-
Ο χρήστης coyote έγραψε:
Το τελος κυβικων ηταν στο νομο του Ιουλιου, γι αυτο ρωταω. Εκει ηταν μηδεν. Κανενας με Λεξους ή γνωσστο με lexus;Για τα υβριδικά άνω των 1929 τα τέλη είναι το μισό της αντίστοιχης κατηγορίας Α ανεξάρτητα του έτους 1ης κυκλοφορίας (ήτοι ένα Lexus του 2002 πληρώνει τα ίδια με ένα Lexus του 2007).
Για το τέλος κυβισμού ούτε στο Υπουργείο δεν έχουν κάτι σχετικό.
-
κατι πηρε ομως το αυτι μου για Lexus κι 600αρια...
-
από του χρόνου μπορεί να αντιστρέψουν το Τέλος παλαιότητας, θα πληρώνει περισσότερο, αυτός που έχει πιο καινούριο αυτοκίνητο ..... Τι θα κάνουν ? θα παραδώσουν τις πινακίδες αυτοί που μόλις έχουν πάρει καινούριο αυτοκίνητο .....
-
Ο χρήστης coyote έγραψε:
κατι πηρε ομως το αυτι μου για Lexus κι 600αρια...Ναι κι εγώ νομίζω 500τόσα έδωσε κάποιος με υβριδικό Lexus RX....
-
Ο χρήστης onyx ! έγραψε:
κατι πηρε ομως το αυτι μου για Lexus κι 600αρια...
Ναι κι εγώ νομίζω 500τόσα έδωσε κάποιος με υβριδικό Lexus RX....
Λογικό γιατί πρέπει να πλήρωσε τον έκτακτο φόρο για τα κυβικά.
-
Σημερα πληρωσα τα τελη κυκλοφοριας σε δυο αμαξια.Η κοπελα στο ταμειο ομως δεν εγραψε πανω στην ειδοποιηση/αποδειξη το νουμερο του σηματος,μου ειπε οτι δεν τρεχει τιποτα και να μην το γραφει.Τοσα χρονια παντα εγραφαν οι ταμιες το νουμερο,το εχουν κανει και σε εσας ή ολα τα κουλα συμβαινουν μονο σε μενα;
Εγω παντως τα εγραψα τα νουμερα πανω στις αποδειξεις
-
Ούτε στη δική μου απόδειξη το έγραψαν . Αλλά έχει σφραγίδα και υπογραφή του υπαλλήλου. Τώρα, και να γράψω εγώ τον αριθμό στο δικό μου χαρτί, στο χαρτί που κράτησαν αυτοί δεν θα είναι γραμμένο
-
εμένα μου έγραψαν τα νούμερα στην απόδειξη.
-
Ο χρήστης BILL33 έγραψε:
Σημερα πληρωσα τα τελη κυκλοφοριαςNωρις νωρις κι εσυ
-
Ο χρήστης citrovag έγραψε:
Σημερα πληρωσα τα τελη κυκλοφοριας
Nωρις νωρις κι εσυ
Η θεληση υπηρχε ,τα λεφτα ελειπαν
-
κατι ακουσα σημερα στο ραδιο οτι θα πληρωνουμε διοδια αναλογα με τα χιλιομετρα που διανυουμε...για να γινει αυτο κατα την αποψη μου θα πρεπει να μπει αυτο το τελος στη τιμη της βενζινης. Κατι αναλογο νομιζω οτι γινετε και στη γερμανια (οποιος ξερει τι γινετε ακριβως ας με διορθωσει αν δεν ειναι ετσι) οπου μεσα στη τιμη υπολογιζονται και τα τελη κυκλοφοριας και τα διοδια. Αν ξερεις καποιος περισσοτερα να πει
-
λες?
μια αχτίδα ελπίδας.
μήπως στη διαβούλευση να πετάξω κανένα λινκ απο το φόρουμ? -
Θα αλλάξουν τα πάντα:
http://www.in.gr/news/article.asp?lngEn ... gDtrID=244 -
'...ανοιχτό το ενδεχόμενο να αλλάξει ο τρόπος υπολογισμού των τελών κυκλοφορίας, ακόμα και ανάλογα με τα χιλιόμετρα που διανύει ένα αυτοκίνητο ... '
Και το πρώτο που σκέφτηκα είναι ... να δούμε ένα Grand Cherokee για την πόλη -στο πνεύμα της οικολογίας- να πληρώνει τα ίδια με ένα 20ετές χιλιάρι Alto που κάνει συχνά ταξίδια Αθήνα Πάτρα!
-
Ο χρήστης cosneo έγραψε:
'...ανοιχτό το ενδεχόμενο να αλλάξει ο τρόπος υπολογισμού των τελών κυκλοφορίας, ακόμα και ανάλογα με τα χιλιόμετρα που διανύει ένα αυτοκίνητο ... 'Και το πρώτο που σκέφτηκα είναι ... να δούμε ένα Grand Cherokee για την πόλη -στο πνεύμα της οικολογίας- να πληρώνει τα ίδια με ένα 20ετές χιλιάρι Alto που κάνει συχνά ταξίδια Αθήνα Πάτρα!
Επιτελους θα δικαιωθουν ολα αυτα τα μελη του φορουμ που εχουν την mercedes τους μονο για να πανε για καφε στη Γλυφαδα.Τωρα για τον δασκαλακο πχ που μενει Γιαννενα και ειναι αποσπασμενος στην Πυρσογιαννη και κανει 200χλμ καθε μερα πηγαινε ελα,εχει ο θεος...
-
Ο χρήστης cosneo έγραψε:
Και το πρώτο που σκέφτηκα είναι ... να δούμε ένα Grand Cherokee για την πόλη -στο πνεύμα της οικολογίας- να πληρώνει τα ίδια με ένα 20ετές χιλιάρι Alto που κάνει συχνά ταξίδια Αθήνα Πάτρα!Το 20ετές Alto πάντως δεν είναι και πολύ φιλικό προς το περιβάλλον, κακώς το διάλεξες ως παράδειγμα σε αντιδιαστολή με το τζιπ.
-
Γνωστός μου γέλαγε με το γελοίο του να πληρώνει 150 ευρώ για την καινούργια Ε-class του αλλά 300 για το παλιό 106 της κόρης του!
-
Ο χρήστης zorz έγραψε:
Και το πρώτο που σκέφτηκα είναι ... να δούμε ένα Grand Cherokee για την πόλη -στο πνεύμα της οικολογίας- να πληρώνει τα ίδια με ένα 20ετές χιλιάρι Alto που κάνει συχνά ταξίδια Αθήνα Πάτρα!
Το 20ετές Alto πάντως δεν είναι και πολύ φιλικό προς το περιβάλλον, κακώς το διάλεξες ως παράδειγμα σε αντιδιαστολή με το τζιπ.
Εστω! Το συγκεριμένο το έχει η κόρη-φοιτήτρια- ενός φίλου και κάθε 15ήμερο κάνει αυτή τη διαδρομή ενώ στην Αθήνα κινείτε με ποδήλατο/μετρό!
Αλλά και πάλι ... δεν υπάρχουν παλιά χιλιάρια/1200άρια ή 1,4 παλιά που κάνουν αναγκαστικά μεγάλες αποστάσεις ... χωρίς να έχουν την οικονομική άνεση να πάρουν έστω ένα καινούριο Lacetti? -
Αυτό δε λέει κάτι. Τι θα πει 'αναγκαστικά';; Ας πάρει λεωφορείο. Πρέπει επιτέλους να φορολογηθεί η χρήση.
Κάνει 200χλμ ο 'δασκαλάκος'; Άρα χρησιμοποιεί το δρόμο-μολύνει το περιβάλλον περισσότερο από τον mercedesάκια που πίνει την καφεδιά του στη Γλυφάδα. Λογικό να πληρώσει παραπάνω για τη ΧΡΗΣΗ του αυτοκινήτου του.
Στο φινάλε το μερσεντέ, πλήρωσε πολύ υψηλότερο τέλος ταξινόμισης, από ότι ο δασκαλάκος. Άρα αναλογικά έχει πληρώσει περισσότερο για την αξία του αυτοκινήτου του. Που αγόρασε με χρήματα που έχουν ήδη φορολογηθεί. -
Ο χρήστης kyr80 έγραψε:
Αυτό δε λέει κάτι. Τι θα πει 'αναγκαστικά';; Ας πάρει λεωφορείο. Πρέπει επιτέλους να φορολογηθεί η χρήση.
Κάνει 200χλμ ο 'δασκαλάκος'; Άρα χρησιμοποιεί το δρόμο-μολύνει το περιβάλλον περισσότερο από τον mercedesάκια που πίνει την καφεδιά του στη Γλυφάδα. Λογικό να πληρώσει παραπάνω για τη ΧΡΗΣΗ του αυτοκινήτου του.
Στο φινάλε το μερσεντέ, πλήρωσε πολύ υψηλότερο τέλος ταξινόμισης, από ότι ο δασκαλάκος. Άρα αναλογικά έχει πληρώσει περισσότερο για την αξία του αυτοκινήτου του. Που αγόρασε με χρήματα που έχουν ήδη φορολογηθεί.Ειμαι σιγουρος οτι ολες οι Μερσεντες στην Ελλαδα ειναι αγορασμενες με χρηματα που εχουν ηδη φορολογηθει γιατι ως γνωστων κανεις σε αυτη την χωρα δεν φοροδιαφευγει.Αν ειναι παντως να μπουν τελη κυκλοφοριας στη χρηση να μπουν αναλογα και με την περιοχη,γιατι πρεπι καποιος που το κινει στο χωριο του πχ και δεν ενοχλει κανεναν,να πληρωνει τα ιδια με καποιον που δημιουργει μποτιλιαρισμα στο κεντρο της Αθηνας?Δεν μολυνει περισσοτερο για καθε χιλιομετρο ενα μποτιλιαρισμενο αυτοκινητο απο οτι ενα που κινειται σε ανοιχτο δρομο?Δεν πρεπει να λαμαβανονται υποψιν και οι παραγομενοι ρυποι ανα χιλιομετρο?
Τέλη κυκλοφορίας