-
Ο χρήστης spiros έγραψε:
γνωριζει κανεις καποιο συστημα gps το οποιο εκτος του στιγματος να σου δινει και την ποσοτητα καυσιμου στο ρεζερβουαρ (φορτηγου)?
δεν έχει δείκτη το ρεζερβουάρ ;
φυσικα και εχει, αλλα θελει να ελεγχει εαν οι οδηγοι των φορτηγων τον κλεβουν.
απαντώντας κάπως καθηστερημένα, αυτό που ζητάει είναι αρκετά δύσκολο γιατί το πόσα lt θα κάψει το χ-ψ φορτηγό εξαρτάται από την μέση κατανάλωσή του (το οποίο εξαρτάται από το πόσο φυσάει, αν είναι φορτωμένο ή όχι κτλ).
Αν ξέρεις την (ακριβή) χιλιομετρική απόσταση και το πόσο περίπου καίει το φορτηγό, πολύ εύκολα μπορείς να βγάλεις πόσα λίτρα χρειάζεται το φορτηγό για να πάει και να έρθει.Δεν ξέρω αν βοήθησα.
-
Ο χρήστης Κάβουρας έγραψε:
γνωριζει κανεις καποιο συστημα gps το οποιο εκτος του στιγματος να σου δινει και την ποσοτητα καυσιμου στο ρεζερβουαρ (φορτηγου)?
δεν έχει δείκτη το ρεζερβουάρ ;
φυσικα και εχει, αλλα θελει να ελεγχει εαν οι οδηγοι των φορτηγων τον κλεβουν.
απαντώντας κάπως καθηστερημένα, αυτό που ζητάει είναι αρκετά δύσκολο γιατί το πόσα lt θα κάψει το χ-ψ φορτηγό εξαρτάται από την μέση κατανάλωσή του (το οποίο εξαρτάται από το πόσο φυσάει, αν είναι φορτωμένο ή όχι κτλ).
Αν ξέρεις την (ακριβή) χιλιομετρική απόσταση και το πόσο περίπου καίει το φορτηγό, πολύ εύκολα μπορείς να βγάλεις πόσα λίτρα χρειάζεται το φορτηγό για να πάει και να έρθει.Δεν ξέρω αν βοήθησα.
οχι δε βοηθησες
ακριβως επειδη η καταναλωση μπορει να διαφερει αισθητα αναλογα τις συνθηκες κινησης, θελει ενα συστημα το οποιο πρακτικα θα τον ενημερωνει για το ποσα λιτρα μπηκαν καθε φορα στο ρεζερβουαρ. Στη συνεχεια, θα συγκρινει αυτα τα λιτρα με αυτα που ο οδηγος του ανεφερε οτι χρειαστηκε. -
Ο χρήστης lazarefa έγραψε:
Ερώτηση: Έχει κανείς δοκιμάσει το συνδυασμό Garmin+TopoNavigator? Αξίζει η αγορά Garmin συσκευής, πχ 205 για χρήση του ανωτέρω προγράμματος;Όταν λες 'συνδυασμό Garmin+TopoNavigator',
με το TopoNavigator καταλαβαίνω ότι εννοείς το χάρτη Anavasis,
αλλά με το χάρτη Garmin σε ποιον από όλους τους χάρτες για Garmin αναφέρεσαι :
σε κάποιο επίσημο χάρτη του Garmin και αν ναι σε ποιον (πχ το CityNavigator που έχει χαρτογράφηση της Navteq)
ή σε κάποιον άλλο πχ τον 'ελληνικό' χάρτη Autodrive ;...Όπως και να έχει θα κάνεις τη δουλειά σου,
μια και ο συνδυασμός δύο ή περισσότερων χαρτών στο Garmin επιτρέπει μια κάποιου είδους αλληλοκάλυψη μεταξύ των χαρτών.Κατά τα λοιπά μην προτιμήσεις να πάρεις Garmin σα συσκευή γιατί δε θα μπορείς να περάσεις σ' αυτή κανένα άλλο πρόγραμμα πλοήγησης (πλην του Garmin).
Πάρε μια άλλη που θα μπορείς να την ξεκλειδώσεις, για να βάλεις ένα ή περισσότερα προγράμματα πλοήγησης της αρεσκείας σου, ανάμεσα στα οποία αν το θελήσεις και το πρόγραμμα του Garmin. -
Ο χρήστης provocatoras έγραψε:
Ερώτηση: Έχει κανείς δοκιμάσει το συνδυασμό Garmin+TopoNavigator? Αξίζει η αγορά Garmin συσκευής, πχ 205 για χρήση του ανωτέρω προγράμματος;
Όταν λες 'συνδυασμό Garmin+TopoNavigator',
σε κάποιο επίσημο χάρτη του Garmin και αν ναι σε ποιον (πχ το CityNavigator που έχει χαρτογράφηση της Navteq)
ή σε κάποιον άλλο πχ τον 'ελληνικό' χάρτη Autodrive ;...Όπως και να έχει θα κάνεις τη δουλειά σου,
μια και ο συνδυασμός δύο ή περισσότερων χαρτών στο Garmin επιτρέπει μια κάποιου είδους αλληλοκάλυψη μεταξύ των χαρτών.Κατά τα λοιπά μην προτιμήσεις να πάρεις Garmin σα συσκευή γιατί δε θα μπορείς να περάσεις σ' αυτή κανένα άλλο πρόγραμμα πλοήγησης (πλην του Garmin).
Πάρε μια άλλη που θα μπορείς να την ξεκλειδώσεις, για να βάλεις ένα ή περισσότερα προγράμματα πλοήγησης της αρεσκείας σου, ανάμεσα στα οποία αν το θελήσεις και το πρόγραμμα του Garmin.Αναφέρομαι αποκλειστικά στο συνδυασμό Garmin με χάρτες Ανάβασης, που, κρίνοντας από τις έντυπες εκδόσεις τους, είναι πληρέστατοι σε ότι αφορά δευτερεύον οδικό δίκτυο ανά την Ελλάδα. Αυτός είναι ο μόνος λόγος που σκέφτομαι την αγορά του πακέτου αυτού. Για κανονική χρήση car navigation έχω αγοράσει πρόσφατα συσκευή Navigon.
-
καλησπερα, μετα απο 5+ χρονια με το MioPDA και το Destinator, πηρα ενα πιο καινουριο γιατι το παλιο τα ειχε παιξει
πηρα το Mio Spirit505.
Καλο μηχανημα, πολυ γρηγορο (τωρα το μαθαινω) και κυριως πολυ καλη οθονη, ειτε με ηλιο ειτε φορωντας τα γυαλια ηλιου βλεπω μια χαρα
αυτο παιρνει καρτα και θα ηθελα απο τους πιο έμπειρους να μου πουν αν μπορω να βαλω αλλο προγραμμα.
κατα προτίμηση το Destinator μια και εχω και ολους τους χαρτες ευρωπης, αλλα και οι χαρτες της Αναβασης δε θα με χαλουσανευχαριστω προκαταβολικα και περιμενω τις προτασεις σας.
Υ.Γ. σπαει οπως τα προηγουμενα Mio;
http://www.zegetron.gr/website/products ... 1&prid=183
-
Σπάει, με ένα ψάξιμο στο google θα βρεις τα απαραίτητα αρχεία και οδηγίες.
Αφού σπάσει, σηκώνει πολλά προγράμματα. Οι χάρτες Anavasis δεν κάνουν για κάθε πρόγραμμα, μόνο για το Garmin (που δεν λέει και πολλά στην πλοήγηση, ειδικά στην πόλη). To Destinator έχει ακόμα παλιούς χάρτες (>1 έτους), δεν υπάρχουν νεότεροι. Αν θες πιο ενημερωμένους χάρτες, μπορείς να δοκιμάσεις άλλα προγράμματα, πχ το IGO ή το Navigon. -
Ο χρήστης bebes έγραψε:
καλησπερα, μετα απο 5+ χρονια με το MioPDA και το Destinator, πηρα ενα πιο καινουριο γιατι το παλιο τα ειχε παιξει
πηρα το Mio Spirit505.
Καλο μηχανημα, πολυ γρηγορο (τωρα το μαθαινω) και κυριως πολυ καλη οθονη, ειτε με ηλιο ειτε φορωντας τα γυαλια ηλιου βλεπω μια χαρα
αυτο παιρνει καρτα και θα ηθελα απο τους πιο έμπειρους να μου πουν αν μπορω να βαλω αλλο προγραμμα.
κατα προτίμηση το Destinator μια και εχω και ολους τους χαρτες ευρωπης, αλλα και οι χαρτες της Αναβασης δε θα με χαλουσανευχαριστω προκαταβολικα και περιμενω τις προτασεις σας.
Υ.Γ. σπαει οπως τα προηγουμενα Mio;
http://www.zegetron.gr/website/products ... 1&prid=183
h**p://www.navimania.gr/showthread.php?t=20379
εδω μπορεις να δεις πως γινεται,
destinator θελει εκδοση για Pn, δεν κανει για pda,
igo δουλευει κανονικα.
παρεπιπτωντος ο χαρτης του spirit ειναι της gi δηλαδη ο ιδιος με το destinator και μπορεις να κατεβασεις τον προσφατο αν το συνδεσεις στο pc και τρεξεις το προγραμμα του mio -
Ο χρήστης dimitris74 έγραψε:
h**p://www.navimania.gr/showthread.php?t=20379
εδω μπορεις να δεις πως γινεται,
destinator θελει εκδοση για Pn, δεν κανει για pda,
igo δουλευει κανονικα.
παρεπιπτωντος ο χαρτης του spirit ειναι της gi δηλαδη ο ιδιος με το destinator και μπορεις να κατεβασεις τον προσφατο αν το συνδεσεις στο pc και τρεξεις το προγραμμα του mioευχαριστω, θα το δοκιμασω.
Pna ειναι το καινουριο, Pda ηταν το παλιο και λογω windows περνουσα οτι ηθελαο χατρης του destinator μου φαινοταν αρκετα διαφορετικος, ειχε τα χωρια και πολεις, φαινοταν σαν κουκιδες -σκιες οπως σε κανονικο χαρτη.
Στο Μιο βλεπω μονο δρομους και ονοματα -
δυο ερωτηματα:
α) εχουν βγει νεοτεροι χαρτες απο την ngi ? εχω μεινει στο 2008 Q4.
β) το mls destinator 8 με φωνητικη απαγγελια των οδων λεει τιποτα ;
-
Ο χρήστης elteo έγραψε:
δυο ερωτηματα:
α) εχουν βγει νεοτεροι χαρτες απο την ngi ? εχω μεινει στο 2008 Q4.Επίσημα η NGI έχει μείνει στον '2008.Q4' που βγήκε πέρισυ τέτοια εποχή.
β) το mls destinator 8 με φωνητικη απαγγελια των οδων λεει τιποτα ;
γενικότερα από 28-01-2009 η NGI έχει λίγο(?) αδρανήσει.
Ενοχλούμαι πολύ που πλήρωσα για ένα λογισμικό που παρότι έχω lifetime δυνατότητα δωρεάν αναβάθμισης, δεν βγάζει έστω αναβαθμίσεις στο θέμα των χαρτών (άσε το θέμα του λογισμικού).
Είναι δυνατόν να έχει ως πιο πρόσφατο χάρτη μία χαρτογράφηση του 2009?Τελευταία χρησιμοποιώ το Garmin που έχω στο κινητό (Ν97) και βλέπω ότι πλέον έχει ξεπεραστεί αρκετά στο θέμα της χαρτογράφησης ο destinator, οπότε ποιός ο λόγος να παιδευτείς με το '8'?
-
και στο καινουριο περνας οτι θέλεις. το menu ειναι στημενο για αρκετα προγραμματα ενω εχει και το καλο οτι φτιαχνει για τα δημοφιλεστερα προγραμματα ευκολα τo path μεσα απο το μενου.
@elteo
ο νεωτερος χαρτης που υπαρχει ειναι αυτος που φοραει το spirit το 505. για το δικο τους προγραμμα genius driver δεν εχουν δωσει καποιο Update ενω για το destinator οι χαρτες ειναι αρκετα παλιοι. απλα η mls τους βαφτιζει σαν καινουριους ενω στην ουσια δεν εχουν τιποτα καινουριο μεσα.αυτο που σου λεει τους δρομους ειναι το tts. αν το θυμαμαι καλα ειναι text to speech.
το spirit εχει ανδρικη φωνη που δουλευει αλλα εχει γελιο γιατι δεν το εχουν πετυχει 100 και χανει τονισμους.
το Igo το εχουν πειραξει τα παιδια του gpspocketpc και δουλευει αρκετα καλα.
το mls δεν το εχω δει καθολου οποτε δεν μπορω να σου πω.@ kaboyras
η ngi εχει γινει gi και απο οτι εχω διαβασει τα εχουν σπασει με την mls που πουλαγε τα destinator.
τωρα τον ιδιο χαρτη τον δινει και στην mio και στην teleatlas igo και στο genius drivers που υποστηριζει η gi.
γενικα ειναι ενας μυλος η υποθεση. -
dimitris τα ξερω αυτα που μου λες.
εν ετει 2010 ποιο προγραμμα ειναι καλυτερο για ελλαδα και με τι χαρτες ;
το igo με ποιους χαρτες πιανει το επιπεδο της gi ?
ερχεται το 2din navi μου και πρεπει να δω τι θα βαλω.
-
Στο s305 η γυναικεία φωνή είναι ξενέρωτη (και δεν έχει ονόματα δρόμων) ενώ η ανδρική φωνή έχει προφορά ρωσοπόντιου.
-
Ο χρήστης lazarefa έγραψε:
Ερώτηση: Έχει κανείς δοκιμάσει το συνδυασμό Garmin+TopoNavigator? Αξίζει η αγορά Garmin συσκευής, πχ 205 για χρήση του ανωτέρω προγράμματος;
Όταν λες 'συνδυασμό Garmin+TopoNavigator',
Πάρε μια άλλη που θα μπορείς να την ξεκλειδώσεις, για να βάλεις ένα ή περισσότερα προγράμματα πλοήγησης της αρεσκείας σου, ανάμεσα στα οποία αν το θελήσεις και το πρόγραμμα του Garmin.Αναφέρομαι αποκλειστικά στο συνδυασμό Garmin με χάρτες Ανάβασης, που, κρίνοντας από τις έντυπες εκδόσεις τους, είναι πληρέστατοι σε ότι αφορά δευτερεύον οδικό δίκτυο ανά την Ελλάδα. Αυτός είναι ο μόνος λόγος που σκέφτομαι την αγορά του πακέτου αυτού. Για κανονική χρήση car navigation έχω αγοράσει πρόσφατα συσκευή Navigon.
Tο χρησιμοποιώ σε δυο-τρια handheld Garmin. (σε ένα 60CSx, σε ένα Oregon και ένα που δε θυμάμαι το μοντέλο). Πάρα πολύ καλά για επαρχιακό οδικό δίκτυο, μονοπάτια και τα συναφή. Η απεικόνιση των χαρτών, όμως, απέχει από την έντυπη έκδοσή τους. Ενδέχεται επίσης να δεις το μήνυμα 'detailed maps do not support routing': δεν το έχω ψάξει, αν αυτό εξαρτάται από το μοντέλο του GPS ή όχι (πιθανόν να συμβαίνει μόνο στα παλιότερα μοντέλα. Επίσης, η έκδοση 4.0 ( ή η 4.2 που νομίζω ότι κυκλοφορεί πλέον) είναι σημαντικά βελτιωμένη από την 3.5 που χρησιμοποιώ έγώ.
-
Οι χάρτες του Toponavigator που έχεις πάντως είναι παλιοί.
Σύμφαωνα με το επίσημο site του Toponavigator (http://www.anavasi.gr/) ,
η τελευταία έκδοση για τη σειρά 3 Toponavigator είναι η 3.9.3
και για τη σειρά 4 Toponavigator είναι η 4.2.8,
τις οποίες μπορείς να κατεβάσεις από τη διεύθυνση:
http://www.mapforum.gr/Στο συνδυασμό των χαρτών Toponavigator, Citynavigator, Bluechart, Autodrive κά
(με τις πιο πρόσφατες ενημερωμένες εκδόσεις τους),
νομίζω ότι το Garmin - αν και δύσχρηστο - γίνεται κατά τη γνώμη μου μία από τις πληρέστερες λύσεις πλοήγησης έχοντας υπόψη και την κάλυψη των χαρτών (για εντός-εκτός πόλης, μονοπάτια, χωματόδρομους, θάλασσα κλπ). -
Ο χρήστης kotetsi έγραψε:
Ποιο από τα δύο;Up!
-
Ο χρήστης kotetsi έγραψε:
Ποιο από τα δύο;
Up!
καλα, πως δεν το προσεξα το ποστ σου;
το ιδιο διλημα ειχα και τελικα πηρα το 2ο
υποτιθεται οτι εχει καποιες πιο εξελιγμενες λειτουργιες.
το Μ400 μου φανηκε πιο συμπαγες σαν συσκευη και ειχε και ενα προγραμματακι σαν υπολογιστη ταξιδιου το οποιο δεν υπαρχει στο σπιριτ.
Πηρα τηλ στην εταιρια, εκανα καποιες ερωτησεις αλλα οι ανθρωποι ειναι για τα 'απλα'το S505 το ειχε σε πολυ καλη τιμη το e-shop, εφτασε μεχρι 118€
-
Η τιμή είναι η ίδια, το ίδιο και οι παρεχόμενοι χάρτες. Η οθόνη πάλι δεν έχει τεράστια διαφορά στο μέγεθος. Η μόνη διαφορά που εντοπίζω είναι στο λογισμικό (MioMap 2009 vs Spirit) και δεν ξέρω ποιο τελικά θα βολέψει περισσότερο. Οι επιπλέον λειτουργίες, όποιες κι αν είναι αυτές, μου είναι άχρηστες (ούτε τα POI δε χρησιμοποιώ, το GPS το θέλω αποκλειστικά για βρω κάποια διεύθυνση σε περιοχή που δεν ξέρω). Θα ήθελα να τα δοκιμάσω κάπου αλλά το S505 βλέπω ότι δεν είναι άμεσα διαθέσιμο σε καταστήματα, τουλάχιστον όχι σε όλα. Υπάρχει άραγε κάποιο κατάστημα που να τα έχει σε επίδειξη;
-
εγω στο media markt τα ειδα και τα 2
-
Οι destinator.... σταμάτησαν δηλαδή την επεξεργασία χαρτών?
Το πηρα αποφαση...GPS