-
Ο χρήστης rx8_drifter έγραψε:
Αμα γειώσεις στοπ και κάνεις αλοιφή την κυρία με το αβένσις δλδ θα φταίει ο ανάδρομος ερμής?όπως αναφέρει και το προηγούμενο ποστ ζμπουτσατ
-
Ο χρήστης sv2 έγραψε:
Αμα είναι να γίνει το κακό φταίω δεν φταίω προτιμώ να είμαι εγώ στο SUV και όχι ο άλλος .+1
-
Ο χρήστης sv2 έγραψε:
Μα αυτός είναι ο λόγος που πρωτιμώ τα SUV.Κυρία με Avensis έχασε τον έλεγχο πέρασε στο αντίθετο ρεύμα και έπεσε πάνω στο Pajero που επέβαιναν τα δύο ανήψια μου και ένα άτομο ακόμα.Αποτέλεσμα δύο νεκροί στο Anensis και ένα κάταγμα ποδιού στο Pajero στην ανηψιά μου που καθόταν στο πίσω κάθισμα χωρίς ζώνη .Ο ανηψιός μου και ο τρίτος που καθόντουσαν μπροστά απλά ξεσκονίστηκαν από την σκόνη των αερόσακων.Δεν θέλω να σκέφτομαι τι θα συνέβαινε άν ήταν με συμβατικό αυτοκίνητο .
Κοιτα αμα ανοιξουμε κοντρα για αυτα τα ειδη σιγα μη σταματησουμε ποτε...Αμα εχανε ομως το pajero τον ελεγχο και σκοτωνε τη κυρια μεσα στο avensis μετα τι θα ελεγες?
Αμα είναι να γίνει το κακό φταίω δεν φταίω προτιμώ να είμαι εγώ στο SUV και όχι ο άλλος .
Το προτιμας αλλα αμα το καλοσκεφτεις εχει την ιδια ευσταθεια ενα suv με ενα Ι.Χ.?Αμα οι μπαρες του σασι ειχαν φτιαχτει χαμηλα και εβρισκαν ακριβως δεν θα υπηρχε κανενα προβλημα.Αλλα οταν οι αυτοκινητοβιομηχανιες δωσανε τα αυτοκινητα αυτα χωρις να σκεφτουν τους αλλους τα suv υπαγονται σε δολοφονοι του δρομου...
-
@јmarr έχεις δίκιο, αλλέν ντελόν διάβασα
νταξ, ευτυχώς όλοι αυτοί δεν κυκλοφοράνε μόνο με suv
-
Ολοι εσεις που ειστε κατα των SUV μεσα στην πολη να υποθεσω πως δεν εχετε στην κατοχη σας τετοιο οχημα σωστα???
-
Ο χρήστης rx8_drifter έγραψε:
νταξ, ευτυχώς όλοι αυτοί δεν κυκλοφοράνε μόνο με suvοντως θα έχει πολύ γέλιο να τον λιώσει κανένα μαστόδοντο μέσα στο iQ
-
Ο χρήστης sv2 έγραψε:
νταξ, ευτυχώς όλοι αυτοί δεν κυκλοφοράνε μόνο με suv
οντως θα έχει πολύ γέλιο να τον λιώσει κανένα μαστόδοντο μέσα στο iQ
Κακιούλες....
οχι
Murphy
-
Ο χρήστης sv2 έγραψε:
Το προτιμας αλλα αμα το καλοσκεφτεις εχει την ιδια ευσταθεια ενα suv με ενα Ι.Χ.?Αμα οι μπαρες του σασι ειχαν φτιαχτει χαμηλα και εβρισκαν ακριβως δεν θα υπηρχε κανενα προβλημα.Αλλα οταν οι αυτοκινητοβιομηχανιες δωσανε τα αυτοκινητα αυτα χωρις να σκεφτουν τους αλλους τα suv υπαγονται σε δολοφονοι του δρομου...
Τουλάχιστον αυτό που διάλεξα έχει μακράν καλύτερη ευστάθεια από τα περισσότερα κοινά επιβατικά.Οι ζώνες ελεγχόμενης παραμόρφωσης συμπίπτουν στα περισσότερα.....
Αμα συμπιπταν στα δυο συγκεκριμενα αμαξια τοτε κανεις δε θα πεθαινε......Τελοσπαντων αυτο που διαλεξες λες για το IQ?
-
Ο χρήστης sv2 έγραψε:
Τουλάχιστον αυτό που διάλεξα έχει μακράν καλύτερη ευστάθεια από τα περισσότερα κοινά επιβατικά.Οι ζώνες ελεγχόμενης παραμόρφωσης συμπίπτουν στα περισσότερα.....
Αμα συμπιπταν στα δυο συγκεκριμενα αμαξια τοτε κανεις δε θα πεθαινε......Τελοσπαντων αυτο που διαλεξες λες για το IQ?
Οχι φυσικά ...για το Cayenne το λέω.
α δεν ηξερα πως ειχες cayenne...
-
-
Ο χρήστης JpoLgr έγραψε:
Youtube VideoΜε κάτι τέτοια σκέφτομαι να πάρω SUV και να το θωρακίσω κιόλας!!!
Δεν οδηγώ πιωμένος, δεν περνάω κόκκινα και στοπ, δεν προσπερνάω δίχως αύριο, έχω κόψει τις όποιες καγκουριές έκανα, αν είναι να συμβεί το ΣΟΒΑΡΟ κακό λοιπόν κατά 95% θα οφείλεται σε άλλον. Ναι λοιπόν απ' το να με λιώσει εκείνος θα προτιμούσα να τον λιώσω εγώ, όσο shocking και αν ακούγεται. -
Δυστυχως αν εισαι σωστος οδηγος δεν ειναι λαθος αυτο το σκεπτικο..
-
Ο χρήστης nonos έγραψε:
Δυστυχως αν εισαι σωστος οδηγος δεν ειναι λαθος αυτο το σκεπτικο..Δυστυχώς όμως η εμπειρία δείχνει οτι μεγάλη μερίδα ιδιοκτητών SUV το πήραν για τη μόστρα και εκμεταλλεύονται τον όγκο του αυτοκινήτου τους για να εκβιάσουν προτεραιότητες και λοιπά.
Αυτό σε συνδυασμό με την εν γένει αδυναμία αυτών των οχημάτων σε θέματα ορατότητας του οδηγού και σε 'παθητική ασφάλεια' των άλλων μη SUV οχημάτων τα κάνει πολύ επικίνδυνα.
Αλλιώς θα ήταν να είχαμε μια κυράτσα/ άκυρο οδηγό μέσα σε πολυτελές σεντάν και αλλιώς τώρα μέσα σε Grand Cherokee και λοιπά μεγαθήρια. -
Συμφωνω απολυτα δυστυχως..
-
Πιστεύω ότι πολύ μεγαλύτερο κίνδυνο αποτελούν οι μικροί affordable 'πύραυλοι' (σαξόραλο-Opc και δεν συμμαζεύεται) που εκ των πραγμάτων καταλήγουν στα χέρια νέων οδηγών πλουσιότερων σε ορμόνες και φτωχότερων σε οδηγική εμπειρία και φαντασία σχετικά με το τι μπορεί να πάει στραβά.
-
Ο χρήστης Χρήστος Λάππας έγραψε:
Πιστεύω ότι πολύ μεγαλύτερο κίνδυνο αποτελούν οι μικροί affordable 'πύραυλοι' (σαξόραλο-Opc και δεν συμμαζεύεται) που εκ των πραγμάτων καταλήγουν στα χέρια νέων οδηγών πλουσιότερων σε ορμόνες και φτωχότερων σε οδηγική εμπειρία και φαντασία σχετικά με το τι μπορεί να πάει στραβά.Το θεμα συνονοματε ειναι οτι ειναι κυριως επικινδυνα για τους ιδιους τους ιδιοκτητες τους..Ενα σαξοραλλο ή ενα punto gt δεν εχει και πολλες ελπιδες απεναντι ακομα και σε ενα μικρο συγχρονο αμαξακι..
Το θεμα ειναι να εχεις τη bmw σου και να ερθει απο απεναντι ενας παπαρας με ενα escalade... -
Ο χρήστης nonos έγραψε:
Δυστυχως αν εισαι σωστος οδηγος δεν ειναι λαθος αυτο το σκεπτικο..μηπως ομως ο 'πραγματικος οδηγος' θα πρεπει να προβλεπει τις κακοτοπιες και να περιοριζει την εκθεση του σε πιθανους κινδυνους,
μεγαλες αποστασεις, αποφυγη παραμονης για πολυ ωρα πισω απο μεγαλα οχηματα, αποφυγη των οδηγων του ΣΚ,
βεβαια θα πει καποιος, μεντιουμ θα γινουμε για να δουμε ποτε καπως θα βγει σουρωμενος, ή καποιος θα μαλωνει με το συνοδηγο του και θα γραψει το στοπ στα @@ κλπ
παντοτε φοβαμαι την μαμακια απο το αντιθετο ρευμα, οτι χειροτερο και πιστευω εντελως απροβλεπτο
λυση ειναι ομως να παρουμε suv? κι αν δεν τα χουμε τι γινεται, ειμαστε υποψηφια θυματα?
το σταυρο μας και ο θεος να μας φυλαει (ή σε οτι αλλο πιστευει ο καθενας)
-
Ως προς το ατύχημα με το R8 που έγινε πριν από κάποιες μέρες:
Πέρασα απο το σημειο λιγα λεπτά μετα το ατύχημα.Δεν ήταν ούτε 5λεπτο. Είδα 3-4 άτομα στην μέση του δρόμου (ήταν οι οδηγοί των άλλων αυτο/των που ηταν πίσω απο το R8)και μια κοπελιτσα να κλαιει και να τρεμει..Ενα R8 πάνω στις μπαρες και μια μπαρα να κοντευει να αγγίξει το πρατηριο της BP ακριβως απέναντι απο το Ammos. Σταματήσαμε καλέσαμε το ΕΚΑΒ και την πυροσβεστική. Ενα διερχόμενο ασθενοφόρο περνούσε κατα τύχη απο το σημείο και σταμάτησε να βοηθήσει. Μετα απο 10 λεπτά και ενώ είμαστε αρκετα άτομα μαζί με το 100 την πυροσβεστική και το ΕΚΑΒ ακούμε ενα εκωφαντικό φρενάρισμα και βλέπουμε σε απόσταση ελάχιστων μέτρων ένα αμάξι να έρχεται κατά πάνω μας. Λόγω της ολισθηρότητας του οδοστρώματος (γλίτσα)το αμάξι γυρίζει και πεφτει με την πορτα-κολονάκι οδηγού πάνω σε σταθμευμένο όχημα που έιχε σταματησει για να προσφέρει βοήθεια στον οδηγό του R8. Η κοπέλα που οδηγούσε έχασε τις αισθήσεις της και μεταφέρθηκε πρώτη αν θυμάμαι καλα στο Ασκληπιο Βούλας. Δεν χρειάζεται να περιγραψω την κατάσταση του οδηγού και του αυτοκινήτου -όλοι είδατε φωτογραφίες νομίζω- τουλάχιστον είχε τις αισθήσεις του το παλικάρι. Έυχομαι καλά ανάρωση στον οδηγό και στην κοπέλα του 2ου αυτοκινήτου. Δυστυχώς όποιος περάσει απο εκείνο το σημείο θα παρατηρήσει ότι οι μπάρες δεν εχουν αποκατασταθει ΑΚΟΜΗ, λείπουν 2 κολώνες και κάμποσα μέτρα ειναι ακάλυπτα, περιμένωντας δυστυχώς το επόμενο θύμα. Προσοχή σε όλα τα παιδιά ανεξαρτήτως ηλικίας. Δεν είμαι οδηγος μοτο, έκανα εγγραφή μόνο και μόνο για να μοιραστώ το περιστατικο και για να τονίσω ότι θα είχαμε θρηνίσει περισσότερα θύματα,πράγμα που δεν σχολίασε κανείς σε κανένα φόρουμ.
-
Σε μια πλαγιομετωπική, ακόμα και ένα πολύ μικρό αυτοκίνητο μπορεί να αποδειχτεί καταστροφικό για τους άλλους οδηγούς.
Για να εξηγούμαστε, δεν έχω SUV, ούτε πρόκειται να πάρω ποτέ. Αφενός, γιατί δεν ταιριάζουν με τον τρόπο που οδηγώ, και αφετέρου γιατί δεν χρειάζομαι αυτά τα παραπάνω που προσφέρουν σε σχέση με ένα αξιοπρεπές sedan/coupe. Απλά δεν νομίζω ότι παίζουν κάποιο σημαντικό ρόλο στα ποσοστά των σοβαρών τροχαίων ακριβώς γιατί δεν πολυπροσφέρονται για γρήγορη οδήγηση και έχουν λιγότερες πιθανότητες να εμπλακούν σε ατύχημα.
Εκεί που τα SUV πρωταγωνιστούν, είναι στα χαντάκια ένθεν και ένθεν των δρόμων για τα χιονοδρομικά, καθώς οι συνήθως άπειροι ιδιοκτήτες τους αγνοούν το πόσο λίγο μετράνε τα ηλεκτρονικά και η τετρακίνηση στον πάγο.
-
Ο χρήστης Χρήστος Λάππας έγραψε:
Εκεί που τα SUV πρωταγωνιστούν, είναι στα χαντάκια ένθεν και ένθεν των δρόμων για τα χιονοδρομικά, καθώς οι συνήθως άπειροι ιδιοκτήτες τους αγνοούν το πόσο λίγο μετράνε τα ηλεκτρονικά και η τετρακίνηση στον πάγο.Τα αποφεύγω όπως ο διάολος το λιβάνι!
Ούτε δίπλα τους δεν παρκάρω! έχω δει κανα δυο παρκαρισμένα να τα σπρώχνεις με το χέρι και να γλυστράνε
ΕΛΛΑΔΑ ΤΡΟΧΑΙΑ ΑΤΥΧΗΜΑΤΑ #3#