-
zorz, lokatzis, ΑΞΙΟΙ συγχαρητήριων ειλικρινά, για πολλούς λόγους !
-
Σας ενημερώνω πως οι για μια μεγάλη περίοδο οι Δημ. Αστυνομικοί κατά την περιπολία τους στους δρόμους της Αθήνας σημείωναν κάθε τι που έχρηζε επισκευής ή άλλης ενέργειας από πλευράς του Δήμου αλλά μετά τις εκατοντάδες εγγραφές για την κάθε λακκούβα, το κάθε εγκαταλειμμένο όχημα και οτιδήποτε άλλο το θέμα σταματούσε εκεί. Έτσι ως αποτέλεσμα να σταματήσουν να καταγράφουν αφού το όλο θέμα ήταν μία κοροϊδία των πολιτών εκ μέρους του Δήμου αλλά και των ιδίων των υπαλλήλων οι οποίοι εκτίθονταν στα μάτια των πολιτών. Υπάρχει ειδικό ΦΕΚ που προβλέπει την διαδικασία απόσυρσης εγκαταλειμμένου οχήματος.
-
Ο χρήστης cosneo έγραψε:
Σήμερα σε παρκάκι της Τούμπας ειδα ότι ο δήμος έβαλε χαρτί στο παρμπριζ ενός ασπρου Fiesta χωρίς πινακίδες το οποίο 'πάρκαρε' εκεί κάθετα και σε γωνία εδώ και 2 μήνες (... όχι συνέχεια πάντως!) με την μούρη να κόβει και το πεζοδρόμιο.
Κανονικά θα έπρεπε να βρει τον κάτοχο να τον στολίσει σε συνεργασία με την Τροχαία με ένα ωραίο πρόστιμο συν ένα επιπλέον γερό χαστούκι απο εφορία για ψευδή δήλωση ότι το αυτοκίνητο 'πάρκαρε' σε ιδιωτικό χώρο.
(Στο συγκεκριμένο πάντως υπάρχουν στο τζάμι τέλη προηγούμενων ετών που δείχνουν και τον αριθμό κυκλοφορίας που είχε!)
Ενας να τιμωρηθεί αυστηρά ... όλοι στα σπίτια μέσα θα τα βολέψουν και θα καθαρίσουν οι δρόμοι απο -κατα δήλωση- ΙΧ χώρους πάρκινγκ(=δρόμοι, στενάκια, πεζοδρόμια κλπ) -
Ο χρήστης cosneo έγραψε:
Σήμερα σε παρκάκι της Τούμπας ειδα ότι ο δήμος έβαλε χαρτί στο παρμπριζ ενός ασπρου Fiesta χωρίς πινακίδες το οποίο 'πάρκαρε' εκεί κάθετα και σε γωνία εδώ και 2 μήνες (... όχι συνέχεια πάντως!) με την μούρη να κόβει και το πεζοδρόμιο.
Κανονικά θα έπρεπε να βρει τον κάτοχο να τον στολίσει σε συνεργασία με την Τροχαία με ένα ωραίο πρόστιμο συν ένα επιπλέον γερό χαστούκι απο εφορία για ψευδή δήλωση ότι το αυτοκίνητο 'πάρκαρε' σε ιδιωτικό χώρο.
(Στο συγκεκριμένο πάντως υπάρχουν στο τζάμι τέλη προηγούμενων ετών που δείχνουν και τον αριθμό κυκλοφορίας που είχε!)
Ενας να τιμωρηθεί αυστηρά ... όλοι στα σπίτια μέσα θα τα βολέψουν και θα καθαρίσουν οι δρόμοι απο -κατα δήλωση- ΙΧ χώρους πάρκινγκ(=δρόμοι, στενάκια, πεζοδρόμια κλπ)Χθες πρόσεξα ότι 'κάποιος' έβγαλε το χαρτί του Δήμου απο το τζάμι του άσπρου Fiesta, το καθάρισε κιόλας (για να μην φαίνονται ίχνη απο την ειδοποιηση) αλλά παραμένει εκεί αμετακίνητο ...
Αν ειδοποιήσω εγώ τον Δήμο λέγοντας ότι υπήρχε χαρτί αλλά 'βγήκε' ... ξεκινά ο χρόνος παραμονής απο την αρχή ή ισχύει η πρώτη ειδοποίηση? -
Αμ του βαψει με σπρει τις λαμαρινες και του σπασει τα τζαμια το βραδυ ενας 'αλητης' δεν ειναι ποιο καλή λύση? Δεν λέω να του βάλει και φωτια!
-
Ο χρήστης nEK έγραψε:
Αμ του βαψει με σπρει τις λαμαρινες και του σπασει τα τζαμια το βραδυ ενας 'αλητης' δεν ειναι ποιο καλή λύση? Δεν λέω να του βάλει και φωτια!Σε αυτες τις περιπτωσεις, πιο αλητης ειναι ο 'πονηρος ιδιοκτητης'.
-
Ο χρήστης onyx ! έγραψε:
Πρέπει να ξεπεράσουμε τα κατάλοιπα της τουρκοκρατίας. Τότε το να καταδώσεις Έλληνα στις αρχές που ήταν τουρκικές όντως θεωρείτο προδοσία και με αυτό το σκεπτικό δίκαια θα ήσουν δακτυλοδεικτούμενος και καρφί και ρουφιάνος και Άρτεμις Μάτσας κλπ κλπ.
Σήμερα όμως, σε μια δημοκρατική χώρα (γκούχ γκούχ....χα χα χα) είναι υποχρέωση του καθενός μας να υποδεικνύουμε τα κακώς κείμενα. Επαναλαμβάνω, όχι δικαίωμα αλλά υποχρέωση. Αυτό δεν μας κάνει καρφιά ή ρουφιάνους αλλά προστάτες της δημοκρατίας, προστάτες των εαυτών μας και των συμπολιτών μας από αυτούς που προσβάλλουν το κράτος, τις αρχές, τους νόμους και άμεσα ή έμμεσα και εμάς τους ίδιους και τα συμφέροντά μας. Δεν μπορούμε μόνο να παραπονιόμαστε ότι το κράτος δεν κάνει τη δουλειά του αν δεν το βοηθάμε.
Για το συγκεκριμένο παράδειγμα. Προβλέπεται ότι αν πληρώνεις τα τέλη σου κλπ επιτρέπεται να παρκάρεις στις νόμιμες θέσεις. (και παρκάρω δεν σημαίνει ακουμπάω για πάντα.)
Όποιος λοιπόν εκμεταλλεύεται με λάθος τρόπο το δικαίωμα αυτό ή δεν έχει καν το δικαίωμα (δεν έχει πληρώσει) και καταλαμβάνει παράνομα δημόσιο χώρο μου στερεί τη θέση για την οποία πληρώνω και αποτελεί υγειονομικό κίνδυνο. Μου στερεί το δικό μου δικαίωμα ενώ μου υποβαθμίζει και την ποιότητα ζωής μου την οποία μάλιστα θέτει σε κίνδυνο. Είναι χρέος μου να το αναφέρω και μάλιστα είναι χρέος μου να αναφέρω και τον υπεύθυνο αν δεν ανταποκριθεί σε εύλογο χρονικό διάστημα!
Όσο συνεχίζουμε να έχουμε τη νοοτροπία, δεν είδα τίποτα, δεν άκουσα τίποτα, και δεν λέω τίποτα αλλά συνεχίζω να κάνω τη 'δουλίτσα'μου και να τρώω ό,τι και από όπου μπορώ τόσο χειρότερα θα γίνονται όλα τα πράματα.+1
Εξαιρετικό πόστ. -
-
Ο χρήστης cosneo έγραψε:
Ενας να τιμωρηθεί αυστηρά ... όλοι στα σπίτια μέσα θα τα βολέψουν και θα καθαρίσουν οι δρόμοι απο -κατα δήλωση- ΙΧ χώρους πάρκινγκ(=δρόμοι, στενάκια, πεζοδρόμια κλπ)Χθες πρόσεξα ότι 'κάποιος' έβγαλε το χαρτί του Δήμου απο το τζάμι του άσπρου Fiesta, το καθάρισε κιόλας (για να μην φαίνονται ίχνη απο την ειδοποιηση) αλλά παραμένει εκεί αμετακίνητο ...
Αν ειδοποιήσω εγώ τον Δήμο λέγοντας ότι υπήρχε χαρτί αλλά 'βγήκε' ... ξεκινά ο χρόνος παραμονής απο την αρχή ή ισχύει η πρώτη ειδοποίηση?Νομίζω ότι, εφόσον δε μετακινήθηκε, συνεχίζει να μετράει ο χρόνος της αρχικής προειδοποίησης.
-
Δεν έχει σημασία αν σκίσουν την ειδοποίηση (για τον ιδιοκτήτη είναι και μόνο). πρέπει να το μετκινήσει για να μην του το πάρουν. (ή να τα χει βρει με τα 'παιδιά' και να πάνε για καφέ... )
-
Μετά τα 4 τρακαρισμένα, ο ανταλλακτικατζής που τα στοίβαζε στο δρόμο ξεχείλισε το ποτήρι.
Έστειλα μέιλ στον Δήμο και ελπίζω να εξαφανιστούν σύντομα γιατί θα έχουμε άλλα... -
Ετοιμάζομαι και εγώ για δήμο Καισαριανής. Σε 12 θέσεις έχουμε: 2 κάδους για μπάζα οικοδομής, 2 απινακίδωτα, 1 τρακαρισμένο χωρίς πινακίδες και 3 ακίνητα με πινακίδες, αλλά χωρίς τέλη.
Χθες παρατηρούσα μια παλιά αλφα ρομέο, στο πάρκο στη Μιχαλακοπούλου, κοντά στο μετρό του Ευαγγελισμού η οποία έχει βγάλει ακόμα και χόρτα από κάτω (σε άσφαλτο παρκαρισμένη). Ο ιδιοκτήτης βέβαια πλήρωσε τα τέλη, τα οποία τα άφησε μέσα, πάνω στο ταμπλό. Το αυτοκίνητο θα το ξαναανοίξει του χρόνου τώρα, για τα τέλη του 2011.
-
Ο χρήστης www2000 έγραψε:
Ετοιμάζομαι και εγώ για δήμο Καισαριανής. Σε 12 θέσεις έχουμε: 2 κάδους για μπάζα οικοδομής, 2 απινακίδωτα, 1 τρακαρισμένο χωρίς πινακίδες και 3 ακίνητα με πινακίδες, αλλά χωρίς τέλη.Χθες παρατηρούσα μια παλιά αλφα ρομέο, στο πάρκο στη Μιχαλακοπούλου, κοντά στο μετρό του Ευαγγελισμού η οποία έχει βγάλει ακόμα και χόρτα από κάτω (σε άσφαλτο παρκαρισμένη). Ο ιδιοκτήτης βέβαια πλήρωσε τα τέλη, τα οποία τα άφησε μέσα, πάνω στο ταμπλό. Το αυτοκίνητο θα το ξαναανοίξει του χρόνου τώρα, για τα τέλη του 2011.
Καποιος να βγαλει νυχτα τις πινακιδες και να σπασει κανα παρμπριζ! Δεν πρεπει να υπαρχει ιχνος πινακιδας και αυτο μου το ειπαν ανθρωποι απο μεσα και ερχονται να στο μαζεψουν Εφυγε το ενα εδω και ξεφυτρωσαν 3 ως δια μαγειας! Ο πολεμος ξεκινησε τα αφηνει ενας π@π@ρας φαναρτζης χωρις πινακιδες αλλα θα τον φτιαξει η μιση γειτονια που τα 'χει μαζι του
-
Διάβασα στο site του Δήμου Αθηναίων ότι χωρίς πινακίδες το μαζεύουν στις 45 μέρες και με πινακίδες σε 90 μέρες. Δηλαδή η ύπαρξη πινακίδων δεν είναι απορριπτικός παράγοντας.
-
Ο χρήστης onyx ! έγραψε:
Διάβασα στο site του Δήμου Αθηναίων ότι χωρίς πινακίδες το μαζεύουν στις 45 μέρες και με πινακίδες σε 90 μέρες. Δηλαδή η ύπαρξη πινακίδων δεν είναι απορριπτικός παράγοντας.Επειδή εχω ασχοληθει εκτενώς με το θέμα δεν είναι ακριβώς έτσι !, ο δήμος αν τα σαπάκια φερουν πινακίδες δεν ασχολειται με το θεμα ,παραπέμπει αλλού ,πως γινεται βεβαια να εχουν πινακίδες και δεν εχουν πληρώσει τέλη κυκλοφορίας ( σιγουρο αυτό) εγω δεν μπορώ να το καταλάβω, η αρμόδια ΔΟΥ δεν στελνει το διπλάσιο ποσό στο σπιτι του ιδιοκτήτη ή δεν ειναι χρεωστικός το οφειλόμενο ποσο στην εφορία ?
-
Ο χρήστης tpapo έγραψε:
...............,πως γινεται βεβαια να εχουν πινακίδες και δεν εχουν πληρώσει τέλη κυκλοφορίας ( σιγουρο αυτό) εγω δεν μπορώ να το καταλάβω, η αρμόδια ΔΟΥ δεν στελνει το διπλάσιο ποσό στο σπιτι του ιδιοκτήτη ή δεν ειναι χρεωστικός το οφειλόμενο ποσο στην εφορία ?Σωστα τα λες, αλλα ομως γινεται! Οπως μερικοι δεν πληρωνουν τις κλησεις της τροχαιας και περιμενουν μηπως και δεν τους βρουν, ετσι και εςκτος απο τα 'συνειδητοποιημενα γαιδουρια', υπαρχουν και αυτοι που περιμενουν μηπως γινει κανενα θαυμα (νεα αποσυρση) και υπολογιζουν οτι θα κερδισουν σε ενα χρονο 400-500 ευρω, εστω πληρωνοντας και προστιμο. Και βεβαια λενε πως αν δεν γινει το θαυμα , βλεπουμε αν και πως θα πληρωσουμε. Αλλα μετα ζηταμε οι αλλοι πχ να μας δωσουν αποδειξεις, κλπ, κλπ ωστε το κρατος γενικοτερα να 'σωθει'. Παντα οι αλλοι, οχι εμεις....
Ειμαστε 'ατιμη φαρα' και αξιοι της τυχης μας..... . -
ερωτηση κρισεως!!
εαν σε ολα τα αμαξια αυτων των παλικαριων, που εχουν τους δημοσιους δρομους για ιδιωτικο τους παρκινγκ (χωρις να πληρωνουν βεβαια και το δικο τους μεριδιο), ξεκινησουν και υπαρχουν καποια 'σημαδια' (σπασμενα τζαμια, φαναρια, τσαλακωματα γυρω γυρω), θα συγκινηθουν αραγε να αδειαζουν την γωνια?? -
Ο χρήστης edmond έγραψε:
ερωτηση κρισεως!!
εαν σε ολα τα αμαξια αυτων των παλικαριων, που εχουν τους δημοσιους δρομους για ιδιωτικο τους παρκινγκ (χωρις να πληρωνουν βεβαια και το δικο τους μεριδιο), ξεκινησουν και υπαρχουν καποια 'σημαδια' (σπασμενα τζαμια, φαναρια, τσαλακωματα γυρω γυρω), θα συγκινηθουν αραγε να αδειαζουν την γωνια??κατα 95% ΟΧΙ
-
με ενα σπασμενο παρμπριζ και την βροχουλα να μουλιαζει και να σαπιζει το σαλονακι θελω να πιστευω πως θα παρει το μηνυμα ο μαγκας. η τελος παντων κατι που να καταλαβει πως στους δρομους της αθηνας η οποιας μεγαλουπολης (στην επαρχια το αφηνεις και σε ενα χωραφι και δεν πειραζει κανεναν), που υπαρχει προβλημα με την σταθμευση, δεν μπορει ο καθενας εξυπνος να παραταει το αμαξι του με την οποια λογικη τον συμφερει για το αν θα το κουνησει του χρονου η οταν ερθει παλι η αποσυρση και οτι αλλο φανταστει.
-
Απο τη στιγμη που το παρατανε και φωτια να τους βαλεις δεν θα τρεξουν! Αφου ειναι ασυναισθητα ζωα τι το ψαχνεις! Σπασε κανενα κανα βραδυ για πειραμα να δεις! Σε εναν απο κατω με ενα Honda Civic του το σπασαν και του βγαλαν διαφορα απο μεσα και αυτος το εχει ακομα παρατημενο και να φανταστεις μενει απεναντι ο καγκουρακος!
Γεμισαν οι Δρομοι Ακινητοποιημενα χωρις Πινακιδες