-
Τελικά τηλεφώνησα ξανα στην Τροχαία και μου είπαν πως το όριο των 10 ημερών είναι τυπικό και πως και σε 20 μέρες να πληρώσω δεν υπάρχει πρόβλημα.
Ναι, με γράψανε σε μια απο τις μεγάλες ευθείες σε σημείο με διαχωριστική μπαριέρα και ενώ το όριο ήταν 80 πήγαινα με 120. Τελικά η κλήση γράφτηκε για 99χλμ/ώρα μάλλον επειδή καταλάβανΕ και οι ίδιοι οτι το σημείο στο οποίο την είχαν στήσει ήταν ...κουφό!
-
Ξυλοκαστρο? ...
-
Ο χρήστης silencer51 έγραψε:
Τελικά τηλεφώνησα ξανα στην Τροχαία και μου είπαν πως το όριο των 10 ημερών είναι τυπικό και πως και σε 20 μέρες να πληρώσω δεν υπάρχει πρόβλημα.Ναι, με γράψανε σε μια απο τις μεγάλες ευθείες σε σημείο με διαχωριστική μπαριέρα και ενώ το όριο ήταν 80 πήγαινα με 120. Τελικά η κλήση γράφτηκε για 99χλμ/ώρα μάλλον επειδή καταλάβανΕ και οι ίδιοι οτι το σημείο στο οποίο την είχαν στήσει ήταν ...κουφό!
η ισως επειδη το κινητρο τους ηταν εισπρακτικο.....αλλιως θα σου παιρνανε διπλωμα και θα πηγαινες αυτοφωρο σφου ησουν πανω απο +39 απ το οριο
-
Ο χρήστης kacey έγραψε:
Κληση για παρκαρισμα δεν εχω πληρωσει ΚΑΜΜΙΑ απο το 1999 που πηρα διπλωμα, και δεν μου εχει ερθει καμμια. Φιλος μου αστυνομικος μου ειπε οτι αμα η κληση ειναι απο αστυνομια (και οχι απο δημοτικη, αλλα απο τροχαια) τοτε την πετας στα σκουπιδια. Υπαρχουν δυο πιθανοτητες μετα, ή θα σου ερθει η κληση πολυ αργοτερα αλλα ΔΕΝ θα ειναι φουσκωμενη γιατι δεν μπορουν να θεωρησουν δεδομενο οτι την ελαβες (προσοχη μιλαμε για κλησεις στο παρ-μπριζ), ή να μην σου ερθει ποτε. Εμενα δεν μου εχει ερθει καμμια κληση (μιλαμε για κλησεις απο Πειραια, Χανια, Σαντορινη, Αθηνα κλπ κλπ)Τελευταία κλήση για παρκάρισμα που θυμάμαι, την πήρα στην Μάρνης. Ηταν η εποχή αμέσως μετά την κατάργηση της 'ελεγχόμενη σταθμευση' του Δήμου Αθηναίων! Ειχα μπει στη Μάρνης από τη Στουρνάρη και παρκάρισα στη δεξιά πλευρά της Μάρνης, όπου παλιά ήταν χώρος 'ελεγχόμενης στάθμευσης'. Μετά το τρίγωνο 'Μάρνης-Στουρνάρη' δεν υπήρχε απαγορευτικό σήμα. Υπήρχε όμως ακριβώς επάνω στο τρίγωνο και μπορούσαν να το δουν μόνο όσοι ανέβαιναν τη Μάρνης.
Οταν είδα την κλήση, έφυγα, πήγα σπίτι μου, πήρα τη φωτογραφική μηχανή, εβγαλα φωτό της θέσης του σήματος και μετά την εμφάνιση της φωτογραφίας πήγα στην Τροχαία Αγ.Κωνσταντίνου και τους εξήγησα ότι ήταν αδύνατο να δω το σήμα από το σημείο που μπήκα στην Μάρνης, δείχνοντας ταυτόχρονα τη φωτό και την κλήση.
Ανένδοτοι... Να μην τα πολυλογώ, έφυγα λέγοντας ότι τη φωτό την κρατάω και αν θέλουν ας με βάλουν φυλακή, γιατί την κλήση δεν την πληρώνω.Πρέπει να έχουν περάσει 5 χρόνια και πληρωμή της κλήσης ή δικαστική απόφαση ή ότι σχετικό δεν μου έχει έρθει ακόμα.
-
παιδιά με τις δημοτικές κλήσεις τι γίνετε να τις πληρώνουμε η όχι τελικά για πείτε μου γιατί εδώ προς την ΕΡΕΤΡΙΑ που μένω την έχουν δει κάπως οι δημοτικοί αστυνόμοι και όποιος ξέρει θα καταλαβαίνει τι εννοώ ειδικά αυτός ο ψιλός με το hyundai coupe ποπό βρε παιδί μου βάζει και το αμάξι του το ιδιωτικό παρακαλώ στην μέση του δρόμου και νομίζει ότι είναι ο σερίφης εντάξει δεν μπορώ να πω είναι κάπως γομάρι και δύσκολα του τι λες αλλά κάποιος πρέπει ρε παιδιά να το ξέρετε όταν έρθετε Ερέτρια και δείτε δημοτικό αστυνόμο κοιτάτε λίγο ποιο δεξιά αν δείτε το hyundai αυτός είναι ο μάγκας.Ρε παιδί μου με όλους τσακώνεται ούτε να ανάψεις τα αλαρμ και να κατεβάσεις κάποιον δεν σε αφήνει μεγάλη λερά ο τύπος τέλος πάντων τι γίνετε με τις δημοτικές?
-
Εγώ τελευταία που έφαγα μία (δεν ξέρω τι γινόνταν πριν) μου είπαν ότι εάν δεν την πληρώσω θα μου έρθει στο εκκαθαριστικό της εφορίας!
Η κλήση ήταν 15 ευρώ ...την έσβησα λόγω γνωστού και ησύχασα!
-
Χθες κάναμε μια βολτίτσα με το Z4 και μας σταμάτησε η Τροχαία στην Λ. Λαυρίου με 150χλμ λέει..... όριο 80.
Υπογράψε ο οδηγός την κλήση αλλά δεν την πήρε την κράτησε ο Τροχαίος και πάει για δικαστήριο. Δηλαδή 300 euro και τέλος???? πόσους πόντους τσιμπάει?Εν το μεταξύ ο ένας τσέος να λέει ωραίο moter και ο άλλος θα πάτε στο πλημελειοδικείο
-
Ο χρήστης cpp έγραψε:
Χθες κάναμε μια βολτίτσα με το Z4 και μας σταμάτησε η Τροχαία στην Λ. Λαυρίου με 150χλμ λέει..... όριο 80.
Υπογράψε ο οδηγός την κλήση αλλά δεν την πήρε την κράτησε ο Τροχαίος και πάει για δικαστήριο. Δηλαδή 300 euro και τέλος???? πόσους πόντους τσιμπάει?Εν το μεταξύ ο ένας τσέος να λέει ωραίο moter και ο άλλος θα πάτε στο πλημελειοδικείο
διαβασα το Post του Βαγγέλη οκ είναι μύνηση τελικά.
Για τους πόντους ισχύει το ερώτημα!!!
Προσέχετε στις ευθείες -
Ασχετο αλλα ποσο αξιοπιστα ειναι τα ραντρ της τροχαιας?
Στο Ξυλοκαστρο με γραψαν και μενα πριν 3 χρονια...ακομα περιμενω το δικαστηριο... 189(!) χλμ ομως για το σεατ ειναι λιγο πολλα... -
Εγω ειχα φαει μια κληση πριν περιπου 18 μήνες,πηγα στην εφορία πλήρωσα τα παράβολα,αλλά αν θυμάμαι καλά τα αποκόμματα ουδέποτε τα έστειλα γιατί κάπου παραπέσανε και τα ξέχασα μετα...τι γίνεται στη δική μου περίπτωση;
-
Γεια σας παιδια,
είναι το πρώτο μου post στο forum.Σχετικά με το θέμα, έχω φάει αρκετές κλήσεις για παρκάρισμα, και μια για ζώνη
Όλες τις έχω πληρώσει σε ΔΟΥ και έχω κρατήσει τα αποκόματα από τα παράβολα, μόνο μια δεν την πλήρωσα( με είχαν γράψει για παρκάρισμα στην Συγγρού, Καλλιθέα) και μετά από 1 χρόνο περίπου μου ήρθε ταχυδρομικώς μια επιστολή από τον δήμο Καλλιθέας να την πληρώσω. Τους ρώτησα τι θα γίνει αν δεν την πληρώσω και μου είπαν ότι θα έρθει και 2η ειδοποίηση και μετά παίρνει προσαύξηση 2,5% το μήνα...
ANyway την πλήρωσα και όλα καλα. -
Να πάρει, με γράψανε και μένα πάλι
Για να μην παραπονιόμαστε μόνο - είχε δίκαιο το 'όργανο', γιατί είχα παρκάρει σε κεντρικό κάθετο της Συγγρού. Βέβαια, δεν ήμουν ο μόνος
€65 το δώρο, οπότε, σύμφωνα με το φόρουμ, θα πάω στην ΔΟυ να το πληρώσω
Ο χρήστης apopol έγραψε:
Γεια σας παιδια,
είναι το πρώτο μου post στο forum.Σχετικά με το θέμα, έχω φάει αρκετές κλήσεις για παρκάρισμα, και μια για ζώνη
Όλες τις έχω πληρώσει σε ΔΟΥ και έχω κρατήσει τα αποκόματα από τα παράβολα, μόνο μια δεν την πλήρωσα( με είχαν γράψει για παρκάρισμα στην Συγγρού, Καλλιθέα) και μετά από 1 χρόνο περίπου μου ήρθε ταχυδρομικώς μια επιστολή από τον δήμο Καλλιθέας να την πληρώσω. Τους ρώτησα τι θα γίνει αν δεν την πληρώσω και μου είπαν ότι θα έρθει και 2η ειδοποίηση και μετά παίρνει προσαύξηση 2,5% το μήνα...
ANyway την πλήρωσα και όλα καλα. -
Αν και υποψιάζομαι τις απαντήσεις ρωτάω απλά για να είμαι σίγουρος.
Πέρυσι το καλοκαίρι (Αυγουστο) με είχαν γράψει στην ΕΟ Αθηνών - Πατρών (πήγαινα με 133 ) δεν μου έδωσαν την κλήση, αλλά μου είπαν ότι ΜΑΛΛΟΝ θα μου έρθει χαρτί για δίκη σε ένα χρόνο περίπου (από τότε) ακόμα δεν έχει έρθει κάτι...
α) Ξέρετε πότε περίπου θα έρθει?
β) Αν δεν το λάβω και γίνει η δίκη τι γίνεται?
γ) Υπάρχει περίπτωση να ξεχαστεί το όλο θέμα, να μην έρθει χαρτί και να μην γίνει το δικαστήριο?Ευχαριστώ προκαταβολικά
-
Ο χρήστης Tiger έγραψε:
Εγω ειχα φαει μια κληση πριν περιπου 18 μήνες,πηγα στην εφορία πλήρωσα τα παράβολα,αλλά αν θυμάμαι καλά τα αποκόμματα ουδέποτε τα έστειλα γιατί κάπου παραπέσανε και τα ξέχασα μετα...τι γίνεται στη δική μου περίπτωση;
Κάνω την ιδια ερώτηση, με μόνη διαφορά οτι τα εχω ακόμη τα παραβολα.. τι γίνεται επρεπε να τα στείλω καπου???
-
Ο χρήστης droemmen έγραψε:
Πέρυσι το καλοκαίρι (Αυγουστο) με είχαν γράψει στην ΕΟ Αθηνών - Πατρών (πήγαινα με 133 ) δεν μου έδωσαν την κλήση, αλλά μου είπαν ότι ΜΑΛΛΟΝ θα μου έρθει χαρτί για δίκη σε ένα χρόνο περίπου (από τότε) ακόμα δεν έχει έρθει κάτι...
γ) Υπάρχει περίπτωση να ξεχαστεί το όλο θέμα, να μην έρθει χαρτί και να μην γίνει το δικαστήριο?Ευχαριστώ προκαταβολικά
Συμφωνα με τον ΚΟΚ, η παραβαση του οριου ταχυτητας μεχρι +20 χαω ειναι κληση με 10000δρχ προστιμο. Μαλλον σε ψαρωναν και δεν θα σου ερθει τιποτα. Ετσι κι αλλιως, αποκλειται να σε πανε δικαστηριο για 133 χαω.
ΥΠΟΘΕΤΩ οτι ολα αυτα εγιναν σε σημειο που το οριο ηταν 120.
-
Ο χρήστης kacey έγραψε:
Συμφωνα με τον ΚΟΚ, η παραβαση του οριου ταχυτητας μεχρι +20 χαω ειναι κληση με 10000δρχ προστιμο. Μαλλον σε ψαρωναν και δεν θα σου ερθει τιποτα. Ετσι κι αλλιως, αποκλειται να σε πανε δικαστηριο για 133 χαω.ΥΠΟΘΕΤΩ οτι ολα αυτα εγιναν σε σημειο που το οριο ηταν 120.
Δυστυχώς το ραντάρ ήταν κρυμμένο και δεν ξέρω σε ποιό σημείο με έπιασε πάντως το όριο ήταν ή 100 ή 80 σ'εκείνο το σημείο
-
Ο χρήστης droemmen έγραψε:
α] η κληση για το δικαστηριο συνηθως κανει πανω απο χρονο να ερθει ομως αν θελεις πιο γρηγορα να μαθεις και εχεις τον χρονο πηγαινε στην εισαγγελια που ανηκεις και με την ταυτοτητα σου ζητησε να σου πουν αν υπαρχει εις βαρος σου προσαγωγη σε δικη.....εφ'οσον η δικογραφια εχει φυγει απο την τροχαια η δικη εχει ορισθει και θα ειδοποιηθεις λιγο καιρο πριν με κλητηριο θεσπισμα απο αστυνομικο του τμηματος που εχεις δηλωσει οτι ειναι η μονιμη κατοικια σου.
β] αν η διευθυνση σου δεν ειναι γνωστη και δεν ειδοποιηθεις για να παραστεις στο δικαστηριο σαν κατηγορουμενος δικαζεσαι ερημην και καταδικαζεσαι με το μεγαλυτερο προστιμο που προβλεπεται για την παραβαση σου και αποστελλεται στην ΔΟΥ που ανηκεις ενω χρεωνεσαι και με 9 βαθμους ποινης στο Συστημα Ελεγχου Συμπεριφορας Οδηγων.
γ] οχι.
-
Ο χρήστης giwrgosth έγραψε:
Μιας και το έφερε η κουβέντα...
Πριν κάποια χρόνια, 2,3,4... έχω ξεχάσει, με έγραψαν στα διόδια των Μαλγάρων για υπερβολική ταχύτητα.
Ο τροχονόμος δεν μου έδωσε την κλήση όμως και δεν είμαι και σίγουρος αν με έγραψε! Ίσως λόγω της εταιρείας που δουλεύω και στην οποία ανήκει το αυτοκίνητο. Πάντως είχε το μπλοκάκι και έγραφε κάτι...
Όταν του είπα να μου την δώσει νομίζω πως μου είπε ότι θα την πάρω κάποια στιγμή.
Ας υποθέσουμε λοιπόν ότι με έγραψε...
Κλήση δεν έχω πάρει, το αυτοκίνητο ήταν της δουλειάς μου και δεν ξέρω αν η κλήση πήγε εκεί, δεν μου είπε ποτέ κανείς τίποτα, υπάρχει πιθανότητα η κλήση να πήγε στη διεύθυνση που γράφει το δίπλομά μου και φυσικά δεν ισχύει εδώ και 10 χρόνια? Αν έγινε αυτό φυσικά και θα τους γύριζε πίσω.
Αν τώρα την έστελναν και τους γύριζε πίσω θα έπρεπε να έχω δικαστεί μετά από τόσα χρόνια? Αν είχα δικαστεί δεν θα με έβρισκαν μέσω εφορίας? Υπάρχει καμιά πιθανότητα να μου έρθει μετά από χρόνια κανένα τρελό ποσό να τραβάω τα μαλιά μου?Μου έτυχε ακριβώς η ίδια περίπτωση και εμένα. Απ 'οτι διαβασα στις τοπικές εφημερίδες, δικαστήριο της θεσσαλονίκης με απόφαση του ακύρωσε κάτι χιλιάδες κλήσεις επειδή η τροχαία ΔΕΝ έφερε στο δικαστήριο τις αποδείξεις !!! Θεωρήθηκε ότι δεν μπορείς να καταδικαστείς για πλημμέλημα χωρίς αποδείξεις. Εφοσον λοιπόν το ρανταρ ηταν φωτογραφικο η αστυνομια ΚΑΚΩΣ δεν εφερε τις αποδείξεις !!! Εννοείται οτι αν εφερνες αντίρηση και το επαιζες μάγκας βαζανε στον φακελο και την φατσουλα σου Με καθε επιφύλαξη το παραπάνω αν και εγω ειχα κλήση την ιδια περιόδο και δεν μου ηρθε τιποτα και εχω 'καλες' σχέσεις με την εφορία. Θα το ηξερα δηλαδή αν είχε έρθει κατι εκεί
-
Είχα φάει μια 'τουριστική κλήση' στο Ναύπλιο το 2003 (10μ από διάβαση πεζών εγώ και άλλος ένας με αθηναικές πινακίδες και οι Ναύπλιοι πάνω στην διάβαση παρκαρισμένοι δεν πήραν κλήση!)
Πήγα στον δίκα να παραπονεθώ! ΑΔΕΙΟ ΤΟ ΤΜΗΜΑ ΜΟΝΟ Ο ΦΡΟΥΡΟΣ
Τελικά λεω δεν γα@@@τ@@, πήγα αγόρασα παράβολα τα ταχυδρόμησα στο Δήμο Ναυπλίου και σήμερα μου ήρθε ειδοποιητήριο στο σπίτι ότι τους χρωσταω €61.58 για το παρκάρισμα του 2003.
Εκτός του ότι διεγράφη το Ναύπλιο από τουριστικός προορισμός πως μπορώ να μην ξαναπληρώσω τους κ@@@@@@δες την στιγμή που έχω πετάξει το αποδεικτικό ταχυδρόμησης.PS Επίσης να πω ότι στο ειδοποιητήρειο είχα αριθμό οφειλέτη 11,658
ΒΕΝΤΟΥΖΑ -
Παιδιά μια ερώτηση :
τις κλήσεις της Δημοτικής αστυνομίας τις πληρώνουμε ή όχι ;
Ερώτηση για κλήση