-
Καλησπέρα σε όλα τα μέλη του φόρουμ και συγχαρητήρια πραγματικά για τις πολύτιμες πληροφορίες που παρέχετε για τον κόσμο της αυτοκίνησης.Είμαι φοιτητής στην Ιταλία και εδώ και 6 μήνες είμαι ιδιοκτήτης ενός Smart Passion και μπορώ να πω ότι είμαι απόλυτα ικανοποιημένος με το συγκεκριμένο αυτοκίνητο.Το μοναδικό πρόβλημα που έχω είναι η ασφάλεια του αυτοκινήτου.Σκεφτείτε ότι πληρώνω σχεδόν 1400 ευρώ το χρόνο στην ασφάλεια και χωρίς να είναι μικτή.Τραγικό ποσό κατά τη γνώμη μου και ταυτόχρονα εξαντλητικό γιατί το πληρώνω από την τσέπη μου.Θα ήθελα να ρωτήσω εάν γίνεται να το ασφαλίσω στην Ελλάδα με τις Ιταλικές πινακίδες και αν είναι εφικτό, μήπως έχετε υπόψιν σας κάποια συγκεκριμένη ασφαλιστική εταιρία όπου θα μπορούσα να απευθυνθώ.Πριν ένα μήνα είχα ρωτήσει στην Εθνική και μου είπαν ότι δεν είναι εφικτό,αλλά δεν γνωρίζω εάν ισχύει για όλες τις ασφαλιστικές.Θα είμουν ευγνώμων σε όποιον σε όποιον έχει βρεθεί ή βρίσκεται στην ίδια θέση με τη δική μου και μπορεί να μου δώσει ένα χέρι βοηθείας.Σε διαφορετική περίπτωση πιστεύω ότι η μόνη λύση είναι ο εκτελωνισμός,αλλά δεν γνωρίζω πόσος χρόνος απαιτείται και πόσα χρήματα για όλη τη διαδικασία.Εάν κοστίζει κάτω από 1000 ευρώ πιστεύω ότι με συμφέρει να το κάνω αλλιώς δεν ξέρω τι να κάνω.Ζητώ συγχώρεση για το μακροσκελές post αλλά όπως καταλαβαίνετε η αγωνία μου είναι μεγάλη.Ευχαριστώ εκ των προτέρων όποιον απαντήσει
-
Καλησπέρα σε όλα τα μέλη του φόρουμ και συγχαρητήρια πραγματικά για τις πολύτιμες πληροφορίες που παρέχετε για τον κόσμο της αυτοκίνησης.Είμαι φοιτητής στην Ιταλία και εδώ και 6 μήνες είμαι ιδιοκτήτης ενός Smart Passion και μπορώ να πω ότι είμαι απόλυτα ικανοποιημένος με το συγκεκριμένο αυτοκίνητο.Το μοναδικό πρόβλημα που έχω είναι η ασφάλεια του αυτοκινήτου.Σκεφτείτε ότι πληρώνω σχεδόν 1400 ευρώ το χρόνο στην ασφάλεια και χωρίς να είναι μικτή.Τραγικό ποσό κατά τη γνώμη μου και ταυτόχρονα εξαντλητικό γιατί το πληρώνω από την τσέπη μου.Θα ήθελα να ρωτήσω εάν γίνεται να το ασφαλίσω στην Ελλάδα με τις Ιταλικές πινακίδες και αν είναι εφικτό, μήπως έχετε υπόψιν σας κάποια συγκεκριμένη ασφαλιστική εταιρία όπου θα μπορούσα να απευθυνθώ.Πριν ένα μήνα είχα ρωτήσει στην Εθνική και μου είπαν ότι δεν είναι εφικτό,αλλά δεν γνωρίζω εάν ισχύει για όλες τις ασφαλιστικές.Θα είμουν ευγνώμων σε όποιον σε όποιον έχει βρεθεί ή βρίσκεται στην ίδια θέση με τη δική μου και μπορεί να μου δώσει ένα χέρι βοηθείας.Σε διαφορετική περίπτωση πιστεύω ότι η μόνη λύση είναι ο εκτελωνισμός,αλλά δεν γνωρίζω πόσος χρόνος απαιτείται και πόσα χρήματα για όλη τη διαδικασία.Εάν κοστίζει κάτω από 1000 ευρώ πιστεύω ότι με συμφέρει να το κάνω αλλιώς δεν ξέρω τι να κάνω.Ζητώ συγχώρεση για το μακροσκελές post αλλά όπως καταλαβαίνετε η αγωνία μου είναι μεγάλη.Ευχαριστώ εκ των προτέρων όποιον απαντήσει
-
Σε περίπτωση επισκεύης ενός αυτοκινήτου, η ασφαλιστική εταιρία πάντα ελέγχει μετά την επισκεύη?
-
Ο χρήστης sirgus έγραψε:
Σε περίπτωση επισκεύης ενός αυτοκινήτου, η ασφαλιστική εταιρία πάντα ελέγχει μετά την επισκεύη?Όχι απαραίτητα!
Συνηθίζεται σε 'μεγάλες' ζημιές, για να διαπιστωθεί ότι όντως έγινε η επισκευή που πληρώνεται από την εταιρία, και δεν 'παίζει' κομπίνα από συνεργείο και παθόντα.
Σε μικρές ζημιές δεν συνηθίζεται, γιατί κάθε επίσκεψη πραγματογνώμονα, κοστίζει στην εταιρία, άρα ανεβάζει το κόστος της ζημιάς!Δευτέρα πρωί, θα μάθω αν υπάρχουν και άλλοι λόγοι επανελέγχου...
(Ο.Κ., το τμήμα αποζημιώσεων έχει φόρτο εργασίας, αλλά δεν ξενυχτάνε και Παρασκευή βράδυ! )
Βρήκες προφυλακτήρα;
-
Ο χρήστης TakisB έγραψε:
Σε περίπτωση επισκεύης ενός αυτοκινήτου, η ασφαλιστική εταιρία πάντα ελέγχει μετά την επισκεύη?
Όχι απαραίτητα!
Συνηθίζεται σε 'μεγάλες' ζημιές, για να διαπιστωθεί ότι όντως έγινε η επισκευή που πληρώνεται από την εταιρία, και δεν 'παίζει' κομπίνα από συνεργείο και παθόντα.
Σε μικρές ζημιές δεν συνηθίζεται, γιατί κάθε επίσκεψη πραγματογνώμονα, κοστίζει στην εταιρία, άρα ανεβάζει το κόστος της ζημιάς!Δευτέρα πρωί, θα μάθω αν υπάρχουν και άλλοι λόγοι επανελέγχου...
(Ο.Κ., το τμήμα αποζημιώσεων έχει φόρτο εργασίας, αλλά δεν ξενυχτάνε και Παρασκευή βράδυ! )
Βρήκες προφυλακτήρα;
Ευχαριστώ!
Θα περιμένω τον μηχανικό να μου πει αν 'έρχεται' κάπως αυτός και βλέπουμε..
-
Με αφορμή το αφιέρωμα - έρευνα των 4Τ 9/2004 σελ.218-222για τις ασφάλειες των αυτοκινήτων να σημειώσω κάποιες ανακρίβειες που διάβασα.
Δεν έχω διάθεση να κατηγορήσω τον Σπύρο Χατήρα που το έγραψε γιατί καταλαβαίνω πως για μια τέτοια έρευνα απαιτείται πολύς χρόνος και όχι μόνο οπότε μπορεί να του ξεφύγει κάτι.
Συγκεκριμένα στην **ασφάλιση μερικής κλοπής **που αναφέρει στις 'Λεπτομέρειες' πως δεν αποζημιώνονται οι παραβιασμένες από τον κλέφτη κλειδαριές.
Προσωπικά έχω αποζημιωθεί 2 φορές από πολλή γνωστή εταιρία(ο GeorgeTabs θα κατάλαβε) για αυτό ακριβώς το λόγο!!!Σε κάποιες άλλες περιπτώσεις ασφάλισης όπως θραύση κρυστάλλων και φυσικά φαινόμενα αυτά που αναφέρει στις 'Λεπτομέρειες' που στην συντριπτική πλειονότητα των εταιριών δεν καλύπτονται, εγώ πάλι έχω δει την συγκεκριμένη εταιρία να αποζημιώνει κανονικά.
Δεν θέλω να πω πως τον βρήκα φαουλ τον συγγραφέα απλά μου έκανε εντύπωση πως αν κάνει κάποιος κάποια έρευνα δεν υπάρχει περίπτωση να μην έχει ερευνήσει μια απ'τις μεγαλύτερες εταιριές του χώρου.
Εκτός βέβαια αν είναι η μόνη που τα καλύπτει αυτά και αποτελεί την εξαίρεση
-
gatony,αυτα που αναφέρεις εγώ τα άκουσα χτες απο ασφαλιστή ως extra καλυψη.
-
Ο χρήστης Tiger έγραψε:
gatony,αυτα που αναφέρεις εγώ τα άκουσα χτες απο ασφαλιστή ως extra καλυψη.Μιλάω για συγκεκριμένη εταιρία η οποία τα παρέχει στανταρ μέσα στην/στις συγκεκριμέμες καλύψεις!
Βέβαια δεν νομίζω να υπάρχουν εταιρίες που τις πληρώνεις κάποιο έξτρα ασφάλιστρο για να σου καλύψουν για παράδειγμα τις κλειδαριές.
Και στο συμβόλαιο πως θα γράφουν την κάλυψη?
'Κάλυψη κλειδαριών από μερική κλοπή'? Κάπου δεν μου πάει Δεν έχω δει τέτοιο συμβόλαιο! -
Καλυψη ζημιων/βλαβων κατά την διάρκεια ολικής ή μερικής κλοπής.
Σύμφωνα με την λογική τους,η μερική και ολική καλύπτει μόνο κάτι που έχει κλαπεί και όχι κάτι που έχει καταστραφεί κατά την προσπάθεια κλοπής. -
Υπάρχει τρόπος να ασφαλιστεί κάποιος σε μια ασφαλιστική εταιρεία για ένα μήνα μόνο (πληρώνοντας προφανώς και ανάλογο ποσό) ή πάνε πακέτο μόνο για 6μηνο ή ετήσιες?
-
Επαναφερω το θεμα λογω περιστατικου που ετυχε σε γνωστο μου κ θελω να μαθω το εξης>>
Εχω ασφαλιση μερικης κ ολικης κλοπης.
Η απορια ειναι η εξης> Εστω κλεβουν το αμαξι το κανουν βιδες αλλα αυτο ΒΡΙΣΚΕΤΑΙ μετα απο την αστυνομια σε τακους...
Ολικη κλοπη λογικα δεν παιζει αφου το αμαξι βρεθηκε.
Η μερικη κλοπη σου καλυπτει ζαντες π.χ. κ οτι αλλο ξηλωθηκε?Επισης σου σπασανε κ 2 ψαλιδια π.χ. καλυπτονται κ αυτα???
Αν οχι τι καλυψη πρεπει να γινει? Παντα μιλαμε μετα απο κλοπη οχι απλα να το βρεις χωρις ζαντες π.χ.
-
Η καθε εταιρεια εχει διαφορετικες καλυψεις και εξαιρεσεις ανα καλυψη αναλογως τις ζημιες που εχει πληρωσει.
Οι περισσοτερες δεν καλυπτουν τις ζημιες σε κλειδαριες και πορτα απο την αποπειρα διαρηξης αλλά σε αποζημιωνουν για τη κλοπη εξαρτηματων στο εσωτερικο του οχηματος.
Σχετικά με τη μερική κλοπη - η καλυψη περιλαμβανει ολα τα εξαρτηματα που ειναι απαραιτητα για την λειτουργεια και τη κινηση του οχηματος, οποτε αν σου κλεψουν ζαντες (οχι τασια) πρεπει να σε αποζημιωσουν οπως επισης και τα ψαλιδια ή τη σκαστρα απο τη τουρμπινα ή τοπ ιντερκουλερ.
Απο εκει και περα ειναι καθαρα θεμα του καθε διακανονιστη ζημιων για το ποσο και αν θα σε αποζημιωσει.
Επισης στη μερικη κλοπη υπαρχει συνηθως καποιο μικρο ποσο απαλλαγης (150-200€).
-
Επαναφέρω το θέμα για να ρωτήσω κάτι που με απασχολεί:
Έχεις στην κατοχή σου ένα ιστορικό αυτοκίνητο, το οποίο και έχεις ανακατασκευάσει με αρκετό κόστος ή αγοράσει ανακατασκευασμένο. Σε τρακάρει κάποιος (μακρυά από μας) με δική του υπαιτιότητα και ενώ η ζημιά σου δεν είναι πολύ μεγάλη η ασφαλιστική του, επικαλούμενη την παλαιότητα του αυτοκινήτου, αποφασίζει να μην πληρώσει την επισκευή του αλλά να το βγάλει ολική καταστροφή και να σε αποζημιώσει με ένα ποσό το οποίο κρίνει ότι αντιστοιχεί στην τρέχουσα αξία του αυτοκινήτου, το οποίο όμως θα είναι πολύ μικρό μπροστά σε αυτά που θα έχεις δώσει συνολικά για να φέρεις το αυτοκίνητο στην κατάσταση που ήταν. Είσαι υποχρεωμένος να δεχθείς αυτή την απόφαση και να ξεγράψεις με πόνο ψυχής το καύχημά σου ή υπάρχει κάποια άλλη λύση;
-
Ο χρήστης kyan έγραψε:
Επαναφέρω το θέμα για να ρωτήσω κάτι που με απασχολεί:Έχεις στην κατοχή σου ένα ιστορικό αυτοκίνητο, το οποίο και έχεις ανακατασκευάσει με αρκετό κόστος ή αγοράσει ανακατασκευασμένο. Σε τρακάρει κάποιος (μακρυά από μας) με δική του υπαιτιότητα και ενώ η ζημιά σου δεν είναι πολύ μεγάλη η ασφαλιστική του, επικαλούμενη την παλαιότητα του αυτοκινήτου, αποφασίζει να μην πληρώσει την επισκευή του αλλά να το βγάλει ολική καταστροφή και να σε αποζημιώσει με ένα ποσό το οποίο κρίνει ότι αντιστοιχεί στην τρέχουσα αξία του αυτοκινήτου, το οποίο όμως θα είναι πολύ μικρό μπροστά σε αυτά που θα έχεις δώσει συνολικά για να φέρεις το αυτοκίνητο στην κατάσταση που ήταν. Είσαι υποχρεωμένος να δεχθείς αυτή την απόφαση και να ξεγράψεις με πόνο ψυχής το καύχημά σου ή υπάρχει κάποια άλλη λύση;
Ιστορικό ΦΙΛΠΑ??? ή αμάξι που το θεωρούμε εμείς ιστορικό????
-
Ο χρήστης cpp έγραψε:
Επαναφέρω το θέμα για να ρωτήσω κάτι που με απασχολεί:
Έχεις στην κατοχή σου ένα ιστορικό αυτοκίνητο, το οποίο και έχεις ανακατασκευάσει με αρκετό κόστος ή αγοράσει ανακατασκευασμένο. Σε τρακάρει κάποιος (μακρυά από μας) με δική του υπαιτιότητα και ενώ η ζημιά σου δεν είναι πολύ μεγάλη η ασφαλιστική του, επικαλούμενη την παλαιότητα του αυτοκινήτου, αποφασίζει να μην πληρώσει την επισκευή του αλλά να το βγάλει ολική καταστροφή και να σε αποζημιώσει με ένα ποσό το οποίο κρίνει ότι αντιστοιχεί στην τρέχουσα αξία του αυτοκινήτου, το οποίο όμως θα είναι πολύ μικρό μπροστά σε αυτά που θα έχεις δώσει συνολικά για να φέρεις το αυτοκίνητο στην κατάσταση που ήταν. Είσαι υποχρεωμένος να δεχθείς αυτή την απόφαση και να ξεγράψεις με πόνο ψυχής το καύχημά σου ή υπάρχει κάποια άλλη λύση;
Ιστορικό ΦΙΛΠΑ??? ή αμάξι που το θεωρούμε εμείς ιστορικό????
Έχει κάποια διαφορά στην αντιμετώπιση;
-
Είναι καθαρά θέμα διαπραγμάτευσης με την ασφαλιστική και ορισμού της εμπορικής αξίας του εκάστοτε αυτοκινήτου..... συνήθως οι κάτοχοι ΦΙΛΠΑ (9 στους 10 είναι και φωρτομένοι ) έχουν την διαπραγματευτική ικανότητα εκείνη και πληρώνουν και το κάτι παραπάνω που τους βάζουν οι ασφαλιστικές ώστε να καλύψουν την ζημιά!!!!
Οι ασφαλιστικές ως καλοί μπαλαδώροι βλέπουν πόσο ανάγκη έχει ο κάθε ιδιοκτήτης και κώβουν από όπου μπορούν.... Αν ένας μέσος καταναλωτής με μεράκι φτιάξει ένα αμάξι του 79 και το καλοσυντηρεί με τον ιδρώτα του και η ασφαλιστική τον κόψει τσίπη θα τον α΄φησει ξεκρέμαστο στην αποζήμιωση γιατί θα του πει 'Άσε μας ρε φίλε με τα παλιοσίδερα' και τα 600Ε που φέρνεις έσοδα....
Αν όμως έχεις στην ίδια καλή ασφάλεια όλα τα υγείας της οικογένειας, όλα τα πυρός σεισμού σπιτιών εξοχικών, το Ferreti, την Cayenne και τα τρια ιστορικά να είσαι σίγουρος ότι θα σε καλύψουν χωρίς πολλά πολλά.... Για να μην με λέτε εγκάθετο ξέρετε πόσες οικογένεις εν Ελλάδι έχουν ιστορικά και τι κουβαλάνε από πίσω!!!!! -
Ο χρήστης cpp έγραψε:
Αν όμως έχεις στην ίδια καλή ασφάλεια όλα τα υγείας της οικογένειας, όλα τα πυρός σεισμού σπιτιών εξοχικών, το Ferreti, την Cayenne και τα τρια ιστορικά να είσαι σίγουρος ότι θα σε καλύψουν χωρίς πολλά πολλά.... Για να μην με λέτε εγκάθετο ξέρετε πόσες οικογένεις εν Ελλάδι έχουν ιστορικά και τι κουβαλάνε από πίσω!!!!!Μα το θέμα είναι ότι δεν έχεις να κάνεις με τη δική σου ασφαλιστική αλλά με του υπαίτιου.
-
Ο χρήστης kyan έγραψε:
Μα το θέμα είναι ότι δεν έχεις να κάνεις με τη δική σου ασφαλιστική αλλά με του υπαίτιου.Οπότε προχωράς σε μικτή και δεν σε νοιάζει ο υπαίτιος. Άλλωστε ο σκοπός είναι να ξαναφτιάξεις κάτι που το συντηρείς με μεράκι.
-
Ο χρήστης kyan έγραψε:
....Λέσχη και πάλι λέσχη, kyan. Όσες φορές έχει χρειαστεί να γίνει μια τέτοια ενέργεια μόνο αν υποστηρίζεται από τη λέσχη του (και τους δικηγόρους της) μπορεί να έχει ο ιδιοκτήτης κάποιες ελπίδες να αποζημιωθεί σωστά. Νομίζω οτι αν πας μόνος σου και το τρακάρισμά σου στοιχίζει περισσότερο από την 'αξία' (όσο νομίζουν αυτοί οι χαρτογιακάδες) του αυτοκινήτου σου, τότε φοβάμαι οτι ή θα δεχτείς τα λιγότερα χρήματα αυτά ή δεν έχεις αλλή επιλογή από την ολική.
Δεν ξέρω εαν μπορείς να κάνεις μεικτή και να δηλώσεις μεγαλύτερη αξία...
Σοβαρότατο το ερώτημα αυτό, BTW
-
Ο χρήστης D-Jet έγραψε:
Νομίζω οτι αν πας μόνος σου και το τρακάρισμά σου στοιχίζει περισσότερο από την 'αξία' (όσο νομίζουν αυτοί οι χαρτογιακάδες) του αυτοκινήτου σου, τότε φοβάμαι οτι ή θα δεχτείς τα λιγότερα χρήματα αυτά ή δεν έχεις αλλή επιλογή από την ολική.Το θέμα είναι αν έχεις καν αυτή την επιλογή. Φοβάμαι μήπως η ασφαλιστική σου πει 'ή ολική ή τίποτα' και μάλιστα απαιτήσει να της παραδώσεις το αυτοκίνητο για να το πουλήσει για ανταλλακτικά σε περίπτωση που δεχθείς την ολική.
Με τη μεικτή δεν ξέρω αν μπορείς να αποφασίσεις ή έστω να επηρεάσεις την αξία του αυτοκινήτου.
Οι λέσχες είναι κάτι που μάλλον συμφέρει μονάχα αν έχεις ή σκοπεύεις να βγάλεις πινακίδες Ι.Ο., αλλιώς δε νομίζω να ασχοληθούν μαζί σου. Η Αλίκη θέλει ακόμα δύο χρόνια για να κλείσει 25ετία και πάλι δεν ξέρω αν βγάζει πινακίδες Ι.Ο. αφού δεν είναι ακριβώς original (κινητήρας άλλου κυβισμού από 33).
ΕΡΩΤΗΣΗ ΓΙΑ ΑΣΦΑΛΕΙΕΣ