-
Παντως επειδη βλεπω να εισαι σε ενα διλλημα σχετικα με το audi και την alfa..Η alfa ειναι μια κατηγορια πανω σαν segment οποτε για εμενα ειναι μια κατηγορια πανω γενικως...Και υποκειμενικα απο τα πιο ομορφα αυτοκινητα στην αγορα... Το audi ξεκαθαρα υπετιμημενο και εκτος αυτου ενα αυτοκινητο που θα αντικατασταθει ,σχεδιαστικα καλο αλλα οχι σα την alfa..Και η alfa θα μπορουσε να ειναι φτηνοτερη βεβαια αλλα τουλαχιστον ειναι ενα μεγαλυτερο αυτοκινητο.
-
Ποιοτικη διαφορα σε κρισιμα σημεια δεν εχουν.. Μονο στο εσωτερικο και τελος οι διαφορες..Μηχανικα ιδια ειναι. Απλα το a3 δε δικαιολογει τα παραπανω χρηματα του..Το εχει φιλος μου το αυτοκινητο (1.4 tsi 122) και ο ιδιος το παραδεχεται..
Μια σκέψη, χωρίς να υποστηρίζω Golf, A3. Είσαι σίγουρος none ότι τα 3 παραπάνω έχουν την ίδια οδική συμπεριφορά (τιμόνι, κρατήματα κ.τ.λ.), την ίδια ηχομόνωση και άλλα χαρακτηριστικά. Επίσης μην υποτιμάται και την εξωτερική εμφάνιση όσο υποκειμενική και να είναι.
-
Ο χρήστης nonos έγραψε:
Παντως επειδη βλεπω να εισαι σε ενα διλλημα σχετικα με το audi και την alfa..Η alfa ειναι μια κατηγορια πανω σαν segment οποτε για εμενα ειναι μια κατηγορια πανω γενικως...Και υποκειμενικα απο τα πιο ομορφα αυτοκινητα στην αγορα... Το audi ξεκαθαρα υπετιμημενο και εκτος αυτου ενα αυτοκινητο που θα αντικατασταθει ,σχεδιαστικα καλο αλλα οχι σα την alfa..Και η alfa θα μπορουσε να ειναι φτηνοτερη βεβαια αλλα τουλαχιστον ειναι ενα μεγαλυτερο αυτοκινητο.Δίλημμα δεν υπάρχει. Ανοικτός σε όλα είμαι. Άπλα μου αρέσουν και τα 2, με τα συν και τα πλην τους. Αυτό που μου αρέσει στο Audi είναι ο διαχρονικός και στιβαρός σχεδιασμός του, ολίγον συντηρητικός βέβαια. Και εννοείται ότι δεν είναι καθόλου Value for money. Από την άλλη η Alfa σου κάνει click εμφανισιακά. Αλλά ακούω και άλλες προτάσεις
-
Ο χρήστης greekmm έγραψε:
Ποιοτικη διαφορα σε κρισιμα σημεια δεν εχουν.. Μονο στο εσωτερικο και τελος οι διαφορες..Μηχανικα ιδια ειναι. Απλα το a3 δε δικαιολογει τα παραπανω χρηματα του..Το εχει φιλος μου το αυτοκινητο (1.4 tsi 122) και ο ιδιος το παραδεχεται..
Μια σκέψη, χωρίς να υποστηρίζω Golf, A3. Είσαι σίγουρος none ότι τα 3 παραπάνω έχουν την ίδια οδική συμπεριφορά (τιμόνι, κρατήματα κ.τ.λ.), την ίδια ηχομόνωση και άλλα χαρακτηριστικά. Επίσης μην υποτιμάται και την εξωτερική εμφάνιση όσο υποκειμενική και να είναι.
Καλα για την εξωτερικη εμφανιση δε μπορω να πω κατι ,ειναι ξεκαθαρα υποκειμενικο ζητημα..Πιο ομορφο απ ολα για εμενα ειναι το leon για εσενα το a3..Δεκτον!
Οταν εχουμε να κανουμε με 2 ολοιδια αυτοκινητα καθε φορα ,με ιδια τεχνικα χαρακτηριστικα απο το εργοστασιο και χωρις να εχει ακουστει κατι περι διαφορων απο κατοχους δε νομιζω οτι υπαρχουν διαφορες..Να στο επιβεβαιωσω ο ιδιος δε μπορω γιατι εχω οδηγησει το leon cupra και το audi 1.4 tsi 122 του φιλου αυτου οπως ειπα, που δεν ειναι αμεσα συγκρισιμα..Αλλοι θα στο πουν αν και μη περιμενεις αντικειμενικοτητα απο vagιτες και κατοχους a3 που πρεπει παση θυσια να δικαιολογησουν καποια παραπανω χρηματα.....
Τωρα αν θεωρεις 5-6 χιλιαδες ευρω διαφορας απο ενα leon σε ενα a3 για πιθανη ηχομονωση και ποιοτητα ταμπλω λογικο νουμερο και γενικα σωστο δε μπορω να πω κατι παραπανω.. -
Megane CC
-
Ο χρήστης Angel!!!! έγραψε:
Megane CC- Into Megane!
-
Ο χρήστης greekmm έγραψε:
Εχουν διαφορές αλλά όχι τόσες που να δικαιολογούν την διαφορά των Euro, αυτό είναι που σου γράφουν νομίζω και δεν έχουν άδικο.
Το Α3 είναι καλό αυτ/το . Σε σχέση με τα αδέρφια του , έχει καλύτερη ηχομόνωση και εσωτερικό .
Το 1,8 οδηγικά είναι άχρωμο με τιμόνι που βολεύει κυρίως στην πόλη και απλά ικανοποιητικό κινητήρα.
Σχεδιαστικά ακολουθεί την μόδα Μπουκάλι . Και η προσπάθεια σχεδίασης (τεσπα) δόθηκε στην μάσκα .... κλπ.
Ασε που σε ένα χρόνο
α) σαν σχήμα θα το έχεις βαρεθεί ( είμαι επιεικείς με το χρόνο)
β) θα είναι παλιό ( γιατί αλλάζει ) και σε 4 χρόνια θα είναι ( με την τακτική που ακολουθεί το Group) παμπάλαιοΑν θες sporthacth και μπορείς να περιμένεις πήγαινε στην καινούργια** Alfa Giulietta** .
Αν δεν μπορείς Golf GTi ( παίρνεις περισσότερο αυτ/το σε παραπλήσια τιμή) αντικειμενικά καλό.
Lancia 1.75 με τα 200 αλόγα-τα για να ξεχωρίζεις
**Renault Laguna 2,0 DYNAMIC ή GT **για να τους μπείς στο μάτι (είναι κουκλί και εξαιρετική οδηγικά ) δεν ξέρω τι εκπτώσεις παίζουν .
Renault Megane Coupe (μόνο)2.0 TCe DYNAMIC και σου μένουν ρέστα .
Opel Astra , αντι οποιουδήποτε άλλου στα 1,4t - 1,6t ( γιατί υπερτερεί από τα υπόλοιπα )
Opel Insignia 4d & 5d 2.0T Sport ( για λόγους τιμής / απόδοση ) με την ανάρτηση F/R και την 4κίνηση
Αλλιώς σε sedan 159 tbi 1.75 . ( αν βγαίνει οικονομικά , τι προσφορές έχει δεν ξέρω )
**Volvo S40 S40 T5 AWD Momentum **( για να την νιώσεις καλύτερα από τα άλλα και να είναι Premium ) με καλύτερη κατασκευή και κινητήρα που σε κολλάει στο κάθισμα και απο τα 230hp πάει με το καλήμερα στα 260hp+ χωρίς να καταλάβει τίποτα. -
Εμένα πάντως τα πρώτα που μου ήρθαν στο μυαλό είναι το Passat CC και -αν δεν ήταν 2λίτρο ή αν δεν ενοχλεί- Octavia5 RS. Θα ήθελα όγκο και διαστάσεις για την ΕΟ χωρίς τις δεσμεύσεις της πόλης.
Αν ήθελα πάντως Audi, δεν θα έλεγα όχι για ένα λευκό Audi A3 Sportback 1,8 με γυάλινη οροφή. -
Ο χρήστης cosneo έγραψε:
Εμένα πάντως τα πρώτα που μου ήρθαν στο μυαλό είναι το Passat CC και -αν δεν ήταν 2λίτρο ή αν δεν ενοχλεί- Octavia5 RS. Θα ήθελα όγκο και διαστάσεις για την ΕΟ χωρίς τις δεσμεύσεις της πόλης.
Αν ήθελα πάντως Audi, δεν θα έλεγα όχι για ένα λευκό Audi A3 Sportback 1,8 με γυάλινη οροφή.Η αλήθεια είναι ότι τα σπάει αυτός ο συνδυασμός (Audi A3 Sportback 1,8 με γυάλινη οροφή). Δεν με χαλάει βέβαια και το τρίθυρο με τον παραπάνω συνδυασμό.
-
Ο χρήστης REALZEUS έγραψε:
RX8 Cosmo! Εναλλακτικά MX5 2.0 με μπλοκαδούρα!Δεν θα πρότεινα κανένα από τα 2 για 80% εθνική. Λόγω κατανάλωσης και ηχομόνωσης. Φωτογραφίζεις κάποιο τουρμπάτο 'γερμανικό' (look & feel). Διάλεξε όποιο σου κάνει κλικ.
-
Μια διαφορά (που δεν μπορώ να αγνοήσω) είναι ότι η Α3 και το Leon έχουν 4 αστέρια στα crash test (προστασία μεταξύ 70 και 80%) ενώ το Golf 5 αστέρια και 97% προστασία.
Το αν δικαιολογούν την τιμή τους είναι άλλο θέμα. Πάντως διαφορές υπάρχουν.
-
Υπαρχει και ενα mazda 3MPS αν δεν ενοχλει ο κυβισμος.....
-
Αν είσαι μεταξύ α3 και 159 οπώς κατάλαβα (αν και διαφορετικές κατηγορίες), το α3 θα σε βολέψει καλύτερα στην πόλη αλλά στην εθνική κσι γενικά σε ανοιχτό δρόμο η 159 κατά την προσωπική μου άποψη είναι πολύ ανώτερη.
Αγορά καινούργιου