-
Ο χρήστης Κάβουρας έγραψε:
από τη στιγμή που από τους τοπικούς αναμεταδότες δεν πιάνεις τίποτα, θα συνεχίσεις μάλλον να μην πιάνεις τίποτα.
Με το ψηφιακό σήμα δεν μεγαλώνει τόσο η εμβέλεια όσο η ποιότητα του σήματοςΘα είναι όμως νόμιμη η εκπομπή αναλογικού σήματος από τον αναμεταδότη του Δήμου έστω και σε τοπική κλίμακα; Αν όχι, τι γίνεται σ' αυτή την περίπτωση; Nα ποντίσουν κανέναν πλωτό αναμεταδότη ψηφιακού σήματος στα ανοιχτά του Θρακικού πελάγους δεν το βλέπω και πολύ πιθανό ( ) οπότε μάλλον... 'Βάλε Nova'
Εκτός πια, κι αν ο αναμεταδότης από τον οποίον πιάνουμε το 'Δελτα' μπορέσει με κάποιον τρόπο να μας καλύψει κι εμάς... -
Ο χρήστης mirage έγραψε:
Αλήθεια, να ρωτήσω κάτι άλλο.
Ψηφιακά θα γίνουν συγκεκριμένα κανάλια (τα ιδιωτικά εθνικής εμβέλειας). Τα κρατικά, όπως και τα τοπικά θα παραμείνουν αναλογικά να υποθέσω. Για αυτά θα χρησιμοποιούμε το τηλεκοντρόλ του αποκωδικοποιητή ή της τηλεόρασης; Και θα τα βλέπουμε αν βάλουμε αποκωδικοποιητή;
Ολα τα εθνικής εμβέλειας θα γίνουν ψηφιακά
Τα τοπικά;
-
Γνωρίζει κάποιος εάν κάτι κάρτες της NEOTION κάνουν δουλειά; Αυτές μπαίνουν σε CI slot (σε τηλεοράσεις που διαθέτουν βέβαια) και μετατρέπουν το mpeg-4 σήμα σε mpeg-2 ώστε να διατηρείται το τηλεκοντρολ της τηλεόρασης και να μην χρησιμοποιείται επιπλέον δέκτης-τηλεκοντρολ-πρίζα. Βέβαια λένε ότι υπάρχουν κάποιοι περιορισμοί ως προς την αποτελεσματικότητά τους.
Τέλος, όσοι λένε ότι πρέπει να ακολουθήσουμε τις εξελίξεις και ότι μόνο ένα μικρό μέρος του πληθυσμού δεν θέλει το ψηφιακό σήμα, στοιχηματίζω ότι αν γινόταν δημοψήφισμα για το αν θέλουμε να αλλάξει ή όχι το σήμα πιστεύω ότι δεν θα άλλαζε...Επίσης, το ότι θα έχουμε ψηφιακό σήμα δεν σημαίνει ότι με αυτό γινόμαστε σύγχρονη χώρα όπως είπαν κάποιοι. Σύγχρονη χώρα θα γίνουμε άμα βελτιώσουμε τα νοσοκομεία μας, τις υπηρεσίες μας και (λέω εγώ τώρα) τον τρόπο που οδηγούμε. Και να πω ότι ο παππούς μου που μένει μόνος του στο χωριό, έχει συντροφιά την παλια crt τηλεόραση του, που του την είχαμε αγοράσει εμείς, μιας και τα 330 ευρώ της αγροτικής του σύνταξης δεν του δίνουν τη δυνατότητα να πάρει ούτε δέκτη ούτε τίποτα άλλο. Δεν μπορεί κανείς να με πείσει ότι δεν είναι αισχοκέρδια όλα αυτά εις βάρος μας. Το παιχνιδάκι με το mpeg-2 και την έλειψη μιας επιτροπής από το κράτος για την προτυποποίηση δείχνουν ανευθυνότητα και ενδεχόμενα σκοπιμότητα. Και εννοείται ότι οι απλοί δέκτες πρέπει να στοιχίζουν πολύ λιγότερα. Και για το ευρύ κοινό, η μετάβαση είναι σοκαριστικά άμεση! Δεν θεωρείται ομαλή μετάβαση τα σποτάκια της digea τον τελευταίο μήνα-μην τρελαθούμε! Να σκεφτόμαστε το σύνολο του πληθυσμού και όχι μόνο τους εαυτούς μας. Η ψηφιακή τεχνολογία ήρθε στην χώρα μας ευρέως από το 90 και μετά. Ένα ποσοστό μεγαλύτερων ανθρώπων δεν μπόρεσαν να προσαρμοστούν σε αυτή...Και όταν λέω μεγαλύτερων εννοώ τους 40άρηδες του 1990 που απλά δεν ασχολήθηκαν όλοι και τώρα είναι 60 ετών. Όχι παππούδες.
-
Ο χρήστης markvag έγραψε:
Αλήθεια, να ρωτήσω κάτι άλλο.
Ψηφιακά θα γίνουν συγκεκριμένα κανάλια (τα ιδιωτικά εθνικής εμβέλειας). Τα κρατικά, όπως και τα τοπικά θα παραμείνουν αναλογικά να υποθέσω. Για αυτά θα χρησιμοποιούμε το τηλεκοντρόλ του αποκωδικοποιητή ή της τηλεόρασης; Και θα τα βλέπουμε αν βάλουμε αποκωδικοποιητή;
Ολα τα εθνικής εμβέλειας θα γίνουν ψηφιακά
Τα τοπικά;
Δεν έχω ιδέα
-
Μόλις έβαλα το δέκτη που δίνει το πλαίσιο(το φτηνό). Που ζούσα τόσο καιρό; Αλλά δεν έχω καλώδιο για να συνδέσω τον δέκτη με την είσοδο για κεραία της τηλεόρασης, οπότε ΕΡΤ1 + ΕΡΤ2, δεν βλέπω
-
Καλό είναι να ακουστούν και οι απόψεις αυτών που για πρώτη φορά λαμβάνουν ψηφιακό σήμα... Περιμένω να είναι όπως παλιά λέγαμε κακό και άχρηστο το ABS και μας βάζουν να δίνουμε λεφτά και μετά το ίδιο με τους αερόσακους και ξανά με το ESP και τελικά όλοι σχεδόν τα αποζητάμε....
H πεθερούλα μου πάντως από τότε που της πήρα αποκωδικοποιητή πολύ ευχαριστιέται τα κρατικά ψηφιακά... πρέπει να δω αν αυτός βλέπει mpeg4 ή αναβαθμίζεται ή αν θα φουνταριστεί για να της πάρω άλλον!
-
Ο χρήστης markvag έγραψε:
To παράδειγμα λέει ότι αύριο πχ βγαίνει νόμος που καταργεί τις απλές ζάντες και ΥΠΟΧΡΕΩΝΕΙ όλα τ' αυτοκίνητα να φοράνε ζάντες ελαφρού κράμματος ΜΟΝΟ, αλλιώς απαγορεύεται να κυκλοφορήσουν! Είναι αντίστοιχο, γιατί για πολύ κόσμο οι ζάντες αλουμινίου δεν προσφέρουν τίποτα, για κάποιους άλλους είναι πολύ σημαντικές.
(...)
Είπαμε να υπάρχει ΚΑΙ ΤΟ ΨΗΦΙΑΚΟ ΚΑΙ ΤΟ ΑΝΑΛΟΓΙΚΟ (το οποίο αναλογικό σε πολλές περιοχές της Θεσσαλονίκης από σήμερα πάπαλα).ΤΑΥΤΟΧΡΟΝΗ ΕΚΠΟΜΠΗ λέγεται αυτό για όσους δεν το έπιασαν το υπονοούμενο...
Στις περιοχές που έγινε απότομα το switchover, δεν υπήρχε τρόπος να γίνει διαφορετικά καθώς δεν υπήρχε ελεύθερο φάσμα. Η μη ταυτόχρονη εκπομπή είναι αναγκαστικός τεχνικός περιορισμός.
ΔΕΝ είναι κανένα αυθαίρετο βίτσιο κανενός, σαν το παράδειγμα με τις ζάντες που λες. Στις ζάντες δεν υπάρχει καμία ασυμβατότητα, κλπ. που να επιβάλλει να τις αλλάξουν όλοι και μάλιστα άμεσα. Στο broadcasting υπάρχει τέτοιος περιορισμός.Είναι σαν τις αλλαγές στην αριθμοδοσία των τηλεφώνων, στη κυκλοφορία του ευρώ ή στην αντικατάσταση των οκάδων, δράμιων κλπ από το μετρικό σύστημα.
-
Ειναι εντυπωσιακή η όρεξη των νεων μελών να εξηγούν πραγματα.
Εύγε -
Καταρχην και λογω της οικονομικης στενοτης θα απαλλαγουμε απο πολλα τοπικα κανάλια μηδενικης αξιας και χρησιμοτητας (οπου βγαινουν οι βλαχοδημαρχοι και κραζουν ο ενας τον αλλον),θα μεινουν οσα εχουν κανα φραγκο.
Η Nova παει για κλεισιμο μαλλον,καθοτι μεγαλο μερος της πελατειας της ειναι αυτοι που θελανε να πιανουν τα ελευθερα καναλια αλλα δεν μπορουσαν,ισως ετσι γλυτωσουμε και απο το μιασμα που λεγεται ελληνικο ποδοσφαιρο
-
Ο χρήστης hrdoukas έγραψε:
Σε απόσταση 5-6 χιλιομέτρων (σε ευθεία γραμμή) από το σπίτι μου υπάρχει αναμεταδότης που καλύπτει 2-3 Νομούς αλλά εμείς από αυτόν δεν πιάνουμε ούτε χιόνι που λέει ο λόγος. Αντίθετα κάποιες μέρες (αναλόγως με τον καιρό να υποθέσω; ) πιάνουμε ένα Αλεξανδρουπολίτικο κανάλι (δεν ξέρω από ποιον αναμεταδότη) και το TRT2 (όχι Λάρισα, Τουρκία)Λογικά η κεραία αυτή σημαδεύει προς Ξάνθη-Κομοτηνή, εσείς βρίσκετε κάτω από τον λοβό εκπομπής και δεν σας 'φωτίζει' καθόλου. Το κανάλι της Αλεξανδρούπολης ναι, εξαρτάται από τις καιρικές συνθήκες (και το αν είναι μέρα ή νύχτα) αν φτάνει.
Σε περιοχές σαν τη δική σας, ή θα αναβαθμιστεί ο τοπικός αναμεταδότης για να εκπέμπει ψηφιακά ή θα φτάνει μέχρι εκεί ψηφιακό σήμα μέσω κάποιου link, θα αποκωδικοποιείται και θα εκπέμπεται αναλογικά. Το κόστος ΤΤΒΟΜΚ δεν πρέπει να διαφέρει και πολύ, οι αλλαγές αφορούν κυρίως το baseband κομμάτι.
-
Ο χρήστης onyx ! έγραψε:
Καλό είναι να ακουστούν και οι απόψεις αυτών που για πρώτη φορά λαμβάνουν ψηφιακό σήμα... Περιμένω να είναι όπως παλιά λέγαμε κακό και άχρηστο το ABS και μας βάζουν να δίνουμε λεφτά και μετά το ίδιο με τους αερόσακους και ξανά με το ESP και τελικά όλοι σχεδόν τα αποζητάμε....H πεθερούλα μου πάντως από τότε που της πήρα αποκωδικοποιητή πολύ ευχαριστιέται τα κρατικά ψηφιακά... πρέπει να δω αν αυτός βλέπει mpeg4 ή αναβαθμίζεται ή αν θα φουνταριστεί για να της πάρω άλλον!
Ο δέκτης που βλέπουν τα κρατικά ψηφιακά οι γονείς μου, πιάνει τα νέα κανάλια κανονικά, δείχνει πληροφορίες (τι παίζει κλπ), έχει ήχο αλλά εικόνα δεν δείχνει, μόνο γράφει mpeg4 video.
Αν είχες καλή λήψη, το ψηφιακό δεν προσφέρει καλύτερη ποιότητα. Την ίδια μ@λακισμένη 4:3 εικόνα βλέπεις που έχει ψηφιοποιηθεί.
Αν δεν είχες καλή λήψη, η εικόνα είναι καλύτερη.
Αν είχες άθλια λήψη, η ψηφιακή εικόνα θα κολλάει που και που. -
Ο χρήστης zorz έγραψε:
ή θα φτάνει μέχρι εκεί ψηφιακό σήμα μέσω κάποιου link, θα αποκωδικοποιείται και θα εκπέμπεται αναλογικά.
Δλδ λήψη αναλογικού σήματος όπως και σήμερα χωρίς τα πλεονεκτήματα και τα μειονεκτήματά του (ανάγκη προμήθειας αποκωδικοποιητή). Δεν θα υπάρχει όμως θέμα με τις συχνότητες που θα καταλαμβάνει έστω και τοπικά η αναλογική εκπομπή; Γι'αυτές τις συχνότητες δεν γίνεται υποτίθεται όλη η ιστορία;
-
σε οσους δεν εχουν mpeg4 εγω παντως θα προτεινα να παρουν καινουρια τηλεοραση(οταν τελικα ισχυσει)και να μην μπλεξουν με αποκωδικοποιητες που σημαινει 1 επιπλεον τηλεκοντρολ,καλωδια,κουτι που πιανει χωρο κτλπ.οι τηλεορασεις εχουν πεσει παρα πολυ βρισκεις 32'' lcd με 300 ευρω
για αθηνα τελικα ποτε θα αρχισουν οι εκπομπες ψηφιακα;αν και μενω αθηνα το μονο καναλι που πιανω τελεια ειναι ο σκαι
-
Ο χρήστης zastava έγραψε:
σε οσους δεν εχουν mpeg4 εγω παντως θα προτεινα να παρουν καινουρια τηλεοραση(οταν τελικα ισχυσει)και να μην μπλεξουν με αποκωδικοποιητες που σημαινει 1 επιπλεον τηλεκοντρολ,καλωδια,κουτι που πιανει χωρο κτλπ.οι τηλεορασεις εχουν πεσει παρα πολυ βρισκεις 32'' lcd με 300 ευρωγια αθηνα τελικα ποτε θα αρχισουν οι εκπομπες ψηφιακα;αν και μενω αθηνα το μονο καναλι που πιανω τελεια ειναι ο σκαι
εδω παραπονιομαστε για τα 50 ευρω και μας μιλας τωρα για 100αδες?
-
Συγγνώμη αλλά 300 € είναι 300 €. Αν η υπάρχουσα τηλεόραση είναι ικανοποιητικότατη είναι παράλογο να δώσεις κανείς 6-πλάσιο ποσό άνευ λόγου και αιτίας.
Είναι σα να λέω ότι το αμάξι μου είναι γενικά μια χαρά αλλά δεν έχει καλά φρένα και αντί να πάω να βάλω ένα κιτ της Brembo το πουλάω και αγοράζω καινούργιο με εργοστασιακά Brembo
-
και 300 ευρω που λες ειναι λιγα , ενα 500αρικο για το σαλονι σου το θες σιγουρα
-
η τηλεοραση ειναι μια καλη επενδυση γιατι τη χρησιμοποιεις καθε μερα και για διαφορες χρησεις:αθλητικα,εκπομπες,ντιβιδι,βιδεογκεημς,συνδρομητικα κτλπ.ειδικα για οσους εχουν crt ή μικρη και θελουν μεγαλυτερη νομιζω ειναι ευκαιρια για να αλλαξουν.εγω παντως το επιπλεον κουτι και τα επιπλεον καλωδια τα θεωρω αρκετα σπαστικα και μη πρακτικα(δεν υπαρχει χωρος για το κουτι και τα επιπλεον καλωδια) ωστε να αλλαζα τηλεοραση για αυτο το λογο (αλλα εχω μπεγκ4 και δεν θα χρειαστει)
απο τη στιγμη που εδω μεσα υπαρχουν ατομα με αυτοκινητα αξιας δεκαδων χιλιαδων ευρω,οταν βγαινουν εξω χαλανε δεκαδες ή εκατονταδες ευρω μου φαινεται λιγο οξυμωρο να παραπονιουντε για την αξια ενος αποκωδικοποιητη ή μιας τηλεορασης......η γιαγια βεβαια και ο χαμηλομισθος λιγο δυσκολο να παρουν νεα τηλεοραση
-
ναι αλλα εγω για τη δικια μου πχ εδωσα γυρω στο χιλιαρικο, δε μπορω να τη πεταξω σε τοσο λιγα χρονια χρονια επειδη δε παιζει mpeg4
ασχετα με το αν εχω ή δεν εχω πρεπει να βγαλει τα λεφτα της οπως καθε τι που αγοραζω
-
Ο χρήστης onyx ! έγραψε:
Καλό είναι να ακουστούν και οι απόψεις αυτών που για πρώτη φορά λαμβάνουν ψηφιακό σήμα...Τελικά τα έπιασα τα ψηφιακά σήμερα.
Μέχρι τώρα τα μισά κανάλια παίζανε καλά, τα υπόλοιπα μισά με χιόνια, γραμμές, είδωλα και λοιπά καλούδια και η ποιότητα εικόνας άλλαζε πολλές φορές μέσα στη μέρα.
Πλέον οι εικόνα είναι πεντακάθαρη, κανένα πρόβλημα λήψης.
Και το EPG πολύ χρήσιμο: πρόγραμμα όλων των καναλιών, τι παίζει τώρα, περίληψη και άλλα[Ο δέκτης που βλέπουν τα κρατικά ψηφιακά οι γονείς μου, πιάνει τα νέα κανάλια κανονικά, δείχνει πληροφορίες (τι παίζει κλπ), έχει ήχο αλλά εικόνα δεν δείχνει, μόνο γράφει mpeg4 video
Έτσι πιάνουν οι δέκτες mpeg2 τα κανάλια που εκπέμπουν σε mpeg4.
Είτε τα αναγνωρίζουν σαν ραδιόφωνο, είτε αυτό που περιγράφεις. -
Ο χρήστης QsisVTS έγραψε:
ναι αλλα εγω για τη δικια μου πχ εδωσα γυρω στο χιλιαρικο, δε μπορω να τη πεταξω σε τοσο λιγα χρονια χρονια επειδη δε παιζει mpeg4αν έχει υποδοχή για CI κάρτα (σαν την υποδοχή του laptop για PCMCIA κάρτες είναι οπτικά απλώς λιγότερο πλατιές), που θα έχει για να κάνει 1000€ , δεν χρειάζεται να την 'πετάξεις'.
Το κόστος βέβαια μίας CI κάρτας που μετατρέπει το mpeg4 σε mpeg2 δεν ξέρω...
Ψηφιακή τηλεόραση - Αυτό που δεν λένε οι διαφημίσεις