δεν εχω χασει τιποτα, αλλα εχω δει κοσμο και κοσμακη να χανει
γενικα δεν ειμαι και πολυ φαν αυτης της ρατσας με τους επιπεδους κωλους και τη πρησμενη μουρη
στο θεμα μας παντως , αν και ωρες ωρες ειμαι ρατσιστης , δεν μπορω να δεχτω οτι τα παιδια που μεγαλωσαν εδω και δε γνωριζουν αλλη πατριδα να μην εχουν κανενα χαρτι και τυπικα να μην εχουν πατριδα
κατι πρεπει να γινει κυριως για αυτα
επισης μιας και εχω μιλησει με αλβανους πχ μου λενε οτι θα ηθελαν να πανε καποια στιγμη πισω στην πατριδα τους, ομως τα παιδια τους εχουν συνηθισει εδω, μιλανε την εδω γλωσσα και στην ουσια τους περιοριζουν
στη πατριδα τους θα ηταν ακομα πιο ξενοι
ετσι οπως εχει γινει η κατασταση πρεπει να την αντιμετωπισουμε και να ειμαστε ρεαλιστες, δε μπορουμε να κλεινουμε τα ματια μας στην πραγματικοτητα
αν ηταν επρεπε να ειχαμε κλεισει τα συνορα μας εξ'αρχης
αλλα δεν το καναμε και δεν ωφεληθηκαν μονο καποιοι απο αυτο , αλλα για πολυ καιρο (και ακομα δλδ) ωφεληθηκαμε ολοι
για τα παιδια τουλαχιστον κατι πρεπει να γινει και αν οχι να δωθει υπηκοοτητα , τουλαχιστον καποια χαρτια , κατι βρε παιδι μου
δε γινεται να πηγαινουν στα σχολεια μας , στα πανεπιστημια μας και να κανουμε οτι κατα τα αλλα δεν υπαρχουν, να μη μπορουν να ταξιδεψουν ή να τους σταματαει η αστυνομια καθε λιγο και λιγακι και να μην εχουν μια ταυτοτηατα
επισης θα ηθελα να πω και κατι αλλο που εχω προσεξει, μεταναστες που ειναι πολλα χρονια εδω και θα μπορουσαν να παρουν υπηκοοτητα, δεν το κανουν για να μην πανε στρατο
αν ειναι να μιλαμε για ιδια δικαιωματα , να μιλαμε και για ιδιες υποχρεωσεις γιατι απο την αλλη ειναι αδικο να ερχεται ο αλλος απο μια χωρα υπο διαλυση και να τα βρισκει ολα ετοιμα σε ενα οργανωμενο (οσο ειναι η ελλαδα τεσπα) κρατος, για το οποιο οι δικοι μας προγονοι εχυσαν ακομα και αιμα
επισης το θεωρω υπερβολη να λενε σε καποιον που εχει μεγαλωσει αλλου να ορκιζεται πιστη στην ελλαδα , αλλα ακομα και στα παιδια που μεγαλωσαν εδω και θα μπορουσε καποιος να το ζητησει θα επρεπε να δημιουργηθουν οι συνθηκες ωστε να μην χρειαζεται να αμφισβητειται η αγαπη του για αυτη τη χωρα
και καποια στιγμη θα πρεπει να παψουμε να ειμαστε ξεφραγο αμπελι
να ειμαστε ανθρωπιστες και φιλοξενοι, αλλα οχι να ερχεται καθε καρυδιας καρυδι εδω μεσα, αν το ειχαμε ρυθμισει αυτο τοσα χρονια , δε θα ειχαμε σημερα να αντιμετωπισουμε τετοιες καταστασεις