-
Ο χρήστης lokatzis έγραψε:
εχουμε καθε δικαιωμα να αντιδρασουμε σε καποιους (1)νομους ομως οι οποιοι βγηκαν μονο και μονο για να βγαζουν λεφτα και τιποτα αλλο δε μπορω να καταλαβω γιατι ενοχλει το φιμε ισα ισα εχει πολλα πλεονεκτηματα απλα ειναι καποιοι νομοι μονο και μονο για να βγαζουν χρηματα η θα τα ξηλωσουν ολοι μα ολοι ανεξαιρετως και τα βγαζω και εγω αλλιως δε βγαζω τιποτα κατραμι θα το χω ενα αστυνομικος μου ειχε πει οτι (2)φιμε δικαιουνται εκτος αυτοι που εχουν προβλημα με τον ηλιο και τα ατομα που κινδυνευουν περισσοτερο μονο που τετοια ατομα εχουν ασφαλιτες απο πισω τους να τους προστατευουν εγω δηλαδη δε κινδυνευω?
(1): Πώς ακριβώς βοηθάει στο να βγουν χρήματα ένας νόμος που απαγορεύει πλήρως την τοποθέτηση μεμβρανών στο παρμπριζ και θέτει περιορισμούς σκουρότητας στα παράθυρα οδηγού-συνοδηγού;
(2): Με την ίδια λογική απαιτώ:
(α) άδεια οπλοφορίας για όλους. Αφού κάποιοι έχουν (αστυνομικοί & και μη), γιατί να μην έχω κι εγώ;
(β) ασυλία από ποινικές διώξεις. Αφού κάποιοι έχουν (πολιτικοί & διπλωμάτες), γιατί να μην έχω κι εγώ;
(γ) δικαίωμα παραβίασης του ΚΟΚ. Αφού κάποιοι έχουν (οδηγοί οχημάτων έκτακτης ανάγκης υπό προϋποθέσεις), γιατί να μην έχω κι εγώ;
...για το παρμπριζ δεν ειπα να επιτραπει ουτε εγω εχω συνοδηγου οδηγου μια χαρα βλεπεις δε βλεπεις μονο οταν ειναι τελειως σκοταδι που αν για καποιο λογο σε ενοχλει στη τελικη το κατεβαζεις και τελειωνει η υποθεση εμενα δε με ενοχλει παντως οποιον τον ενοχλει ας μη τα βαλει τα υπολοιπα παραδειγματα που εχεις βαλει ειναι ακραια μιλαμε για το φιμε τζαμι και οχι για οτιδηποτε αλλο αν και για το δευτερο πρεπει να καταργηθει και η ασυλια εγω ειμαι μαλακας που δουλευω και τα βγαζω περα ενω αυτοι κλεβουνε τα λεφτα και περνανε ομορφα και ωραια χωρις κοπο και φυσικα χωρις καμια τιμωρια
-
@ Κάβουρα, υποτίθεται ότι θα του δώσει βεβαίωση με ψευδή (προγενέστερη) ημερομηνία....
-
Ο χρήστης famas έγραψε:
@ Κάβουρα, υποτίθεται ότι θα του δώσει βεβαίωση με ψευδή (προγενέστερη) ημερομηνία....ε...εντάξει...το πήγες πολύ μακρυά
Σε τέτοια 'κομπίνα' οφείλει να:
-μην είναι προκλητική η διαφορά σκουρότητας σε σχέση με αυτό που γράφει το χαρτί
-να γράφει ημερομηνία που ευσταθεί.Μην έχει 1η άδεια κυκλοφορίας το αμάξι το 2008 και το χαρτί γράφει τοποθέτηση το 2006. -
ΘΑ ηταν ευκολο καποιος να ανεβασει το φεκ που ισχιει μεχρι σημερα για τα φυμε?καθος ενα λινκ που ηπαρχει πιο πισω λεει οτι παρουσιαζει σφαλμα...
-
Εδώ είσαι
http://www.et.gr/view_publication/2008/ ... itted=True -
Εν συντομία (ελάχιστες φωτεινότητες):
Μπροστά παρπίζ 75%
Οδηγού Συνοδηγού 70%
Πίσω αδιάφορο (αν έχεις καθρέφτες ), αν και δεν βάζουν κάτω από 25%. -
παιδια εργαζομαι στην llumar για οποιες απορειες σχετικα με τις μεμβρανες μπορειτε να μου στελνετε εδω σε αθτο το post
-
Γειά χαρά σε όλους.
Έχω μεμβράνες της llumar στο αυτοκίνητο μου σε όλα τα παράθυρα πλήν του εμπρόσθιου παρμπρίζ πρώτου σταδίου. Τοποθετήθηκαν το καλοκαίρι του 2006 όταν και αγόρασα το αυτοκίνητο. Ο εγκαταστάτης τότε μου είχε δώσει κάποια σχετικά έγγραφα για το ΚΤΕΟ και μόνο λέγοντας μου ότι η Τροχαία σε καμία περίπτωση δεν τα κάνει αποδεκτά. Πέρσι έμαθα για ότι κάτι τρέχει στα ΚΤΕΟ και πήγα ξανά στον εγκαταστάτη και μου κόλλησε κάποια διαφανή αυτοκόλλητα μόνο στα πίσω τζάμια όχι όμως και στα μπροστά (οδηγού και συνοδηγού) ίσχυριζόμενος ότι πλέον με βάσει τη νομοθεσία κανενα όχημα δεν πρέπει να φέρει φιμέ τζάμια στα μπροστά τζάμια και μάλιστα επικαλέστηκε το παράδειγμα των εργοστασιακών οχημάτων που όντως έτσι και εισάγονται στην Ελλάδα. Μη γνωρίζοντας τη νομοθεσία επακριβώς το αποδέχτηκα και έφυγα. Προχτές ένας γνωστός μου πέρασε από ιδιωτικό ΚΤΕΟ το οποίο φημίζεται για την αυστηρότητα του με φιμέ τζάμια σε όλα τα παράθυρα και αυτός πλήν του εμπρόσθιου. Δεν αντιμετώπισε κανένα πρόβλημα επιδεικνύοντας απλά και μόνο τα σχετικά έγγραφα που και αυτός είχε μαζί του από τον εγκαταστάτη του. Όταν μου το είπε κάλεσα και εγώ στο τηλ κέντρο τους και ρώτησα και μου είπαν ότι δεν υπάρχει πρόβλημα με τα μπροστινά παρά το γεγονός ότι τους είπα ότι εγώ είχα ενημερωθεί από τον εγκαταστάτη μου ότι για τα μπροστινά πλέον δεν επιτρέπεται. Και πάλι μου απάντησαν μετά από πολύ ώρα που το έψαξαν ότι δεν υπάρχει πρόβλημα αρκεί να υπάρχει το χετικό έγγραφο του εγκαταστάτη.
Ρωτώ λοιπόν εγώ τώρα ως ανίδεος που είμαι :
α) Τον Ιούνιο φέτος περνάει το αυτοκίνητο ΚΤΕΟ. Τι να κάνω να πάω έτσι και αν με κόψουν να τα βγάω μετά από τα μπροστινά παράθυρα;
β) Να τα βγάλω έστι και αλλιώς γιατϊ είναι παράνομα και η Τροχαία δεν χαμπαριάζει τϊποτα;
γ) Να ξαναπάω στον εγκαταστάτη ο οποίος μπορεί να μην το ήξερε ή δεν ήθελε επειδή ψάρωνε να μου κολλήσει και μπροστά τα σχετικά αυτοκόλλητα και να του ζητήσω να ¨νομιμοποιήσει¨και τα μπροστά φιμέ;
Τι ακριβώς προβλέπει η νομοθεσία αυτή τη στιγμή;
Θα εκτιμούσα οποιαδήποτε βοήθεια για να ξεκαθαρίσω πλέον τι ακριβώς συμβαίνει.
Ευχαριστώ εκ των προτέρων και ζητώ προκαταβολικά συγνώμη για το μακροσκελές της δημοσίευσης.
Φιλικά
Δημήτρης -
Περιλιπτικα...
Mπορεις να διαβασεις το νομο που μιλα για τα ποσοστα διαπερατοτητας στο post του famas πιο πανω η σε προηγουμενες σελιδες.
Απο τη στιγμη που δεν εχεις τις τελειως διαφανες μεμβρανες η διαπερατοτητα τους ειναι μικροτερη του νομιμου, αρα εχεις παρανομες μεμβρανες.
Η τις βγαζεις, η αν εχεις καποια δερματοπαθεια η παθηση των ματιων που σχετιζεται με την ηλιακη ακτινοβολια, πηγαινεις σε ενα δημοσιο νοσοκομειο και σου πιστοποιουν οτι χρειαζεσαι τις πιο σκουρες μεμβρανες.
Βεβαια υπαρχουν και πολλαπλες πλαγιες μεθοδοι (πχ βεβαιωση νοσοκομειου χωρις να εχεις κατι, αυτοκολλητα και στα μπροστινα τζαμια χωρις να ειναι νομιμες οι μεμβρανες, λαδακια οπου χρειαστει κλπ αλλα... δεν εγγυωνται τιποτα).
Εγω εχω titanium παντου εκτος παρμπριζ, πηρα καλου κακου μια βεβαιωση φωτοφοβιας την οποια πραγματι εχω, Περασα κτεο πριν ακριβως μια εβδομαδα και ποτε δε μου ζητηθηκε χαρτι νοσοκομειου παρα μονο το εγγραφο απο τον εγκαταστατη μου το οποιο δεν καλυπτει τις μπροστα, μιας και εχει σημειωσει οτι δεν εχω βαλει μπροστα.
Ισως εχουν χαλαρωσει τη πραγματα αλλα μπορει να επεσα στη περιπτωση. -
Έχω Titanium all around και η βεβαίωση εγκατάστασης που έχω αναφέρει ότι είναι τοποθετημένες και στα εμπρός πλαϊνά παράθυρα (έχουν και αυτοκόλλητο). Ελπίζω να μην έχω τρεχάματα στο ΚΤΕΟ, όπως δεν είχα ποτέ σε αστυνομικούς έλεγχους.
-
Σε ιδιωτικό είναι πιο 'σφιχτοί' επειδή το έχουν πάρει πατριωτικά ότι κάνουν καλή δουλειά. Πήγαινε σε ένα δημόσιο και μια χαρά θα είσαι Κυριάκο.
-
Αλήθεια η ιδέα με την απαγόρευση των φυμέ στα εμπρός τζάμια είναι να μην αποκρύπτονται τα χαρακτηριστικά του οδηγού έτσι δεν είναι (λες και έχει κάποια σημασία να βλέπεις τα μούτρα του οδηγού).
Δεν θα έπρεπε να ισχύει το ίδιο και για τις ζελατίνες στα κράνη;; Να μπορείς να βλέπεις τον οδηγό... χειρότερα κι από κουκουλοφόρος είναι!! Αλήθεια ο φορών κράνος σε σχετική διένεξη θεωρείται κουκουλοφόρος ή όχι;; -
Ο χρήστης onyx ! έγραψε:
Αλήθεια η ιδέα με την απαγόρευση των φυμέ στα εμπρός τζάμια είναι να μην αποκρύπτονται τα χαρακτηριστικά του οδηγού έτσι δεν είναι (λες και έχει κάποια σημασία να βλέπεις τα μούτρα του οδηγού).
Δεν θα έπρεπε να ισχύει το ίδιο και για τις ζελατίνες στα κράνη;; Να μπορείς να βλέπεις τον οδηγό... χειρότερα κι από κουκουλοφόρος είναι!! Αλήθεια ο φορών κράνος σε σχετική διένεξη θεωρείται κουκουλοφόρος ή όχι;;Φίλος με μηχανή έκανε το εξής. Τον σταμάτησαν με το κράνος και φιμέ ζελατίνα και του λέει ο αστ. ότι απαγορεύεται η φιμέ ζελατίνα γιατί δεν φαίνονται τα χαρακτηριστικά του. Ο φίλος σηκώνει τη ζελατίνα και βάζει γυαλιά ηλίου και του λέει 'τώρα με βλέπεις καλύτερα?' .Τον έδιωξε...
Εγώ σήμερα με το κρύο έβαλα μπαλακλάβα μέσα από το κράνος. Θα με βλέπει καλύτερα?
-
παιδιά η νομοθεσία γράφει ότι τα τζάμια οδηγού και συνοδηγού πρέπει να έχουν διαπερατότητα φωτός 72% έτσι μπαίνει κατά την νομοθεσία μόνο μια πολύ ανοιχτή μεμβράνη η UV99% για την llumar η οποία έχει διαπερατότητα φωτός 73% από εκεί και περά αν βάλεις κάτι πιο σκούρο από το επιτρεπτό στις 2 αυτές πόρτες τότε θα πρέπει να προμηθευτείτε από κάποιο δημόσιο νοσοκομείο ένα χαρτί που να γράφει για κάποια ασθένεια δερματική η κάποια ασθένεια για τα μάτια έτσι μπορείς να βάλεις και στης μπροστινές πόρτες τα υποχρεωτικά αυτοκόλλητακια με τον τύπο της μεμβράνης και τα χαρακτηριστικά της
-
παιδιά εγώ έβαλα τις darts, τις ξέρετε; και τι γνώμη έχετε;
πάντως τις τεσταρισα στη λιακάδα και έμεινα πολύ ευχαριστημένος... -
Ο χρήστης eliassk έγραψε:
παιδιά εγώ έβαλα τις darts, τις ξέρετε; και τι γνώμη έχετε;
πάντως τις τεσταρισα στη λιακάδα και έμεινα πολύ ευχαριστημένος...1η φορά τις ακούω. Ελπίζω τουλάχιστον να τις πλήρωσες φθηνά και να έχουν καμιά πιστοποίηση.
-
Παιζει να εχω εγω dartz, λεω παιζει γιατι μου υποσχεθηκαν αλλη μαρκα αλλα τα αυτοκολλητα ηταν dartz, σαν δικαιολογια μου ειπαν οτι αυτα τα αυτοκολλητα τα παιρνουν με το κιλο τζαμπα ενω τα αλλα τα πληρωνουν στις εταιριες. Anyway, 8 μηνες τωρα δεν ειχα κανενα θεμα και το καλοκαιρι εκαναν μια χαρα τη δουλεια τους.
-
κι εγώ τις έμαθα όταν μου τις βάλανε. Το έψαξα πάντως και είδα ότι είναι αρκετά καλή εταιρία φτιάχνει για τράπεζες, καταστήματα, αυτοκίνητα. σπίτια, κλπ. Έβαλα στου οδηγού και συνοδηγού, τις τέσταρα πάντως με τον ήλιο και η διαφορά ήταν απίστευτη. 50€ και οι δύο Θεσσ/νικη. Σίγουρα θα βάλω και στα πίσω για τα μωρά. Μου το έλεγαν και δεν το πίστευα...
Στο μπροστινό παρπρίζ μπορώ να βάλω; και τ; -
περιμένετε 2-3 χρόνια όταν θα αρχίζουν τα ξεθωριάζουν και από μαύρες να γίνονται μωβ...
δεν το λέω από κακία έτσι είναι όλες αυτές οι μεμβράνες είναι β και γ κατηγορίας π.χ σαν αυτές που πουλανε σε κάποια καταστήματα όπως practiker k.a δεν έχουν καμία αντιχαρακτικη επίστρωση και δεν κρατανε στον ηλιο όσο κάποιες άλλες μεμβράνες μεγάλων εταιριων όπως είναι η llumar η 3Μ και foliatec!! -
σορρυ που δε ρωταω κιολας το nickname σου σημαινει οτι εχεις καποια σχεση με την llumar?
ΦΙΜΕ ΤΖΑΜΙΑ