-
Καλά, συνεννοούμαστε εδώ πέρα; Όταν σε ένα σημείο είσαι ΜΟΝΟΣ ΣΟΥ, είσαι ΜΟΝΟΣ ΣΟΥ. Τα υπόλοιπα περί... 'νεκρών' κλπ είναι φαντασιώσεις.
Εκτός αν είναι δυνατόν ένα αυτοκίνητο που θα τρακάρει σε ένα κράσπεδο ή σε ένα βράχο να φύγει κάνα χιλιόμετρο παραπέρα για να βρει κάποιον να σκοτώσει.
Επιτέλους δηλαδή, να διαβάζουμε τι γράφει ο άλλος!
-
Ο χρήστης skullone έγραψε:
post 1
Ωραίος τρόπος να σπαταλάνε τα λεφτά των δημοτών... Με τα γαλλικά αυτοκίνητα όμως δεν τα βγάζουν πέρα τα σαμαράκια. Έχω να το 'παινεύομαι' ότι τα ελαστικά σαμαράκια στο Πολυτεχνείο Κρήτης τα περνάω με 90.
post 2
-
Σχολή-φάντασμα δεν είναι με τίποτα το Πολυτεχνείο Κρήτης - όποιος ισχυρίζεται κάτι τέτοιο είναι απλώς εντελώς άσχετος.
-
Αλλά πήγαν κι έβαλαν σαμάρια στο δρόμο που πάει δεξιά από την εστία. Δεξιά κι αριστερά υπάρχουν κράσπεδα, πεζοδρόμια και βράχια. Όμως, ΚΑΝΕΙΣ πεζός δεν πάει από εκεί, γιατί μπορούν πολύ πιο σύντομα να φτάσουν αν πάρουν τον πεζόδρομο που ενώνει το συγκρότημα των αιθουσών διδασκαλίας με τα κτίρια των τμημάτων ΜΗ.ΠΕΡ., ΜΗΧ.Ο.Π. και Γενικού, ο οποίος είναι μια ευθεία, με φωτισμό το βράδυ και μακριά από αυτοκίνητα. Άσε που, σε πλήρη αντίθεση με αυτό που συμβαίνει αν πάνε παράλληλα στο δρόμο που κινούνται αυτοκίνητα, δεν κινδυνεύουν όταν βρέχει να γίνουν μούσκεμα. Ο λόγος; Οι δρόμοι στην Πολυτεχνειούπολη έχουν απαράδεκτη απορροή ομβρίων και κακή διαμόρφωση. Συνήθως σχηματίζονται λίμνες βάθους 15-20 εκατοστών, μήκους 10+ μέτρων, ενώ το πλάτος συχνά πιάνει ολόκληρο το δρόμο.
-
Με αυτά τα δεδομένα, **ποιος φοιτητής είναι αρκετά χαζός **να πάει από την εστία στα ΜΗΧ.Ο.Π. από το πεζοδρόμιο κι όχι απ'τον πεζόδρομο; Κανένας.
-
Πεζούς βρίσκεις εκεί μόνον όταν κάποιοι κάνουν τζόγκινγκ (αλλά κι αυτοί ΔΕΝ θα έπρεπε να βρίσκονται εκεί, καθώς υπάρχουν πινακίδες 'Απαγορεύεται η είσοδος στους μη έχοντες εργασία') ή όταν γίνονται εργασίες συντήρησης/ευπρεπισμού ή όταν χρησιμοποιούνται τα γήπεδα τέννις και μπάσκετ.
-
Στην τελευταία περίπτωση, υπάρχουν συνήθως και παρκαρισμένα αυτοκίνητα εκεί κοντά, οπότε ΔΕΝ μπορείς να τρέξεις.
-
Αλλά όταν είμαι μόνος στο δρόμο, θα τρέξω και αναλαμβάνω την ευθύνη των πράξεών μου.
post 3
Καλά, συνεννοούμαστε εδώ πέρα; Όταν σε ένα σημείο είσαι ΜΟΝΟΣ ΣΟΥ, είσαι ΜΟΝΟΣ ΣΟΥ. Τα υπόλοιπα περί... 'νεκρών' κλπ είναι φαντασιώσεις.
Εκτός αν είναι δυνατόν ένα αυτοκίνητο που θα τρακάρει σε ένα κράσπεδο ή σε ένα βράχο να φύγει κάνα χιλιόμετρο παραπέρα για να βρει κάποιον να σκοτώσει.
Αγαπητέ Skullone,
απαντάω ένα προς ένα σε αυτά που έγραψες.
θα πώ απο την αρχή οτι ο τρόπος που σκέφτεσαι έρχεται σε αντίφαση με τον δικό μου και θα προσπαθήσω όσο είναι εφικτό να σου εξηγήσω τους λόγους.Απαντάω πρώτα στα αριθμημένα σημεία του post 2.
- Δεν μπορείς να πείς κανέναν άσχετο επειδή έχει την προσωπική του άποψη ακόμα και λανθασμένη. Μπορείς να του υποδείξεις το λάθος του με πίο κόσμιο τρόπο. Άν θεωρούσαμε οτι έχεις δίκιο, με τον τρόπο σου το χάνεις.
- Σκέφτηκες ποτέ γιατί βάλαν τα σαμαράκια; Ακόμα και να είναι απο λάθος εκεί οφείλεις να σεβαστείς την ύπαρξη τους, γιατι κάποιος πεζός με το κριτήριο οτι υπάρχουν σαμαράκια μπορεί να επιχειρήσει να περάσει πιο επιπόλαια.
Επίσης η λογική οτι δεν διασχίζει κανένας το δρόμο δεν με βρίσκει σύμφωνω, γιατι ΆΝ κάποιος θελήσει να περάσει απο το σημείο αυτό , ακομα και εν γνώση του οτι θα βραχεί η οτιδήποτε άλλο, δεν νομίζω να χρειάζεται να απολογηθεί γιατί το έκανε. Επίσης να σε πληροφορήσω οτι στα περισσότερα κράτη ΕΙΔΙΚΑ σε εστίες, βάζουν σαμαράκια. Επομένως καλά κάναν και σε εσάς. - Κανένας φοιτητής που κατάφερε με προσπάθεια να μπεί στο πανεπιστήμιο δεν θεωρώ οτι είναι χαζός. Το άν επιλέξει κάποιος να διασχίσει όποιο δρόμο θέλει αυτός, δεν νομίζω επίσης οτι θα χρειάζεται να σου αναλύσει το λόγο.
- Το σημαντικότερο απο όλα. Άν κάποιος όπως λές δεν θα έπρεπε να βρίσκεται σε κάποιο σημείο γιατι το απαγορεύει κάποιος νόμος, υπάρχει ενας ακόμα πιο ισχυρός νόμος περι ορίου ταχύτητας. Όπως εσυ καταπατάς αυτόν τον νόμο, μην περιμένεις κάποιος πεζός να μην καταπατίσει έναν λιγότερο σημαντικό νόμο. Όπως απαιτείς απο τον πεζό να μήν είναι εκει που του απαγορεύεται και το κράτος απαιτεί απο εσένα να μην ξεπερνάς το όριο ταχύτητας γιατι απαγορεύεται. (ΕΙΔΙΚΑ μέσα σε κατοικημένη περιοχή)
- Όπως είπες 'συνήθως'. Άν όμως κάποιος θέλει να τρέξει θα το κάνει.
- Όσον αφορά το όταν είσαι μόνος, ξέρεις πόσο εύκολα είναι να σταματήσει ξαφνικά αυτή η μοναξιά γιατι κάποιος πεζός υπολόγισε εσφαλμένα την παράνομα μεγάλη ταχύτητα σου και την υπόθεση σου οτι είσαι μόνος και να πάει να περάσει το δρόμο;
Επίσης πώς ακριβώς θα αναλάβεις την ευθύνη των πράξεων σου άν χτυπήσεις κάποιον; Εκτος αν πραγματικά όταν είσαι μόνος πιστεύεις η πιθανότητα να εμφανιστεί κάποιος πεζός ή αυτοκίνητο μπροστά σου είναι 0%. Ειδικά στους δρομους της Κρήτης (πανέμορφο νησί που το επισκέφτηκα για διακοπές πριν μερικά χρόνια)
Λέγοντας ότι μέσα στην πόλη σε σημείο με σαμαράκια πηγαίνεις με 90, άς κάνω την υπόθεση οτι το όριο εκεί είναι 40 (που δεν νομίζω να είναι και τόσο άν υπάρχουν σαμαράκια) Είσαι δηλαδή 55% πάνω απο το όριο. Αυτό εδώ τουλάχιστον σημαίνει δικαστήριο για reckless driving, απώλεια διπλώματος και ίσως φυλάκιση άν το όριο εκεί δεν ήταν 40, αλλά ακόμα μικρότερο. Δεν ξέρω αυτή η παράλογη παράβαση σε δρόμο με σαμαράκια με 56miles/hour τι σημαίνει εκεί)
Σχολιάζοντας το post 1 δεν ξέρω τι ακριβός παινεύεσαι; Την παρανομία σου;Και πού εννοείς οτι σπαταλάνε τα λευτά; Σε μέτρα προστασίας;;;
Σχολιάζοντας το post 3, θεωρείς φαντασίωση οτι μπορεί να γίνει τροχαίο ατύχημα;; θα σε παραπέμψω στις στατιστικές τροχαίων της χώρας σου. Και φυσικά κανένα αυτοκίνητο αν τρακάρει δεν θα φύγει κανένα χιλιόμετρο μακρία. (ξέρω οτι ήταν υπερβολή εκ μέρους σου αλλά λάθος τρόπος να υπερασπιστείς τη θέση σου )
Επίσης άν έχω καταλάβει καλά έχεις ένα μικρό φθηνό Γαλλικό αυτοκίνητο που φτιάχτηκε για να σε μετακινεί απο το σημείο Α στο Β με κάποια ασφάλεια.. Σου εύχομαι το επόμενο σου αυτοκίνητο να είναι ένα καθαρό αγωνιστικό (κρίνοντας απο την λατρεία σου για ταχύτητα) και αυτό να συνοδεύεται απο την οικονομική σου δυνατότητα να το πηγαίνεις σε πίστες να παίζεις.
Και στο κάτω κάτω είναι καλό πιστεύω να μήν 'τρομοκρατούμε' τους πεζούς κάνοντας taliban-ισμούς στους δρόμους.
Με ειλικρινη εκτίμηση και σεβασμό,
Δημήτρης -
-
Ο χρήστης dimitrios2004 έγραψε:
post 1
Ωραίος τρόπος να σπαταλάνε τα λεφτά των δημοτών... Με τα γαλλικά αυτοκίνητα όμως δεν τα βγάζουν πέρα τα σαμαράκια. Έχω να το 'παινεύομαι' ότι τα ελαστικά σαμαράκια στο Πολυτεχνείο Κρήτης τα περνάω με 90.
post 2
-
Σχολή-φάντασμα δεν είναι με τίποτα το Πολυτεχνείο Κρήτης - όποιος ισχυρίζεται κάτι τέτοιο είναι απλώς εντελώς άσχετος.
-
Αλλά πήγαν κι έβαλαν σαμάρια στο δρόμο που πάει δεξιά από την εστία. Δεξιά κι αριστερά υπάρχουν κράσπεδα, πεζοδρόμια και βράχια. Όμως, ΚΑΝΕΙΣ πεζός δεν πάει από εκεί, γιατί μπορούν πολύ πιο σύντομα να φτάσουν αν πάρουν τον πεζόδρομο που ενώνει το συγκρότημα των αιθουσών διδασκαλίας με τα κτίρια των τμημάτων ΜΗ.ΠΕΡ., ΜΗΧ.Ο.Π. και Γενικού, ο οποίος είναι μια ευθεία, με φωτισμό το βράδυ και μακριά από αυτοκίνητα. Άσε που, σε πλήρη αντίθεση με αυτό που συμβαίνει αν πάνε παράλληλα στο δρόμο που κινούνται αυτοκίνητα, δεν κινδυνεύουν όταν βρέχει να γίνουν μούσκεμα. Ο λόγος; Οι δρόμοι στην Πολυτεχνειούπολη έχουν απαράδεκτη απορροή ομβρίων και κακή διαμόρφωση. Συνήθως σχηματίζονται λίμνες βάθους 15-20 εκατοστών, μήκους 10+ μέτρων, ενώ το πλάτος συχνά πιάνει ολόκληρο το δρόμο.
-
Με αυτά τα δεδομένα, **ποιος φοιτητής είναι αρκετά χαζός **να πάει από την εστία στα ΜΗΧ.Ο.Π. από το πεζοδρόμιο κι όχι απ'τον πεζόδρομο; Κανένας.
-
Πεζούς βρίσκεις εκεί μόνον όταν κάποιοι κάνουν τζόγκινγκ (αλλά κι αυτοί ΔΕΝ θα έπρεπε να βρίσκονται εκεί, καθώς υπάρχουν πινακίδες 'Απαγορεύεται η είσοδος στους μη έχοντες εργασία') ή όταν γίνονται εργασίες συντήρησης/ευπρεπισμού ή όταν χρησιμοποιούνται τα γήπεδα τέννις και μπάσκετ.
-
Στην τελευταία περίπτωση, υπάρχουν συνήθως και παρκαρισμένα αυτοκίνητα εκεί κοντά, οπότε ΔΕΝ μπορείς να τρέξεις.
-
Αλλά όταν είμαι μόνος στο δρόμο, θα τρέξω και αναλαμβάνω την ευθύνη των πράξεών μου.
post 3
Αγαπητέ Skullone,
θα πώ απο την αρχή οτι ο τρόπος που σκέφτεσαι έρχεται σε αντίφαση με τον δικό μου και θα προσπαθήσω όσο είναι εφικτό να σου εξηγήσω τους λόγους.Απαντάω πρώτα στα αριθμημένα σημεία του post 2.
- Δεν μπορείς να πείς κανέναν άσχετο επειδή έχει την προσωπική του άποψη ακόμα και λανθασμένη. Μπορείς να του υποδείξεις το λάθος του με πίο κόσμιο τρόπο. Άν θεωρούσαμε οτι έχεις δίκιο, με τον τρόπο σου το χάνεις.
- Σκέφτηκες ποτέ γιατί βάλαν τα σαμαράκια; Ακόμα και να είναι απο λάθος εκεί οφείλεις να σεβαστείς την ύπαρξη τους, γιατι κάποιος πεζός με το κριτήριο οτι υπάρχουν σαμαράκια μπορεί να επιχειρήσει να περάσει πιο επιπόλαια.
Επίσης η λογική οτι δεν διασχίζει κανένας το δρόμο δεν με βρίσκει σύμφωνω, γιατι ΆΝ κάποιος θελήσει να περάσει απο το σημείο αυτό , ακομα και εν γνώση του οτι θα βραχεί η οτιδήποτε άλλο, δεν νομίζω να χρειάζεται να απολογηθεί γιατί το έκανε. Επίσης να σε πληροφορήσω οτι στα περισσότερα κράτη ΕΙΔΙΚΑ σε εστίες, βάζουν σαμαράκια. Επομένως καλά κάναν και σε εσάς. - Κανένας φοιτητής που κατάφερε με προσπάθεια να μπεί στο πανεπιστήμιο δεν θεωρώ οτι είναι χαζός. Το άν επιλέξει κάποιος να διασχίσει όποιο δρόμο θέλει αυτός, δεν νομίζω επίσης οτι θα χρειάζεται να σου αναλύσει το λόγο.
- Το σημαντικότερο απο όλα. Άν κάποιος όπως λές δεν θα έπρεπε να βρίσκεται σε κάποιο σημείο γιατι το απαγορεύει κάποιος νόμος, υπάρχει ενας ακόμα πιο ισχυρός νόμος περι ορίου ταχύτητας. Όπως εσυ καταπατάς αυτόν τον νόμο, μην περιμένεις κάποιος πεζός να μην καταπατίσει έναν λιγότερο σημαντικό νόμο. Όπως απαιτείς απο τον πεζό να μήν είναι εκει που του απαγορεύεται και το κράτος απαιτεί απο εσένα να μην ξεπερνάς το όριο ταχύτητας γιατι απαγορεύεται. (ΕΙΔΙΚΑ μέσα σε κατοικημένη περιοχή)
- Όσον αφορά το όταν είσαι μόνος, ξέρεις πόσο εύκολα είναι να σταματήσει ξαφνικά αυτή η μοναξιά γιατι κάποιος πεζός υπολόγισε εσφαλμένα την παράνομα μεγάλη ταχύτητα σου και την υπόθεση σου οτι είσαι μόνος και να πάει να περάσει το δρόμο;
Επίσης πώς ακριβώς θα αναλάβεις την ευθύνη των πράξεων σου άν χτυπήσεις κάποιον; Εκτος αν πραγματικά όταν είσαι μόνος πιστεύεις η πιθανότητα να εμφανιστεί κάποιος πεζός ή αυτοκίνητο μπροστά σου είναι 0%. Ειδικά στους δρομους της Κρήτης (πανέμορφο νησί που το επισκέφτηκα για διακοπές πριν μερικά χρόνια)
Λέγοντας ότι μέσα στην πόλη σε σημείο με σαμαράκια πηγαίνεις με 90, άς κάνω την υπόθεση οτι το όριο εκεί είναι 40 (που δεν νομίζω να είναι και τόσο άν υπάρχουν σαμαράκια) Είσαι δηλαδή 55% πάνω απο το όριο. Αυτό εδώ τουλάχιστον σημαίνει δικαστήριο για reckless driving, απώλεια διπλώματος και ίσως φυλάκιση άν το όριο εκεί δεν ήταν 40, αλλά ακόμα μικρότερο. Δεν ξέρω αυτή η παράλογη παράβαση σε δρόμο με σαμαράκια με 56miles/hour τι σημαίνει εκεί)
Σχολιάζοντας το post 1 δεν ξέρω τι ακριβός παινεύεσαι; Την παρανομία σου;Και πού εννοείς οτι σπαταλάνε τα λευτά; Σε μέτρα προστασίας;;;
Σχολιάζοντας το post 3, θεωρείς φαντασίωση οτι μπορεί να γίνει τροχαίο ατύχημα;; θα σε παραπέμψω στις στατιστικές τροχαίων της χώρας σου. Και φυσικά κανένα αυτοκίνητο αν τρακάρει δεν θα φύγει κανένα χιλιόμετρο μακρία. (ξέρω οτι ήταν υπερβολή εκ μέρους σου αλλά λάθος τρόπος να υπερασπιστείς τη θέση σου )
Επίσης άν έχω καταλάβει καλά έχεις ένα μικρό φθηνό Γαλλικό αυτοκίνητο που φτιάχτηκε για να σε μετακινεί απο το σημείο Α στο Β με κάποια ασφάλεια.. Σου εύχομαι το επόμενο σου αυτοκίνητο να είναι ένα καθαρό αγωνιστικό (κρίνοντας απο την λατρεία σου για ταχύτητα) και αυτό να συνοδεύεται απο την οικονομική σου δυνατότητα να το πηγαίνεις σε πίστες να παίζεις.
Και στο κάτω κάτω είναι καλό πιστεύω να μήν 'τρομοκρατούμε' τους πεζούς κάνοντας taliban-ισμούς στους δρόμους.
Δημήτρηςοταν τα σαμαρακια εχουν προδιαγραφες που πρεπει και οταν τοποθετουνται εκει που πρεπει και οχι οπου γουσταρει ο καθενας για να μην περνανε απο εκει τα αυτοκινητα και τον ενοχλουνε,μπορουμε να μιλησουμε αν ειναι χρησιμα η οχι.
φυσικα και ειναι αυτονοητο οτι οι πεζοι θα πρεπει να προσεχουν και αυτοι γιατι πεζος vs αυτοκινητο,ειναι γνωστο ποιοσ νικαει και πιστεψεμε οι κυρωσεις ειναι πολυ μικρες για τουσ οδηγους σε περιπτωση ατυχηματος με πεζο αν ο οδηγος δεν ειναι μεθυσμενος και εχει ολα τα χαρτια,δυσκολο να αποδεικτει η ακριβης ταχυτητα του οχηματος ειδικα αν μιλαμε γι 30-40κμ διαφορα.
οποτε δεν συμφερει κανεναν πεζο περναω τον δρομο χωρις να ελενξω επειδη εχει σμαρακια....
εκτος αυτου ειναι γνωστο την ζημεια που προκαλουν τα σαμαρια στα αυτοκινητα και με μηδεν να τα περασεις ειδικα αν δεν εχουν προδιαγραφες....θα μου πεις και τι στην ελλαδα εχει προδιαγραφες??????αυτο ειν αι αλλο θεμα! -
-
Άσχετος είναι (για παράδειγμα) όποιος υπονοεί ότι ένα κρατικό Ανώτατο Εκπαιδευτικό Ίδρυμα με αναγνωρισμένη συνεισφορά στον επιστημονικό χώρο είναι... 'σχολή-φάντασμα'. Άλλο 'άποψη' άλλο 'αμολάω κάτι εντελώς παράλογο'.
-
Ο χρήστης alfa 156 έγραψε:
post 1
post 2
-
-
-
-
-
-
post 3
Αγαπητέ Skullone,
Δημήτρηςοταν τα σαμαρακια εχουν προδιαγραφες που πρεπει και οταν τοποθετουνται εκει που πρεπει και οχι οπου γουσταρει ο καθενας για να μην περνανε απο εκει τα αυτοκινητα και τον ενοχλουνε,μπορουμε να μιλησουμε αν ειναι χρησιμα η οχι.
φυσικα και ειναι αυτονοητο οτι οι πεζοι θα πρεπει να προσεχουν και αυτοι γιατι πεζος vs αυτοκινητο,ειναι γνωστο ποιοσ νικαει και πιστεψεμε οι κυρωσεις ειναι πολυ μικρες για τουσ οδηγους σε περιπτωση ατυχηματος με πεζο αν ο οδηγος δεν ειναι μεθυσμενος και εχει ολα τα χαρτια,δυσκολο να αποδεικτει η ακριβης ταχυτητα του οχηματος ειδικα αν μιλαμε γι 30-40κμ διαφορα.
οποτε δεν συμφερει κανεναν πεζο περναω τον δρομο χωρις να ελενξω επειδη εχει σμαρακια....
εκτος αυτου ειναι γνωστο την ζημεια που προκαλουν τα σαμαρια στα αυτοκινητα και με μηδεν να τα περασεις ειδικα αν δεν εχουν προδιαγραφες....θα μου πεις και τι στην ελλαδα εχει προδιαγραφες??????αυτο ειν αι αλλο θεμα!Kai dikaiologei auto to na pigaineis me 90Khm se perioxh px me 40Khm kai me atoma stous dromous?
Kai an ta samarakia den exoun prodiagrafes , esi autos poy to pernaei me iliggiodi taxitita eiani expert kai gnorizei oti auto to samaraki den exei prodiagrafes enw to epomeno exei? Afou den mporei na to gnorizei me 100% vevaiotita , ofilei na slow down !
Sin tou oti 8a epanalavw oti opws kai na exei h taxitita twn 90Khm se panepistimioupoli eidika einai apla dolofoniko kata ti gnwmh mou.
Ah kai molis diavasa parapanw oti to orio ekei pou trexei o agapitos skullone me 90 , einai molis 30 !!!!!!! 3 fores panw apo to orio!!
Kai sto orio apo mono na estiasoume, nomizw den 8a xriazotan na ginei sizitish gia ta samarakia -
-
Ο χρήστης skullone έγραψε:
Άσχετος είναι (για παράδειγμα) όποιος υπονοεί ότι ένα κρατικό Ανώτατο Εκπαιδευτικό Ίδρυμα με αναγνωρισμένη συνεισφορά στον επιστημονικό χώρο είναι... 'σχολή-φάντασμα'. Άλλο 'άποψη' άλλο 'αμολάω κάτι εντελώς παράλογο'.Agaphte Skullone,
o Onyx eipe:
An to diavaseis prosextika , DEN leei pou8ena oti einai sxolh fantasma, alla to nohma tou einai oti ta samarakia profanos einai nomima ekei.
Eimai simfonos me ton Onyx kai mallon pare3igises auto pou egrapses. Diavases isws ti mish tou protash kai oxi mexri to telos.Me ektimish,
Dimitris -
Εννοώ ό,τι ακριβώς έλεγα όπως το αντιλήφθηκε και ο dimitrios2004 αλλά όχι εσύ!>Ο χρήστης skullone έγραψε:
....ποιος φοιτητής είναι αρκετά χαζός να πάει .... Κανένας. Πεζούς βρίσκεις εκεί μόνον όταν κάποιοι κάνουν τζόγκινγκ .....'Απαγορεύεται η είσοδος στους μη έχοντες εργασία')..... Αλλά όταν είμαι μόνος στο δρόμο, θα τρέξω και αναλαμβάνω την ευθύνη των πράξεών μου.
Κανονικά θα ήταν πιο σωστό να μην βασίζεσαι στην εξυπνάδα των ανθρώπων είτε είναι πεζοί είτε οδηγοί. Φίλος μου χτύπησε μεθυσμένη πνευματικά καθυστερημένη γυναίκα που κυριολεκτικά έτρεξε προς το αυτοκίνητο...... Δεν μπορείς να ξέρεις τι θα κάνουν και αν τους θεωρείς όλους ηλίθιους, τόσο μάλιστα που να μην σηκώνουν βελτίωση, και θα διασκεδάζεις με τις βλακείες τους αλλά και σίγουρα θα εκνευρίζεσαι λιγότερο και θα είσαι και πιο ασφαλής για τους άλλους (για τον εαυτό σου αναλαμβάνεις εσύ ξέρω.....αλλά εγώ θα σε πληρώνω αν πας στο ΕΣΥ και εγώ θα πληρώνω και τα δικαστήρια που θα σε δικάζουν και τα ασφάλιστρα που θα αυξηθούν.....). Το αν ένας πεζός είναι νόμιμα ή όχι εκεί δεν αλλάζει κάτι αν τους χτυπήσεις όπως και για παράνομα σταθμευμένα οχήματα, συνεχίζεις να φταις.... επειδή δεν έκανες ό,τι ήταν δυνατόν για την προστασία της ζωής του όπως είσαι υποχρεωμένος!
Όσο για το ότι μπορείς να αναλάβεις την ευθύνη των δικών σου πράξεων..... δεν είναι αλήθεια γιατί τότε θυμάσαι το κράτος και στηρίζεσαι στους νόμους του κράτους που σε προστατεύει από το λυντσάρισμα.... το οποίο κράτος έχει αναλάβει και την προστασία τη δική μου και όλων των άλλων. Ισχύουν οι βασικές αρχές της δημοκρατίας όπου η ελευθερία σου τελειώνει εκεί που αρχίζει του άλλου και κάτι τέτοιο. Αυτό λοιπόν που λες ακούγεται πολύ εγωιστικό και αντιδημοκρατικό, ιδέες ελληναρά, συμπεριφορά χωρίς κανένα σεβασμό στο κράτος και τους πολίτες αλλά ανάλογη του δυνάστη μιας χώρας, υπεράνω νόμων.... l'etat c'est moi..... (η θεωρία μου είναι ότι οι περισσότεροι Έλληνες είμαστε αναρχικά φασιστόμουτρα)
Δεν αμφιβάλλω ότι όπως οι περισσότεροι μπορεί να τρέχουμε σε μέρη που κρίνουμε κατάλληλα και δεν είναι αυτό που με πειράζει σε αυτά που λές (ο αναμάρτητος...) αλλά με βρίσκει αντίθετο ο τρόπος που προσπαθείς να το δικαιολογήσεις. Ας το πάρουμε απόφαση, όλα αυτά είναι ίσως ελαφρυντικά αλλά όχι δικαιολογίες, το κάνουμε παίρνοντας κάποια ρίσκα που με την μη αντικειμενική μας κρίση θεωρούμε μικρά. -
Συγνωμη αλλα μιλατε σαν να βρισκομαστε σε αλλη χωρα και οχι στην ελλαδα.
Δηλαδη νομιζετε οτι ο εκαστοτε Δημος τοποθετησε τα 'σαμαρακια' γιατι νοιαστηκε για την ασφαλεια των δημοτων του??
Και αν ναι,γιατι δεν υπαρχουν 'σαμαρια' ΣΕ ΟΛΟΥΣ τους δρομους?
Η μηπως εκαναν καποια μελετη οτι εκει που θα μπουν οντως θα προσφερουν?
Προφανως καποιος κατοικος παραπονεθηκε για την φασαρια που κανουν τα μηχανακια και πειστηκε η αρμοδια υπηρεσια να τα βαλει.Να κορναρετε οταν περνατε.
-
Ο χρήστης BASSstarlet έγραψε:
Δηλαδη νομιζετε οτι ο εκαστοτε Δημος τοποθετησε τα 'σαμαρακια' γιατι νοιαστηκε για την ασφαλεια των δημοτων του??
Και αν ναι,γιατι δεν υπαρχουν 'σαμαρια' ΣΕ ΟΛΟΥΣ τους δρομους?
Η μηπως εκαναν καποια μελετη οτι εκει που θα μπουν οντως θα προσφερουν?
Προφανως καποιος κατοικος παραπονεθηκε για την φασαρια που κανουν τα μηχανακια και πειστηκε η αρμοδια υπηρεσια να τα βαλει.Να κορναρετε οταν περνατε.
Αγαπητέ BASSstarlet,
Νομίζω οτι δεν δίνεις βαρύτητα στο σημαντικότερο σημείο που είναι κατα πόσο είναι λογικό να πηγαίνεις 3 φορές πάνω απο το όριο σε μία κατοικημένη περιοχή (90 απο 30) Και όλα μου τα posts εκεί εστίαζαν.
Όσο για την κόρνα απο τη δικη μου οπτική γωνία το βρίσκω ακραίο. Να σταματάς όταν περνάς απο σαμαράκι θα σου απαντήσω ανάλογα και εγώ
Ο πεζός έχει προτεραιότητα και με την κόρνα σου δεν καταλαβαίνω τι πετυχαίνεις. Να του πείς οτι έρχεσαι για αυτο να κάνει πέρα να περάσεις;;Συν του ότι τουλάχιστον εδώ αλλά και στις περισσότερες ευρωπαικές χώρες η κόρνα δεν μπορεί να χρησιμοποιείται έτσι ασύστολα. Υποθέτω το ίδιο θα ισχύει και στην Ελλάδα.
Επίσης σκέφτηκες ποτέ οτι ένα απο τα χιλιάδες σαμαράκια που θεωρείς οτι δεν έπρεπε να είανι εκεί , ΪΣΩΣ έτυχε να είναι εκει κατόπιν μελέτης και να μήν το ξέρεις; Επειδή δεν γνορίζεις πιο απο όλα αυτά είναι εκει λοιπόν κατόπιν μελέτης (και ποτέ δεν είναι τα πάντα αυτονόητα) πρώτα για την ασφάλεια των άλλων και μετά για τη δική σου, πιστεύω οτι οφείλεις να ελλατώσεις ταχύτητα.
Με εκτίμηση,
Δημήτρης -
Ο χρήστης BASSstarlet έγραψε:
Και αν ναι,γιατι δεν υπαρχουν 'σαμαρια' ΣΕ ΟΛΟΥΣ τους δρομους?Υπάρχει και ο άλλος τρόπος που υιοθετούν αρκετοί δήμοι για τον αναγκαστικό περιορισμό της ταχύτητας των οχημάτων, που είναι μάλιστα και πολύ φθηνότερος από την μελέτη-αγορά-συντήρηση των σαμαρακίων...
...ουσιαστικά είναι μηδενικού κόστους...
...ΠΑΝΤΕΛΗΣ αδιαφορία για την κατάσταση/συντήρηση του δρόμου...
-
dimitrios2004 Το οτι διαμαρτυρομαστε για τα 'σαμαρακια' δεν σημαινει οτι το κανουμε γιατι μας αποτρεπουν να κινουμαστε με 90 οπως λες.
Επισης η κορνα δεν εχει καμια σχεση με τους πεζους,ειναι μια τακτικη για να δειχνουμε την ενοχληση μας απο τα κατασκευασματα αυτα.
Και μου προκαλει γελιο και μονο που σκεφτομαι σαν υποθεση εργασιας οτι η τεχνικη εταιρια του Δημου εχει κανει μελετη για το φυτεμα των 'σαμαριων'.Αν ειχαν τετοια 'καψα' σχετικα με τις κυκλοφοριακες συνθηκες,θα βουλωναν καμια λακουβα,θα φωτιζαν σωστα τους δρομους,θα ειχαν τις πινακιδες σε σημεια που δεν κρυβουν τα φαναρια, και αλλα πολλα.
-
Ο dimitrios2004 δεν ζει στην Ελλάδα, οπότε προφανώς δεν ξέρει την κατάσταση εδώ.
Δημήτρη, greek speedbumps 101:
-
Στις συντριπτικές περιπτώσεις δεν τηρούν καμμιά κατασκευαστική προδιαγραφή. Π.χ. είναι πολύ ψηλά και με μικρό πλάτος (σχεδόν ημικυκλικά) ώστε να σου δημιουργούν πρόβλημα όσο αργά κι αν τα περάσεις. Επίσης καθιζάνουν ή διαλύονται εντελώς μετά από λίγους μήνες στα σημεία που τα πατούν οι τροχοί των αυτοκινήτων.
-
Δεν έχουν επαρκή σήμανση (συνήθως δεν υπάρχει καθόλου σήμανση), οπότε αν κάποιος δεν ξέρει το δρόμο τα βλέπει την τελευταία στιγμή, και δεν μπορεί να φρενάρει κιόλας.
-
Είναι συνήθως εμφανές ότι δεν έχει γίνει καμμιά μελέτη πριν τοποθετηθούν. Τα βλέπεις πολλές φορές σε απόμερους δρόμους χωρίς φανάρια ή διαβάσεις πεζών, με ακριβά σπίτια εκατέρωθεν και ανύπαρκτη κίνηση πεζών. Τι κάνει νιάου-νιάου στα κεραμίδια δηλαδή;
-
-
Παρακουραζεται το θεμα σε καποια σημεια πιστευω....
Η γνωμη μου> Δεν ξερω το σημειο και δεν μπορω να κρινω αν μπορεις οντως να πας με 90 η οχι. Συνεπως δεν μπορω να εκφερω γνωμη οπως καποιοι αλλοι αμεσως πηγαν να κρινουν.
Μπορει η σχολη να ειναι σε 50μ αποσταση αλλα να υπαρχει μαντροτοιχος και να μην υπαρχουν πεζοι κ να μπορεις να πας πανω απο 40...
Μπορει και οχι.. Τα ορια στους δρομους (εκτος πολης) ελαχιστα τα συμεριζομαι καθως τα περισσοτερα ειναι με προδιαγραφες του 70 και οι δυνατοτητες των οχηματων σαν ακινητοποιηση και κρατημα απειρως μεγαλυτερες.Δημητρη2004 ευχαριστως να σε ξεναγησω στην γεματη σαμαρακια περιοχη μου και πες μου εσυ για πιο λογο υπαρχουν εκει.
Οταν ζητησα απο τον δημο τα κριτηρια που μπηκαν απλα κλεισανε το τηλεφωνο και δεν δωσανε κανενα ονομα. Φιλικο προσωπο στην τεχνικη εταιρια του δημου με πληροφορησε οτι ΔΕΝ υπαρχουν μελετες.Περι πεζων> Με την λογικη οτι τα σαμαρια μπηκαν για προστασια των πεζων τοτε ολοι οι δρομοι θα επρεπε να ειχαν σαμαρια. ΔΕΝ ειναι ετσι.
Μπορεις να σκοτωσεις πεζο και αν κινησαι με 30 και σου πεταχτει αναμεσα απο παρκαρισμενα. Υπαρχει και ο παραγοντας της 'γκαντεμιας' οπως λεω εγω. ΑΛΛΑ το προβλημα ειναι ο νομος που λεει οτι ο πεζος εχει παντα δικιο. Ηθελα να ξερω γιατι πρεπει να ισχυει παντα αυτο...Οπως λεει ο bass τα περισσοτερα σαμαρια ΔΕΝ εχουν σημανση.
ΔΕΝ πληρουν τα κριτηρια που ανεφερε ο koutsan.
Η κορνα μπορει να ακουγεται Καφριλα αλλα Αξιζει σε κατι περιοχες οπως η Πολιτεια που κανουν ΚΡΑΑΑΑΑ γιατι μπηκαν εκει σαμαρια.
Διοτι εκει το Χ5 θα τα περασει με 60 και εγω θα πρεπει να πεσω στα 10 - σταση. Θες ηρεμια? Κανε το δρομο ηπιας κυκλοφοριας...Αυτα... Παντα φιλικα..
-
Ο χρήστης Madman77 έγραψε:
οι δυνατοτητες των οχηματων σαν ακινητοποιηση και κρατημα απειρως μεγαλυτερεςΝαι, αλλά ο χρόνος αντίδρασης δεν έχει αλλάξει και στις χαμηλές ταχύτητες ο χρόνος αντίδρασης του οδηγού είναι μεγαλύτερος από τον χρόνο ακινητοποίησης.
-
Κάτι σχετικό-άσχετο μιας κα μιλάμε για εκπαιδευτικά ιδρύματα. Όσοι ξέρουν από Παν/μιο Πατρών θα θυμούνται πριν από αρκετά χρόνια -είμαστε και κάποιας ηλικίας - ότι δεν υπήρχαν φανάρια.
Υπήρχε μία αρκετά μεγάλη ευθεία που πήγαινε νοσοκομείο και πραγματικά πολλοί πήγαιναν με 'υπερβολική' ταχύτητα 140-150+, αφού είχε πολύ καλή ορατότητα. Όσο ήμουν δεν είχε γίνει τροχαίο παρόλες τις 'υψηλές' ταχύτητες
Κάποια στιγμή αποφασίστηκε να βάλουν φανάρια στη μέση της ευθείας, ώστε να ρυθμίζεται η 'κυκλοφορία' και να διασχίζουν με 'ασφάλεια' τα αυτοκίνητα και οι πεζοί την ευθεία.
Μέσα σε μία βδομάδα από την τοποθέτηση των φαναριών έγινε και το πρώτο σοβαρό τροχαίο φυσικά και έγιναν αρκετά από τότε. Το STOP σε εκείνο το σημείο δύσκολα το παραβιάζεις, το κόκκινο όμως;
Επίσης λόγω μειωμένης κυκλοφορίας, περίμενες υπομονετικά στο κόκκινο χωρίς να περνάει κανένα αυτοκίνητο και φυσικά πολλοί μην αντέχοντας την αναμονή περνούσαν με κόκκινο.
-
Ο χρήστης lkar έγραψε:
....
Επίσης λόγω μειωμένης κυκλοφορίας, περίμενες υπομονετικά στο κόκκινο χωρίς να περνάει κανένα αυτοκίνητο και φυσικά πολλοί **μην αντέχοντας την αναμονή **περνούσαν με κόκκινο.Αυτό δυστηχώς δείχνει τρομερή έλλειψη παιδείας Ελπίζω να μήν έγιναν πολλά ατυχήματα στο σημείο.
Με εκτίμηση,
Δημήτρης -
Νωρίτερα με είχε πιάσει το φιλοσοφικό μου mode και έκανα τις εξής σκέψεις επί του θέματος...
Τι είναι το σαμαράκι?
Για να το δούμε λίγο πιο 'ωμά', δεν είναι τίποτε άλλο από ένα 'μηχανισμό' που έχει βάλει κάποιος σε ένα σημείο του δρόμου, ο οποίος (μηχανισμός) σε εκβιάζει λέγοντας:'Αν έχεις νορμάλ αυτοκίνητο και θες να περάσεις από δω πιο γρήγορα από χελώνα θα σου καταστρέψω τα αμορτισέρ. Αν δε σε νοιάζει, ή έχεις 'τζιπάκι', μην πολυ-μασάς - πέρνα όπως θες!'
Για το λόγο αυτό πιστεύω ότι 1ον τα σαμαράκια είναι... ρατσιστικά ως προς το σε ποιούς χρήστες του δρόμου απευθύνονται τελικά, 2ον υπακούνε στη λογική του 'ένοχος μέχρι αποδείξεως του εναντίου' (δηλαδή 'σε ταλαιπωρώ αλλά αν είσαι αθώος δε θα χρειαστείς νέα αμορτισέρ πιο σύντομα απ' ότι υπολόγιζες!') και 3ον προκειμένου να κόψει ο παπάρας που γουστάρει να περάσει με πολλά και ταυτόχρονα λυπάται τα αμορτισέρ του, ταλαιπωρούνται όλοι οι υπόλοιποι, αυξάνεται η φθορά των αυτοκινήτων (κόψε, πρώτη, γκούπ-γκούπ, γκάζι, πάλι δευτέρα κλπ), ο θόρυβος, η κατανάλωση καυσίμου, η ρύπανση, ο εκνευρισμός...
Πάντως σε λίγο ίσως παρακαλάμε για σαμαράκια! Πολλοί φαίνεται να είναι αυτοί που πιστεύουν ότι μέσα στη δεκαετία που διανύουμε με την επανάσταση στις κάμερες, τη σμίκρυνση της τεχνολογίας και την πτώση του κόστους τους πολλά θα αλλάξουν. Οι 'ειδικοί' του κρατικού μηχανισμού τις θεωρούν επένδυση - χώρια που δεν έχουν λόγο να δίνουν δουλειά στους αμορτισεράδες!
-
Στην Εκάλη στην οδο Λόφου, δίπλα απο το σπιτι του Λατση (μεγαλη ανηφορα) υπάρχουν 2 μεγαλα σαμαρακια (οχι αποτομα - απλα εκτεταμενα σε μηκος με ταμπελες πριν)... Ξερετε ποιο σκοπο εξυπηρετουν??
Κυριοι τα σαμαρακια ειναι εκει για να καταγραφονται τα αυτοκινητα και οι επιβατες τους με τις καμερες που εχει η κα Λατση....
Ειναι πολυ κουφο αλλά το εμαθα απο πολυ έγκυρη πηγη.....
-
Γιατί δεν τραβάει κανείς καμιά μηνυσούλα;
-
γιατί κανείς δεν πιστεύει ότι θα κερδίσει το Λάτση στο δικαστήριο....
Σπύρος
ΣΑΜΑΡΑΚΙΑ > Αντε πάλι