-
Νομίζω ότι αν γνωριζομασταν εκ του σύνεγγυς δεν θα ήσουν τόσο προπετής νεανία μου. Το αποδίδω στη νιότη και στην έλλειψη εκπαιδεύσεως. Ειλικρινά, σου εύχομαι τα βέλτιστα στην ζωή!
-
Ωχ!!!Μαγκια εκατερωθεν!!!!
Ο ενας δια του τηλεοπτικου τροπου της και καλα ψαγμενης ειρωνειας που ριχνει γκομενακια,και ο αλλος δια της στρατιωτικης πειθους της ανωτερωτητας του φεροντως τον ανωτερο βαθμο προς τους κατωτερους!!!!
'Ραμπο εναντιον ΕΜΟ' ή κατι τετοιο!!! -
-
Δεν θελω να χαλασω τον ομορφο διαλογο απο πανω αλλα αυτο περασε λιγο στο ντουκου:
Ο χρήστης corsair έγραψε:
Ποιος μιλησε για Τουρκους?
Και τοτε φιλε μας, απο ποιον κινδυνευει και μαλιστα επιτακτικα η εθνικη μας κυριαρχία;
Μηπως απο τα Σκόπια; Από την Ιταλία; Μη ναναι η Βολιβία; Μηπως τα νησιά Βανουάτου; Η Αντίγκουα και Μπαρμπούντα; ΠΟΙΟΣ ειναι αυτός που απειλεί την κυριαρχία μας να τον σκισω;
-
Ο χρήστης REALZEUS έγραψε:
[..]
υπονοωντας οτι oldfags > newfags
http://en.wikipedia.org/wiki/Youth
[..]
υπονοωντας οτι η γνωμη ενος αγραμματου μαναβη θα επρεπε να ενδιαφερει (!?)
-
Αυτά ανήκουν στο topic περί θητείας, να πάτε εκεί κύριε....
-
Ο χρήστης greo έγραψε:
Δεν θελω να χαλασω τον ομορφο διαλογο απο πανω αλλα αυτο περασε λιγο στο ντουκου:Ποιος μιλησε για Τουρκους?
Και τοτε φιλε μας, απο ποιον κινδυνευει και μαλιστα επιτακτικα η εθνικη μας κυριαρχία;
Μηπως απο τα Σκόπια; Από την Ιταλία; Μη ναναι η Βολιβία; Μηπως τα νησιά Βανουάτου; Η Αντίγκουα και Μπαρμπούντα; ΠΟΙΟΣ ειναι αυτός που απειλεί την κυριαρχία μας να τον σκισω;
Ακομα και η Ελβετια αγαπητε που δεν την καπιλευεται ουδεις... φροντιζει να μην ειναι μπατε σκυλοι αλεστε... Θεμα αυτοσεβασμου ειναι πρωτα απο ολα και μετα οτιδηποτε αλλο.
Υπο την ιδια αλλωστε μηδενιστικη και ισοπεδωτικη τακτικη θα μπορουσαμε να επικαλεστουμε την διαλυση πολλων αλλων θεσμων...
Ας ειμαστε λιγο ποιο προσγειωμενοι...
-
Ας ειμαστε λιγο ποιο προσγειωμενοι...λιγότερο χεσμένοι/χέστες θα ήταν προτιμότερο
-
Ο χρήστης j.marr έγραψε:
Ας ειμαστε λιγο ποιο προσγειωμενοι...
λιγότερο χεσμένοι/χέστες θα ήταν προτιμότερο
το επιπεδο χεσιματος ειναι αρκετα συνδεδεμενο και αντιστροφως αναλογο με το επιπεδο της στρατιωτικης ισχυς. Δυστυχως καπως ετσι ειναι...
οπως εχει διαμορφωθει το πραγμα η διπλωματια ειδικα σημερα ειναι κουφια λογια αν δεν συνοδευεται απο την ισχυ των οπλων... Εμεις ειμαστε πλεον ηδη σε αυτο το σημειο...
-
Aλοιμονο. Ολοι το λενε αυτο. Και ο Μπαμπης ο Σουγιας και ο Πετρος ο Πετρας και ο Κωτσος ο Λεπιδας. Δεν υπαρχει τραγικοτερο πραγμα που η αμυνα της χωρας εχει αφεθει στους στρατιωτικους
-
delete
-
Ο χρήστης greo έγραψε:
Aλοιμονο. Ολοι το λενε αυτο. Και ο Μπαμπης ο Σουγιας και ο Πετρος ο Πετρας και ο Κωτσος ο Λεπιδας. Δεν υπαρχει τραγικοτερο πραγμα που η αμυνα της χωρας εχει αφεθει στους στρατιωτικουςΕγώ λέω να αφήσουμε την άμυνα της χώρας στους ..γιατρούς και να βάλουμε τους στρατιωτικούς να γιατρεύουν. Ε, ρε τι άλλο θα διαβάσουμε!
-
delete
-
οπως εχει διαμορφωθει το πραγμα η διπλωματια ειδικα σημερα ειναι κουφια λογια αν δεν συνοδευεται απο την ισχυ των οπλων... Εμεις ειμαστε πλεον ηδη σε αυτο το σημειο...Εδώ και 300+ χρόνια έχουμε gunboat diplomacy...
-
Ο χρήστης Nozomi έγραψε:
Εγώ λέω να αφήσουμε την άμυνα της χώρας στους ..γιατρούς και να βάλουμε τους στρατιωτικούς να γιατρεύουν. Ε, ρε τι άλλο θα διαβάσουμε!
Έχεις κάνει Στρατό ?
Και αν έχεις υπηρετήσει, έχεις συνομιλήσει με στελέχη για να διαπιστώσεις πως βλέπουν την άμυνα της χώρας ?
Εγώ την θεωρώ εξαιρετικά σοβαρά υπόθεση για να μην ασχολούμαι 'και να κοιμάμαι ήσυχος' (όπως μας λένε οι φυλλάδες του χώρου).Ακριβώς. Και από στελεχάρες, άλλο τίποτε ο ελληνικός στρατός!
Ευτυχώς που *αγρυπνεί *ο Nozomi, αλλιώς θα μας είχαν μπει οι Τούρκοι μέσα να μας πάρουν τις γυναίκες! -
Εδώ και 300+ χρόνια έχουμε gunboat diplomacy
Mήπως στην ιστορία της ανθρωπότητας είχαμε ανέκαθεν από αυτό?
-
Συγνωμη μια ερωτηση.
Εχει πει καποιος στρατωτικος οτι κανει κουμαντο την άμυνα της χωρας μας? Παρακαλώ υπευθυνη απάντηση. -
Ο χρήστης Nozomi έγραψε:
Εγώ λέω να αφήσουμε την άμυνα της χώρας στους ..γιατρούς και να βάλουμε τους στρατιωτικούς να γιατρεύουν. Ε, ρε τι άλλο θα διαβάσουμε!
Έχεις κάνει Στρατό ?
Και αν έχεις υπηρετήσει, έχεις συνομιλήσει με στελέχη για να διαπιστώσεις πως βλέπουν την άμυνα της χώρας ?
Εγώ την θεωρώ εξαιρετικά σοβαρά υπόθεση για να μην ασχολούμαι 'και να κοιμάμαι ήσυχος' (όπως μας λένε οι φυλλάδες του χώρου).Έχω κάνει Στρατό.
Έχω συνομιλήσει με στελέχη.
Και η υγεία μας σοβαρή υπόθεση είναι (αυτό προσπαθούσα να δείξω με το παράδειγμα) γι΄ αυτό και πάμε στο γιατρό. Έχεις να προτείνεις κάτι άλλο; Γιατί δεν κατάλαβα τι ακριβώς θες να πεις στο post σου.
Πώς έβλεπαν τα στελέχη με τα οποία συνομίλησες εσύ την άμυνα;
-
Ο χρήστης dstou έγραψε:
Εδώ και 300+ χρόνια έχουμε gunboat diplomacy
Mήπως στην ιστορία της ανθρωπότητας είχαμε ανέκαθεν από αυτό?
+1
-
Ο χρήστης greo έγραψε:
Δεν υπαρχει τραγικοτερο πραγμα που η αμυνα της χωρας εχει αφεθει στους στρατιωτικουςΕγώ λέω να αφήσουμε την άμυνα της χώρας στους ..γιατρούς και να βάλουμε τους στρατιωτικούς να γιατρεύουν. Ε, ρε τι άλλο θα διαβάσουμε!
Ακριβως! (ή πχ στους καθηγητες...).
Αλλα επειδη αρκετοι στρατιωτικοι ειναι της παλιας θεωριας (ο εχθρος γαρ εγγυς), καποιοι βρισκουν ευκαιρια και 'κραζουν'.
Προσωπικα πιστευω οτι η σωστη συντηρηση-επισκευη του κυριου υλικου και ειδικοτερα των υπαρχοντων οπλικων συστηματων και η τηρηση αποθεματων 'ενεργων' πυρομαχικων, ειναι αρκετα για να εξασφαλισουν την αμυνα της χωρας. Ταυτοχρονα ομως απαιτειται σοβαρη στρατιωτικη διπλωματια (που συνηθως 'θαβεται' απο τις πολιτικες κατευθυνσεις) και οχι στρατοπεδακια σε καθε χωριο για ψηφοθηρικους λογους και στηριξη της τοπικης οικονομιας.
Στ' άρματα, στ' άρματα εμπρός στον αγώνα... (Εξοπλισμοί)