουμπωνω τη 3η και ακουσα τον χρουτς του σασμαν και δε μπορουσα να τη βαλω....Βεβαια εκοψα λιγο και μετα μπηκε κανονικα...Αμα εχεις ανοιχτο το γκαζι και κανεις αλλαγη δε κουμπωνουν καλα οι ταχυτητες???Το σασμάν είναι αρκετά δεκτικό σε καρφωτές αλλαγές (όχι τις κανονικές καρφωτές χωρίς συμπλέκτη, αλλά αυτές με τέρμα γκάζι και πολύ γρήγορη αλλαγή με κανονικό συμπλεκτάρισμα). Το μυστικό είναι να είσαι ελάχιστα πριν τον κόφτη όταν πραγματοποιείς την αλλαγή ούτως ώστε όταν αποσυμπλέξεις, ο κινητήρας ίσα που να ακουππήσει τον κόφτη και να μην έχει περιθώριο να ανεβάσει κι άλλες στροφές, πράγμα που θα χαλούσε τον συγχρονισμό.
Ιμάντα έχει Bill... αν είχε ξεσυγχρονιστεί όμως θα παίρναμε τα πάντα στην μασχάλη, σωστά;
-
Ενα δοντι λαθος δεν κανει τοση ζημια.
-
Ο χρήστης REALZEUS έγραψε:
Κατι αλλο θελω να σε ρωτησω....Εσυ εχεις προβλημα απο την αλλαγη 2ας 3ης με σχετικα ανεβασμενες στροφες???Θα πω την αμαρτια μου αλλα δε θελω να ακουσω λεξη πηγα μια φορα και φορτωνω 2α κουμπωνω τη 3η και ακουσα τον χρουτς του σασμαν και δε μπορουσα να τη βαλω....Βεβαια εκοψα λιγο και μετα μπηκε κανονικα...Αμα εχεις ανοιχτο το γκαζι και κανεις αλλαγη δε κουμπωνουν καλα οι ταχυτητες???
Το σασμάν είναι αρκετά δεκτικό σε καρφωτές αλλαγές (όχι τις κανονικές καρφωτές χωρίς συμπλέκτη, αλλά αυτές με τέρμα γκάζι και πολύ γρήγορη αλλαγή με κανονικό συμπλεκτάρισμα). Το μυστικό είναι να είσαι ελάχιστα πριν τον κόφτη όταν πραγματοποιείς την αλλαγή ούτως ώστε όταν αποσυμπλέξεις, ο κινητήρας ίσα που να ακουππήσει τον κόφτη και να μην έχει περιθώριο να ανεβάσει κι άλλες στροφές, πράγμα που θα χαλούσε τον συγχρονισμό.
Ιμάντα έχει Bill... αν είχε ξεσυγχρονιστεί όμως θα παίρναμε τα πάντα στην μασχάλη, σωστά;
Εγω ξερεις τι προβλημα εχω?Επειδη το γκαζι ειναι πολυ ελαφρυ μαλλον ελεϊνα ελαφρυ θα ηταν καλο να βαρυνει λιγο και οταν εκανα αλλαγη δεν αφησα το γκαζι πληρως και ειχα πατησει τερμα τον συμπλεκτη αλλα το γκαζι δεν το ειχα αφησει πληρως.Μαλλον γιαυτο μου τη γρατζουνισε την αλλαγη της 2ας σε 3η.
Εσυ τελικα τι θα κανεις?Εχει πεσει η αποδοση απο οτι ειδα...Ψηνεσαι να το κανεις 1.8??
-
Νίκο, φυσικά και δεν χαλάς το τοπικό! Μου κάνει εντύπωση που ο M5 V10 ( ) έχει υδραυλικές. Αυτό αποδεικνύει ότι κάνουν για υψηλόστροφα διαμάντια.Gez: Αυτό ακριβώς σκέφτομαι κι εγώ σαν χομπίστας. Οι μηχανικοί όμως μίλησαν για ωστήρια... Πάντως η απόδοση δεν είναι τραγικά χαμηλότερη. Ίσως το πέσιμο να οφείλεται και στα αρκετά χιλιόμετρα του μοτέρ (140.000).
Γιώργο... αυτό με την όπισθεν το δοκιμάζουμε στο S3? Ήμουν και κοντά στα μέρη σου το μεσημέρι (Θήβα).
Αλλο οι 'μηχανικοι-οτι-μπορουμε-αρπαζουμε' κι αλλο οι μηχανικοι ,δες καλυτερα με συμπιεσομετρο τι γινεται. Ειναι αρκετα ευκολο, δεν χρειαζεται να λυσεις πραγματα πλην πολλ/στη-ων (ή μπουζοκαλωδια) και μπουζι παιρνεις μετρησεις και εχεις μια μεγαλη ιδεα για το τι γινεται στην μηχανη σου χωρις πολυ κοπο!!
παντως συμπτωμα χασιματος συμπιεσης ειναι ο ασυγχρονιστος ηχος της εξατμισης (βγαζει ανα κυματα τα καυσαερια και με μεγαλυτερη πιεση αντι για σταθερη ροη με μικρη πιεση) στο ρελαντι λογω δημιουργιας κυματος αεριων απο την διαρροη της συμπιεσης και η απωλεια ροπης στης χαμηλομεσαιες στροφες!!! Και πιστεψε με τα χλμ του μοτερ σου ειναι πολυ λιγα για να πεσει ετσι η αποδοση . Το δικο μας σαξο εχει 378000 χλμ και μετα απο υπερ-γενικο (ιμαντες μπουζι λαδια φιλτρα) σερβις παει ακομα το ιδιο αερα!!!! -
Ο χρήστης GiwrgosFocus έγραψε:
Εγω ξερεις τι προβλημα εχω?Επειδη το γκαζι ειναι πολυ ελαφρυ μαλλον ελεϊνα ελαφρυ θα ηταν καλο να βαρυνει λιγο και οταν εκανα αλλαγη δεν αφησα το γκαζι πληρως και ειχα πατησει τερμα τον συμπλεκτη αλλα το γκαζι δεν το ειχα αφησει πληρως.Μαλλον γιαυτο μου τη γρατζουνισε την αλλαγη της 2ας σε 3η.Γιώργο, αυτό που περιγράφεις εσύ είναι διαφορετικό πρόβλημα. Με άτσαλη αλλαγή στο ανέβασμα, ταλαιπωρείς το κιβώτιο σου αλλά μέχρι εκεί. Με λάθος κατέβασμα όμως, 'επιβάλλεις' στον κινητήρα να ανέβει απότομα σε 5ψήφιες στροφές και όλο το valvetrain πάει περίπατο..
-
Ο χρήστης zorz έγραψε:
Εγω ξερεις τι προβλημα εχω?Επειδη το γκαζι ειναι πολυ ελαφρυ μαλλον ελεϊνα ελαφρυ θα ηταν καλο να βαρυνει λιγο και οταν εκανα αλλαγη δεν αφησα το γκαζι πληρως και ειχα πατησει τερμα τον συμπλεκτη αλλα το γκαζι δεν το ειχα αφησει πληρως.Μαλλον γιαυτο μου τη γρατζουνισε την αλλαγη της 2ας σε 3η.
Γιώργο, αυτό που περιγράφεις εσύ είναι διαφορετικό πρόβλημα. Με άτσαλη αλλαγή στο ανέβασμα, ταλαιπωρείς το κιβώτιο σου αλλά μέχρι εκεί. Με λάθος κατέβασμα όμως, 'επιβάλλεις' στον κινητήρα να ανέβει απότομα σε 5ψήφιες στροφές και όλο το valvetrain πάει περίπατο..
Ναι ξερω αλλα ρωτησα επειδη εχουμε τα ιδια αυτοκινητα με τον REALZEUS και ρωτησα αν εκανα καμια μ@λ@κι@ με αυτη την αλλαγη.Βεβαια οταν το παρω θα αλλαχτει το σασμαν οποτε μια χαρα ειναι.
-
Gez μάλλον κάτι τέτοιο συνέβη. Πάντως η βλάβη, αν όντως υπάρχει, είναι απειροελάχιστη και ο θόρυβος (το χτύπημα της βαλβίδας) μειώθηκε αρκετά με τα πιο χοντρά λάδια. Πάντως στα 140 χιλιάδες χιλιόμετρα, λογικό ειναι να έχεις μια Χ πτώση απόδοσης. Μετρήσεις έχουν δέιξει ότι το ίδιο αυτοκίνητο μετά από τόσα πολλά χιλιόμετρα είναι πιο αργό, από ότι όταν ήταν καινούριο. Εντάξει... τα δικά σου 400 χιλιάδες είναι ΠΑΡΑ πολλά.
Γιωργο με μια φορά δεν έγινε και τίποτα... αν τα γρατζουνάς συχνά όμως θα πάρεις τα συγχρονιζέ του κιβωτίου στην μασχάλη...
-
Εσυ πως το νιώθεις το αυτοκίνητο;Έχει χάσει καθόλου σε επίδοση σε σχέση με παλιότερα;Το είχες αγοράσει καινούριο;Προ φεισλιφτ είναι;Γιατί νομίζω 140.000χλμ είναι λίγα για να χάσει από την απόδοση του ο κινητήρας εκτός και αν το στραμπουλας συνεχώς...
-
Γιώργο θεωρώ ότι έχει χάσει λίγο απόδοση χαμηλά αλλά ίσως απλα το βαρέθηκα και θέλω κάτι πιο γρήγορο. Καινουριο το είχα πάρει το 2003.
-
Το σασμάν είναι αρκετά δεκτικό σε καρφωτές αλλαγές (όχι τις κανονικές καρφωτές χωρίς συμπλέκτη, αλλά αυτές με τέρμα γκάζι και πολύ γρήγορη αλλαγή με κανονικό συμπλεκτάρισμα). Το μυστικό είναι να είσαι ελάχιστα πριν τον κόφτη όταν πραγματοποιείς την αλλαγή ούτως ώστε όταν αποσυμπλέξεις, ο κινητήρας ίσα που να ακουππήσει τον κόφτη και να μην έχει περιθώριο να ανεβάσει κι άλλες στροφές, πράγμα που θα χαλούσε τον συγχρονισμό.Αυτό που λες δεν μου φαίνεται σωστό. Αλλάζοντας στον κόφτη σε επόμενη σχέση αυτή θα συγχρονίσει περίπου 500-1500 στροφές χαμηλότερα (ανάλογα με την απόσταση των ταχυτήτων). Αν δεν πέσουν τόσο οι στροφές συγχρονισμό δεν έχεις και πρέπει να περιμένεις τα συγχρονιζέ. Οπότε δέχομαι ότι κοντά στον κόφτη (ή οπουδήποτε αλλού) μπορεί να καταφέρεις να αλλάξεις σχέση βιάζοντας ή πιάνοντας στον ύπνο τα συγχρονιζέ αλλά όχι ότι θα έχεις και συγχρονισμό.
-
Ο χρήστης onyx ! έγραψε:
Το σασμάν είναι αρκετά δεκτικό σε καρφωτές αλλαγές (όχι τις κανονικές καρφωτές χωρίς συμπλέκτη, αλλά αυτές με τέρμα γκάζι και πολύ γρήγορη αλλαγή με κανονικό συμπλεκτάρισμα). Το μυστικό είναι να είσαι ελάχιστα πριν τον κόφτη όταν πραγματοποιείς την αλλαγή ούτως ώστε όταν αποσυμπλέξεις, ο κινητήρας ίσα που να ακουππήσει τον κόφτη και να μην έχει περιθώριο να ανεβάσει κι άλλες στροφές, πράγμα που θα χαλούσε τον συγχρονισμό.
Αυτό που λες δεν μου φαίνεται σωστό. Αλλάζοντας στον κόφτη σε επόμενη σχέση αυτή θα συγχρονίσει περίπου 500-1500 στροφές χαμηλότερα (ανάλογα με την απόσταση των ταχυτήτων). Αν δεν πέσουν τόσο οι στροφές συγχρονισμό δεν έχεις και πρέπει να περιμένεις τα συγχρονιζέ. Οπότε δέχομαι ότι κοντά στον κόφτη (ή οπουδήποτε αλλού) μπορεί να καταφέρεις να αλλάξεις σχέση βιάζοντας ή πιάνοντας στον ύπνο τα συγχρονιζέ αλλά όχι ότι θα έχεις και συγχρονισμό.
Κι άμα έχουμε ελαφρώσει το βολάν τι θα γίνει; Δεν θα πέφτουν τόσο πολύ οι στροφές και θα είσαι συνέχεια ασυγχρόνιστος;
-
Γιώργο θεωρώ ότι έχει χάσει λίγο απόδοση χαμηλά αλλά ίσως απλα το βαρέθηκα και θέλω κάτι πιο γρήγορο. Καινουριο το είχα πάρει το 2003.Όντως μπορεί να το βαρεθηκες γιατί είναι αργό αμάξι όπως και να το κάνουμε.Αλλά στη συγκεκριμένη περίπτωση τόση πίεση δέχτηκε το μοτέρ;
-
Ο χρήστης onyx ! έγραψε:
Αυτό που λες δεν μου φαίνεται σωστό. Αλλάζοντας στον κόφτη σε επόμενη σχέση αυτή θα συγχρονίσει περίπου 500-1500 στροφές χαμηλότερα (ανάλογα με την απόσταση των ταχυτήτων). Αν δεν πέσουν τόσο οι στροφές συγχρονισμό δεν έχεις και πρέπει να περιμένεις τα συγχρονιζέ. Οπότε δέχομαι ότι κοντά στον κόφτη (ή οπουδήποτε αλλού) μπορεί να καταφέρεις να αλλάξεις σχέση βιάζοντας ή πιάνοντας στον ύπνο τα συγχρονιζέ αλλά όχι ότι θα έχεις και συγχρονισμό.
Αν αλλάξεις 500 στροφές πριν από τον κόφτη, με τέρμα γκάζι, το μοτέρ θα ανεβάσει απότομα στροφές μόλις αποσυμπλέξεις και με το που θα πας να καρφώσεις την επόμενη σχέση, τα συγχρονιζέ θα ζοριστούν. Ενώ αν είσαι στο κόφτη ήδη δεν θα υπάρξει διακύμανση προς τα πάνω. Το έχω διαπιστώσει στην πράξη και είδα ότι έτσι είναι καλύτερα.
Γιώργο ένα ζόρι το έφαγε αλλά αφού δεν πήραμε πιστόνια και βαλβίδες στην μασχάλη καλά είναι... Ίσως απλά έχει χάσει συμπίεση κάποιος κύλινδρος. Αν ήταν καινούριο ή κανενα πολύ καλό αυτοκίνητο θα στεναχωριόμουν. Τώρα αφού πάει ακόμα δεν σκάω. Χθες πάντως έφτασε κοντερίσια 190 οπότε δεν έπαθε κάτι σοβαρό...
-
Αντώνη είσαι κατατοπιστικότατος. Δεν έχω σκασίματα από την εισαγωγή και το ρελαντί είναι σταθερό. Επίσης έχει μειωθεί πολύ το χτύπημα που ακούγεται από τον κινητήρα. Φαντάζομαι ότι είναι βαλβίδα που 'άρπαξε'... Η γνώμη σας γιατρέ μου;
-
Καλό το ότι δεν άρπαξε βαλβίδα! Πάντως τα 600 που μου είπαν για τα 16 ωστήρια, ήταν στην επίσημη αντιπροσωπεία. Το χιλιάρικο ήταν χονδρική εκτίμηση δική τους μαζί με εργατικά κλπ. Σε ευχαριστώ και πάλι για τις συμβουλες και τον χρόνο σου!
Υδραυλικά Ωστήρια Βαλβίδων